in , ,

Programe pentru curățarea Android

Hotswingers Petreceri de swing

Memoria smartphone-ului dvs. Android s-a epuizat și căutați aplicații care vă vor ajuta să eliberați spațiu? Îți este teamă că telefonul tău mobil a fost lovit de malware, dar nu știi pe ce software să te bazezi pentru a rezolva problema? Nu intrați în panică, sunt azi aici pentru a vă ajuta.

Luați-vă cinci minute din timp și vă voi spune unele dintre cele mai bune programe de curățat Android, adică unele dintre cele mai bune aplicații care vă permit să eliberați spațiu în memoria terminalelor Android (prin ștergerea fișierelor cache, istoricul navigării online și a altor date temporare) și unele antimalware care vă permit să eradicați cu ușurință programele malware pentru Android.

Indiferent de problema dvs. – lipsa de spațiu pentru stocarea datelor sau întârzierile / erorile cauzate de malware – folosiți una dintre aplicațiile pe care urmează să le propun și ar trebui să puteți rezolva problema. Vă asigur că toate soluțiile sunt extrem de intuitive și potrivite chiar și pentru cei care nu știu prea multe despre sistemele Android. Citire fericită și mult noroc pentru soarta dispozitivului tău!

index

Informații preliminare

Android

Înainte de a vă arăta pe cei care, în umila mea părere, sunt cei mai buni programe de curățat Android, Vreau să vă fac o recomandare: contactați acest tip de soluții cât mai puțin!

Știu, poate părea o contradicție, dar în realitate ceea ce vreau să vă spun este că în Play Store (precum și în celelalte magazine pentru Android) există multe aplicații, de asemenea foarte populare și votate de utilizatori, care promit o curățare completă și automată a sistemului, dar de fapt ei fac mai multe daune decât orice altceva: ocupă multe resurse de sistem (pentru că rămân mereu active în fundal, încetinind astfel funcționarea generală a dispozitivului), arată notificări persistente – adesea neadevărate – despre nevoia urgentă de a șterge fișierele temporare și, adesea, ele însele ocupă mult spațiu. pe memoria dispozitivului, contrazicând scopul pentru care sunt instalate. De asemenea, dacă nu le folosiți cu înțelepciune, sfârșesc prin a șterge elemente care ar fi mai bine lăsate la locul lor.

Puneți pur și simplu: curățare Android da, dar cumis salis de cereale și adresând câteva resurse atent selectate, cum ar fi cele pe care le voi enumera mai jos. Și amintiți-vă: de multe ori aveți cele mai bune soluții deja la îndemână, dar nu știți!

Soluții predefinite

După cum am menționat, după toate probabilitățile, cel mai bun software pentru a curăța Android sunt cele deja instalate pe smartphone-ul (sau tableta) sau, mai degrabă, unele funcții incluse în acesta din urmă pe care probabil le-ai trecut cu vederea, dar care îți permit de fapt să eliberezi cu ușurință spațiul din memoria dispozitivului. Iată câteva exemple.

Instrumentul de optimizare a

Instrumentul de optimizare a

Unii producători introduc aplicații în dispozitivele lor care vă permit să eliberați spațiu și să optimizați diferiți parametri Android.

De exemplu, pe terminale Huawei mai nou puteți găsi Instrumentul de optimizare a: o aplicație care vă permite să curățați memoria telefonul, monitorizațiutilizarea datelor, setați tasta filtru de hărțuire, optimizați utilizarea acumulator și rulați unul scanare antivirus.

Pentru a profita de aceasta, nu trebuie decât să o porniți și să apăsați butonul pentru curățenie. În câteva secunde, vi se va afișa un ecran sumar cu elementele găsite pe dispozitiv (de ex. fișiere spam. datele aplicației. fișiere reziduale și curățarea WhatsApp), prin care să începeți curățarea (prin apăsarea butonului curățenie) sau vizualizați / gestionați fișierele găsite manual, apăsând pe fiecare element din listă.

Vă rugăm, înainte de a șterge elemente, verificați cu atenție dacă nu pot fi utilizate (de exemplu, în mod implicit, fotografiile primite pe WhatsApp pot fi șterse).

Fișiere Google

Fișiere

Fișiere Google este un manager de fișiere pentru Android, adică o aplicație care vă permite să navigați liber în dosarele smartphone-urilor și tabletelor (un pic ca Windows File Explorer sau MacOS Finder). Este „standard” pe unele dispozitive, în timp ce pe altele poate fi descărcat gratuit din Play Store. Printre numeroasele sale funcții, include și unele pentru a elibera spațiu pe disc.

Pentru a profita de funcțiile de „curățare” incluse în Google Files, porniți aplicația și acordați-i (dacă este necesar) permisiuni pentru a accesa memoria dispozitivului. În acest moment, dacă doriți să începeți curățarea tuturor fișierelor de aplicații temporare, accesați caseta Fișiere de gunoi, atingeți butonul Confirmă și gratis și confirmați. Alternativ, atingeți elementul Vizualizați fișiere nedorite și alegeți manual fișierele care vor fi șterse din cele găsite de aplicație.

Dacă doriți să ștergeți aplicațiile pe care nu le utilizați, mergeți la casetă Eliberează mai mult spațiu și apăsați butonul continuare de două ori la rând. Apoi acordați Fișierelor toate permisiunile de care are nevoie (selectând numele aplicației pe ecranul propus și treceți la ON pârghia prezentă) și continuați cu eliminarea aplicațiilor care în funcție de Fișiere – și în special în opinia dvs. – sunt de prisos. În mod alternativ, dacă preferați să optați pentru o selecție pur manuală de aplicații de dezinstalat, urmați instrucțiunile din tutorialul meu de pe cum să dezinstalați aplicațiile pe Android.

În cele din urmă, îți sugerez să mergi la cutie Fișiere mari din Fișiere și apăsați butonul Selectați și gratuit, pentru a vizualiza cele mai mari fișiere din memoria dispozitivului și eventual scăpați de ele.

Google Photos

Google Photos

fotografie și, chiar mai mult, i video acestea pot ocupa mult spațiu în memoria smartphone-ului (sau a tabletei). De aceea vă recomand cu tărie să adoptați o soluție de genul Google Photos, care vă permite să efectuați o copie de rezervă automată și gratuită a fotografiilor și a videoclipurilor pe cloud (cu o rezoluție stabilită la 16MP pentru fotografii și 1080p pentru filme) și să ștergeți, dacă este necesar, spațiul de pe dispozitiv prin ștergerea fizică a conținutul care a fost deja încărcat în cloud și care, în orice caz, rămâne accesibil din aplicație printr-un simplu apăsat (în mod inteligent, acestea sunt descărcate local doar atunci când utilizatorul le apelează înapoi).

Pentru a profita de funcția menționată, asigurați-vă mai întâi că în meniu ☰> Setări> Backup și sincronizare opțiunile sunt active Backup și sincronizare și De înaltă calitate (în Dimensiuni de încărcare); apoi urcați ☰> Eliberați spațiu și confirmați, pentru a șterge fotografiile și videoclipurile deja încărcate în cloud din memoria smartphone-ului / tabletei. Pentru a afla mai multe, consultați secțiunea ghidul meu pe Google Photos.

WhatsApp

WhatsApp

De asemenea, aveți zeci de grupuri active WhatsApp și sunteți „inundați” cu fotografii, videoclipuri și mesaje vocale inutile? Bun, într-adevăr rău. În orice caz, ștergeți-le imediat!

Pentru a face acest lucru, deschideți WhatsApp, selectați cardul Chat, apăsați butonul located situat în dreapta sus și alegeți elementul Setări din meniul care se deschide. Pe ecranul următor, accesați Utilizarea și stocarea datelor> Utilizarea stocării și identifică chaturile care ocupă cel mai mult spațiu pe dispozitiv; apoi selectați fiecare dintre ele, atingeți butonul Eliberați spațiul (dreapta jos), alegeți ce elemente să ștergeți (de ex. fotografie. video sau mesaje audio) și apăsați pe Ștergeți elemente (dreapta jos), pentru a scăpa de ea.

De asemenea, vă sfătuiesc să ascundeți fotografiile și videoclipurile WhatsApp din Galeria Android, accesând meniul ⋮> Setări> Chat de WhatsApp și dezactivarea pârghiei Vizibilitate media.

Programe de curățat Android gratuit

Dacă soluțiile deja existente pe dispozitivul dvs. nu au fost suficiente, puteți lua în considerare următoarele: este programe de curățare a telefoanelor Android și programe de curățare a tabletelor Android care nu prezintă notificări invazive și nu „inundă” inutil sistemul odată instalat. Cu toate acestea, ar trebui să fie utilizate cu atenție, deoarece, ca toate soluțiile de acest tip, ar putea șterge fișierele pe care ai prefera să le păstrezi în loc.

Maica SD

Maica SD

Maica SD este una dintre cele mai bune aplicații pentru a elibera spațiu de memorie pe smartphone-urile și tabletele Android. Vă permite să ștergeți fișierele legate de aplicații care nu mai sunt prezente pe dispozitiv și fișierele de sistem temporare, în memoria cache a aplicației. De asemenea, optimizează „ușurează” bazele de date de aplicații precum Spotify, Dropbox și Facebook, găsește fișiere duplicate, dezinstalează aplicațiile în serie și vă permite să identificați cu ușurință fișierele „cele mai grele” din memoria dispozitivului (sau pe microSD, dacă utilizați un dispozitiv cu o memorie expandabilă).

După cum sa spus, este una dintre cele mai bune aplicații din sectorul său, dar are două mici limitări: în versiunea sa gratuită nu vă permite să ștergeți fișierele temporare ale aplicațiilor terțe (funcție disponibilă doar în versiunea completă a aplicației care costă puțin sub 4 €) și oferă tot posibilul numai pentru terminalele care fac obiectul procedura root (funcționează și fără root, dar nu poate șterge toate fișierele pe care le-ar putea șterge pe un dispozitiv supus procedurii root).

Cu aceste premise necesare, să vedem mai detaliat cum funcționează SD Maid. După descărcarea aplicației din Google Play Store, porniți-o, acordați-i permisiunile root (dacă aveți un terminal supus procedurii root) și apăsați butonul scanda pentru a porni o scanare completă a memoriei smartphone-ului / tabletei. Prima dată când utilizați aplicația, va trebui să îi acordați toate permisiunile necesare pentru funcționarea acesteia.

După ce operațiunea este finalizată (ar trebui să dureze doar câteva secunde), alegeți dacă ștergeți toate fișierele de prisos găsite de aplicație sau să acționați asupra elementelor individuale. În primul caz, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul Fugi acum și așteptați ștergerea datelor; în al doilea, totuși, trebuie să apăsați pe unul dintre elementele enumerate pe ecranul principal al SD Maid și să selectați conținutul care trebuie șters.

  • Resturi de aplicații este locul unde se află fișierele „orfane” ale aplicațiilor care nu mai sunt prezente pe dispozitiv.
  • Curățarea sistemului este locul în care sunt listate fișierele din cache-ul sistemului și pot fi șterse în siguranță.
  • Curățarea aplicațiilor este locul în care sunt listate fișierele cache ale aplicațiilor terțe (nu sunt disponibile în versiunea gratuită a SD Maid).
  • Baza de date este secțiunea SD Maid unde puteți optimiza bazele de date ale aplicațiilor precum Spotify, Dropbox și Facebook prin reducerea spațiului pe care îl ocupă în memoria dispozitivului.

Prin introducerea uneia dintre secțiunile SD Maid este posibilă ștergerea tuturor fișierelor care fac parte din aceasta, apăsând pictograma coșsau doar elemente individuale prin „atingerea” numelor lor.

Pentru a accesa funcțiile secundare ale SD Maid (dacă vrem să le luăm în considerare), apăsați butonul ☰ situat în partea stângă sus și selectați unul dintre elementele din bara care apare în lateral. Selectarea elementului Controlul aplicației puteți șterge două sau mai multe aplicații din serie (fără a fi nevoie să confirmați eliminarea pentru fiecare dintre ele); urcând dubluri și Analizor spațiu de stocare puteți elibera spațiu în memoria dispozitivului dvs. identificând fișiere duplicate și fișiere mai grele în timp ce accesați Managementul fișierelor puteți răsfoi liber toate dosarele de pe smartphone sau tabletă.

Programe pentru curățarea Android de malware

Bitdefender

Dacă doriți să vă „curățați” dispozitivul Android în sensul că doriți să eliminați orice malware-ului prezent în interior, vă recomand să descărcați unul dintre numeroase antivirus pentru Android disponibil pe Play Store (despre care v-am spus în detaliu în ghidul pe care tocmai l-am legat de dvs.), de exemplu stai sau Bitdefenderși efectuați o scanare a sistemului.

Ulterior, dacă nu este detectată nicio amenințare, ați putea, de asemenea, să dezinstalați aplicația și să vă limitați să aveți acele comportamente de bun-simț care, în general, vă permit să nu faceți probleme cu malware (de asemenea, deoarece Android are deja propriul său antimalware integrat, destul de eficient , care se numește Google Play Protect).

Comportamentele la care mă refer sunt practic: dezactivează asistența pentru surse necunoscute (adică posibilitatea de a instala aplicații care nu provin din Play Store) în setările de securitate ale Android, descărcați doar aplicații din Play Store. nu vă conectați la rețele Wi-Fi publice și nu lăsați smartphone-ul nesupravegheat (și poate fără un PIN de deblocare sigur).

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul Aranzulla.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se descarcă TikTok | irsafari.com

Cum să trimiteți un mesaj WhatsApp la un e-mail