in , ,

Programe de factură gratuite irsafari.com


Trebuie să faceți o factură pentru un client, dar, cel puțin pentru moment, ați dori să evitați achiziționarea de software profesionist scump? Nu vă faceți griji, există zei programe de facturare gratuite ceea ce ar trebui să fie și pentru tine. După cum se poate intui cu ușurință, programele la care mă refer nu sunt la un nivel extrem de profesional: sunt mai degrabă aplicații pentru întreprinderile mici, artizani și proprietari unici, care trebuie să efectueze puține facturi. În orice caz, sunt foarte bune.

Unele dintre acestea vă permit, de asemenea, să gestionați listele de clienți și furnizori, termenele limitate și să țineți evidența mărfurilor în stoc. Dacă, prin urmare, aveți nevoie de o soluție simplă, gratuită și intuitivă, care vă permite să faceți facturi dacă este necesar, luați cinci minute de timp liber și aruncați o privire la programele pe care urmează să le propun: printre ele vor exista cu siguranță și ceea ce este potrivit pentru tine.

Sistemul de operare pe care îl utilizați pe computer nu contează: există mai multe software multiplă care sunt compatibile atât cu Windows, cât și cu macOS și Linux. Unele soluții sunt chiar compatibile cu smartphone-urile și tabletele, dar vom vorbi despre acest lucru peste puțin timp. Pentru moment, să ne concentrăm pe sectorul calculatoarelor și să vedem care sunt cele mai bune programe de facturare gratuite disponibile pe piață.

Index

Programe de facturare gratuite pentru descărcare

Ajungem imediat la inima articolului analizând îndeaproape funcționarea unora programe de facturare gratuite pentru descărcare. Le găsiți enumerate mai jos.

Invoicex (Windows / macOS / Linux)

Programe de factură gratuite

Invoicex este un excelent program de facturare, gestionare a depozitelor și contabilitate simplificată în limba italiană. Este disponibil în diferite versiuni, dintre care cea de bază este complet gratuită (precum și open source). Nu are o interfață de utilizator deosebit de precisă, dar ghidează utilizatorul pas cu pas în crearea propriilor facturi, ceea ce le face ușor de utilizat chiar și pentru utilizatorii începători.

Funcțiile sale includ gestionarea clienților și furnizorilor, tipărirea decontului de TVA, gestionarea depozitului și facturarea facturilor din comenzi și oferte. Programul poate fi descărcat gratuit, dar vă permite să gestionați până la maximum 100 de documente: pentru a elimina această limitare, trebuie să vă înscrieți la unul dintre planurile de abonament dintre cele disponibile, începând de la 69 de euro / an.

Pentru a descărca Invoicex, accesați site-ul său pagina de descărcare și faceți clic pe butonul verde Descarca plasat la numele sistemului de operare în uz (de ex. ferestre. MacOS sau Linux). După ce descărcarea este completă, dacă utilizați ferestre, deschide fișier .exe obținut și faceți clic pe butoane Da. accept. Redirecţiona. Instalare este Sfârșit, pentru a încheia configurarea.

Dacă aveți un Macîn schimb, deschideți pachet .dmg ai descărcat, faceți dublu clic pe fișier InvoicexSetup care este conținut în ea și faceți clic pe butoane Tu deschizi este Redirecţiona. Apoi bifează caseta Accept termenii acestui acord de licență, faceți clic din nou pe buton Redirecţiona de două ori la rând și, după ce programul a fost instalat, faceți clic mai întâi pe buton Redirecţiona încă de două ori și apoi în sus O.K.

După instalare și pornire Invoicex, faceți clic pe buton Numai pe acest computer, dacă intenționați să utilizați Invoicex local, sau Reţea, dacă doriți să conectați o Baza de date MySQL extern cu care să utilizați programul pe Net și, după ce ați ales, apăsați butonul Continua și așteptați finalizarea etapei de creare a bazei de date.

La fereastră Introduceți datele de bază ale companiei / datele companiei să apară pe ecran, să furnizeze toate datele privind compania sau activitatea dvs. profesională (de ex. Nume de afaceri. TVA. cod fiscal. abordare. COD POSTAL. telefon. recurge. website, etc.) și faceți clic pe buton Confirmare. Apoi, decideți dacă încercați funcțiile avansate ale programului timp de 30 de zile, făcând clic pe buton Da sau pe asta Nuși reporniți software-ul.

Înainte de a trece la crearea facturilor, vă sugerez să introduceți informațiile referitoare la clienții, furnizorii și produsele dvs. în baza de date, astfel încât să puteți continua mai repede atunci când trebuie să completați documentele care vizează afacerea dvs. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe buton CLIENTI / FURNIZORI, introduceți datele privind clienții și furnizorii de interesul dvs. completând formularul din fereastra care s-a deschis și faceți același lucru pentru produsele dvs., făcând clic pe butonul ARTICOLE (dreapta sus) și completarea formularului propus.

Odată făcut acest lucru, puteți trece la crearea efectivă a facturilor. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe buton FACTURI care este plasat în secțiune Vânzare (stânga sus) sau pe buton FACTURI plasat în secțiune Cumpărături (în partea de sus, în centrul ferestrei), pe baza tipului de document pe care intenționați să îl creați.

La fereastră Gestionarea facturilor de vânzări / Gestionarea facturilor de cumpărare, apoi faceți clic pe buton Factură nouă și, în fereastra următoare, furnizați toate datele referitoare la factură, completând câmpurile text disponibile (Serie. Număr. Data. Client sau Furnizor. Sp. Transport. Sp. Încastrat. Note de platăetc.). Făcând clic pe filă Factură electronică, puteți introduce, de asemenea, date suplimentare pentru exportul facturii electronice.

Când sunteți gata să faceți acest lucru, salvați factura făcând clic pe buton Salvați. Făcând clic pe butoane Imprimare sau Creați PDFîn schimb, puteți tipări documentul sau exporta-l în PDF.

GIM Free (Windows)

Programe de factură gratuite

Printre programele pe care vă recomand să le considerați este și GIM Gratuit, care vă permite să creați și să gestionați facturi, note de credit, să creați o listă de clienți și furnizori, să imprimați documente, etichete și multe altele. Este extrem de ușor de utilizat, iar interfața sa este complet tradusă în italiană. Există și o versiune plătită a GIM, care pornește de la 245 euro + TVA și vă permite să aveți termene sub control, să gestionați depozitul și multe altele.

Pentru a descărca versiunea gratuită a programului pe Windows 10, dute sus această pagină web, faceți clic pe buton obține, sunt de acord să deschidă Magazin Microsoft, faceți clic din nou pe buton obține prezentați în fereastra următoare și, dacă este necesar, accesați-o pe a voastră cont Microsoft.

Dacă aveți o versiune mai veche de Windows, accesați website din GIM Free, faceți clic pe buton Descarcă acum așezat în dreapta, deschideți fișier .exe obținut, faceți clic pe buton Redirecţiona (de două ori la rând) și apoi mai departe Instalare este Sfârșit, pentru a încheia configurația.

După instalarea și pornirea GIM Free, furnizați toate datele pe care doriți să apară în documentele de hârtie, cele necesare pentru transmiterea facturilor electronice către Agenția de Venituri și așa mai departe. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să faceți clic pe file Datele utilizatorului. Activități. Factură electronică. Parametrii programului. Logo-ul utilizatorului este Meniul și furnizați toate datele necesare, folosind meniurile și câmpurile text adecvate. Pentru a salva informațiile adăugate, nu uitați să faceți clic pe buton O.K situat în partea dreaptă jos a ferestrei.

În secțiune facturile (în dreapta sus), veți găsi toate butoanele care vă permit să creați și să gestionați facturi: Nou, să creeze noi facturi și să actualizeze baza de date cu numele clienților săi; Editați | ×, pentru a vizualiza și edita facturile; Imprimare, pentru a tipări facturile în baza de date; rezumat, pentru a accesa rezumatul documentelor înregistrate e XML, pentru a afișa meniul referitor la facturarea electronică.

Alte programe cu factură gratuită pentru descărcare

Programe de factură gratuite

Sunt alte programe de factură gratuite pentru descărcare care merită să fie luate în considerare. Le voi enumera mai jos.

 • MicroFattura Extra (ferestre) – este un program foarte simplu de utilizat datorită căruia puteți crea și arhiva facturi comerciale gratuit. Interfața sa nu este foarte avansată și nu integrează multe funcții, dar acest lucru o face extrem de intuitivă și ușor de utilizat. Nu este potrivit pentru mari zone profesionale, dar este practic perfect pentru întreprinderile mici sau nevoile interne. De asemenea, vă permite să creați note de credit, cotații și documente de transport.
 • Fasis (Windows / MacOS / Linux) – acesta nu este un software conceput special pentru a crea facturi, ci o soluție completă pentru gestionarea activității birourilor, depozitelor, magazinelor de artizanat etc. Versiunea sa de bază este complet gratuită, tradusă în italiană și distribuită sub licență open source. Programul oferă toate instrumentele necesare pentru a vă gestiona afacerea. Vă permite să faceți stocuri, să gestionați clienții și furnizorii, să monitorizați veniturile / cheltuielile, să generați statistici și să catalogați toate documentele fiscale aferente afacerii dvs., inclusiv facturile și multe altele.
 • Microsoft Excel (Windows / MacOS) – nu este clasificat corespunzător ca program pentru facturi gratuite, deoarece este plătit, dar având în vedere că este prezent pe toate calculatoarele echipate cu sistemul de operare Windows, trebuie spus că este o soluție perfectă pentru a crea facturi chiar și pentru utilizatori mai puțin experți. De fapt, are multe modele gratuite care pot fi descărcate de pe Internet și personalizate cu datele proprii pentru a obține facturi cu calcule automate gata pentru imprimare și / sau livrare. Programul face parte din serviciul de abonare Microsoft 365 (ex Office 365) că poți încerca gratuit timp de 30 de zile (include și restul pachetului Office), după care trebuie să vă înscrieți la abonament începând cu 7 € / lună. Mai multe informații aici.
 • LibreOffice (Windows / MacOS / Linux) – este o alternativă liberă și open source pentru Microsoft Office. În interior include, de asemenea Calc, un excelent software de calcul care joacă excelent rolul de omolog Excel. Ei bine, la fel ca celebrul software de la Microsoft, LibreOffice poate conta și pe modele gata de utilizare care vă permit să creați facturi în doar câteva clicuri.

Programe de factură online gratuite

Există și zei programe gratuite de facturare online, utilizabil direct în browser-, care poate fi util pentru crearea și gestionarea facturilor.

Invoiceto.me

Invoiceto.me

Dacă sunteți în căutarea unui serviciu online gratuit și, mai ales, simplu de utilizat, vă recomand să contactați Invoiceto.me care, așa cum puteți ghici din nume, este conceput special pentru a crea facturi online, folosind un model gata de utilizare.

Pentru a-l folosi, mergeți la al lui Pagina principală și editați șablonul de factură pe care îl vedeți pe ecran. În primul rând, prin urmare, introduceți numele companiei dvs. în câmpul text Numele companiei tale, inlocuiesteadresa expeditorului cu cea a companiei dvs. și înlocuiți adresa destinatar cu cel al clientului căruia să trimită documentul. Faceți același lucru pentru părțile rămase ale facturilor, înlocuind datele de probă cu datele reale ale afacerii dvs.

În tabelul de facturi, apoi, furnizați descrierea produselor vândute în coloană descrierea obiectului, indicați cantitatea de sub coloană Cantitate, specificați unitatea și prețul total al celor vândute sub coloane Preț unitar este Total. Dacă doriți, puteți personaliza, de asemenea, anteturile coloanelor, înlocuindu-le cu termeni italieni (trebuie doar să selectați textul antetului și să tastați scrierea care să îl înlocuiască).

După cum puteți vedea, cifrele totale și sumare găsite în partea de jos a facturii (în Taxa de vanzari trebuie să specificați procentul de TVA) sunt calculate automat, pe baza conținutului din tabel. Dacă trebuie să creșteți sau să micșorați numărul de linii, faceți clic pe butoane (+) Adăugați rândul este (-) Ștergeți rândul plasat în stânga, care sunt utile în acest scop.

Când sunteți gata să o faceți, faceți clic pe butonul portocaliu Obțineți PDF, situat în partea stângă sus, pentru a exporta factura în format PDF. Simplu, nu?

Alte programe pentru facturi online

lider de echipa

Dacă serviciul despre care v-am spus în rândurile anterioare nu a fost pe placul dvs., luați în considerare acestea alte programe pentru facturi online.

 • Foi de calcul Google – acesta este serviciul online pentru crearea de foi de calcul create de Google. Face parte din suită Google Drive (care include, de asemenea, un serviciu de stocare a datelor din cloud, un serviciu pentru crearea de documente text și un serviciu pentru crearea prezentărilor) și este complet gratuit. Pe lângă Microsoft Excel și LibreOffice, Google Sheets vă permite, de asemenea, să utilizați șabloane prestabilite care vă permit să creați facturi în mai multe clicuri. Cu siguranță merită să încercați dacă doriți să creați o factură din mers fără a instala programe pe computer.
 • Excel Online – este versiunea Web a celebrului program de calcul inclus în pachetul Microsoft Office, despre care v-am spus cu câteva rânduri mai sus, Utilizabil gratuit chiar și de către cei care nu au achiziționat licența de program (deși cu unele limitări). Singura cerință de a profita de numeroasele sale șabloane este, de fapt, să ai un cont Microsoft.
 • CRM Teamleader – acesta este un serviciu care se adresează profesioniștilor și companiilor care trebuie să își gestioneze activitatea în toate privințele, inclusiv facturile și estimările. Poate fi testat gratuit timp de 14 zile, de fapt, dar trebuie să vă înscrieți la abonament începând cu 50 de euro / lună pentru a fi utilizat. Mai multe informații aici.

Pentru mai multe informații despre modul de creare a facturilor online, Te refer la analiza aprofundată pe care am dedicat-o în totalitate subiectului. Sunt sigur că va fi util.

Aplicație gratuită pentru factură

Programe de factură gratuite

Dacă doriți să vă gestionați facturile în mișcare, luați în considerare utilizarea acestora aplicație gratuită pentru factură, cum ar fi cele enumerate mai jos (multe dintre ele sunt versiunile mobile ale programelor și serviciilor online menționate în capitolele anterioare).

 • Factură ușoară (Android/iOS / iPadOS) – aplicație care vă permite să creați și să gestionați facturi, să urmăriți plățile primite și facturile scadente din trecut, să creați cotații și multe altele. Poate fi descărcat gratuit, dar vă permite doar să creați un număr limitat de facturi. Pentru a elimina aceste limite, trebuie să vă abonați la un abonament de 2,99 euro / lună sau 29,99 euro / an.
 • Foi de calcul Google (Android/iOS / iPadOS) – este versiunea mobilă a serviciului de acasă Google pentru crearea de foi de calcul, care poate fi folosită pentru a crea facturi de la zero sau pornind de la modele predefinite.
 • excela – este versiunea mobilă a programului Microsoft care vă permite să creați foi de calcul. Poate fi folosit gratuit pe dispozitive cu dimensiuni egale sau mai mici de 10.1 „(în caz contrar, necesită abonamentul Microsoft 365, care pornește de la 7 € / lună).
 • CRM Teamleader (Android/iOS / iPadOS) – este transpunerea mobilă a serviciului menționat nu cu mult timp în urmă, prin care este posibil să vă gestionați compania și documentele care privesc afacerea dvs., facturi în primul rând. Aplicația poate fi descărcată gratuit, dar, pentru a o folosi, trebuie să vă fi înscris pentru un abonament la serviciu (cu toate acestea, puteți profita de proba de 14 zile pentru a testa gratuit funcționalitatea acesteia). Mai multe informații aici.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

13168 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să actualizați iPhone fără WiFi

Cum se clasează pe GTA Online