in , ,

MEGA: cum să-l folosești și să descarci fișiere, filme și muzică

Hotswingers Petreceri de swing

MEGA este un serviciu de stocare și partajare în cloud deținut de Kim Dotcom, fondatorul MegaUpload și MegaVideo. S-a născut ca succesor al MegaUpload, care la 19 ianuarie 2012 a fost umbrit de Departamentul de Justiție al SUA, dar diferă de acesta din urmă în mai multe privințe.

În primul rând, este structurat ca un hard disk online, similar cu Dropbox, care vă permite să aveți un spațiu de stocare inițial gratuit, apoi să îl extindeți contra cost, dacă se consideră oportun. În al doilea rând, profită de o tehnologie de criptare end-to-end bazată pe coduri numite „chei”, care ar trebui să facă imposibilă urmărirea datelor.

Cu conducerea de astăzi, vom afla mai îndeaproape MEGA, cum să-l folosești și să descarci fișiere, filme și muzică din ea. Site-ul este accesibil de pe orice computer și este compatibil cu aproape toate browserele web importante. Deci, ce spuneți? Vrei să începi? Pariez că veți învăța cum să folosiți acest serviciu într-un mod mult mai simplu și mai rapid decât vă imaginați! Trebuie doar să vă doresc o lectură bună!

index

Compatibilitate MEGA

Mega logo

După cum am menționat în introducere, serviciul este compatibil cu multe dintre cele mai populare browsere, dar nu cu toate. Mergând mai detaliat, MEGA poate fi utilizat fără probleme pe browserele web crom, atunci Google Chrome. operă și Microsoft Edge, doar pentru a vă oferi câteva exemple, dar este acceptat și pe Mozilla Firefox.

În plus, suplimentul oficial este disponibil și pe browserele recent menționate, ceea ce vă permite să reduceți timpii de încărcare, să îmbunătățiți performanța de descărcare de fișiere și să îmbunătățiți securitatea atunci când utilizați acest serviciu de stocare în cloud.

Dacă doriți mai multe informații despre acest supliment și doriți să îl instalați în browserul preferat, vă puteți conecta direct lasecțiunea dedicată a site-ului oficial MEGA și faceți clic pe butonul corespunzător care vă este arătat.

MEGA preturi

Mega prețuri

Contul de bază al MEGA, care include 15GB de spațiu nor, este complet gratuit. În timpul înregistrării, veți fi creditat cu un supliment de 35 GB pentru 30 de zile. După acest termen, vă veți întoarce la un spațiu cloud de 15 GB.

MEGA sunt disponibile pe obiective, care vă permit să obțineți spațiu suplimentar și lățime de bandă pentru o perioadă limitată: timp de 180 de zile puteți obține 35 GB suplimentar instalând MegaSync și aplicația mobilă, despre care vă voi povesti într-un capitolul următor. Invitând un prieten care îndeplinește aceleași obiective, veți obține un spațiu suplimentar de 10 GB și 20 GB lățime de bandă timp de 1 an.

Dacă doriți să extindeți limita de spațiu liberă pentru fișierele dvs., puteți opta pentru unul dintre planurile de servicii plătite.

  • Pro Lite de la 4,99 euro / lună – include 400 GB spațiu și 1 TB lățime de bandă.
  • Pro I de la 9,99 euro / lună – include 2TB de spațiu și 2TB de lățime de bandă.
  • Pro II de la 19,99 euro / lună – include 8TB de spațiu și 8TB de lățime de bandă.
  • Pro III de la 29,99 euro / lună – include 16 TB de spațiu și 16 TB de lățime de bandă.

În plus, dacă ai o companie și ai nevoie de mai multă flexibilitate, poți opta pentru un plan afaceri, care vă permite să obțineți spațiu și lățime de bandă nelimitată, cu un cost de 10 euro / lună per utilizator.

Există o constrângere de cumpărare de cel puțin 3 utilizatori, deoarece este proiectată pentru lucrul în echipă. Pentru acestea din urmă, există și posibilitatea de a efectua apeluri și apeluri video, pe lângă trimiterea de mesaje, protejate cu criptare end-to-end.

Pentru mai multe informații despre prețurile diferitelor planuri disponibile pentru MEGA, vă sfătuiesc să consultați aceasta pagina a MEGA, unde veți găsi, de asemenea, toate caracteristicile lor ilustrate.

Cum se înregistrează la MEGA

Înscrierea în MEGA

Acum să trecem la baza acestui ghid în continuare cum se utilizează MEGA, vorbind despre procedura de înregistrare a serviciului. Înregistrarea la MEGA nu este obligatorie pentru descărcarea fișierelor, dar este necesară dacă doriți să încărcați fișiere și să le partajați cu alți utilizatori.

Pentru a vă crea contul gratuit pe MEGA, conectați-vă la pagina principală a serviciului și faceți clic pe buton Creați un cont situat în dreapta sus. În pagina care se deschide, completați formularul care vă este propus, introducându-l nume. adresa de e-mail și parolă doriți să utilizați pe MEGA.

În acest moment, puneți marcajul în casetele de mai jos: una este de acord cu Termenii și condițiile, în timp ce cealaltă este să confirmați că știți că pierderea parolei va duce la pierderea tuturor datelor dvs., cu excepția cazului în care aveți cheia de recuperare, despre care vă voi spune în paragrafele următoare.

În acest moment, conectat la e-mailul dvs., faceți clic pe buton Verificați-mi e-mailul, conținut în comunicarea primită de la MEGA pe e-mailul dvs. și conectați-vă la servici pentru a vă autentifica contul.

Când operațiunea este finalizată, selectați tasta Plan gratuit a serviciului și veți fi redirecționat către ecranul principal al MEGA. La primul acces, va fi afișat un ecran prin care Cheie de recuperare. Acest lucru este esențial în cazul în care trebuie să uitați parola.

De fapt, în cazul în care nu aveți cheia de recuperare și doriți să vă resetați parola, spațiul dvs. cloud va fi resetat și toate fișierele dvs. vor fi șterse.

Prin urmare, puteți copia cheia de recuperare și păstrați-o într-un loc sigur sau puteți face clic pe buton Cheia de descărcare, pentru a descărca fișierul care conține datele de recuperare.

Cum se utilizează MEGA

Folosiți MEGA

Înregistrarea la MEGA are numeroase avantaje, cum ar fi posibilitatea de a crea foldere partajate cu alți utilizatori ai serviciului, mențineți fișierele online în măsură să le gestioneze de pe orice computer și multe altele.

Pentru a încărca un fișier în MEGA, conectați-vă la pagina principală a serviciului folosind un browser acceptat, cum ar fi cele despre care v-am spus acest capitolși trageți fișierul în fereastra programului.

Puteți încărca fișiere de orice fel fără limitări ale dimensiunii acestora, fără a aduce atingere limitei spațiului dvs. de stocare. Puteți urmări progresul încărcării făcând clic pe butonulpictograma două săgeți care se află în partea inferioară a barei laterale din stânga.

Așadar, așteptați încărcarea să ajungă la 100% și obțineți linkul pentru a vă partaja fișierul online. În ce fel? Pur și simplu trebuie să vă întoarceți la ecranul principal al MEGA (versiuneapictograma de nor care se află în partea de sus a barei laterale din stânga) și faceți clic dreapta pe pictograma fișierului sau folderului pentru a partaja: în meniul pe care îl vedeți, selectați elementul Obțineți link.

În caseta care se deschide, apăsați butonul accept și alegeți dacă partajați linkul, inclusiv „cheia”, pentru a oferi acces direct la fișier sau dacă doriți să partajați doar linkul către fișier și să furnizați separat codul „cheie” necesar descărcării acestuia.

În primul caz, trebuie să selectați cardul Legătură cu cheia și faceți clic pe buton copie, pentru a copia linkul direct către fișierul din clipboard. Dacă în schimb preferați să partajați cheia de acces la fișier în mod privat, selectați fila Link fără cheie și faceți clic pe buton copie, pentru a copia legătura în clipboard. Găsiți codul necesar pentru a debloca descărcarea fișierului partajat fără o cheie în filă Cheia de decriptare.

Dacă sunteți un utilizator Pro, adică dacă v-ați abonat la unul dintre planurile plătite ale MEGA, puteți seta și unul data de expirare la fișier, pentru a preveni descărcarea după o anumită perioadă de timp sau adăugați unul parolă pentru a o proteja în continuare.

Pentru a redenumi, muta sau șterge un fișier din cloud-ul dvs. MEGA, faceți clic dreapta pe numele său și selectați unul dintre elementele din meniul care apare. Pentru a goli coșul de reciclare și a șterge definitiv fișierele șterse din cloud-ul dvs. MEGA (și astfel eliberați spațiu), selectați pictograma gunoi din bara laterală din stânga și faceți clic pe formulare Coșul de gunoi gol situat în vârf.

MEGA: cum să-l folosești și să descarci fișiere, filme și muzică

În ceea ce privește folderele partajate, le puteți crea în spațiul dvs. MEGA făcând clic pe buton Folder nou Manager de fișiere și împărtăși acesta din urmă cu alți utilizatori, selectându-i cu butonul dreapta al mouse-ului și dând clic pe element acțiune din meniul care apare.

În caseta care se deschide, introduceți adresa de e-mail a persoanei cu care doriți să partajați folderul, setați tipul de permisiune care trebuie acordat utilizatorului (Numai citit. Citirea și scrierea sau Acces complet), prin meniul derulant corespunzător situat în partea stângă jos și faceți clic pe buton făcut pentru a permite partajarea

Dacă utilizatorul cu care ați decis să partajați folderul nu este încă înregistrat MEGA, aceasta va primi un e-mail cu o invitație de a vă abona la serviciu. După aceea, va trebui să criptați partea dvs. pentru cheia sa, pentru a activa cu adevărat partajarea folderului cu criteriile pe care le-ați stabilit anterior.

Știați că puteți regla, de asemenea, viteza de încărcare și numărul de conexiuni paralele pe MEGA? Doar faceți clic pe buton meniu situat în dreapta sus și mergeți la Cont> Transferuri. Pe pagina care se deschide, trebuie să localizați apoi secțiunea Încărcați și descărcați și reglați valorile pe care le preferați Număr de conexiuni de încărcare paralele. Număr de conexiuni de descărcare paralele și Limita de viteză a încărcării.

Dacă doriți să măriți spațiul disponibil pe hard diskul MEGA online, faceți clic pe buton Upgrade-ți contul și selectați tipul de abonament pe care doriți să îl abonați, pe baza planurilor în care v-am menționat acest capitol.

Cum se descarcă fișierele din MEGA

După ce înțelegem mecanismul de încărcare a fișierelor, să vedem cum să descărcați fișiere, filme și muzică de la MEGA. În capitolele următoare, veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a acționa atât prin browserul web, cât și prin MEGA Sync.

Descărcați fișierele de la MEGA din browserele web

Descărcați din MEGA

Procedura de descărcare a fișierelor printr-un browser web este foarte simplă: tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la linkul fișierului pentru a descărca folosind un browser acceptat (de ex. Chrome) și să faceți clic pe buton Descărcați. Dacă vi se solicită autorizare pentru a stoca fișiere pe dispozitiv, răspundeți afirmativ.

În cazul în care linkul pe care l-ați descărcat de la MEGA nu a inclus codul cheii pentru a accesa fișierul, trebuie să introduceți manual „cheia” tastând-o în câmp Cheia de decriptare și apoi trebuie să mergeți normal la descărcare așa cum s-a văzut mai sus.

Dacă sunteți un utilizator MEGA înregistrat și, prin urmare, aveți propriul dvs. cont personal (gratuit sau plătit), puteți alege, de asemenea, să nu descărcați fișierul pe computer, ci să-l importați în cloud-ul dvs. MEGA. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul gri Import în MEGA în loc de sus Descărcați cu browserul și așteptați finalizarea procedurii.

Cum se utilizează MEGA Sync

MEGA Sync pe Windows

În sfârșit, aș dori să subliniez că un client MEGA este disponibil pentru computere și dispozitive portabile, prin intermediul cărora vă puteți gestiona fișierele și le puteți sincroniza cu ușurință (un pic ca Dropbox). Clientul desktop se numește MEGA Sync și este compatibil cu Windows, macOS și Linux. O puteți descărca direct de pe site-ul oficial sau puteți descărca aplicația pentru smartphone-uri și tablete de pe Play Store (Android) sau de laApp Store (IOS / iPadOS).

Pentru a descărca MEGA pe un computer, conectați-vă la pagina oficială MEGA și faceți clic pe pictograma pentru sistemul de operare instalat pe computer. pe ferestre, după descărcarea fișier .exe, faceți dublu clic pe el și apăsați tastele da. în regulă. următor. accept. următor. instala și capăt. pe MacOS, în schimb, după descărcarea fișier .dmg, trageți tastaPictograma MEGA în folder Aplicații.

După instalare, începeți MEGA Sync și, în ecranul care vă este arătat, conectați-vă cu contul MEGA. După aceea, alegeți dacă începeți una Sincronizare completă a datelor dvs. sau a uneia Sincronizare selectivă (pentru a alege ce fișiere să se sincronizeze cu computerul și care nu). Pentru a termina, faceți clic pe următor, alegeți dosarul în care să stocați fișierele MEGA și apăsați-l următor și capăt pentru a porni sincronizarea datelor.

Prin intermediul ecranului Explorator de fișiere Windows (sau sistemul de operare) căutător de macOS), făcând clic pe intrare MEGASync în bara laterală, puteți accesa folderul de sincronizare: trăgând fișierele din interiorul lor, acestea vor fi încărcate automat în norul MEGA.

Făcând clic, cu toate acestea, cu butonul dreapta al mouse-ului pePictograma MEGA pe care îl găsiți lângă ceasul Windows, în bara de activități (sau în bara de meniu, pe macOS), puteți accesa panoul de setări MEGA Sync, prin care vă puteți gestiona contul, folderele și banda.

După cum am menționat mai sus, clientul MEGA pentru computer nu este esențial pentru descărcarea sau încărcarea fișierelor la serviciu. Descărcați-l doar dacă doriți să vă sincronizați fișierele pe mai multe calculatoare și / sau dacă doriți să le gestionați mai confortabil decât le puteți face în browser, mai ales dacă aveți nevoie să transferați un număr mare de fișiere, chiar și pe cele mari.

În cele din urmă, în ceea ce privește aplicația MEGA pentru smartphone-uri și tablete Android și iOS / iPadOS, o puteți descărca pe dispozitivul dvs. pentru a gestiona cu ușurință fișierele din cloud, având toate instrumentele disponibile în această interfață web disponibilă serviciu.

Puteți genera apoi legăturile sau partajarea folderelor cu alți utilizatori și multe altele. Aplicația mobilă Android și iOS / iPadOS nu are nicio limitare în comparație cu ceea ce puteți face deja dintr-un browser web, așa cum am explicat mai sus acest capitol.

Cu toate acestea, caracteristica de sincronizare automată a galeriei multimedia a dispozitivului este interesantă: accesând fila aparat foto, puteți activa funcția de încărcare automată a tuturor elementelor multimedia din galerie, astfel încât să nu vă pierdeți acest tip de date în cazul resetării, pierderii sau defecțiunii dispozitivului.

Alternativ, puteți activa această funcționalitate apăsând pictograma și selectarea articolelor Setări> Activați încărcări de pe cameră.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Italia. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul Aranzulla.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Italia, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by saranzulla

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să vezi când expiră Amazon Prime

Cum se descarcă TikTok | irsafari.com