in , ,

Google Takeout: cum funcționează | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Datorită diverselor vicisitudini, ați fost obligat să-l înlocuiți pe cel vechi Cont Google cu unul nou. Înainte de a continua cu ștergerea completă a profilului pe care l-ați avut la început, totuși, doriți să salvați toate datele conectate la acesta, astfel încât să le puteți reutiliza în viitor acolo unde aveți nevoie. Pacat ca nu ai mai facut asa ceva pana acum si, prin urmare, nu stii cum sa te misti.

Dacă este așa, știți că în astfel de cazuri vă poate ajuta Takeout Google: dacă nu am auzit niciodată de acesta, este un serviciu, pus la dispoziție de „Big G”, care vă permite să creați, în câteva clicuri, o arhivă care conține datele legate de un cont specific.

Deci, dacă sunteți interesat, profitați de această posibilitate și înțelegeți cum funcționează Google Takeout, continuați cu citirea acestui ghid: sunt sigur că, la sfârșitul acestuia, veți fi dobândit abilitățile necesare pentru a putea utiliza serviciul la maxim, prin securizarea datelor dvs. personale. Încearcă singur!

index

Funcții Google Takeout

Google Takeout: cum funcționează

Înainte de a ajunge chiar în centrul acestui ghid și de a explica, în detaliu, utilizarea Google Takeout, permiteți-mi să vă explic despre ce este vorba.

Takeout, în practică, este serviciul care vă permite să obțineți, în orice moment, o copie a datelor stocate în contul dvs. Google și în toate serviciile Google conectate la acesta, astfel încât să le puteți utiliza în alte aplicații, programe sau platforme online ( ceea ce se întâmplă, destul de des, cu datele referitoare la contacte și calendare) sau le păstrează într-un loc sigur (operație care, în general, are loc înainte ștergeți definitiv un profil Gmail).

Tipul și cantitatea de date descărcate prin preluare diferă în funcție de serviciile Google utilizate prin cont: mai jos veți găsi cele mai importante, împreună cu formatul relativ de export.

 • Achiziții și rezervări realizate prin Maps, Asistent și Căutare Google – format JSON.
 • Date dinAplicație pentru acasă – format JSON.
 • Date din Arte și cultură – Formate HTML și CSV.
 • Date din Blogger – Formate Atom, JSON, CSV și formate native ale fișierelor încărcate pe blog.
 • Date din Google Calendar – format iCalendar.
 • Date din Chrome – Formate JSON, HTML și CSV.
 • Contacte – format vCard.
 • Istoricul locațiilor – formatele JSON și KML.
 • Date din Google Drive.
 • Date din Google Photos.
 • Date și preferințe ale Play Film, Play Books și Joacă muzică – format CSV.
 • Date din Play Store – format JSON.
 • Date din Hangouts – format CSV.
 • Note de păstra.
 • Date din Hărți – formatele JSON și GeoJSON.
 • Date din știri – format TXT.
 • Date din Gmail – format MBOX.
 • Date din Profil Google – Formate de imagine JSON, HTML și imagine.
 • Date din YouTube – Formate JSON, HTML, CSV și post / muzică originală.

Takeout vă permite să colectați toate datele disponibile, sau doar o parte din acestea, într-o arhivă convenabilă generată automat, în format .zip sau .tgz; această arhivă poate fi livrată prin e-mail, sub forma unui link descărcabil sau încărcat automat la unele servicii cloud, inclusiv Google Drive. OneDrive și dropbox.

Cum funcționează Google Takeout

Acum că ați înțeles pe deplin caracteristicile Google Takeout, a venit momentul să acționați și să vă arătați, în practică, funcționarea acestui serviciu. Trebuie să știți că este posibil să începeți crearea unei arhive care să conțină datele dvs. atât de pe un computer, cât și de pe smartphone-uri și tablete.

În toate cazurile, este absolut necesar să cunoașteți parola contului Google de la care să faceți solicitarea: dacă nu vă mai amintiți-o, urmați instrucțiunile pe care vi le-am dat în acest tutorial pentru a-l recupera sau reseta.

De pe computer

Cum funcționează Google Takeout

Pentru a obține o copie a datelor asociate serviciilor Google prin computer, în primul rând conectat la Pagina de gestionare a profilului Google, introduceți-vă pe ale voastre adresa de e-mail în câmpul text corespunzător, faceți clic pe buton următor și, în același mod, inserați parolă cont. Dacă vi se solicită, completațiautentificare cu doi factori urmând instrucțiunile afișate pe ecran.

Odată conectat, faceți clic pe filă Date și personalizare situat în stânga, localizați caseta Descărcați sau ștergeți datele dvs. sau stabiliți un plan pentru gestionarea acestora și faceți clic pe element Descărcați-vă datele, cu domiciliul în ea.

În acest fel, trebuie să accesați pagina Google Takeout în câteva secunde: așezați, așadar, marcajul de lângă datele pe care sunteți interesat să le exportați (cantitatea poate varia în funcție de serviciile active pe contul respectiv) și, dacă trebuie să cunoașteți formatul de export al informațiilor referitoare la fiecare serviciu sau a datelor efectiv incluse, faceți clic pe butoanele care se află sub fiecare articol (de ex. Mai multe formate sau Toate calendarele incluse).

Cum funcționează Google Takeout

Ați făcut alegerea, faceți clic pe buton Pasul următor rezident în partea de jos a paginii și indică setările referitoare la destinație, frecvența și tipul de fișier care trebuie exportat, folosind opțiunile propuse.

 • Mod de livrare – acest meniu vă permite să selectați modul de recepție a fișierelor, ales dintre: Trimiteți prin e-mail linkul de descărcare, pentru a primi un e-mail care conține un link pentru a descărca arhiva, care durează o săptămână și Adăugați la Drive / Dropbox / OneDrive / Box, pentru a vă asigura că fișierul este arhivat automat în spațiul cloud indicat. În ultimul caz, vi se va cere să vă conectați la portalul selectat (cu excepția Google Drive).
 • frecvență – aici puteți specifica dacă exportați o arhivă o singură dată (1 export) sau dacă se creează un fișier care conține datele la fiecare două luni, timp de un an (6 exporturi).
 • Tipul și dimensiunea fișierului – aceste două meniuri vă permit să indicați format în care să creați fișierul (puteți alege între .zip și .tgz) și dimensiunea maximă a fiecărui fișier care compune arhiva (1 GB, 2 GB, 4 GB, 10 GB sau 50 GB).

După trecerea acestui pas, faceți clic pe buton Creați export și ați terminat: după câteva momente, exportul fișierelor ar trebui să înceapă, care ar putea dura ore sau zile, în funcție de datele care trebuie salvate. Odată ce crearea arhivei este finalizată, veți primi un e-mail care conține linkul de descărcare, dacă ați ales să primiți arhiva în acest fel sau o notificare privind salvarea cu succes a datelor pe unul dintre serviciile dvs. cloud.

Cu toate acestea, puteți verifica progresul exporturilor dvs. în orice moment, precum și vizualiza linkurile de descărcare încă valabile, vizitând această pagină web.

De pe smartphone-uri și tablete

Google Takeout: cum funcționează

Pentru a începe crearea unei arhive Google Takeout de pe smartphone-uri și tablete, faceți acest lucru: dacă utilizați Android și intenționați să descărcați fișierele referitoare la contul configurat în sistem, accesați Setări, atingând pictograma în forma aangrenaj situat pe ecranul de start al dispozitivului, accesați secțiunea Google și atinge butonul Gestionați Conturile Google, pentru a vizualiza pagina de gestionare a contului.

Dacă, pe de altă parte, contul pe care să acționeze este diferit de cel configurat în sistemul Android sau utilizați un iPhone / iPad, deschideți browser- pe care îl folosești de obicei pentru a naviga pe Internet (de ex. Google Chrome pe Android sau Safari pe iOS / iPadOS) și legate de site-ul web accounts.google.com. Când vi se solicită, conectați-vă utilizând datele de autentificare ale contului Gmail de interesul dvs. și, dacă este necesar, completați autentificarea cu doi factori.

Începând din acest moment, pașii sunt aproape identici cu cei deja văzuți anterior: atingeți cardul Date și personalizare, apoi pe voce Descărcați-vă datele situat în cutie Descărcați sau ștergeți datele dvs. sau stabiliți un plan pentru gestionarea acestora și continuați cu crearea arhivei urmând instrucțiunile pe care vi le-am furnizat Paragraful PC.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Antivirus Android irsafari.com

Cum să personalizați Android irsafari.com