in , ,

Cum se vede starea bateriei Android


Smartphone-ul dvs. Android, deși nu mai este complet nou, își îndeplinește perfect funcțiile și nu prezintă probleme care justifică achiziționarea unui telefon nou. Din păcate, însă, autonomia bateriei sale este întotdeauna mai scăzută și vă este frică nu numai de a nu putea ajunge mai mult seara, așa cum ați făcut până acum ceva timp, dar de a putea utiliza dispozitivul mai mult din cauza bateriei deteriorate. .

Așa este, nu-i așa? Deci, nu vă faceți griji: dacă doriți, vă pot explica, în acest ghid, cele mai simple și mai eficiente metode pentru vezi starea bateriei Android și posibil să detecteze defecțiuni grave ale acestora, astfel încât să necesite asistență urgentă.

După ce vă explic cum să verificați starea bateriei, în plus, vă voi propune câteva soluții care pot rezolva orice probleme, dacă acestea nu sunt prea grave. Pe scurt, sunt sigur că, după ce îmi citiți instrucțiunile, veți putea înțelege perfect cum să procedați. Va doresc o citire buna si, mai ales, mult noroc!

Index

Informații preliminare

Verificați starea bateriei

Ca toate componentele electronice, trebuie să știți și asta baterii cu litiu prezente în interiorul smartphone-urilor (precum și în tablete, caiete și multe alte dispozitive electronice) sunt supuse deteriorării cauzate de timp, din oricare Vătămare corporală sau uneori de la zei defecte de fabricație.

Deteriorarea bateriei este ceva care apare în mod natural în timp: este inevitabil. Prin urmare, dacă smartphone-ul dvs. are deja câțiva ani sau îl folosiți intens și, prin urmare, ați completat deja multe cicluri de încărcare (un ciclu de încărcare apare atunci când, în general, bateria este descărcată și încărcată 100%), este normal ca bateria să nu dureze atât timp cât dispozitivul era nou.

În alte cazuri, poate depinde și comportamentul neașteptat al bateriei smartphone-ului aplicații scumpe la nivel de energie, prin utilizarea incorectă a opțiunilor optimizarea bateriei prezent pe Android sau, din nou, din defectele hardware care trebuie remediate prin înlocuirea bateriei.

Am clarificat acest lucru, doar pentru a vă ajuta să identificați și, sper, să rezolvați posibile probleme cu bateria smartphone-ului dvs., am ales să ilustrez toți pașii pentru a verificautilizarea bateriei pe Android și, ulterior, verifică-ți starea de sănătate de acelasi. Sunteți gata să aflați cum? Găsești totul explicat mai jos.

Cum se vede starea bateriei Android

Ca prim pas, vă voi învăța în capitolele următoare să verificați starea bateriei Android prin intermediul setarile sistemului. Cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri, integrează, de fapt, un control destul de complet al utilizării și încărcării bateriei. În acest fel, puteți verifica ce aplicații folosesc bateria și să identificați oricare anomalii, aflând astfel dacă problemele întâmpinate sunt cauzate de starea fizică a bateriei sau pur și simplu de eșecul de a optimiza consumul la nivel de software.

Cum se vede starea bateriei pe Android 9 și 10

Verificați starea bateriei de pe Android 10 și 9

Dacă doriți să vedeți starea bateriei pornită Android 9 este Android 10, este nevoie de doar câțiva pași pentru a ajunge la meniul sumar care conține informațiile pe care le căutați.

Mai întâi, atingeți pictograma din Setări (pictograma roată) situată pe ecranul de start sau în meniul aplicației, pentru a intra în ecranul care conține toate setările smartphone-ului. În acest moment, localizați și apăsați pe element Baterie, pentru a intra în panoul de administrare al aceluiași.

În acest ecran puteți vizualiza diverse informații pe bateria smartphone-ului. De exemplu, verificați dacă textul este prezent Aplicațiile funcționează normal, în absența căreia puteți avea probleme la optimizarea aplicațiilor. De asemenea, verificați dacă opțiunea Baterie adaptivă este setat sa PE: acest lucru va permite sistemului să adapteze utilizarea bateriei în timp.

Dacă doriți să controlați cele mai mari aplicații consumatoare de energie, apăsați butonul cu trei puncte plasat în dreapta sus și atinge elementul Utilizarea bateriei. În ecranul care vă va fi propus, veți avea o vedere mai detaliată a utilizării bateriei, cu o listă completă de aplicații care consumă mai multă energie.

Pentru a controla o anumită aplicație, atingeți-o, pentru a intra în meniul de gestionare a bateriei aferentă acesteia. Puteți astfel limita utilizarea bateriei în fundal apăsând pe element Limitarea fundaluluisau verificați dacă este în lista de aplicații optimizate, atingând elementul de meniu Optimizarea bateriei.

Verificați optimizarea bateriei pe Android 10 și 9

Optimizarea bateriei, așa cum este ușor de înțeles, este o funcție automată a Android care evită risipa de energie prin limitarea funcționării aplicației atunci când nu este necesar ca acestea să rămână în funcțiune, consumând baterie.

Cum se vede starea bateriei pe Android 8

Verificați starea bateriei pe Android 8

Pentru a vedea starea bateriei pornită Android 8, apăsați mai întâi pe pictograma din Setări prezent pe ecranul de start sau în sertarul smartphone-ului dvs., pentru a accesa meniul care conține setările Android. Apoi apăsați elementul Baterie, pentru a intra în ecranul sumar al consumului de energie.

După verificarea aplicațiilor care utilizează bateria, puteți decide să gestionațioptimizarea baterieiprin apăsarea tastei cu trei puncte situat în partea dreaptă sus și atingând elementul de meniu Optimizarea bateriei.

Pe acest ecran, veți putea vedea aplicații care nu au optimizări. Dacă doriți să activați optimizarea bateriei într-una din aceste aplicații, atingeți-o și apăsați elementul Optimizați.

De asemenea, puteți dezactiva optimizarea unei aplicații apăsând butonul verde cu scriere Nu optimizați și alegerea articolului Toate aplicațiile, astfel încât să puteți gestiona toate aplicațiile de pe telefon.

Optimizați starea bateriei pe Android 8

După cum am menționat deja, se recomandă activarea optimizării bateriei pentru toate aplicațiile care nu au motive să rămână mereu active în fundal, deoarece acest lucru poate reduce semnificativ risipa bateriei.

Aplicație pentru a vedea starea bateriei Android

Utilizați AccuBattery pentru a verifica bateria

Ați verificat aplicațiile și optimizarea bateriei, dar nu ați reușit să vă rezolvați problemele sau ați găsit unele valori neobișnuite în meniurile Android?

În acest caz, vă recomand să utilizați aplicații pentru a vedea starea bateriei Android, care vă poate oferi informații despre starea bateriei a smartphone-ului dvs. Mai jos veți găsi o listă cu cele pe care le consider mai fiabile și utile.

  • AccuBattery – este una dintre cele mai cunoscute și de lungă durată a aplicației pentru a vedea starea bateriei pe Android. Acesta este capabil să ofere, gratuit, o imagine de ansamblu completă asupra stării de sănătate a bateriei, a utilizării sale și mai ales a capacității sale reale. Datorită învățării adaptive, AccuBattery devine din ce în ce mai precis și mai eficient în timp.
  • Amper – oferă informații cu privire la încărcarea și descărcarea amperilor, permițându-vă să verificați dacă bateria funcționează corect și este capabilă să furnizeze și să stocheze energia într-un mod optim.
  • BatteryGuru – pe lângă faptul că oferă o vedere completă a utilizării bateriei, această aplicație este capabilă să o protejeze de supraîncălzire și supraîncărcare complet gratuit. De asemenea, are o funcție utilă care vă avertizează dacă vreo aplicație scurge bateria rapid.

În caz de probleme

Cum să rezolvați problemele bateriei

Dacă ați observat probleme cu privire la bateria smartphone-ului dvs. Android și doriți să știți cum să le rezolvați, sau cel puțin cum să nu înrăutățiți situația, am pregătit câteva ghiduri și sfaturi pe care le puteți urmări pentru a vă atinge scopul.

În cazul în care bateria smartphone-ului dvs. nu mai este în stare bună, după cum raportează aplicațiile pe care vi le-am recomandat capitolul precedent, puteți contacta producătorul smartphone-ului pentru a încerca să identificați împreună cu compania în care se află problema. În cazul smartphone-ului încă garanțiede fapt, va fi destul de simplu să solicitați o înlocuire sau o rambursare pentru telefonul dvs.

Puteți verifica starea de garanție a telefonului dvs. întorcându-vă la adresa lui Data cumpărării, procedura pe care o veți găsi ușor de implementat dacă o citiți pe a mea ghid cu privire la modul de urmărire a datei de cumpărare a unui telefon mobil. În caz că ți-ai cumpărat smartphone-ul pornit Amazon, Vă recomand, de asemenea, să citiți explicația mea pe cum funcționează garanția Amazon.

Dacă garanția a expirat, dar, pe bună dreptate, nu doriți să opriți utilizarea smartphone-ului dvs. complet funcțional, știți că este posibil înlocuiți bateria din aproape toate smartphone-urile, chiar și cele cu baterii care nu se pot detașa. În acest caz, vă recomand să citiți ghidul meu pe cum să înlocuiți o baterie neamovibilădar desigur Vă sfătuiesc să vă aventurați la reparații dacă nu știi de unde să-ți iei mâinile.

În plus, aș dori să vă recomand un ghid suplimentar pe care l-am pregătit pentru dvs., care explică în detaliu cum să nu strici bateria telefonului mobil. Citind pașii pe care îi conține, veți învăța rapid cum să aveți grijă optimă a bateriei dispozitivului dvs., evitând astfel să o stricați sau să vă agravați starea de sănătate actuală.

În cele din urmă, subliniez site-ul excelent Universitatea Baterii (în engleză), care explică într-un mod precis, dar ușor de înțeles tehnic cum să gestionați bateriile smartphone-urilor și a altor dispozitive electronice, pentru a-și crește longevitatea: pentru a rezuma brutal, printre cele mai utile precauții sunt cele de încercat să păstrați întotdeauna taxa între 80 și 30%. evitați temperaturile ridicate și sistemele de încărcare ultra rapidă.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

14241 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum de a înregistra cu telefonul mobil

Cum să depui bani în banca GTA