in , ,

Cum se vede parola WiFi | irsafari.com


Tocmai ați achiziționat o tabletă nouă, dar nu o puteți conecta la Wi-Fi de acasă pentru că nu vă amintiți parola corectă? Ne pare rău, dar de ce nu încercați să urmăriți cheia de acces de pe un dispozitiv pe care a fost deja stocat sau prin manualul routerului? Cum spui? Sunteți puțin expert în ce să faceți și nu știți cum să procedați? Nicio problemă, te pot ajuta.

Din fericire, acesta este într-adevăr un brainer! Tot ce trebuie să faceți este să accesați setările de rețea ale Windows sau macOS, să selectați numele conexiunii wireless pentru care intenționați să recuperați parola și să activați opțiunea de a vizualiza datele în cauză în mod clar. Vă asigur că va dura maxim 30 de secunde, nu una alta.

Chiar și smartphone-urile, tabletele și routerele vă permit vezi parola WiFi și, de asemenea, în acest caz este o procedură incredibil de simplă de efectuat, la fel de mult de la un computer. Acestea fiind spuse, să interzicem discuția și să trecem la practică. Într-un fel sau altul veți putea găsi informațiile de care aveți nevoie, vă pot garanta.

Index

Informații preliminare

Wifi

Înainte de a ajunge la inima tutorialului, urmează să aflați care sunt pașii exacti care trebuie făcuți pentru a putea face consultați parola Wi-Fi, sunt cateva informații preliminareîn această privință, este datoria mea să vă ofer să vă asigurați că totul merge în direcția corectă.

Pentru început, rețineți că încercați să vă urmăriți parola propriu Rețeaua wireless este o practică absolută legal. Cu toate acestea, situația este diferită atunci când se încearcă intervenția pe rețelele wireless alții. În acest caz, de fapt, a acționa fără a cere permisiunea proprietarului legitim reprezintă unul încălcare gravă a vieții private și poate reprezenta chiar a crimă.

Pe baza celor spuse, vă invit să puneți în practică indicațiile conținute în acest ghid și numai să încercați să recuperați parola pierdută a rețelei dvs. Wi-Fi. Nu este absolut intenția mea de a încuraja activitățile nelegitime, așa că nu îmi asum nici o responsabilitate pentru utilizarea pe care o puteți decide să faceți indicațiile din acest tutorial.

În plus, dacă îmi permiteți, aș dori să vă ofer o sugestie mică, dar valoroasă: să evitați din nou pierderea parolei de rețea wireless în viitor, precum și orice alte chei de acces, luați în considerare utilizarea unei administrator de parolesau un program care vă permite să stocați date sensibile protejându-le cu o singură parolă principală. Pentru mai multe detalii, vă refer la citirea ghidului meu pe cum să păstrați parolele.

Cum se vede parola WiFi de pe computer

Să vedem acum cum să poți vedea parola WiFi a PC. Mai jos, așadar, veți afla cum să procedați, ambele mai departe Windows 10 că pe MacOS.

Cum se vede parola Windows 10 WiFi

Consultați parola WiFi de la Windows 10

Windows 10 vă permite să stocați parolele utilizate pentru a accesa rețelele wireless cunoscute, astfel încât nu trebuie să le introduceți din când în când și vă permite să reveniți la aceste date pentru conexiuni active.

Dacă acest lucru poate fi util, pentru a recupera parola Wi-Fi, faceți clic dreapta pe butonulpictograma rețelei (cel cu Cuzine Wi-Fi) care se află în colțul din dreapta jos al barei de activități și alegeți elementul Deschideți rețeaua și centrul de partajare din meniul care apare.

În fereastra nouă care vă este afișată pe ecran, faceți clic pe butonul numele retelei wireless de interesul dvs. (la rubrica Internet). În fereastra suplimentară care vă este arătată, apăsați butonul Detalii și selectați cardul Siguranță.

După ce ați finalizat pașii de mai sus, veți putea vedea parola rețelei Wi-Fi la care sunteți conectat momentan la formularea Cod de securitate al retelei. Dacă parola nu este vizibilă, pentru a o remedia, bifați caseta situată lângă formulare Arata caracterele.

Cum se vede parola WiFi Mac

Consultați parola Wi-Fi macOS

Folosești un Mac? Apoi, pentru a vedea parola Wi-Fi puteți profita Acces la cheie, aplicația a inclus „standard” în MacOS pentru a vizualiza parolele și diverse date sensibile salvate pe computer și pe celelalte dispozitive asociate acestuia Cont iCloud.

Așadar, începeți accesul la cheie, selectând-o pe cea relevantă icoană (cel cu grămadă de chei) pe care îl găsiți în folder Alte launchpad. În fereastra care vă este arătată pe ecran, faceți clic pe element Sistem situat în meniu Breloc stânga, apoi faceți clic pe element Parola situat în meniu Categorie.

Apoi, faceți dublu clic pe butonul numele conexiunii doriți să aflați cheia de protecție din lista din dreapta, selectați fila atribute și puneți marcajul în caseta de lângă articol Arata parola.

Pentru a încheia, în fereastra suplimentară care apare, tastați numele contului de utilizator pe Mac și pe parola asociat cu acesta, faceți clic pe buton Permitebifați caseta de lângă element Arata parola și puteți vedea clar parola în câmpul alăturat. Et voila!

Cum să vezi parolele WiFi de pe telefonul tău mobil

Acum, să aflăm cum se vede parola de la Wi-Fi telefon mobil, mai precis din Android este iPhone. Veți găsi operațiunile pe care trebuie să le faceți pentru a avea succes în compania indicată mai jos.

Cum se vede parola WiFi Android

Recuperare cheie WiFi

Dacă aveți un smartphone (sau o tabletă) Android, pentru a vedea parola rețelelor wireless la care ați accesat de pe dispozitiv în trecut, puteți utiliza aplicația Recuperare cheie WiFi. Este gratuit și este capabil să îndeplinească impecabil scopul în cauză.

Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este că, pentru a le putea folosi corect, este esențial ca dispozitivul să fi fost rădăcină, adică procedura care vă permite să achiziționați permisiuni de administrator în sistem și, prin urmare, să efectuați diverse operații care în mod normal nu ar fi permise, inclusiv accesul la fișiere protejate.

Rădăcina, este clar, nu este dificil de implementat, dar procedura diferă de la dispozitiv la dispozitiv și poate duce, de asemenea, la pierderea datelor pe telefonul mobil, precum și la invalidarea garanției. Pentru mai multe informații, vă recomand să citiți ghidul meu special dedicat cum să rădăcinați Android.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca WiFi Key Recovery pe dispozitivul dvs., accesați secțiunea aferentă a Play Store și apăsați butonul Instalare. Apoi porniți aplicația apăsând pe buton Tu deschizi a apărut pe ecran sau prin selectarea celei relevante icoană care tocmai a fost adăugat la ecranul de start sau în sertar.

Acum că vedeți ecranul principal al aplicației, acordați recuperarea cheilor WiFi permisiunile necesare pentru superutilizator, apoi consultați lista rețelelor Wi-Fi la care sunteți conectat, care vă este propus și identificați-o pe cea de interes. Dacă nu găsiți rețeaua Wi-Fi de care sunteți interesat, vă puteți ajuta prin câmpul de căutare situat în partea de sus.

În cele din urmă, apăsați pe numele retelei wireless și, în noul ecran care vă va fi afișat, veți găsi parola asociată cu conexiunea aleasă la element psk.

Cum se vede parola WiFi pentru iPhone

iPhone

Dacă ceea ce te interesează să faci este să poți vedea parola pe care ai folosit-o pentru a te conecta la Wi-Fi din partea ta iPhone (sau de la iPad, nu face nicio diferență), vă informez că pentru a face acest lucru, trebuie să profitați, chiar și în acest caz, de Breloc ICloud, serviciul Apple prin care puteți stoca și sincroniza datele de autentificare și carduri de credit stocate pe iOS / iPadOS și macOS pe cloud.

Deci, pentru a-l putea servi în scopul tău, trebuie să ai un Mac și, din aceasta din urmă, trebuie să porniți cererea Acces la cheie, procedând într-un mod similar cu modul în care v-am indicat pas dedicat modului de a vedea parola Wi-Fi pe Mac.

Cum se vede parola WiFi de la router

Cum se vede parola WiFi

Dacă încercați să vedeți parola Wi-Fi de pe dispozitivele dvs., nu o puteți face, puteți încerca să o recuperați direct din router. Cum? În primul rând, verificând documentația dispozitivului. Dacă nu ați modificat parola implicită, tasta de acces la rețeaua Wi-Fi poate fi scrisă de fapt în manual de instructiuni aparatul sau pe unul dintre etichete fixat pe partea de jos a aceluiași.

Puteți, de asemenea, să vă urmăriți parola de rețea wireless, conectându-vă la panou de administrare router și obținerea datelor de care aveți nevoie de acolo. Pentru a face acest lucru, începeți tasta browser- pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe Internet de pe computer (de ex. Crom) Și conectat la adresă 192.168.1.1 sau la adresa 192.168.0.1, care sunt IP implicit pentru cele mai multe routere. Dacă nici o adresă nu pare să funcționeze, află care este corectă urmând instrucțiunile din ghidul meu de pe cum să accesați routerul.

Dacă și când vi se cere să introduceți o combinație nume de utilizator este parola pentru a intra în panoul de gestionare a routerului, încercați cu admin / admin sau parola administratorului, care sunt cele mai utilizate combinații predefinite. Dacă acestea nu funcționează, consultați manualul dispozitivului sau încercați să urmați instrucțiunile din tutorialul meu despre cum se vede parola modemului.

Odată conectat, căutați intrarea referitoare la Configurare Wi-Fi sau la Securitate Wi-Fi și veți găsi parola rețelei wireless indicată lângă numele rețelei în sine (SSID).

Rețineți că dacă utilizați un router cu suport pentru rețele de 5 GHz (cu bandă dublă), este posibil să aveți parole diferite pentru rețeaua respectivă și pentru cea de 2,4 GHz. Dacă da, odată conectat la panoul de administrare al routerului, accesați ambele meniu cu setările Rețea wireless de 2,4 GHz decât în ​​cea cu setările Rețea wireless 5GHz.

Îmi pare rău că nu pot fi mai precise în indicațiile mele, dar meniurile și elementele care trebuie selectate pot varia în funcție de marcă și modelul routerului. Dacă nu puteți „să vă găsiți drumul” în meniul routerului dvs., încercați să căutați opțiunile de configurare Wi-Fi din manualul dispozitivului sau consultați următoarele tutoriale specifice pregătite de mine.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

14241 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să accesați G Suite

Aplicația pentru baterii | irsafari.com