in , ,

Cum se schimbă PIN-ul SIM pe iPhone

Hotswingers Petreceri de swing

De fiecare dată când îți redai încrederea iPhone vi se cere să intrați în PIN SIM prezent în interior și de fiecare dată când ești forțat să „puzzle” de ce nu-l poți aminti niciodată? Ei bine, vă înțeleg, având în vedere multitudinea de coduri și parole de care trebuie să țineți cont azi, pentru a putea memora PIN-ul SIM poate nu este un lucru simplu.

Cu toate acestea, având în vedere situația, vreau să îmi permit să-ți ofer un mic „sfat”: de ce nu încerci să schimbi PIN-ul cardului SIM cu unul pe care să-l poți aminti mai ușor? În acest fel, puteți evita pierderea de timp inutilă când încercați să vă amintiți degeaba. Cum zici? Are într-adevăr sună ca o idee mare, dar nu știu cum să schimbați PIN-ul SIM pe iPhone? Nu vă faceți griji: dacă sunt astăzi aici, trebuie doar să vă explic cum să atingeți acest obiectiv mic, dar foarte important.

Atunci? Ați dori să aprofundați problema? Da? Fantastic. Prin urmare, aș spune să interzicem discuția și să începem imediat să ne ocupăm. Înțelegeți-vă acum „melafonino”, faceți-vă confortabil și concentrați-vă în citirea acestui tutorial. Mai jos veți găsi toate explicațiile de care aveți nevoie pentru a înțelege cum să procedați. Va doresc o citire buna!

index

Cum se schimbă PIN-ul SIM pe iPhone

Cum se schimbă PIN-ul SIM pe iPhone

Primul pas pe care trebuie să-l faci dacă ești interesat schimbați PIN-ul SIM pe iPhone, este să vă luați smartphone-ul marca Apple, să accesați ecranul de pornire și să atingeți pictograma Setări (cea care are forma unei roți dințate).

Apoi derulați în jos pe ecranul care vă este arătat, apăsați pe element Telefon mobil (sau telefon, dacă utilizați o versiune iOS mai devreme de 12) și selectați opțiunea PIN SIM.

În acest moment, apasă pe formulare Schimbă PIN-ul, tastați în PIN curent apoi apăsați pe element capăt prezent în dreapta sus. Apoi introduceți noul cod PIN pe care intenționați să îl utilizați și apăsați încă o dată pe formulare capăt.

Asta e! Prin implementarea acestor pași simpli sunteți în cele din urmă posibilitatea de a schimba codul PIN al cartelei de telefon. De acum, vechiul cod PIN va fi scoasă din funcțiune și ori de câte ori riaccennerai iPhone-ul pentru a fi capabil de a avea acces la rețea, va trebui să introduceți codul în doar ales că se propune va ecran. De când nu a fost un lucru complicat?

Cum dezactivați PIN-ul SIM pe iPhone

Schimbarea PIN SIM de pe iPhone

Nu doriți să schimbați PIN-ul SIM pe iPhone, dar doriți să dezactivați utilizarea acestuia pe iPhone și, prin urmare, pe cardul dvs.? Nicio problemă, puteți face și asta. Cum? Ușor: accesați din nou ecranul de start al dispozitivului, apăsați pictograma Setări, apasă Telefon mobil (sau telefon, dacă utilizați o versiune iOS mai devreme de 12) și apoi mai departe PIN SIM.

Apoi, apăsați butonul pe care îl găsiți lângă formulare PIN SIM, pentru a-l dezactiva. Acum, tastați PIN-ul cardului dvs. în ecranul care vă este propus și apoi apăsați pe element capăt, în dreapta sus, pentru a finaliza întreaga procedură de dezactivare.

Odată făcut acest lucru, comutatorul vocal PIN SIM va fi crescut OFF iar codul PIN asociat cardului dvs. va fi dezactivat (nu numai pe iPhone, ci și pe orice alte telefoane mobile în care veți insera cardul).

În mod clar, în cazul celor de-a doua gânduri puteți activa din nou utilizarea PIN-ului, accesând din nou secțiunea Telefon mobil (sau telefon pe iOS 11 și versiuni anterioare) din setările iPhone, atingând PIN SIM, apăsând pe voce PIN SIM în noul ecran afișat și tastând codul PIN asociat cu cardul dvs.

În acest fel, comutatorul vocal PIN SIM va fi crescut ON iar utilizarea codului va fi din nou activată pe card.

Cum se poate recupera PIN-ul SIM pe iPhone

Nu este posibil să schimbați PIN-ul SIM pe iPhone, deoarece, în ciuda eforturilor depuse pentru a încerca să vă amintiți, pur și simplu nu puteți urmări codul asociat cardului dvs.? Nu dispera. Te pot ajuta și eu cu asta.

Presupunând că, dacă nu vă amintiți codul PIN al cartelei dvs. SIM, vă sfătuiesc insistent să nu încercați să îl ghiciți, așa cum este după trei încercări, utilizarea cardului va fi blocată, puteți încerca să vă recuperați codul în diverse moduri. Hai să le aflăm împreună imediat.

În primul rând, vă sugerez să încercați să recuperați codul PIN al cardului dvs. aruncând o privire Pachet de vânzare SIM. Ar trebui să găsiți codul PIN la formularea PIN sau Cod PIN, pe spatele hârtiei laminate în care a fost introdusă cartonașul și sub partea de argint pentru a fi zgâriate. În mod clar, cel găsit în acest mod va fi codul PIN corect și exclusiv dacă nu l-ați făcut deja înainte de a-l schimba.

Puteți contacta, de asemenea, servicii pentru clienți a furnizorului de servicii (cel care v-a furnizat SIM-ul) și încercați să solicitați operatorului să vă ajute să deblocați SIM-ul folosind codul PIN implicit al cardului (dacă acest lucru nu a fost schimbat), dar nu toți operatorii sunt de acord să furnizați aceste date. În orice caz, puteți încerca, urmând indicațiile din tutorialele mele despre cum să apelați TIM.Vodafone. WINDTRE și Iliad.

Ați introdus PIN-ul greșit al SIM-ului dvs. de trei ori la rând și ați blocat cardul? În acest caz, puteți încerca să îl deblocați accesând butonul Cod PUK: Un cod de securitate care aveți nevoie, cu precizie, pentru deblocarea cartelei SIM blocat.

Mă întrebi cum să o găsesc? Ei bine, îl puteți găsi într-un mod similar după cum s-a văzut mai sus pentru PIN. În unele cazuri, cu toate acestea, codul în cauză este, de asemenea, raportată în zona personală a site-ului furnizorului de servicii (de ex. Vodafone și Iliad oferă această posibilitate, TIM nr). Mai multe informații aici.

Dacă, pe de altă parte, nu puteți urmări PIN-ul sau PUK-ul și cardul dvs. este permanent blocat din cauza prea multor încercări incorecte de introducere a codului, singurul lucru care vă rămâne este să solicitați Înlocuire SIM. În acest fel, vi se va oferi un nou card cu același număr ca și precedentul și cu același credit rezidual, care va fi totuși asociat cu un cod PIN nou (și PUK, desigur).

Alternative la PIN-ul de pe iPhone

ID-ul feței

Având în vedere că codul PIN a fost conceput pentru a proteja SIM-ul și numărul asociat cu acesta, în ceea ce privește datele și aplicațiile de pe smartphone, acesta este departe de a fi eficient, întrucât inserarea sa implică „pur și simplu” imposibilitatea exploatării rețeaua operatorului pentru efectuarea de apeluri și navigarea pe Internet.

Dacă intenția dvs. este să împiedicați terți neautorizați să pună mâna pe iPhone, vă sugerez cu tărie să adoptați sisteme alternative de protecție: cod de deblocare și sistem de recunoaștere biometrică (ID-ul feței, dacă aveți un iPhone cu recunoaștere și creștere a feței sau Atingeți ID, dacă aveți un iPhone cu un buton fizic Home și senzor de recunoaștere a amprentelor digitale).

În primul rând, dacă nu ați făcut-o deja, setați o cod de deblocare în siguranță pe dispozitiv. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să accesați setările iOS (pictograma roată situat pe ecranul de start), atingeți elementul ID-ul feței și codul (sau Atingeți ID și cod), apăsați pe Activați codul și urmați procedura simplă pe ecran.

Codul trebuie să fie format din 6 cifre. Dacă doriți, puteți crea, de asemenea, un cod de deblocare mai scurt (Compus din doar 4 cifre), mai mult sau puteți seta unul real debloca parola pentru iPhone-ul dvs. format din numere, litere și caractere speciale.

Pentru a face acest lucru, atingeți elementul Opțiuni de cod care este situat în partea de jos și alegeți cod alfanumeric personalizat. cod numeric personalizat sau Cod numeric format din 4 cifre din meniul care apare. Apoi introduceți codul sau parola pe care doriți să o utilizați pentru a vă proteja dispozitivul și introduceți-l din nou pe ecranul următor, pentru a confirma.

După ce ați setat codul de deblocare, vă sfătuiesc să faceți acces la telefonul dvs. mai rapid (și mai ales mai convenabil) prin activarea unui sistem de recunoaștere biometrică: ID-ul feței, dacă aveți un iPhone cu recunoașterea feței sau Atingeți ID, dacă aveți una cu recunoaștere a amprentelor.

Pentru a seta tasta ID-ul feței, du-te la Setări iOS, du-te la ID-ul feței și codul, tastați în PIN pe care l-ați configurat pentru a proteja iPhone, apăsați pe elementul pentru configurați ID-ul de față și începe o configurați-vă recunoașterea feței urmând instrucțiunile de pe ecran: este o problemă să vă încadrați corect fața (făcând-o să se încadreze în caseta de pe ecran) și să mutați capul într-un mod circular de două ori la rând.

Face ID poate recunoaște utilizatorul chiar și în întuneric și cu modificări importante ale aspectului, de ex. cu ochelari, după o schimbare a părului și / sau coafura unei mustațe și barba etc: important este că ochii, nasul și gura nu sunt complet acoperite.

În caz de probleme, întotdeauna în meniu ID-ul feței și codul, puteți seta o aspect alternativ și „antrenează” Face ID-ul pentru a te recunoaște chiar și în acele situații în care în mod normal nu reușește (atât timp cât nu îți acoperi complet ochii, nasul și gura). Mai multe informații aici.

Pentru a vă proteja iPhone, accesând dispozitivulamprentă digitală, în schimb, mergeți la Setări iOS, selectați elementul Atingeți ID-ul și codul de pe ecranul care se deschide și tastați codul de deblocare al iPhone-ului dvs.

În acest moment, asigurați-vă că opțiunea Deblocați iPhone este activ (dacă nu, activați-l ON comutatorul relativ), apăsați pe Adăugați o imprimare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura recunoașterea amprentei dvs.

Atât codul, cât și amprenta digitală vor fi necesare pentru deblocarea dispozitivului (precum și pentru efectuarea altor operațiuni legate de securitatea telefonului mobil și a contului). Pentru mai multe detalii, puteți consulta tutorialul meu dedicat cum să blocați ecranul iPhone în care am procedat să vă vorbesc despre acest aspect în detaliu.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să sincronizați contactele iPhone cu Gmail

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali