in , ,

Cum se regenerează tonerul | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

După luni întregi de onoare, toner din imprimanta dvs. laser s-a epuizat și, după ce ați examinat puțin prețurile consumabilelor de reumplere, v-ați dat seama că acestea au crescut semnificativ. Din acest motiv, îndemnat și de un prieten care este expert în sector, ați decis să reumpleți singur tonerul imprimantei.

Pentru a evita erorile dictate de experiența dvs., înainte de a continua, ați căutat informații despre acest subiect pe Net, și astfel ați ajuns aici, pe site-ul meu web. Cum vă spuneți? Am identificat cu siguranță situația în care vă aflați? Foarte bine, atunci știți că acesta este locul potrivit pentru a începe! În cursul acestui ghid, de fapt, voi explica modul de regenerare a tonerului imprimanta în cel mai sigur mod posibil, listând instrumentele și toate precauțiile necesare pentru a avea succes în afacere.

Deci, fără să aștepți un moment mai mult, fă-te confortabil și citește cu atenție tot ce am de explicat pe acest subiect: sunt sigur că, după ce ai citit acest ghid, vei avea o idee clară despre ce trebuie să faci și vei putea să faci decideți, în totală autonomie, dacă să continuați cu _do it yourself_ sau să luați rute alternative. Citire fericită și mult noroc pentru toate!

index

Informații preliminare

Cum se regenerează tonerul

Înainte de a ajunge în centrul acestui ghid, permiteți-mi să vă ofer mai multe informații despre avantajele, dezavantajele și riscurile pe care le-ar putea implica procedura de reumplere a tonerului.

Cât desprecriză economică, optează pentru încărcare de casă Un toner de deșeuri consumabil este cu siguranță o operațiune mai ieftină decât achiziționarea unui toner nou, mai ales dacă este original.

Regenerarea unui toner se realizează cu ajutorul unuia special kit de reumplere, care trebuie să fie de bună calitate, conținând tot ce este necesar pentru ca consumabilul respectiv să funcționeze din nou: imprimarea prafului a fi introdus în tavă; instrucțiuni de resetare a cipului / angrenajului de „validitate” a consumabilului; și, dacă este prevăzut, o mică pâlnie pentru a facilita totul.

Pe de altă parte, însă, regenerarea tonerului nu poate fi un lucru foarte simplu: dacă, după cum veți descoperi în curând, există consumabile echipate cu un clapeta specială (în care să turnați pulberea) care face ușor accesibil rezervorul dedicat, există și alte consumabile care nu au niciun orificiu de ieșire și care trebuie perforate manual. În astfel de cazuri, o eroare este suficientă pentru a face consumabil întregul tipar de imprimare și pentru a invalida economiile obținute din achiziționarea kitului de reumplere.

Mai mult, rețineți că tonerul este foarte toxic, de aceea nu trebuie inhalat sau plasat în contact direct cu pielea, ochii sau alte elemente ale corpului uman: din acest motiv, asigurați-vă că acționați dintr-un plan de lucru adecvat scopului, chiar mai bine dacă afară, deoarece, după toate probabilitățile, va trebui să goliți rezervorul de pulbere de cerneală folosit.

Material necesar

Cum se regenerează tonerul

la regenerarea tonerului a unui consumabil, se recomandă obținerea în prealabil a tuturor materialelor necesare, amenajarea unei zone de lucru adecvate care să fie optimă în acest scop. Sfatul meu, în acest sens, este să acționezi asupra unui spațiu acoperit material plastic. aluminiu sau film, evitarea pânzei și a altor materiale cu fibre (care ar putea „absorbi” tonerul), într-un mediu aerisit și spațios sau, mai bine încă, în aer liber.

De asemenea, păstrați câteva la îndemână mănuși de unică folosință, astfel încât să protejeze pielea de contactul direct cu pigmentul de culoare; o punga din plastic intact, în care să turnați orice pulbere de cerneală uzată; o surubelnita plana; o fișier rigid sau un alt instrument cu care să ridicați, dacă este necesar, capacul rezervorului; bandă adezivă, mai bine dacă în teflon sau alt material asemănător cu o cârpă cu care să-l sigileze după reumplere și, desigur, consumabil epuizat.

În plus, trebuie să aveți unul special disponibil kit de reumplere a tonerului compatibil cu modelul dvs. precis de imprimantă, care conține tot ceea ce este necesar pentru a regenera același lucru: pulbere de cerneală (numai negru, dacă aveți o imprimantă laser monocromă sau CYMK, dacă aveți în schimb o imprimantă laser color), cip de înlocuire (sau instrucțiunile pentru a restabili cip de imprimare deja prezent pe consumabil) și, dacă este prevăzut, unul mic pâlnie conceput pentru a facilita transferul de culoare. Seturile de reumplere a tonerului pot fi achiziționate în principal online.

Imprimare Plăcere 2x BLACK Toner umplutură (150g) toner …

Vezi oferta pe Amazon

Pulbere de toner Octopus® pentru Brother HL 2130, 2240, 2250, 2270, TN-20 …

Vezi oferta pe Amazon

2x Müller Printer Toner Reumplere Pulbere + Chip pentru Dell …

Vezi oferta pe Amazon

Cum reumpleți tonerul

Cum se regenerează tonerul

După ce am făcut clarificările necesare și am găsit materialul necesar, a venit momentul să luăm măsuri și să explicăm, în mod concret, modul de regenerare a tonerului a imprimantei tale.

Este important să clarificăm, de la început, că metodele de încărcare pot fi diferite și variază în principal în funcție de marca și modelul dispozitivului de imprimare: prin urmare, etapele necesare pentru regenerează tonerul Samsung acestea pot fi diferite de cele care pot fi utilizate pentru regenerarea tonerului Oki care, la rândul său, poate fi în continuare diferit de procedurile prevăzute reumpleți tonerul Brother sau reumpleți tonerul HP.

Pentru unele tonere, de exemplu, este suficient să identificați capacul rezervorului unității: în astfel de cazuri, după ce ați demontat unitatea consumabilă de la imprimantă și aveți grijă să nu deconectați role negre (în jargon, PCR), adică dispozitivul care are grijă să răspândească pulberea de toner pe foaie, rotește consumabilul pentru a localiza capacul rezervorului de toner (care, pe unele materiale consumabile, ar putea fi protejate de o trapă metalică ținută în loc de niște șuruburi).

Când l-ați găsit, așezați „cartușul” într-o poziție verticală și, ajutându-vă cu o șurubelniță plană, cu un dosar rigid sau cu alte instrumente adecvate scopului, ridicați capacul Ușor.

După ce faceți acest lucru, deplasați-vă într-un loc deschis, înconjurați partea consumabilă care conține rezervorul (acum deschis) cu o pungă de plastic și întoarce consumabilul în sus, astfel încât să turnați praful de imprimare în plic în sine, evitând să-l dispersați în mediu sau să-l respirați.

Odată făcut acest lucru, sigilați plicul (nu uitați să îl eliminați corect), turnați toner nou în interiorul rezervorului prin orificiul prezentat mai sus și, după ce ați terminat, pune capacul înapoi la locul său, exercitând o presiune corectă, astfel încât să se potrivească perfect. Dacă este necesar, sigilați totul cu o mică bandă de etanșare (cum ar fi banda Teflon folosită de obicei pentru țevi) pentru a crește sigiliul acesteia.

Dacă deții unul imprimantă laser color, trebuie să repetați aceiași pași, precum și pentru rezervorul negru, de asemenea pentru albastru (scrisoare C, ca „cyan”), de roșu (literă M, cum ar fi „magenta”) și galben (literă Y, cum ar fi „galben”).

Odată finalizată faza de încărcare, trebuie să continuați cu refacerea uneltelor de utilizare a toneruluialtfel imprimanta nu o va recunoaște. Din păcate, nu vă pot ghida în detaliile acestei operații, deoarece fiecare consumabil are propriul său mecanism.

În general, ceea ce trebuie să faceți este deșurubați șuruburile care fixează scripetele sub care se află angrenajul de utilizare, îl îndepărtați și, după ce mecanismul este expus, faceți o mișcare circulară pentru a readuce arcul în poziția corectă. În general, poziția precisă a uneltelor de imprimare și modalitățile de restaurare a acestora sunt indicate în manualul de utilizare atașat kitului de reumplere a tonerului în posesia dvs.

În cele din urmă, înșurubați scripetele scoase anterior și așezați înapoi consumabilul în imprimantă, care ar trebui să îl recunoască acum.

La unele imprimante, procedura se face și mai ușoară datorită prezenței unei imprimante tub de toner, care înlocuiește cartușul corespunzător: în acest caz, deschideți pur și simplu capac / capac care este amplasat pe tub, întorcând capătul, pentru a goli cerneala folosită și a turna tonerul nou în același mod. Nu uitați să închideți ușa la sfârșitul acestor pași!

Cu toate acestea, este posibil ca lucrurile să nu fie întotdeauna „trandafiri și flori”: pe unele dispozitive de imprimare, procedura de reumplere a tonerului devine complicată, deoarece consumabilul poate nu trebuie echipat cu capace exterioare pentru acces „direct” la rezervor. În acest caz, trebuie să identificați găurile exacte în contact cu acesta, să îndepărtați sudurile prezente și, literalmente, să „străpungeți” consumabilul, astfel încât să puteți goli cerneala folosită și să o introduceți pe cea nouă prin orificiul făcut.

La sfârșitul operațiunii, gaura trebuie sigilată cu bandă adezivă sau teflon sau sudată, apoi înlocuirea celei vechi cip de imprimare cu un cip nou de obicei inclus în kitul de reumplere: fără această operație, consumabilul nu va fi recunoscut de dispozitiv.

În astfel de cazuri, este necesară o mână expertă și o anumită familiaritate cu subiectul: dacă sunteți față în față cu un toner „dificil” de acest tip, sfatul meu este să lăsați reumplerea în pace do-it-yourself și să evalueze cumpărarea unui toner regenerat, potrivit pentru modelul de imprimantă deținut de tine, mai ieftin decât o reîncărcare, dar cu siguranță mai ușor de gestionat și mai convenabil decât un consumabil original.

Cartușe de toner compatibile EBY MLT-D111L MLT-D111S D111S pentru Samsung X …

Vezi oferta pe Amazon

Cartuș de toner compatibil CMCMCM 2PK pentru Brother TN 1050 TN-1050 …

Vezi oferta pe Amazon

B430, 43979202 Toner negru re-fabricat Duston compatibil cu Oki B430 B …

Vezi oferta pe Amazon

TK360, TK-360 Duston re-fabricat toner negru compatibil cu Kyocera FS4 …

Vezi oferta pe Amazon


Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să construiești o fermă în Minecraft

Cum să convertiți fișiere | irsafari.com