in , ,

Cum se instalează Windows 10 de la USB

Hotswingers Petreceri de swing

V-ați hotărât să instalați (sau să reinstalați) Windows 10 pe computer, dar nu aveți un CD / DVD player pentru a introduce discul sau chiar mai rău, nu aveți suportul relativ și nu știți cum să îl obțineți? Ei bine, având în vedere circumstanțele, aș spune că cel mai bun lucru de făcut este, fără îndoială, să creezi un pendrive cu sistemul de operare și să profite de acesta din urmă. Dacă sunteți interesat de subiect, puteți citi ghidul meu special axat pe acest subiect.

În rândurile următoare, de fapt, găsiți explicate, într-un mod simplu, dar extrem de detaliat, cum să instalați Windows 10 de la USB. Îți spun imediat că nu este absolut necesar să fii un mare expert în informatică pentru a reuși în afacere, trebuie doar să ai un minim de atenție și să urmezi diferitele instrucțiuni pas cu pas. Contraindicații? Practic nici unul, într-adevăr! Instalarea de la pendrives este de asemenea mai rapidă decât cea realizată de unitatea optică, vă asigur.

Atunci? Ce zici de în cele din urmă să-l lăsați pe chat și să începi să te ocupi? Da? Excelent. Apoi poziționați-vă într-o poziție confortabilă, luați câteva minute libere doar pentru dvs. și începeți să vă concentrați pe citirea următoarelor. Veți vedea că, în final, veți fi gata să spuneți că, în realitate, a fost un adevărat fără creier și că, dacă este necesar, veți fi, de asemenea, bine disponibili pentru a ilustra prietenilor dvs. care sunt interesați de subiect. Noi pariu?

index

Operațiuni preliminare

Înainte de a ajunge la inima tutorialului, urmează să explic cum să instalați Windows 10 de la USB, există unele operațiuni preliminare pe care vă invit să o faceți, pentru a vă asigura că nu există accesorii. Pentru mai multe detalii, citiți mai departe.

Copia de rezervă a datelor

Fotografia unui hard disk extern

Înainte de a instala Windows 10 de la USB, vă invit mai întâi rulați backup de date prezentă în prezent pe hard disk-ul computerului pe care intenționați să acționați.

În acest fel, veți putea asigura accesul la fișierele dvs. chiar și după instalarea Windows 10, care altfel ar fi irecuperabil, cu excepția cazului în care alegeți să actualizați sistemul de operare curent în loc să efectuați o instalare curată. sau pentru a împărți hard disk-ul PC-ului în diferite partiții: unul dedicat fișierelor dvs. și unul pentru sistemul de operare.

Pentru a face acest lucru, utilizați doar un hard disk extern și transferați toate fișierele personale pe el, așa cum am explicat în detaliu în ghidurile mele dedicate cum să transferați fișierele pe hard disk extern și cum să faceți backup pentru datele dvs.. Dacă nu aveți încă un hard disk extern și doriți să primiți câteva sfaturi despre ce produs din categorie să cumpărați, vă sugerez să consultați ghid de cumpărare.

Partiți discul

Partiții Windows 7

Dacă doriți să instalați Windows 10 fără a pierde datele care sunt salvate în prezent pe computer și dacă nu doriți sau nu puteți apela la un hard disk extern, puteți lua în considerare partiționează discul al PC-ului, urmând să creeze o partiție destinată special pentru noua copie a sistemului de operare.

Pentru a da exemple practice, puteți crea o partiție destinată numai sistemului de operare și software-ului și să profitați de spațiul de disc rămas pentru a stoca date sau, din nou, puteți evalua posibilitatea de a împărți discul pentru a avea o partiție cu vechea versiune Windows și datele aflate în prezent pe computer și o nouă partiție pentru a găzdui noua copie a sistemului de operare, a programelor și a altor alte date.

Pentru a face acest lucru, puteți utiliza Managementul discului, utilitarul a inclus „standard” în toate versiunile Windows pentru a gestiona unitățile de stocare interne și externe conectate la PC, urmând instrucțiunile din ghidul meu despre cum să partiți un hard disk. Alternativ, puteți lua în considerare să profitați software terț special utilizat în acest scop, ca în cazul celor menționate în recenzia mea despre programe de partajare.

Configurați BIOS-ul

BIOS

O altă operație pe care vă invit să o faceți înainte de a putea instala Windows 10 de la USB este să configurați BIOS-ul corect, urmând să modificăm ordinea de pornire a computerului, pentru a ne asigura că pendrive-ul este început mai întâi și apoi sistemul de operare, apoi mai întâi portul USB în care se introduce cheia și apoi hard disk-ul pentru PC. Puteți găsi toate detaliile despre cum să faceți acest lucru în ghidul meu specific cum să introduceți BIOS-ul.

Cum se instalează Windows 10 de la USB gratuit

După finalizarea diverselor etape preliminare, aș spune că sunteți în sfârșit gata să întreprindeți măsurile reale și să aflați, așadar, cum să instalați Windows 10 din USB. Vi se pare explicat cum să procedați chiar mai jos.

În primul rând, însă, asigurați-vă că aveți unul pendrive cu o capacitate de cel puțin 8 GB. Dacă nu, îl puteți consulta pe al meu ghid de cumpărare dedicat acestui tip de produs, pentru a primi informații utile despre mărci, tipuri, capacitate etc. Având în vedere că stick-ul va fi formatat, vă sugerez să folosiți unul golească sau cu toate acestea sunt salvate fișiere pe care le-ați depus deja în altă parte.

Instalați Windows 10 de la USB cu instrumentul de creare media

Instrument de creare a Microsoft Media

Pentru a putea efectua operațiunea acoperită de acest tutorial, trebuie să vă preocupați mai întâi de crearea suportului util în acest scop. În acest sens, puteți evalua instalați Windows 10 de la USB cu Microsoft Media Creation Tool. Este un software pus la dispoziție de aceeași companie din Redmond, care permite, de fapt, să creeze suport de instalare pentru Windows 10, folosind orice versiune a Windows. Este foarte simplu de utilizat, este gratuit și nu necesită nicio instalare.

Pentru a-l putea folosi, accesați secțiunea Pagina de site Microsoft dedicată instrumentului și faceți clic pe buton Descărcați instrumentul acum. Când descărcarea este completă, deschideți fișier .exe încasează și, în fereastra apare pe desktop, faceți clic pe butoane da și accepta.

În acest moment, selectați opțiunea Creați suport de instalare (unitate flash USB, DVD sau fișier ISO) pentru un alt computer și faceți clic din nou pe buton următor (de două ori la rând). După ce faceți acest lucru, dacă intenționați să utilizați pendrive-ul de pe un alt computer cu alte caracteristici decât cel pe care îl utilizați, înlăturați caseta în caseta dinainte Utilizați opțiunile recomandate pentru acest computer, apoi utilizați meniurile derulante corespunzătoare pentru a defini setările referitoare la limbă, ediție și arhitectură din versiunea Windows.

Apoi, conectați pendrive-ul pe care doriți să-l utilizați la unul dintre porturile USB de pe computer, alegeți opțiunea Unitate flash USB în ecranul Instrument de creare media, faceți clic din nou pe buton următor, selectați tasta pendrive din lista afișată și apăsați din nou butonul următor.

Apoi, așteptați descărcarea Windows 10 de pe Internet și formattarea și setarea stick-ului USB ca unitate de pornire, apoi faceți clic pe buton capăt.

După ce ați creat pendrive-ul cu Windows 10, dacă intenționați-vă să acționați pentru a acționa pe computerul curent, lăsați și cheia conectată și reporniți sistemul, în timp ce, dacă trebuie să lucrați într-o altă locație, deconectați pendrive-ul de la computerul folosit, introduceți-l într-un porturile USB ale PC-ului dvs. de interes și porniți-l (sau reporniți-l, dacă a fost deja în funcțiune).

Acum, faceți porniți stick-ul USB cu Windows 10, așteptați ca ecranul să înceapă să instaleze sistemul de operare pentru a fi vizibil și selectați limba, ora și formatul valutei și aspectul tastaturii, folosind meniurile derulante corespunzătoare, apoi faceți clic pe butoane următor și instala.

Apoi alegeți dacă introduceți imediat cheia produsului Windows sau versiunea ulterioară, specificațiediție din sistemul de operare pe care doriți să îl instalați (dacă este necesar), faceți clic pe buton următor, acceptați condițiile de utilizare selectând caseta corespunzătoare și apăsând din nou butonul următor.

În acest moment, trebuie să indicați dacă doriți să efectuați un actualizarea copie a sistemului de operare curent, astfel încât instalați Windows 10 din USB fără a pierde datesau dacă doriți să faceți uninstalare personalizatăprin formatarea hard disk-ului sau instalarea sistemului de operare pe o partiție. Selectând a doua opțiune puteți, de asemenea, să evaluați instalați Windows 10 de la USB pe SSD nou, conectându-l pe acesta din urmă extern sau intern la computer, așa cum am explicat în detaliu în postarea mea din cum să înlocuiți hard disk-ul cu SSD.

În continuare, trebuie să urmați instrucțiunile furnizate pe ecran pentru a efectua procedura aleasă și așteptați instalarea sistemului de operare.

După ce ați finalizat toate etapele de mai sus, computerul dvs. va reporni și după urmarea celui simplu procesul de configurare inițial care vă va fi propus, în timpul căruia va trebui să specificați dacă computerul este destinat utilizării personale sau de afaceri, va trebui să vă autentificați cuCont Microsoft sau creați unul local etc., vi se va afișa desktopul și puteți începe în sfârșit să folosiți Windows 10. Pentru mai multe detalii, puteți consulta ghidul meu specific pe cum se instalează Windows 10.

Instalați Windows 10 de la USB cu Rufus

Rufus

Ca alternativă la instrumentul oferit oficial de Microsoft, îl puteți evalua instalați Windows 10 de la USB cu Rufus. În cazul în care nu ați auzit niciodată despre asta, vă informez că este o aplicație datorită căreia puteți descărca imaginea ISO a Windows 10 (precum și sistemele de operare Linux) și puteți crea un pendrive de pornire pentru a utiliza, de fapt , pentru a instala sistemul de operare. Este gratuit și este disponibil și într-o variantă fără instalare.

Pentru a-l descărca pe computer, accesați site-ul său web și făcând clic pe link Rufus x.x portabil pe care îl găsiți în secțiune Descărcați.

Când descărcarea este completă, deschideți fișier .exe încasări și, în fereastra pe care o vedeți apare pe desktop, faceți clic pe buton da. În continuare, acceptați să căutați toate actualizările disponibile făcând clic din nou pe buton da, apoi conectați pendrive-ul pe care intenționați să-l utilizați pentru instalarea Windows 10 la unul dintre porturile USB ale computerului și asigurați-vă că este selectat în meniul derulant Un dispozitiv / unitate situat în partea de sus a ecranului Rufus (altfel furnizați).

Apoi selectați opțiunea Descărcați din meniul derulant de lângă marcaj de verificare și faceți clic pe ea. În noua fereastră care vă este arătată, asigurați-vă că este selectată Windows 10 din meniul derulant (altfel furnizați-l singur) și faceți clic pe buton continuare.

În acest moment, utilizați meniurile derulante suplimentare pe care vedeți că apar pentru a selecta decuplare, versiune sistemul de operare exact pentru a descărca și limbă din același lucru, făcând clic pe buton din când în când continuare. Apoi selectați butonularhitectură și faceți clic pe buton Descărcați.

După ce procedura de descărcare a fișierului ISO este finalizată, alegeți opțiunea Imaginea discului sau ISO (selectați) din meniul derulant sub titlu Selectarea cizmei și faceți clic pe buton selecta adiacente, astfel încât să selectați fișierul de imagine Windows 10 pe care să-l copiați pe stick.

În cele din urmă, verificați acest lucru la formularea Opțiuni de imagine opțiunea este setată Instalare standard Windows (altfel furnizați întotdeauna), apăsați pe butoane Începe și în regulă și așteptați crearea pendrivei de pornire cu Windows 10.

Apoi, continuați cu instalarea sistemului de operare pe computerul curent sau pe un computer diferit, urmând instrucțiunile despre ce trebuie să vă fac pasul precedent legat de Instrumentul de creare media, absolut nimic nu se schimbă.

Cum se instalează Windows 10 de la USB pe Mac

Apple Boot Camp

Dețineți un computer marca Apple și doriți să înțelegeți dacă există vreun sistem care să reușească instalați Windows 10 de la USB pe Mac? Răspunsul este da. În acest caz, de fapt, puteți instala Windows pe Mac dual-boot- (deci alegând fiecare sistem de operare ce sistem de operare să folosească), prin Apple Boot Camp, un utilitar „standard” de la macOS conceput special în acest scop.

Mai precis, Boot Camp descarcă de pe Internet toate driverele necesare pentru operarea Windows, copiază imaginea ISO a sistemului de operare pe un stick USB (dacă este necesar) și creează o partiție utilă pentru instalarea acestuia din urmă pe Hard disk Mac.Pentru mai multe detalii, puteți consulta tutorialul meu specific pe cum se instalează Windows pe Mac.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să accesați Classroom

Cum să activați urmăritorii pe Facebook