in , ,

Cum se instalează o cameră web | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Vi s-a prezentat nevoia de a comunica cu unii colegi prin intermediul conferinței video și, pentru ocazie, ați achiziționat una nouă cameră web pentru a fi conectat la computer. După ce l-ai eliminat din pachetul său de vânzări, ai observat absența unei broșuri de instrucțiuni care te-ar putea învăța cum să o conectezi la computer și, din acest motiv, ai folosit Google pentru a căuta informații despre cum să instalați o cameră web, sfârșind direct pe site-ul meu web.

Dacă lucrurile stau așa, mă bucur să vă spun că sunteți la locul potrivit, la momentul potrivit! În barele următoare ale acestui ghid, de fapt, vă voi ilustra pas cu pas pașii care trebuie urmați pentru a conecta o nouă cameră web la computer și a mă asigura că este recunoscută de sistemul de operare.

Deci ce mai aștepți? Redă-ți câteva minute de timp liber pentru tine, fă-ți confortabil și citește cu atenție tot ce am de explicat pe această temă: sunt sigur că, la sfârșitul lecturii acestui ghid, vei înțelege clar ce să faci pentru a reuși în întreprinderea dificilă care ai decis să completezi. Îți doresc lectură fericită!

Index

Cum să instalați o cameră web pe computer

Cum se instalează o cameră web

În general, adăugarea unei noi camere web la computer este o operație foarte simplă de completat: în majoritatea cazurilor, dacă aveți o versiune de ferestre recent (de ex. Windows 10), ar trebui să fiți capabil chiar instalați o cameră web fără șofer, deoarece este necesar este deja inclus în sistemul de operare (sau în orice caz, este descărcat automat de pe Internet).

Cu toate acestea, pentru a începe, introduceți secțiunea Conector USB a camerei web din interiorul uneia din Porturi USB fără computer și așteptați câteva momente pentru ca sistemul de operare să recunoască hardware-ul introdus. În acest moment, în funcție de modelul camerei și de versiunea Windows pe care o aveți, pot apărea două evenimente: în cel mai bun caz, camera web este recunoscut automat și nu necesită instalarea de software extern.

Acest lucru se întâmplă, de exemplu, dacă încercați instalați o cameră web Microsoft, de instalați o cameră web de încredere sau pentru a configura o cameră web aparținând altor producători cunoscuți. În astfel de cazuri, ar trebui să afișați pur și simplu un mesaj de notificare cu privire la configurația dispozitivului conectat: începând din acest moment, îl puteți utiliza în cadrul programelor de interesul dvs., fără a face configurații suplimentare.

Dacă, din anumite motive, recunoașterea automată nu reușește, va trebui instalați manual conducător auto camera web sau un fel de „program” care permite Windows-ului să recunoască și să folosească dispozitivul corect.

Pentru a face acest lucru, regăsiți CD furnizat cu camera web, introduceți-l în cititorul computerului și așteptați câteva momente pentru ca procedura de configurare a driverului să pornească automat.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, deschidețiFile Explorer / Windows Explorer Windows (pictograma Windows folder galben plasat în tava de sistem), accesați secțiunea Acest computer / computer folosind pictograma de rezident corespunzătoare din bara laterală din stânga, apoi faceți dublu clic pe pictograma CD ROM și, dacă este necesar, rulați manual fișierul de instalare a driverului (care ar trebui să aibă un nume similar cu setup.exe. Install.exe. setup.msi sau installa.exe).

Dacă nu aveți asistență care conține driverele de cameră web (sau dacă nu aveți CD player pentru a fi conectat la computer), puteți obține fișierele necesare din secțiune Descarca sau Sprijin / Suport din site-ul producătorului de acelasi. Dacă nu puteți ajunge „direct”, căutare pe Google fraze de genul descărcare de drivere [marca e modello webcam].

În orice caz, vă sfătuiesc să verificați întotdeaunafiabilitatea site-ului de pe care aveți de gând să descărcați driverele, pentru a evita descărcarea de software care nu este potrivit pentru dispozitivul dvs. sau, mai rău, malware. Personal, te invit mereu să preferi materialul de pe site-ul producătorului.

În orice caz, după ce fișierul de instalare a driverului a fost executat, trebuie doar să urmați pașii care sunt indicați pe ecran: de obicei, trebuie să autorizați rularea software-ului apăsând butonul Da apoi faceți clic pe buton de mai multe ori Următorul / Înainte și în cele din urmă mai departe Instalare / instalare. După terminarea instalării, reporniți computerul și deschideți unul dintre programele care utilizează camera web (de ex. Skype), pentru a verifica dacă a fost recunoscută corect.

laptop

Cum se instalează o cameră web

Pașii necesari instalați o cameră web pe o laptop sunt identice cu cele văzute anterior; Cu toate acestea, având în vedere că notebook-urile integrează deja o cameră video în partea de sus a ecranului, aceasta din urmă va fi utilizată, în mod implicit, în mod implicit, de sistemul de operare și de alte programe prezente, chiar dacă ați instalat alta.

În principal, există două moduri de modificare a camerei web care va fi utilizată, prima dintre ele fiind de a acționa din programul la care este nevoie. De exemplu, în aplicație Camera Windows 10, puteți trece de la o cameră la alta făcând clic pe buton Schimba camera, situat în dreapta sus.

A doua metodă, utilă dacă programul nu oferă alegere (sau dacă preferați să dezactivați permanent webcam-ul pentru notebook, în favoarea celei externe), implică utilizarea utilității Gestionarea dispozitivelor Windows. Pentru a-l accesa, dacă utilizați Windows 10, faceți clic dreapta pe meniu start și selectați elementul Gestionarea dispozitivelor din meniul afișat.

Dacă, pe de altă parte, executați o versiune mai veche de Windows, deschideți Start meniu / ecran, tastați cuvintele „gestionarea dispozitivului” în câmpul text necesar și faceți clic pe primul rezultat afișat. Acum, extinde zvonul Camere / dispozitive de achiziție, faceți clic dreapta pe butonul Nume camera web integrată pe notebook (cea care va fi dezactivată, ca să zic așa) și faceți clic pe butoane Dezactivați dispozitivul este Da: în urma acestei operațiuni, camera video integrată nu va mai fi utilizată de sistemul de operare și de programe și, automat, cea externă va fi adoptată.

Dacă este necesar, puteți reactiva camera integrată în orice moment, retrăgând procedura văzută cu puțin timp în urmă și alegând, de această dată, opțiunea Activați dispozitivul.

Cum se instalează o cameră web pe Mac

Cum se instalează o cameră web

Dacă al tău este un Mac, ar trebui să fii capabil să instalați o cameră web într-un mod și mai simplu: în general, nu este nevoie să instalați drivere suplimentare, deoarece tot ceea ce aveți nevoie este deja prezent în sistemul de operare. Prin urmare, tot ce trebuie să faceți este să conectați cablu USB webcam-ul din portul Mac cu același nume și așteaptă ca acesta din urmă să recunoască și să configureze automat dispozitivul.

Dacă Mac-ul dvs. are doar porturi USB-C iar camera web în posesia dvs. are însă un conector USB standard, va trebui să aveți unul special Adaptor USB-C la USB-A (sau hub), prin care dispozitivele pot comunica.

NOVOO 5 in 1 USB C Adaptor tip C cu HDMI 4K, 2 x USB 3.0, Să …

Vezi oferta pe Amazon

ICZI Hub C 11 in 1 Adaptor HDMI 4K VGA PD 100W Ethernet 1000Mbp …

Vezi oferta pe Amazon

Dacă, din anumite motive, recunoașterea automată nu reușește, recomand să descărcați Drivere Mac dedicat modelului de webcam pe care îl deții direct site-ul producătorului, mergând în zona dedicată Descarca sau al a sustine.

Odată obținut fișierul necesar, porniți-l și urmați instrucțiunile furnizate pentru instalarea componentelor dorite: de obicei, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de mai multe ori Continua și introduceți, când este necesar, parola de Mac.

Notă: dacă dețineți un Mac deja echipat cu cameră FaceTime HD, FaceTime sau iSight și preferați să utilizați în schimb camera web nou instalată, trebuie să găsiți meniul derulant dedicat sau elementul corespunzător al setărilor din programul de captare video al interesul tau. V-am povestit despre această posibilitate în ghidul meu din cum să înregistrați filme cu camera Mac.

Cum se instalează un webcam live

Cum se instalează un webcam live

Te gândești să creezi un mic sistem de supraveghere video și, în această privință, ai fi interesat să înțelegi cum să instalați un webcam live, pentru a fi folosit pentru a controla de la distanță ce se întâmplă acasă? Bine, cred că pot să vă ajut și în acest caz.

În tutorialul meu dedicat funcționarea camerelor IPde fapt, am avut ocazia să arunc o lumină asupra acestui subiect, ilustrând particularitățile acestor dispozitive și oferindu-vă câteva informații utile despre cele mai bune modele de cumpărat.

Mai mult, studiul meu aprofundat dedicat Sistem de vizualizare stup, în care v-am arătat un exemplu concret de utilizare a webcam-urilor live, precum și ghidul meu despre cum să vezi camere IP, în care v-am învățat să vizualizați, de oriunde, imaginile dobândite printr-o camă IP configurată deja.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

10940 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se instalează Minecraft Education Edition

Come creare un plugin Minecraft