in , , ,

Cum se face videoconferință | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Din motive de studiu și / sau de muncă, vi sa solicitat să creați unul videoconferințe și, nefiind deosebit de practic cu mijloace tehnologice, ați intrat imediat în panică pentru că nu știți „unde să vă puneți mâna”? Nu vă faceți griji, sunt aici pentru a vă ajuta.

Dacă doriți, în următoarele paragrafe ale acestui ghid, vă pot explica așadar cum să faci o conferință video folosind unele dintre cele mai cunoscute platforme de videocalling din piață. Toate pot fi utilizate gratuit (cel puțin în versiunile de bază respective) și sunt foarte simple de utilizat.

Așadar, puteți ști ce mai faceți acolo impele? Forță și curaj: faceți-vă confortabil, ocupați-vă tot timpul necesar pentru a vă concentra în citirea următoarelor rânduri și, mai important, încercați să implementați „sfaturile” pe care vi le voi oferi, pentru a nu avea probleme în completarea „întreprinderea” tehnologică de azi. Vă doresc să citiți și să vă bucurați!

index

Cum se face videoconferință cu Meet

Dacă sunteți în căutarea informațiilor pe cum să faci videoconferință cu Meet, soluția pentru conferințe video de la Google, în alineatele următoare veți găsi tot ce aveți nevoie.

Să începem spunând că, practic, Google Meet a fost întotdeauna o platformă gratuită și accesibilă pentru toți, dar crearea de noi camere și adăugarea de noi participanți au fost funcții rezervate companiilor și au fost plătite.

din Mai 2020Cu toate acestea, Google a decis să facă accesibile toate aceste funcții și, în momentul scrierii, este posibil să facem conferințe video 60 minute, cu un număr maxim de 100 de participanți. Companiile, însă, pot face acest lucru videoconferințe fără limite de timp și reușește până la 250 de participanți.

După aceea, permiteți-mi să vă explic cum să folosiți Google Meet de pe mobil și desktop. Doar un lucru înainte de a începe: pentru a face conferințe video cu Google Meet, aveți pur și simplu nevoie de un Cont Google. Dacă nu ați creat încă unul, citiți ghid în care vă explic cum să o faceți.

Smartphone și tabletă

Google Meet

Pentru a profita de la Google Meet din smartphone-uri și tablete, Instalați și lansați aplicația oficială pentru Androidsau iOS / iPadOS, apăsați butonul continuare și acordă-i toate permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect.

În ecranul principal al aplicației, apoi atingeți butonul Autentificare și conectați-vă la contul dvs. Google (dacă nu vedeți butonul în cauză, în mod evident, ați fost autentificat automat) Pentru a crea o conferință nouă, apoi atingeți butonul (+) Întâlnire nouă.

După cum puteți vedea, în casetă Adăugați mai multe a apărut pe ecran, există linkul pentru a trimite persoanelor pe care doriți să le invitați la conferință (linkul în cauză este vizibil și apăsând pe fila (S) situat în dreapta). Pentru a partaja informațiile necesare pentru a participa la întâlnire, puteți copiați și lipiți-le într-un chat sau apăsați butonul acțiune pentru a le trimite prin aplicații de mesagerie, rețele sociale etc.

Pentru a vă alătura într-o întâlnire pe Google Meet ca invitat, trebuie să apăsați butonul Codul întâlnirii, tastați în câmpul text corespunzător cod aceasta a fost furnizată de persoana care a organizat conferința video și apăsați butonul Alătură-te la întâlnire. După ce se va face acest lucru, trebuie doar să aștepți ca creatorul ședinței să te accepte în sală.

Indiferent dacă ați creat o întâlnire sau participați la o conferință creată de o altă persoană, știți că puteți dezactiva microfonul și camera video dacă este necesar: doar apăsați simbolul microfon sau din cameră video (dacă nu le vedeți, atingeți un loc „gol” de pe ecran). Cu toate acestea, pentru a părăsi conferința, apăsați butonul reprezentând receptor roșu.

Pentru mai multe informații despre modul în care funcționează Google Meet, Mă refer la citirea analizei aprofundate pe care am dedicat-o integral platformei video-conferințe a gigantului Mountain View.

calculator

Desktop Google Meet

Dacă preferați să utilizați Google Meet din calculator, știți că nu este necesar să descărcați niciun software suplimentar pe computer, deoarece serviciul poate fi utilizat direct de pe Web pentru următoarele browser-: Google Chrome. Mozilla Firefox. Microsoft Edge și Safari.

Prin urmare, pentru a continua, mergeți la pagina principală din Google Meet, faceți clic pe link Autentificare (dreapta sus) și conectați-vă la contul Google (dacă nu ați făcut-o deja). Apoi faceți clic pe buton Începeți o întâlnire și permiteți lui Google Meet să acceseze camera web și microfonul PC-ului.

Apoi faceți clic pe buton participa și, pe pagina care se deschide, faceți clic pe buton Copiați informațiile pentru participare, astfel încât să copiați legătură pentru a împărtăși cu oamenii pentru a trimite la conferință. Dacă doriți, puteți face clic și pe buton Adăugați oameni și trimiteți invitația prin e-mail către utilizatorii în cauză.

Pentru a participa la o întâlnire care a început deja, trebuie să intrați în cod de întâlnire în câmpul text corespunzător, apoi faceți clic pe buton participa așezat în dreapta. Ați primit un link de invitație? În acest caz, trebuie doar să faceți clic pe acesta din urmă, apoi pe buton participa situat pe partea dreaptă și ați terminat.

Indiferent dacă sunteți creatorul întâlnirii sau un participant, puteți dezactiva microfonul și camera web dacă este necesar, mutând indicatorul mouse-ului și făcând clic pe pictograma microfon și / sau cameră video situat în partea de jos. Făcând clic pe butonul care ilustrează receptor roșuîn schimb, puteți abandona videocall-ul.

Dacă doriți să aveți mai multe informații despre modul în care funcționează Google Meet, aruncați o privire la ghidul pe care l-am dedicat serviciului „Big G”.

Cum se face videoconferință cu Zoom

Dacă vrei videoconferință cu Zoom, o platformă folosită pe scară largă și în mediul de afaceri și școli (precum și de către utilizatorii privați), știu că serviciul poate fi utilizat gratuit după înregistrare (necesar doar pentru cei care încep conferința, participanții pot accesa prin intermediul unui link și, prin urmare, nu trebuie neapărat să înregistrați).

Subliniez, însă, că versiunea gratuită a Zoom are limitări: vă permite să faceți videocall nelimitat numai între doi participanți și vă permite să faceți conferințe video de grup până la 40 de minute. Pentru a încălca aceste limitări, trebuie să vă abonați la unul dintre planurile plătite, începând de la 13,99 euro / lună.

Smartphone și tabletă

Întâlnire cu zoom

Pentru a utiliza Zoom Up smartphone-uri și tablete, dacă nu ați făcut-o deja, instalați și porniți aplicația oficială pentru Android sau iOS / iPadOS, Apoi atingeți vocea Înscrieți-vă plasat în partea stângă jos și înregistrați-vă folosind adresa dvs. de e-mail: pentru a face acest lucru, completați câmpurile E-mail. Prenume și Prenume cu datele tale, bifează caseta Sunt de acord cu Termenii și condițiile și atingeți butonul următor situat în dreapta sus.

Apoi, deschideți mesajul primit la adresa de e-mail cu care ați decis să vă înregistrați și atingeți linkul Activați contul prezent în mesaj, astfel încât să validați e-mailul și să vă activați contul. Apoi, pe pagina web deschisă, introduceți parola pe care doriți să o setați pentru a vă proteja contul în câmpuri parolă și Confirmați parola și continuă.

Acum, reveniți la aplicația Zoom, atingeți vocea Autentificare (dreapta jos), completați câmpurile E-mail și parolă cu datele de autentificare și apăsați butonul Autentificare pentru a vă autentifica. Dacă doriți, vă puteți autentifica și folosind contul Google, contul tău Facebook sau așa-numitele sso (un domeniu care poate fi achiziționat, numai pentru utilizatorii de afaceri).

Acum sunteți gata să începeți prima dvs. conferință video cu Zoom: apăsați butonul portocaliu Noua întâlnire situat în stânga sus și, dacă este necesar, deplasați-vă în sus ON comutatorul situat lângă formulare Video On apoi apăsați butonul Începeți o întâlnire. Dacă nu ați făcut-o deja, acordați aplicației accesul la cameră și microfon.

După ce a început conferința, puteți invita alte persoane să ia parte: doar atinge butonul Partecipants (dacă nu îl vedeți, atingeți un punct „gol” pe ecran) și, în meniul care se deschide, apăsați butonul invita așezat în partea de jos.

Prin urmare, selectați una dintre metodele de invitație dintre cele disponibile (de ex. mesager. Gmail. perspectivă, etc.) sau, dacă doriți, copiați linkul conferinței apăsând butonul Copiere URL, Și trimiteți-o așa cum considerați de cuviință (de exemplu, departe SMS-uri, pe WhatsAppetc.). Pentru a accepta participanții la conferință, atingeți butonul admite care apare pe ecran (operație care trebuie repetată pentru toți utilizatorii care intră treptat în cameră).

Ați fost invitat să participați la o conferință Zoom? Pentru a lua parte, după instalarea și pornirea aplicației de service, apăsați pe legătură care ți-a fost trimis, furnizează-ți al tău nume în câmpul de text corespunzător și atingeți butonul continua. Apoi, acceptați condițiile de utilizare a platformei atingând formularea Sunt de acord prezentați în caseta deschisă și acordați aplicației permisiunile necesare pentru a opera. În cele din urmă, atingeți butonul Alăturați-vă videoclipului și așteptați ca gazda să vă includă în cameră.

După ce a început conferința, dacă este necesar, puteți activa / dezactiva microfonul cu ajutorul butonului Dezactivarea / activarea sunetului (stânga jos) și activați / dezactivați camera folosind butonul Opriți video / Start video (stânga jos). Pentru a închide conferința (pe care o poate face doar gazda sau persoana care a început-o), în schimb, trebuie să apăsați vocea capăt și confirmați operația apăsând pe element Întâlnirea finală în meniul care se deschide pe ecran. Pentru a abandona o conferință la care ați luat parte, totuși, trebuie să atingeți vocea Părăsiți situat în dreapta sus și confirmați operația, apăsând pe element Pleacă de la întâlnire.

Pentru mai multe informații despre cum să utilizați Zoom Meeting, Vă refer la citirea ghidului pe care l-am dedicat în întregime serviciului.

calculator

Zoom desktop

Pentru a continua de la calculator, trebuie să instalați mai întâi clientul Zoom oficial. Pentru a face acest lucru, mergeți la al lui pagina de descărcare și faceți clic pe butonul albastru Descărcați plasat în partea de sus, sub formularea Zoom Client pentru întâlniri.

Mai târziu, dacă utilizați ferestre, deschideți fișier .exe ai și apasă pe buton da. Dacă utilizați un Macîn schimb, deschideți pachet .pkg obținut, faceți clic pe buton continuare, acordați permisiunea programului de a accesa folderul Descărcați și faceți clic pe buton în regulă prezent în caseta deschisă.

Deci faceți clic pe buton Autentificare și, dacă nu ați făcut-o deja, înregistrați-vă: faceți clic pe buton Înregistrează-te gratuit și completează înregistrarea cu a ta e-mail (etapele de urmat sunt aproape identice cu cele pe care vi le-am ilustrat capitolul precedentașa că voi evita repetarea lor inutilă). După înregistrare, conectați-vă la contul dvs. Zoom completând câmpurile text E-mail și parolă, apoi faceți clic pe buton Autentificare. Dacă doriți, vă puteți autentifica și cu contul dvs. Google sau contul tău Facebookfăcând clic pe butoanele corespunzătoare.

După înregistrarea și logarea în contul dvs. Zoom, faceți clic pe buton continua, apoi pe buton Noua întâlnire situat în partea stângă sus și acordați permisiunea programului de a accesa camera web și microfonul computerului. Apoi faceți clic pe buton Alăturați-vă cu computerul audio.

În acest moment, conferința a început și sunteți gata să invitați alți utilizatori să se alăture. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe buton Partecipants și, în fereastra care apare în dreapta, faceți mai întâi clic pe buton invita iar apoi pe card E-mail (dreapta sus).

Trebuie doar să alegeți cum să trimiteți invitația (de ex. Gmail. Yahoo Mail, etc.) sau, dacă doriți, faceți clic pe element Copiere URL plasat în partea stângă jos și trimite link-ul pentru a participa la videoconferință, după cum doriți (de ex. WhatsApp Web. Telegrama web. Facebook Messengeretc.). Pentru a permite utilizatorilor pe care îi invitați să se înscrie la conferință, faceți clic pe buton admite situate lângă numele lor (în fereastră Partecipants situat în dreapta). Operația în cauză trebuie repetată de fiecare dată când alți utilizatori cer să intre în cameră.

Dacă în loc să creați o conferință pe Zoom, ați fost invitat să participați la apelul video al altcuiva, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe legătură care v-a fost trimis de persoana care a organizat apelul și a fost de acord să deschideți clientul Zoom. Apoi faceți clic pe buton Alăturați-vă videoclipului și așteptați ca gazda să vă includă în cameră.

Odată ce conferința a început, în funcție de nevoile dvs., puteți utiliza butoanele situate în partea de jos pentru a activa / dezactiva microfonul (Dezactivarea / activarea sunetului) și activați / dezactivați camera web (Opriți video / Start video). Pentru a închide conferința (pe care numai gazda o poate face), totuși, trebuie să faceți clic pe element Întâlnirea finală și confirmați operația făcând clic pe element Întâlnire finală pentru toți în caseta care apare pe ecran. Pentru a părăsi o conferință la care ați participat, trebuie să faceți clic pe înregistrare Părăsiți Meeting situat în partea dreaptă jos și confirmă operația făcând clic pe element Pleacă de la întâlnire prezent în caseta deschisă.

De asemenea, vreau să vă spun că Zoom este disponibil și ca aplicație web, utilizabil pe Chrome (prin accesarea lui pagina principală) sau ca o extensie pentru Chrome și Firefox. Dacă doriți să aveți explicații suplimentare pe cum să utilizați Zoom Meetingaruncă o privire la analiza aprofundată pe care am dedicat-o în întregime acestei cunoscute platforme de conferințe video.

Cum se face videoconferință cu Skype

Într-un articol despre cum să faci videoconferință gratuit, nu se poate vorbi de Skype: Serviciul de apel video „istoric” deținut de Microsoft care vă permite să începeți conferințe video chiar și fără a face înregistrare, direct din browser (atât de pe mobil, cât și de pe desktop).

Practic este gratuit, însă vă reamintesc posibilitatea de a achiziționa credite cu ajutorul cărora să efectuați apeluri de consum către numere mobile și tradiționale „tradiționale” (așa cum am explicat în acest alt ghid).

Smartphone și tabletă

Skype

Dacă preferați să folosiți Skype de la smartphone-uri și tablete, instalați aplicația de service pe dispozitivul dvs. Android sau iOS/iPadOS, atingeți butonul Începe, apasă pe formulare Conectați-vă sau creați-vă un cont, introduceți detaliile contului dvs. Skype în câmpuri Skype, telefon sau e-mail și parolă și apăsați butonul Autentificare. Dacă nu aveți încă un cont, atingeți elementul Faceți clic pentru a crea unul și înregistrați-vă urmând instrucțiunile pe care le vedeți pe ecran (poate vă va ajuta acesta este ghidul meu).

Apoi, apăsați pe element apel, așezat în partea de jos și atinge simbolul cameră video plasat la numele de contact că intenționați să faceți apel video pentru a începe apelul. Dacă un utilizator nu se află printre contactele dvs., apăsați butonul Contacte în dreapta jos, atingeți simbolulom mic și căutați utilizatorul pentru a adăuga la contacte.

Odată ce apelul video a început, pentru a lua parte la el, persoana va trebui pur și simplu să răspundă invitației de pe dispozitivul său. Dacă doriți să adăugați alți participanți, faceți clic pe buton (+) plasat în partea de jos, apăsați vocea Adăugați oameni, selectați un alt contact din lista care apare pe ecran și apoi apăsați butonul adăuga.

Odată ce apelul a început, vă puteți gestiona microfon și a lui cameră video folosind butoanele corespunzătoare situate în partea de jos. Cu toate acestea, pentru a părăsi conferința, trebuie să apăsați pe butonul care ilustrează receptor roșu.

Pentru mai multe informații despre utilizarea Skype, vă trimit la ghidul în care am aprofundat operațiunea cum se utilizează Skype pe computer.

calculator

Skype Web

Dacă preferi să acționezi ca calculator, este posibil să utilizați Skype fără un cont, acționând direct de la unul dintre browser- sprijinit, adică Google Chrome și Microsoft Edge. Pentru a-l folosi, accesați această pagină web și faceți clic pe buton Creați o întâlnire gratuită.

În acest sens, va începe crearea unei încăperi și vi se va da linkul către aceasta, pe care va trebui să-l împărtășiți cu oamenii pe care doriți să participați la conferință. Apoi faceți clic pe buton Începeți apelul, oferă serviciului acces la camera web și la microfon al PC-ului și ai terminat.

Persoanele la care trimiteți linkul pot participa făcând clic pe acesta și participați ca invitați (cu un cont invitat de 24 de ore) sau conectați-vă cu dvs. Cont Skype. Odată ce conferința a început, puteți profita de diferitele caracteristici incluse în Skype și puteți controla dvs. microfon, cameră video, partajarea ecranului etc. folosind butoanele situate în partea de jos a paginii. Cu toate acestea, pentru a părăsi conferința, va trebui să faceți clic pe butonul care prezintă imaginea receptor roșu.

Dacă sunteți interesat să utilizați versiunea completă a desktopului Skype (adică clientul clasic care trebuie instalat local), vă trimit la analiza aprofundată în care vă explic în detaliu cum se utilizează Skype pe computer.

Cum se face videoconferință cu echipele

Înregistrarea echipelor Microsoft

Acum să vorbim despre echipe, o altă platformă bazată pe Microsoft s-a concentrat pe productivitate și schimbul de documente între colegi (așa cum este ușor de înțeles cu propriul nume).

Practic, poate fi folosit gratuit. Cu toate acestea, aș dori să subliniez posibilitatea abonării la un abonament la Microsoft 365 (ex Office 365), pentru a profita de funcții suplimentare, începând de la 4,20 euro / lună + TVA pentru fiecare utilizator (cu facturare anuală). Mai multe informații aici.

Înainte de a explica cum funcționează serviciul, îți recomand să creezi mai întâi un cont Microsoft Teams. Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea site-ul oficial al echipelor Microsoft, faceți clic pe buton Înscrieți-vă gratuit, introduceți-vă adresa de e-mail în câmpul text corespunzător și faceți clic pe buton următor (dacă aveți deja un Cont Microsoft, puteți utiliza același e-mail asociat cu acesta din urmă).

Pe pagina recent deschisă, bifați caseta Pentru job (dacă optați pentru articol Pentru prieteni și rudede fapt, vi se va recomanda utilizarea Skype) și faceți clic pe buton următor. În caz că ați decis să profitațiCont Microsoft, va trebui să furnizați parolă dintre acestea din urmă în câmpul text corespunzător, apoi faceți clic pe buton Autentificare.

În cele din urmă, furnizați datele referitoare la dvs. nume. nume de familie. numele companiei și tara sau zona geografica, faceți clic pe buton Configurarea echipelor și așteptați finalizarea configurației. După ce faceți acest lucru, sunteți gata să profitați de echipele Microsoft urmând instrucțiunile de mai jos.

Smartphone și tabletă

Echipe Microsoft

Dacă preferi să acționezi ca smartphone-uri și tablete, instalați și lansați aplicația Echipe Microsoft pe dispozitivul dvs. Android sau iOS / iPadOS, apăsați butonul Autentificare și conectați-vă la contul de echipe Microsoft pe care l-ați configurat anterior: pentru a face acest lucru, completați câmpul text e-mail și parolă apoi apăsați butonul Autentificare a continua.

Odată conectat, selectați numele companiei, atingeți vocea următor (de două ori la rând) și apoi apăsați butonul în regulă. În ecranul care se deschide, asigurați-vă că numele dvs. este corect, apăsați butonul următor apoi atingeți butonul Invită-i pe alții, pentru a invita alți utilizatori în echipă.

Apoi introduceți adresa de e-mail a persoanei de invitat în câmpul text corespunzător, apăsați butonul (+) și repetați operațiunea cu adresele de e-mail ale celorlalți oameni la invitație. În cele din urmă, atingeți butonul (✓) situat în dreapta sus, pentru a continua.

După ce faceți acest lucru, apăsați butonul apel situat în partea de jos, apasă pe simbolul receptor situat în partea dreaptă jos, introduceți butonul numele persoanei doriți să contactați în câmpul text Pentru:, apăsați pictograma butonului cameră video plasat în corespondență cu numele interesului dvs. și acordați aplicației permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect.

În acest moment, apelul video va începe și va trebui pur și simplu să așteptați ca participanții să participe la el.

calculator

Desktop pentru echipele Microsoft

Pentru a utiliza echipele pornite calculator, conectat la site-ul oficial al programului și descărcați clientul aplicației: pentru a face acest lucru, faceți clic pe butoane Descărcați pentru desktop și Descarcă echipe și așteptați descărcarea fișierului de instalare a programului.

Descărcarea este completă, deschideți fișier .exe și așteptați instalarea automată a programului. În acest moment, introduceți adresa de e-mail asociată contului dvs. Microsoft (aceeași pe care o utilizați în urmă cu ceva timp pentru a vă înscrie la echipe) în câmp Adresa de autentificare, apăsați butonul Autentificare, introduceți-vă pe ale voastre parolă în câmpul corespunzător și faceți din nou clic pe buton Autentificare, pentru a vă autentifica.

pe Macîn schimb, deschideți pachet PKG obținut, faceți clic pe buton continuare (de două ori la rând) și apoi apăsați butonul instala. Așa că intrați în parolă din contul de utilizator de pe macOS, apăsați butonul Instalați software și, în final, faceți clic pe butoane închide și mutare.

După instalarea și pornirea echipelor, faceți clic pe buton Autentificare și conectați-vă la contul de echipe Microsoft pe care l-ați configurat înainte: pentru a continua în acest sens, completați câmpurile de text e-mail și parolă apoi faceți clic pe buton Autentificare, să continuăm. Odată conectat, faceți clic pe numele companiei iar apoi pe butoane continuare (de două ori la rând) e în regulă.

Apoi faceți clic pe filă apel situat pe partea stângă și, dacă nu ați făcut-o deja, adăugați noi contacte la echipa dvs.: pentru a face acest lucru, selectați intrarea Contacte, faceți clic pe buton Adăugați contact și completați formularul de contact care va fi inclus în echipă.

Pentru a începe apelul video, apoi, după selectarea cardului apel în meniul situat în stânga, faceți clic pe buton apel, tastați numele contactelor la care doriți să apelați și faceți clic pe pictogramă cameră video așezat în partea de jos. Trebuie doar să așteptați ca participanții la care ați invitat la apel să răspundă și să ia parte la el.

Vă reamintesc că, dacă doriți, puteți utiliza echipele Microsoft direct în browser, accesând serviciul de la al său site oficial. Mai multe informații aici.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Programe de planificat | irsafari.com

Cum să setați Google ca pagină de pornire