in , ,

Cum se face e-mail certificat

Hotswingers Petreceri de swing

Angajatorul dvs. v-a rugat să-i trimiteți documente prin e-mail certificat, dar încă nu aveți o cutie poștală ca asta și nu știți cum să deschideți una? Doriți să vă înțelegeți cum funcționează e-mailul certificat, doriți să știți ce dispozitive aveți nevoie pentru a le putea folosi și cât costă? Nicio problemă, sunt aici pentru a vă da o mână și a-ți clarifica toate îndoielile pe această temă.

Dacă, de fapt, vrei să afli mai multe despre cum se face e-mail certificat, tot ce trebuie să faceți este să continuați să citiți capitolele următoare ale acestui ghid, deoarece vă voi oferi toate informațiile utile despre acest subiect și, de asemenea, să listez prețurile principalelor oferte pentru deschiderea unui PEC.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți nerăbdători să începeți, vă sugerez să stați confortabil și să luați câteva minute de timp liber. Citiți cu atenție ce am de gând să vă spun, pentru a arunca lumină asupra acestei chestiuni și pentru a identifica serviciul PEC care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. În acest moment, trebuie doar să vă doresc o lectură bună și o treabă bună!

index

Cum funcționează e-mailul certificat

Cum funcționează e-mailul certificat

Înainte de a ajunge la inima acestui tutorial și de a descoperi împreună cum să deschizi o cutie poștală certificatăPermiteți-mi să ilustrez pe scurt – și mai ales, pur și simplu – să ilustrez cum funcționează acest serviciu.

Să începem spunând că e-mail-ul certificat (de obicei, prescurtat ca PEC) este un instrument care permite companiilor, cetățenilor privați și organismelor administrației publice să facă schimb de comunicații având aceeași valoare legală ca o scrisoare recomandată cu chitanță de returnare.

Cu toate acestea, PEC este deseori confundat cu semnătura digitală, care servește totuși la un lucru complet diferit, întrucât acesta din urmă servește pentru a da o valoare juridică unui singur document electronic (echivalent cu cel al semnăturii scrise de mână), garantându-i validitatea și integritatea.

Lăsând la o parte tehnicile, ceea ce este important de știut este că PEC nu necesită utilizarea unui dispozitiv special: funcționează la fel ca o adresă de e-mail normală (de fapt, poate fi configurată în orice client de e-mail folosind parametrii IMAP și POP3 „clasici”) și are un cost destul de scăzut: începe de la o medie de 5/10 euro pe an, dar, desigur, totul depinde de tipul de cutie ales și de serviciile pe care le oferă.

Există mai multe manageri pe piață, prin urmare, mai multe companii care oferă posibilitatea de a deschide o cutie PEC, iar fiecare dintre ele oferă soluții diferite. PEC-urile au de obicei un termen anual cu reînnoire automată și, în unele cazuri rare, pot oferi perioade de încercare gratuite.

După cum am menționat, pentru a utiliza PEC nu este necesar să folosiți niciun dispozitiv sau software anume: nici stick-uri USB și nici carduri inteligente nu sunt necesare, deoarece este posibil să utilizați serviciul de poștă certificat ca orice alt serviciu de e-mail, utilizându-l prin intermediul clientului de poștă. electronic, Web Mail sau printr-o aplicație specială pe smartphone-uri și tablete.

PEC

În plus, certificarea mesajelor care, împreună cu verificarea identității expeditorului și a destinatarului, disting PEC, se face în întregime pe serverele managerilor. Atunci când trimiteți un e-mail prin PEC, de fapt, mesajul transmis de expeditor este preluat de către manager, care verifică conformitatea mesajului cu standardele de e-mail certificate.

După aceea, dacă verificarea este reușită, e-mailul este transmis managerului destinatarului, care efectuează o a doua verificare pe mesaj. În acest moment, expeditorul primește un e-mail de notificare referitor laacceptare a mesajului de serverele destinatarului. Dacă a doua verificare este de asemenea reușită, mesajul ajunge la utilizatorul final. Cu această ocazie, expeditorul primește un e-mail de notificare cu privire la livrare a mesajului.

În funcție de planul subscris și de ofertele propuse de fiecare manager, caseta PEC poate avea mai mult sau mai puțin spațiu disponibil pentru arhivarea mesajelor, a numărul de loturi limitat sau nelimitat pe zi, capacitatea de a primiți mesaje de la adrese necertificate, serviciul de Notificare prin SMS și funcția de arhivă și copie de rezervă. Poate fi pe domeniile operatorului (de ex. @ gestore.it) sau pe domenii personalizate alese de utilizator.

După ce lămuriți acest lucru, trebuie să știți și asta nu există PEC complet gratuitsau mai bine zis, nu mai există. Până în 2014, de fapt, serviciul era disponibil Mail certificat @ oferite de autoritățile italiene, ceea ce a făcut posibilă comunicarea gratuită cu organismele administrației publice folosind o cutie poștală PEC creată ad hoc. Serviciul a fost însă întrerupt.

În sfârșit, este bine să specificăm că PEC nu este obligatoriu pentru cetățenii privați. În schimb, este obligatoriu pentru companii (inclusiv proprietățile unice) care, începând cu 2014, trebuie să introducă cel puțin o adresă de e-mail certificată în Registrul de afaceri. De asemenea, este obligatoriu pentru freelancerii înscriși într-o comandă sau colegiu.

Cum se deschide un e-mail certificat

Cum se deschide un e-mail certificat

În acest moment, te întrebi cum deschideți o casetă de e-mail certificată? Răspunsul este foarte simplu: pentru a deschide o cutie poștală certificată, trebuie să vă conectați la un site web Manager, alege una dintre ofertele disponibil și faceți clic pe butonul pentru a vă abona.

Apoi, trebuie să completați formă care vă este propus cu toate datele dvs. personale și trebuie să continuați plată din primul an de abonament folosind una dintre metodele de plată acceptate (de obicei, card de credit și PayPal).

După efectuarea plății (sau confirmarea metodei de plată, dacă vă abonați la un plan care include luni de încercare gratuită) și trebuie să trimiteți managerul tot documentație necesară pentru activarea casetei PEC. Documentația necesară constă de obicei din unele formă furnizate de operator și în copia unui document de identitate valabil.

Documentația poate fi trimisă direct pe internet, folosind panoul web de pe site-ul managerului sau prin e-mail. În unele cazuri, poate fi folosit chiar și faxul „vechi”. Odată ce documentația a fost trimisă, managerul ar trebui să dureze câteva ore pentru a activa căsuța de e-mail certificată.

Oferte pentru e-mail certificat

Acum știți cum funcționează PEC și cum să deschideți o casetă de e-mail certificată. Dar care sunt acestea cele mai bune oferte pentru acest tip de serviciu? La ce operator este mai bine să apeleze la crearea unei adrese? Să încercăm să aflăm împreună.

E-mailul certificat Aruba

E-mailul certificat Aruba

aruba Cred că nu are nevoie de introducere. Este o companie cunoscută mai ales pentru serviciile sale de găzduire, dar oferă și soluții precum certificări prin e-mail, semnătura electronică și SPID. Propunerile sale privind PEC sunt destinate atât cetățenilor privați, cât și întreprinderilor. Acestea sunt cele mai interesante oferte pentru persoane fizice.

 • Standard PEC – include o cutie PEC de 1 GB cu antivirus și antispam + acces prin web și din aplicație Aruba PEC Mobile pentru Android/iOS și iPadOS. Costă 5 euro + TVA pe an pentru primul an și apoi 7,90 euro + TVA pe an.
 • PEC Pro – include o casetă PEC de 2 GB cu 3 GB de arhivă, antivirus și antispam, notificare SMS, acces web și aplicație pentru smartphone. Costă 25 de euro + TVA pe an.
 • PEC Premium – include o casetă PEC de 2 GB cu 8 GB de arhivă, antivirus și antispam, notificare SMS, acces web și aplicație pentru smartphone. Costă 40 de euro + TVA pe an.

Cutiile PEC sunt de asemenea disponibile domeniu personalizat, cu costuri începând de la 7,90 euro + TVA pe an.

Dacă doriți să deschideți un PEC cu Aruba conectat la site-ul oficial al companiei, alegeți oferta pe care doriți să o abonați și faceți clic pe buton Cumpara. După aceea, apăsați butonul Continuați și completați comanda, pentru a efectua procedura de înregistrare și, ulterior, plata, prin intermediul butonului Înregistrați și completați comanda.

Indiferent de planul ales, puteți configura Aruba PEC în orice client de e-mail folosind parametrii IMAP / POP3 conținuți în ghidul meu din cum se configurează PEC Aruba.

E-mail-ul certificat Poste Italiane

E-mail-ul certificat Poste Italiane

Postecert este serviciul de e-mail certificat al Oficiul poștal italian asta propune, precum și aruba, soluții atât pentru clienții privați, cât și pentru cei de afaceri. Le voi enumera mai jos.

 • Baza PEC – include o cutie poștală 100MB PEC cu 200 de loturi pe zi pe domeniu postecert.it. Costă 5,50 euro + TVA pentru 1 an, 9 euro + TVA pentru 2 ani sau 10,50 euro + TVA 3 ani. Există, de asemenea, o opțiune de a avea 100 MB de spațiu suplimentar pe cutie pentru 1 euro + TVA pentru 1 an, 2 euro + TVA pentru 2 ani sau 3 euro + TVA pentru 3 ani.
 • PEC Business de bază – include cel puțin cinci căsuțe poștale PEC cu 1 GB de spațiu și 200 de trimiteri zilnice pe domeniile postacert.it și pcert.postecert.it cu o durată de 1-3 ani. Prețurile sale sunt variabile și trebuie să fie bugetate de consultanții locali.
 • Afaceri avansate PEC – include cel puțin cinci căsuțe poștale PEC cu 1 GB de spațiu și 200 de mesaje zilnice pe domenii @[nome azienda].postecert.it sau @pec.[dominio personalizzato].com. Casetele au o durată de 1 până la 3 ani. Vă permite, de asemenea, să solicitați păstrarea înlocuitoare a notificărilor și chitanțelor PEC. Prețurile sunt variabile și trebuie solicitate la estimare.

Pentru a semna o ofertă PEC pentru persoanele conectate la site-ul oficial al Poste Italiane și apăsați butonul Cumpărați online, pentru a vă înregistra pe site-ul poștal și, prin urmare, pentru a plăti.

Casetele PEC din Postecert ele pot fi configurate în orice client de e-mail folosind coordonatele IMAP / POP3 disponibile în această pagină web sau pot fi folosite prin intermediul web-ului.

E-mail certificat KOLST

PEC KOLST

Printre managerii de e-mail certificate, merită cu siguranță luat în considerare KOLST ceea ce face ca prețurile competitive să fie unul dintre punctele sale principale. Iată planurile în prezent în lista de prețuri.

 • inteligent – include o cutie poștală PEC de 1 GB, cu trimiteri nelimitate, protecție antivirus / antispam, alerte prin e-mail și acces prin Web Mail. Costă 5 euro + TVA pe an.
 • Domeniul 5 – aceasta este o versiune îmbunătățită a planului inteligent cu 5 GB spațiu pentru arhivarea e-mailurilor, posibilitatea de a avea un domeniu personalizat gratuit și un panou de acces web pentru căsuțele poștale. Costă 10 euro + TVA pe an.
 • Domeniul 10 – include o cutie poștală PEC de 5 GB pe un domeniu personalizat (gratuit), protecție antivirus / antispam, e-mail și alertă SMS, panou de control pentru căsuțele poștale și acces prin Web Mail. Costă 30 de euro + TVA pe an.

Pentru a vă abona la un plan de abonament printre cele propuse conectate la pagina web a serviciului și apăsați butonul Cumpara, Pentru a alege numele și domeniul casetei și a continua plata, în urma înregistrării unui cont.

Chiar și casetele din KOLST ele pot fi configurate în orice client de e-mail folosind parametrii IMAP disponibili în această pagină web (făcând clic pe element Trebuie să configurez căsuțele din programul meu. Care sunt serverele dvs. de poștă pentru PEC?) și poate fi folosit prin intermediul web-ului.

Faceți e-mail certificat Libero

Faceți e-mail certificat Libero

Poșta PEC gratuită este serviciul de e-mail certificat oferit de gratuit. Are două etaje: unul pentru clienți privați și unul pentru profesioniștii enumerați mai jos.

 • PEC familial – include o cutie poștală PEC de 1 GB pentru utilizatorii privați. Costă 14,99 euro / an (TVA inclus).
 • PEC nelimitat – include o cutie PEC nelimitată pentru utilizatori profesioniști. Costă 30 de euro + TVA pe an.

Acestea fiind spuse, pentru a vă abona la una dintre aceste oferte, tot ce trebuie să faceți este să vă conectați site-ul oficial al serviciului și apăsați butonul permite, la planul de abonament din interesul dvs. Pentru a continua plata, vi se va cere să creați un cont gratuit apăsând butonul Creare cont.

Vă puteți autentifica Poșta PEC gratuită prin browser, vizitând aceasta paginasau de la un client de e-mail, folosind parametrii IMAP / POP3 disponibili pe Site-ul Libero.

Cum să faceți e-mail certificat gratuit

Înainte de a vă înscrie la un abonament pentru a achiziționa un PEC, ați dori să aveți ocazia să încercați gratuit serviciul? În acest caz, aruncați o privire asupra serviciilor companiilor pe care le găsiți mai jos.

Înregistrați e-mailul înregistrat

Înregistrați e-mailul înregistrat

Register.it este o companie binecunoscută în domeniul domeniilor web și al găzduirilor, care de ceva timp oferă și soluții de mail certificate și SPID. Ofertele sale nu sunt foarte numeroase, dar sunt oferite la prețuri competitive. Aici sunt toate în detaliu.

 • PEC agil – include o cutie poștală PEC de 2 GB pe domeniul de înregistrare cu trimitere nelimitată, notificări prin SMS, folder dedicat pentru arhivă, antivirus și antispam, acces Web și mobil, atașamente de până la 30 MB și posibilitatea de a primi e-mailuri de la cutiile non-mail certificate. Costă 33,90 € pe an + TVA, dar puteți încerca gratuit timp de 6 luni.
 • PEC Unica – include o cutie poștală PEC de 3 sau 5 GB pe un domeniu personalizat, cu toate serviciile planului Agile PEC. Prețurile încep de la 34 € pe an.

Doriți să încercați gratuit serviciul PEC Agile? În acest caz conectat la Înregistrați site-ul oficial și faceți clic pe buton Activați gratuit.

După aceea, acceptați condițiile de utilizare, așezând marcajul de validare lângă formulare Declar că accept în mod expres următoarele clauze referitoare la serviciile achiziționate, apoi faceți clic pe buton continua, pentru a indica toate datele necesare pentru activarea căsuței PEC.

Casetele PEC Register.it pot fi utilizate cu orice client de e-mail folosind parametrii de configurare disponibili în această pagină web și prin intermediul web, prin logare aici.

Efectuați e-mail certificat LegalMail

Efectuați e-mail certificat LegalMail

Legalmail oferă soluții destinate în primul rând profesioniștilor. Punctul său forte este capacitatea de a încerca unul dintre planurile sale gratuit timp de 6 luni. Oferta sa actuală este alcătuită în acest fel.

 • PEC Bronz – include o casetă PEC de 5 GB + arhivă de securitate, alertă SMS și acces atât de pe Web cât și de la un dispozitiv mobil. Costă 25 de euro + TVA pe an.
 • PEC Silver – include o casetă PEC de 8 GB + arhivă de securitate, alertă SMS și acces atât de pe Web, cât și de la un dispozitiv mobil. Costă 39 de euro + TVA pe an și îl poți încerca gratuit timp de 6 luni.
 • PEC Gold – include o casetă PEC de 15 GB + arhivă de securitate, alertă SMS și acces atât de pe Web, cât și de la un dispozitiv mobil. Costă 75 de euro + TVA pe an.

Pentru a vă abona la plan gratuit PEC Silver conectat la site-ul oficial LegailMail și faceți clic pe buton Încercați gratuit. După aceea, personalizați nume domeniu pentru PEC și apăsați butonul Verificați.

Apoi continuați cu înregistrarea făcând clic pe buton Creați un cont și indică toate datele necesare pentru activarea casetei PEC (de exemplu numele companiei. cod fiscal sau Numărul de TVA), pentru a continua abonamentul, prin instrucțiunile ghidate.

În cele din urmă, vă reamintesc că căsuțele poștale Legalmail ele pot fi configurate în orice client de e-mail prin intermediul acești parametri IMAP.

Alte oferte pentru e-mail certificat

Alte oferte pentru e-mail certificat

Dacă niciuna dintre ofertele enumerate până acum nu v-a satisfăcut, puteți consulta lista completă a operatorilor autorizați să furnizeze serviciile PEC site-ul Agenției pentru Romania Digitală. În mod alternativ, iată câteva alte sfaturi despre ofertele PEC la care vă puteți abona.

 • Virgil PEC: este un alt serviciu PEC pe care îl puteți lua în considerare. Planurile tarifare includ abonamentul personal de la costul de 14,99 euro / an cu 1 GB de spațiu și cel numit infinitate la un cost de 30 de euro + TVA / an cu spațiu nelimitat.
 • KeliWeb: de asemenea această companie de găzduire permite obținerea unei cutii PEC. Planurile tarifare sunt următoarele: de bază (9 € + TVA / an pentru un PEC cu domeniul KeliPEC.it), pro (28,90 EUR + TVA / an pentru un PEC cu domeniu de nivel trei) e complet (28,90 € + TVA / an pentru un PEC pe un domeniu personalizat).
 • Netson: este o altă companie de găzduire cunoscută care vă permite să achiziționați un PEC cu următoarele planuri tarifare: Baza PEC (10 € + TVA pe an pentru un PEC de 1 GB), PEC Pro (50 € + TVA pe an pentru un PEC de 2 GB și 3 GB spațiu de stocare) e PEC Top (80 € + TVA pe an pentru un PEC de 2 GB și 8 GB spațiu de stocare).

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum dezactivați notificările Google Chrome

Cum să partajați muzică MP3 pe Skype