in , ,

Cum se extrag fișierele 7z | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Atunci când nu sunteți foarte familiar cu calculatoarele și tehnologia, este ușor să vă „pierdeți” chiar și în fața unor obstacole minime. De exemplu, ați primit o atașare în format în această dimineață 7z prin e-mail și nu ați putut continua munca, deoarece nu știți cu ce program să-l deschideți. Este un lucru foarte enervant, știu, dar astăzi sunt aici pentru a vă ajuta să depășiți chiar și acest mic „cârlig”.

Fișierele 7z nu sunt altceva decât arhive comprimate, cum ar fi cele mai populare fișiere ZIP și RAR, care pot conține orice tip de fișier. Din fericire, există mai multe programe care vă permit să le deschideți și să le extrageți conținutul fără probleme, chiar gratuit. Ce-ar fi dacă recomand pe cineva și o să vă explic în detaliu cum se pot extrage fișiere 7z? Vă asigur că este într-adevăr un neîncrezător.

Indiferent de sistemul de operare instalat pe computerul dvs., veți putea să deschideți arhive în format 7z și să extrageți toate fișierele din interiorul acestora în mai multe clicuri. În plus, voi sugera și soluții pentru gestionarea acestor fișiere de pe smartphone-uri și tablete. Pe scurt, alege soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor tale și începe să o folosești imediat: găsește toate informațiile de care ai nevoie chiar mai jos! Trebuie doar să vă doresc o lectură bună!

index

Cum să deschideți fișierele 7z gratuit pe computer

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a extrageți fișierele 7z gratuit pe computer ferestre, pe al tău Mac sau pe computerul dvs. echipat cu Linux, știți că în capitolele următoare veți găsi câteva soluții care pot fi cu siguranță pentru dvs.!

7-Zip (Windows)

7-Zip

7-Zip este primul program pe care vi-l pot recomanda deschide fișiere 7z pe Windows: considerat de mulți drept cea mai bună alternativă gratuită la WinRAR și WinZIP, dacă nu unul dintre cele mai bune programe de compresie din toate timpurile.

Dacă vrei să o încerci, conectează-te la el website și faceți clic pe element Descărcați plasat lângă formulare 64-biți x64 sau 32-bit x86, bazat pe arhitectura computerului. Dacă aveți dubii în acest sens, vă recomand să citiți ghidul meu pe cum să vezi dacă computerul are 32 sau 64 biți.

Când descărcarea este completă, faceți dublu clic pe ea pentru a deschide fișierul pe care tocmai l-ați descărcat (de ex. 7zxx-x64.exe) și faceți clic mai întâi da și apoi mai departe instala și închide, Pentru a finaliza procesul de instalare a software-ului.

În acest moment, ați instalat 7-Zip, dar încă nu l-ați configurat pentru a deschide automat fișierele 7z când faceți dublu clic pe ele. Pentru a seta 7-Zip ca program implicit pentru a deschide arhive 7z, porniți programul 7-Zip File Manager prin pictograma sa din meniu start Windows și, în fereastra care se deschide, selectați elementul Opțiuni din meniu Instrumente din 7-Zip. Apoi apăsați butonul [+] de două ori la rând și salvați modificările făcând clic pe prima aplica și apoi mai departe în regulă.

Misiunea îndeplinită! Acum puteți deschide orice fișier 7z pur și simplu făcând dublu clic pe pictograma sa. 7-Zip va prelua automat operația și vă va permite să vizualizați conținutul arhivei și să o extrageți într-un folder preferat.

Pentru a extrage conținutul unui fișier 7z cu 7-Zip, tot ce trebuie să faceți este să selectați elementele de interes din arhivă și să le trageți cu mouse-ul într-un folder la alegere de pe computer. În mod alternativ, dacă doriți, puteți face clic pe buton extract situat în partea stângă sus și selectați folderul în care să extrageți toate fișierele conținute în arhivă, folosind butonul […] situat în fereastra care se deschide.

Dacă doriți să extrageți o Arhivă 7z formată din mai multe volume, colectați toate fișierele din același dosar, deschideți făcând dublu clic pe cel al cărui nume nu conține numere (sau conține cel mai mic număr) și continuați normal să extrageți fișierele urmând instrucțiunile pe care vi le-am dat înainte.

PeaZip (Windows / Linux)

Cum se extrag fișierele 7z

Dacă dintr-un motiv sau altul, 7-Zip nu corespunde așteptărilor dvs., puteți contacta PeaZip, un alt software gratuit pentru gestionarea arhivelor comprimate care este compatibil atât cu Windows cât și cu Linux. Pentru a sublinia, în plus, disponibilitatea unuia versiune portabilă a programului care vă permite să deschideți fișiere 7z și toate formatele principale de arhivă comprimate fără a fi necesar să efectuați proceduri de instalare obositoare.

Pentru a descărca versiunea portabilă a PeaZip (cea pe care eu personal vă recomand să o utilizați) pe computer, conectați-vă la site-ul programului și mai întâi faceți clic pe buton Descărcare gratuită PeaZip Portable și apoi mai departe 64 biți sau 32 biți. Nu știți arhitectura computerului dvs.? Atunci citiți sfaturile pe care vi le-am dat acesta este ghidul meu. După ce descărcarea este completă, deschideți arhiva zip care conține PeaZip și extrageți conținutul într-un folder ales. Apoi porniți executabilul peazip.exe, pentru a porni software-ul.

Dacă interfața software este în engleză, traduceți PeaZip în italiană accesând meniul Opțiuni> Localizare și selectarea fișierului ea din fereastra care se deschide. În acest moment, trebuie doar să selectați fișierul 7z pe care doriți să îl extrageți folosind browserul inclus în PeaZip și să continuați cu extragerea fișierelor prin glisarea lor cu mouse-ul într-un folder de preferință sau cu ajutorul instrumentului extract.

Dacă doriți să asociați PeaZip cu arhive 7z pentru a le deschide automat cu acesta din urmă cu un dublu clic, selectați elementul Configurați integrarea sistemului și tipurile de fișiere asociate din meniu Opțiuni. Apoi faceți clic pe da și mai departe următor de trei ori la rând, puneți bifați lângă tipurile de fișiere pe care doriți să le asociați cu PeaZip și salvați modificările, apăsând mai întâi pe următor și apoi mai departe instala și finisaj.

Data viitoare când deschideți un fișier 7z, Windows vă poate întreba ce program intenționați să vizualizați conținutul arhivei cu: alegeți PeaZip din lista de aplicații disponibile, iar aceasta din urmă va fi confirmată ca software implicit pentru deschiderea arhivelor în format 7z.

Keka (macOS)

Keka

Dacă doriți extrage fișiere 7z pe Mac, Vă recomand cu mare drag să încercați Keka. Este o aplicație excelentă care vă permite să extrageți cu ușurință fișierele din toate formele principale de arhivă comprimate (7z, dar și zip, rar și multe altele).

Keka este disponibil gratuit pe site-ul său site-ul oficial: îl puteți retrage apăsând butonul Descărcați. Vă informez, totuși, că este posibil să susțineți dezvoltarea acesteia, achiziționând versiunea de suport disponibilă pe Magazin de aplicații Mac (cu costul de 3,49 euro). După descărcarea fișier .dmg din versiunea gratuită de Keka, faceți dublu clic pe ea și tragețiIcoana Keka în folder Aplicații.

Prin lansarea prin intermediul pictogramei sale în LaunchPad și prin apăsarea butonului deschis, puteți accesa panoul de configurare, dar puteți, de asemenea, să lăsați setările implicite, fără a fi neapărat necesar să schimbați nimic. Acest panou, de fapt, este util în cazul în care trebuie să modificați parametrii de compresie ai arhivelor create.

Perfect! Acum că ați instalat Keka, trebuie doar să efectuați operația de extragere a fișierelor 7z pe Mac: faceți dublu clic pe o arhivă 7z, pentru a deschide panoul de extracție Keka; prin urmare, selectați dosarul în care să salvați conținutul său și apăsați butonul extract, pentru a încheia procedura. Ușor, nu?

Cum să deschideți fișiere 7z online

123apps

Te întrebi cum să deschideți fișierul 7z online? În acest caz, să știți că printre numeroasele instrumente online pe care le puteți utiliza pentru a decomprima arhivele digitale, sfatul meu este să vă bazați pe portal 123apps. Printre instrumentele pe care aceasta le pune la dispoziție pentru gestionarea documentelor și fișierelor multimedia, funcționalitatea Extractor de arhivă este doar cea pentru tine.

Tot ce trebuie să faceți pentru a începe este să începeți browser- pe care îl utilizați de obicei pentru a naviga pe web și pentru a ajunge la acesta acest link, care se referă la secțiunea referitoare la instrumentul de decompresie al arhivelor comprimate. În acest moment, încărcați fișierul 7z de pe computer apăsând butonul Alegeți fișierulsau importați-o de la un URL-, din Google Drive sau din dropbox, prin selectarea opțiunilor corespunzătoare.

După ce se va face acest lucru, vi se va afișa un ecran cu conținutul arhivei, apoi cu numele tuturor fișierelor din interiorul acesteia. Trebuie doar să faceți clic pe buton Salvați totul ca un ZIP, în cazul în care doriți să convertiți arhiva 7z într-un fișier .zip (pe care îl puteți deschide cu instrumentele integrate ale sistemului de operare) sau faceți clic pe a un singur fișier, pentru a-l descărca.

Cum să deschideți fișiere 7z pe smartphone-uri și tablete

Mai devreme sau mai târziu, va trebui să extrageți un fișier în format 7z chiar și pe unul singur smartphone sau pe un tabletă. Ei bine, știu că există aplicație pentru a deschide fișiere 7z care vă permit să o faceți într-un mod foarte simplu și, mai ales, gratuit. Veți găsi toate detaliile în capitolele următoare.

Cum se extrag fișierele Android 7z

Huawei File Management

Pe smartphone-uri și tablete Android puteți deschide fișiere 7z prin aplicația integrată de gestionare a fișierelor. De exemplu, pe dispozitive Huawei, folosind aplicația Managementul fișierelor puteți ajunge în locația în care arhiva 7z este salvată și deschideți-o pur și simplu atingând numele acesteia. În acest fel, veți putea vedea toate fișierele conținute în el.

Apoi, menținând presiunea cu degetul asupra fișierului și selectând elementul Extrageți la, accesibil din meniu mai mult mai jos, puteți efectua extragerea întregului conținut al arhivei în același dosar sau într-o altă locație indicată de dvs.

ZArchiver

Dacă smartphone-ul sau tableta dvs. Android nu are această funcționalitate integrată, vă puteți gândi să utilizați o aplicație terță parte care vă permite să extrageți arhive de 7z. Printre cele disponibile pentru dispozitivele robot verde, vă recomand să le utilizați ZArchiver, disponibil gratuit de la Play Store.

Este una dintre cele mai bune aplicații de acolo care vă permit să gestionați arhivele digitale de mai multe formate, inclusiv cea de 7z. Prin efectuarea unei achiziții de 1,50 euro, puteți accesa funcții suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a edita fișiere în arhive, doar pentru a menționa câteva, dar achiziția menționată nu este esențială.

După instalarea aplicației pe dispozitivul dvs., lansați-o prin pictograma acesteia pe ecranul de start sau în sertar și localizați fișierul 7z prezent în memoria dispozitivului. În acest moment, atingeți-l și, în meniul afișat în partea de jos, selectați elementul Extrageți la (numele arhivei) pentru a crea un folder cu numele arhivei și care conține toate fișierele pe care le are în interior.

Cum se extrag fișierele 7z pe iPhone / iPad

iZIP

Dacă aveți un iPhone / iPad vă puteți baza pe aplicația excelentă iZIP pentru a deschide fișiere 7z. Acesta acceptă cele mai comune formate de arhivă digitală, cum ar fi ZIP și RAR și îl puteți apela din orice aplicație, pe lângă faptul că acceptă și servicii de stocare în cloud, cum ar fi Dropbox și iCloud Drive.

Este disponibil gratuit pe siteApp Store, dar puteți cumpăra, de asemenea, versiunea Premium (din costul de 7,99 euro) care adaugă suport pentru Face ID și Touch ID, precum și capacitatea de a crea arhive protejate.

După instalarea aplicației pe dispozitivul iOS / iPadOS, porniți-o prin pictograma sa de pe ecranul de start și apăsați pe formulare Browser de documente, pentru a importa arhiva 7z din memoria iPhone / iPad sau alege unul dintre serviciile cloud disponibile în listă.

După ce se va face acest lucru, vi se va cere să importați fișierul 7z în secțiune Fișiere iZip: confirmați funcționarea și ajungeți la card Fișiere, apăsându-și vocea în ecranul principal. Apoi atingeți numele arhivei 7z și apăsați mai departe în regulă pentru a efectua extragerea automată a tuturor fișierelor conținute în el într-un folder cu același nume.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să obțineți vouchere Amazon | irsafari.com

Cum să asculți muzică pe Telegram