in , ,

Cum se deschide un PEC | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Printre solicitările care mi se fac cel mai des, există unele care privesc crearea unui tutorial care are ca subiect deschiderea unuia PEC. Pe baza solicitărilor cititorilor mei, am constatat că este un subiect pe care este ușor de confundat. PEC-ul este liber? Cum se folosește Trebuie să descarc programe speciale pentru a primi și trimite e-mailuri? Având în vedere frecvența întrebărilor similare cu acestea, am decis să dedic acest tutorial casetei din Poșta electronică certificată, mai des numit PEC.

Dacă vrei să știi cum să deschizi un PEC și pentru a clarifica subiectul, vă sugerez să luați câteva minute de timp liber, pentru a citi acest ghid cu calm, deoarece în capitolele următoare vă voi oferi toate informațiile de care aveți nevoie și vă voi arăta care sunt serviciile care vă permit să deschideți un PEC, dintre care unele pot fi încercate gratuit. Nu vă faceți griji dacă credeți că nu sunteți deosebit de expert în domeniul tehnologiei: deschiderea unui PEC este la îndemâna tuturor, deoarece este un serviciu adresat și cetățenilor privați, nu numai către companii.

Acest subiect vă interesează și doriți să aflați mai multe? Bine, atunci, să nu ne pierdem mai departe în chat. Tot ce îți trebuie este câteva minute de timp liber: stai confortabil pe computer și citește cu atenție acest ghid: vei vedea că împreună vom putea arunca puțin lumină asupra acestui subiect. Noi pariu? Înainte de a începe, vă doresc o citire bună ca de obicei.

index

Pentru ce este un PEC și pentru ce este

Pentru ce este un PEC și pentru ce este

Poșta electronică certificată (PEC) este un instrument de e-mail cu care puteți trimite și primi e-mailuri. Spre deosebire de un serviciu Webmail normal, cum ar fi de exemplu Gmail sau perspectivă, e-mailurile trimise și primite prin PEC au aceeași valoare legală ca și o scrisoare recomandată cu o primire de returnare: prin urmare, este un instrument foarte util pentru comunicarea oficială cu organismele publice sau pentru orice tip de comunicare trimisă oficial .

A avea un serviciu de e-mail certificat este, în prezent, un serviciu obligatoriu numai pentru companii și freelanceri înregistrați într-o comandă sau colegiu. În orice caz, cred că serviciul de e-mail certificat este util și pentru cetățenii obișnuiți, având în vedere valoarea legală a e-mailurilor trimise și primite: pt. deschideți un PEC în privatde fapt, nu este necesar să dețineți un număr de TVA.

Când costă un PEC

Când costă un PEC

Acum să trecem la o altă premisă importantă, și anume costul PEC. Aș dori în mod special să clarific acest punct, deoarece, contrar celor care cred mulți, PEC-ul nu este gratuit. Cu ceva timp în urmă, a existat un serviciu gratuit de mail certificat: acesta a fost Mail certificat @, un serviciu care a permis comunicarea numai cu birourile Administrației Publice. Totuși, serviciul a fost suspendat în decembrie 2014, din cauza unei utilizări limitate de către cei care îl aveau.

În prezent, PEC este un serviciu a plată, dar vreau să clarific că nu este un serviciu deosebit de scump. Există, de fapt, mai mulți manageri privați ai serviciilor Web care vând un e-mail electronic certificat la un cost de câțiva euro pe an. Prin urmare, este posibil, deschideți un PEC personal, menținând costurile reduse.

Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați gratuit PEC, singura soluție pe care o pot sugera este să vă abonați la versiunea de încercare gratuită a unui serviciu PEC printr-o companie privată, cum ar fi cele despre care vă voi spune în capitolele următoare. Cu toate acestea, rețineți că, după încheierea perioadei de încercare, pentru a profita de PEC, va trebui să plătiți încă un abonament.

Cum funcționează PEC

Cum funcționează PEC

La nivel practic, funcționarea PEC este destul de asemănător cu cel al căsuțelor de e-mail tradiționale. PEC-ul poate fi vizualizat în cei mai populari clienți de e-mail desktop, datorită configurației sale cu cele mai tradiționale protocoale POP și IMAP.

Dacă nu utilizați un software de gestionare a e-mailului, rețineți că puteți profita cu ușurință de un serviciu PEC, de asemenea, prin serviciul PEC WebMail specific. În unele cazuri, în plus, PEC poate fi utilizat și printr-un browser pentru dispozitive mobile sau prin aplicații speciale, dacă este disponibil.

În ceea ce privește sistemul de trimitere a e-mailurilor validate, PEC va face toate lucrările și nu va trebui să efectuați proceduri manuale. Cuvinte simple, când trimiteți un e-mail prin PEC, acesta va fi preluat de către managerul dvs. PEC, după care va fi preluat de către managerul destinatarului și, dacă totul a mers în direcția corectă, verificat și livrat.

De asemenea, trebuie să știți că aceste tipuri de verificări și validări sunt efectuate într-un timp foarte scurt; de obicei, atunci când trimiteți un e-mail prin e-mail certificat, veți primi două notificări la scurt timp; unul dintre acestea este legat deacceptarea e-mailului iar celălalt este legat delivrare efectivă mesajul destinatarului.

Cum se deschide un PEC

Fără toate premisele necesare și importante privind funcționarea PEC, în cursul capitolelor următoare, acest tutorial mă voi dedica să vă explic în detaliu cum să deschizi un PEC, listarea caracteristicilor serviciilor PEC oferite de diferite companii. Vei vedea că, citind cu atenție acest ghid al meu, vei putea găsi serviciul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Cum se deschide un PEC Aruba

Aruba PEC

Printre cele mai bune servicii PEC există posibilitatea de a vă abona la un abonament pentru a obține o casetă de e-mail certificată prin intermediul managerului aruba. Această companie este deja foarte cunoscută pe Internet datorită serviciilor sale de găzduire, de aceea vă sfătuiesc fără întârziere să aruncați o privire site-ul său web, dacă doriți să deschideți un PEC. Serviciile PEC oferite de aruba acestea sunt ieftine, însă trebuie luat în considerare faptul că nu există posibilitatea de a efectua o perioadă de încercare.

În prezent, în lista de prețuri există următoarele planuri pentru achiziționarea unei cutii PEC:

 • Standard PEC (5 euro + TVA pe an pentru primul an, apoi 7,90 euro + TVA pe an): inclus în preț există o cutie de 1 GB și posibilitatea accesării PEC prin aplicație Aruba PEC Mobile, disponibil gratuit pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri sau tablete Android/iOS și iPadOS.
 • PEC Pro (25 euro + TVA pe an): acest abonament oferă o cutie PEC de 2 GB cu 3 GB de arhivă și notificări SMS incluse. Serviciul PEC este accesibil prin aplicația menționată mai sus pentru Android și iOS.
 • PEC Premium (40 euro + TVA pe an): este cel mai scump plan, dar care include o cutie PEC de 2 GB cu 8 GB spațiu de stocare și notificări prin SMS. Chiar și prin abonarea la acest abonament este posibil să accesați PEC-ul printr-o aplicație mobilă.

Pentru a deschide un PEC cu Aruba conectat la site-ul oficial al serviciului, alegeți planul tarifar dorit și apăsați butonul Cumpara. Apoi apăsați butonul continua și completați comanda, pentru a vă înregistra și a efectua plata apăsând butonul Înregistrați și completați comanda. În cazul în care trebuie să configurați PEC-ul prin IMAP sau POP, urmați instrucțiunile indicate în acest link care se referă la site-ul oficial al Aruba.

Cum se deschide PEC Poste Italiane

PosteCert al Poste Italiane

Printre cele mai abonate servicii PEC se află cel oferit de acesta Oficiul poștal italian. PEC-ul Poste Italiane este un serviciu PEC conceput în principal pentru persoanele private, deoarece prezintă unele restricții în utilizarea sa. Serviciul este totuși la fel de valabil și, dacă companiile au nevoie și de un serviciu PEC Business, este posibil să aveți unul disponibil.

Prețurile din Postecert din Poste Italiane sunt următoarele:

 • PEC Baza pentru persoane fizice (5,50 euro + TVA pe an): inclus în preț este o cutie poștală PEC de 100 MB în spațiu de stocare. Există, de asemenea, o limită stabilită la 200 pentru e-mailurile trimise zilnic. După cum se poate deduce cu ușurință, acest serviciu este dedicat persoanelor fizice.
 • PEC Business de bază: acesta este primul plan de abonament conceput pentru utilizatorii de afaceri. De fapt, există posibilitatea de a obține 5 căsuțe poștale PEC de 1 GB. Fiecare dintre ele este limitat de capacitatea de a trimite 200 de e-mailuri pe zi.
 • Afaceri avansate PEC: planul de abonament de top pentru utilizatorii de afaceri, care include toate serviciile enumerate mai sus ale PEC Business Business. La acestea se adaugă posibilitatea de a putea păstra toate avizele și chitanțele pentru e-mailuri.

Eșecul de a indica prețurile PEC Business de bază și PEC Business Advanced aceasta nu se datorează uitării mele: companiile în cauză trebuie să se intereseze personal cu managerii de vânzări teritoriale în legătură cu piața de afaceri și cu administrația publică, deoarece prețurile PEC pentru utilizatorii de afaceri nu sunt indicate.

Dacă, pe de altă parte, sunteți un utilizator privat și doriți să deschideți un PEC prin site-ul Internet Poste Italiane conectat în primul rând la dvs. site-ul oficial. După aceea, apăsați butonul Cumpărați online, pentru a vă înregistra pe site-ul poștal, pentru a continua plata.

După ce ați achiziționat un PEC de pe site-ul Poste Italiane, puteți obține toate instrucțiunile necesare pentru configurarea PEC prin POP sau IMAP. Indicațiile privesc serviciul PEC Baza pentru persoane fizice ele sunt, de fapt, a acest link care se referă la site-ul oficial.

Cum să deschizi un PEC gratuit

e-mail gratuit pec

Într-un ghid în care explic în detaliu tot ce se referă la PEC și costurile serviciului, nu am putut uita să menționez serviciul de e-mail certificat oferit de gratuit. De fapt, mi se pare foarte interesant să vă vorbesc despre acest serviciu din momentul în care prețurile iau în considerare diferite nevoi: atât cele ale cetățenilor privați, cât și cele ale companiilor sau ale freelancerilor.

Mai jos veți găsi prețurile de abonare ale MailPEC.

 • PEC familial (14,99 euro pe an, inclusiv TVA): este o ofertă dedicată persoanelor fizice care include o cutie PEC cu spațiu de stocare de 1 GB în preț, cu trimiteri de email nelimitate.
 • PEC nelimitat (30 de euro + TVA pe an): acest plan anual de rate este dedicat utilizatorilor de afaceri, cum ar fi companii sau freelanceri. În preț este inclusă o casetă PEC, dar spațiul pentru e-mailuri este nelimitat.

Pentru a deschide un PEC prin abonarea la gratuit, va trebui să vă conectați la site-ul oficial al companiei, alegeți serviciul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. și confirmați apăsând butonul Activați acum pe care îl găsiți pe site-ul companiei. Vei fi redirecționat către pagina de conectare unde trebuie să te autentifici cu contul tău Libero sau să te înregistrezi gratuit.

Aveți nevoie de instrucțiuni pentru a configura PEC-ul într-un serviciu de e-mail? Nicio problemă: găsiți toate configurațiile IMAP sau POP această pagină web.

Cum să deschideți un PEC gratuit

Ați dori să deschideți unul PEC gratuit? În acest caz, așa cum s-a prevăzut, chiar dacă nu este posibil să obțineți un PEC gratuit pentru totdeauna, puteți activa versiunea de probă a uneia dintre companiile enumerate mai jos, care oferă posibilitatea de a încerca serviciul de e-mail Certificat gratuit.

Legalmail

Legalmail

Cunoscuta companie Legalmail vă permite să vă abonați la un serviciu PEC, oferindu-vă posibilitatea de a încerca serviciul gratuit PEC Silver gratuit timp de 6 luni. Cu toate acestea, la sfârșitul perioadei de încercare, este posibil să alegeți dacă să continuați abonamentul sau să achiziționați un plan diferit dintre cele propuse mai jos:

 • PEC Bronz: cu un cost de 25 de euro + TVA pe an, vă permite să obțineți un PEC de 5 GB, cu o arhivă de securitate, notificări prin SMS și posibilitatea utilizării serviciului într-o versiune mobilă.
 • PEC Silver: cu un cost de 39 de euro + TVA pe an, vă permite să obțineți un PEC de 5 GB cu arhivă de securitate, notificări prin SMS și posibilitatea utilizării serviciului într-o versiune mobilă.
 • PEC Gold: cu un cost de 75 de euro + TVA pe an, vă permite să obțineți un PEC de 15 GB cu o arhivă de securitate, notificări prin SMS și posibilitatea utilizării serviciului într-o versiune mobilă. În plus, vă permite să citiți facturile BtoB.

Pentru a încerca planul gratuit PEC Silver conectat la site-ul oficial LegailMail și apasă butonul Încercați gratuit. După aceasta, introduceți, în câmpul text dedicat verificării numelui de domeniu, nume din caseta PEC dorită și apăsați butonul Verificați.

Dacă este disponibil, continuați cu înregistrarea serviciului apăsând butonul Creați un cont, pentru a putea insera în baza de date toate datele de acreditare necesare activării PEC (de exemplu numele companiei. cod fiscal sau Numărul de TVA) și continuați înscrierea la serviciul de încercare, urmând instrucțiunile de pe ecran. Parametrii de configurare IMAP și POP 3 sunt, în schimb, a acest link.

registru

registru

Chiar și compania de hosting și domeniile Register.it oferă abonament la servicii PEC, dintre care unele încercați gratuit. În acest sens, indic mai jos care sunt serviciile PEC oferite:

 • PEC agil: vă permite să obțineți o cutie poștală de 2 GB PEC cu arhivă de securitate, trimiteri nelimitate de e-mail zilnic și notificări prin SMS. Planul în cauză prevede o perioadă de încercare de 6 luni. La sfârșitul perioadei de încercare, costul este de 33,90 EUR pe an + TVA.
 • PEC Unica: acest plan PEC care poate fi activat pe un domeniu personal vă permite să obțineți o cutie PEC de 3 GB sau 5 GB, oferind aceleași caracteristici tehnice ca și planul Agile PEC. Prețurile încep de la 34 € pe an.

Acestea fiind spuse, dacă doriți să încercați gratuit serviciul PEC Agile, conectați-vă la Înregistrați site-ul oficial și apăsați butonul Activați gratuit. După ce se face acest lucru, acceptați condițiile de utilizare prin plasarea unei mărci pe articol Declar că accept în mod expres următoarele clauze referitoare la serviciile achiziționate și apăsați butonul Mai departe.

Pentru a vă înregistra pentru serviciu, apoi indicați datele necesare pentru activarea căsuței PEC, cum ar fi, de exemplu, numele companiei. cod fiscal sau Numărul de TVA. În cele din urmă, apăsați din nou butonul continua, pentru a continua procedura de activare a serviciului de încercare gratuită PEC, urmând instrucțiunile de pe ecran. Parametrii de configurare pot fi consultați a acest link a site-ului oficial.

Alte servicii PEC

Alte servicii PEC

Doriți să evaluați alte planuri pentru achiziționarea unui PEC? În acest caz, vă sugerez să aruncați o privire asupra celorlalte soluții enumerate mai jos.

 • Virgil PEC: este un serviciu excelent PEC disponibil în variantă personal de la 14,99 euro / an cu 1 GB spațiu e infinitate de la 30 de euro + TVA / an cu spațiu nelimitat.
 • Kolst: această companie oferă planul PEC inteligent (5 euro + TVA pe an pentru un PEC de 1 GB), Domeniul PEC 5 (10 euro + TVA pe an pentru un PEC de 5 GB) e Domeniul PEC 10 (30 de euro + TVA pe an pentru un PEC de 10 GB).
 • Netson: această companie de găzduire pune la dispoziție planul Baza PEC (10 € + TVA pe an pentru un PEC de 1 GB), PEC Pro (50 € + TVA pe an pentru un PEC de 2 GB și 3 GB spațiu de stocare) e PEC Top (80 € + TVA pe an pentru un PEC de 2 GB și 8 GB spațiu de stocare).

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să afli cine a anulat mesajul pe Instagram

ADSL Linkem | irsafari.com