in , ,

Cum se creează un cont Google Suite

Hotswingers Petreceri de swing

Compania dvs. trebuie să utilizeze serviciile Google Suite și sunteți disperați pentru că nu aveți nici cea mai mică idee despre cum să procedați la înregistrarea pe această platformă? Școala ta te-a instruit să creezi un cont pentru a accesa serviciile Google dedicate învățării și predării la distanță, dar aveți probleme în completarea procedurii? Dacă răspunsul la cel puțin una dintre aceste întrebări este da, nu vă faceți griji: ați ajuns la locul potrivit la momentul potrivit!

Cu ghidul de astăzi, de fapt, voi explica cum să creezi un cont Google Suite oferindu-ți toate informațiile necesare pentru a avea succes în intenția ta. În primul rând, va fi sarcina mea să enumăr principalele diferențe dintre diferitele tipuri de conturi disponibile, indicând și prețurile relative. În continuare, veți găsi procedura detaliată atât pentru a crea un cont G Suite pentru compania dvs., cât și pentru a obține un cont G Suite pentru educație pentru școala ta.

Cum zici? Exact asta ai vrut să știi? Apoi, nu amânați mai departe și aprofundați imediat subiectul. Faceți-vă confortabil, luați-vă tot timpul pe care îl considerați adecvat și dedicați-vă lecturii următoarelor paragrafe. Identificați tipul de cont pe care îl considerați cel mai potrivit pentru nevoile dvs., încercați să puneți în practică indicațiile pe care urmează să vi le ofer și sunt sigur că veți putea crea un cont Google Suite fără să întâmpinați niciun fel de problemă. Lectură fericită!

index

Prețurile și diferențele contului G Suite

Diferențe de cont G Suite

Înainte să ajungem la inima acestui tutorial și să vă explicați cum să creezi un cont Google Suite, vă poate fi util să știți ce tipuri de conturi puteți crea, care sunt prețurile relative și diferențele dintre diferitele planuri disponibile.

În primul rând, trebuie să știți că un cont G Suite poate fi creat de utilizatori individuali pentru uz personal, de companii mici, mijlocii și mari și, de asemenea, de școli, organizații non-profit și organisme de stat. Sunt disponibile diferite planuri de abonamente care, pe lângă costul lunar, diferă în ceea ce privește serviciile, caracteristicile și spațiul de stocare oferit.

În momentul scrierii, există trei tipuri principale de conturi G Suite dedicate utilizatorilor și întreprinderilor individuale.

  • G Suite de bază: vă permite să accesați toate serviciile principale Google, cum ar fi Gmail. Google Drive. calendar. Google Meet. Site-uri Google etc. Oferă 30 GB spațiu de stocare și o adresă de e-mail personalizată pentru afacerea dvs. Costă 4,68 euro / lună / utilizator pentru primele 12 luni, apoi se schimbă la 5,20 euro / utilizator / lună. Mai multe informații aici.
  • G Suite de afaceri: pe lângă toate serviciile incluse în versiunea de bază (deși cu unele diferențe, cum ar fi posibilitatea de a crea grupuri partajate pe Google Drive), permite și accesul la Google Vault și Cloud Search. Oferă spațiu de stocare nelimitat dacă există cel puțin 5 utilizatori, altfel fiecare utilizator are un spațiu de 1 TB. Costă 9,36 euro / lună / utilizator pentru primul an cu o probă gratuită de 14 zile, apoi 10,40 euro / lună / utilizator. Mai multe informații aici.
  • G Suite Enterprise: oferă toate avantajele planului de afaceri G Suite și oferă funcții de analiză, verificări de securitate, criptare prin e-mail și protecție împotriva pierderilor de date. Costă 23 de euro / lună / utilizator. Mai multe informații aici.

Așa cum am menționat în rândurile anterioare, școlile care sunt eligibile pot activa gratuit Cont Google Suite for Education care vă permite să folosiți instrumente de productivitate create special pentru predare și învățare.

Contul în cauză poate fi creat de școlile primare. secundar și hai instituții superioare care se bucură de statutul de instituție de învățământ non-profit. În plus, școlile trebuie să fie recunoscute oficial de guvern și acreditate oficial, precum și abilitate să elibereze certificate naționale sau internaționale valabile pentru învățământul primar, secundar sau superior.

Alternativ, se pot activa școlile care trebuie să utilizeze instrumente de administrare și personalizare și să profite de funcțiile de analiză avansată G Suite Enterprise for Education care are un cost de 4 euro / lună / utilizator. Mai multe informații aici.

În cele din urmă, subliniez că organizațiile non-profit pot crea un cont gratuit G Suite pentru non-profit care include funcții similare cu cele oferite de G Suite Basic, precum posibilitatea de a obține un e-mail personalizat, un spațiu de stocare de 30 GB și acces la serviciile Google (Gmail, Calendar, Google Drive, Google Meet ș.a. ).

Cum se creează un cont Google Suite

Cum se creează un cont Google Suite

la creați un cont Google Suite trebuie să indicați un domeniu principal cu care să utilizați serviciile Google. Dacă compania dvs. nu are încă un site web, puteți achiziționa un domeniu de la unul dintre partenerii Google (de ex. GoDaddy) atunci când creați contul dvs. G Suite.

A continua, prin urmare, conectat la site-ul oficial al G Suite și faceți clic pe buton Începeți proba gratuită, pentru a activa proba gratuită a planului de afaceri G Suite. Pe pagina recent deschisă, introduceți numele companiei în câmp Numele companiei, puneți un marcaj lângă una dintre opțiunile disponibile (Numai tu. 2-9. 10-99. 100-299. 300 sau mai mult), pentru a indica numărul de angajați, selectați țară de interesul dvs. (de ex. Romania) prin meniul derulant corespunzător și faceți clic pe buton următor.

În noul ecran afișat, introduceți datele necesare în câmpuri nume. nume de familie și Adresa de e-mail curentă, apăsați butonul următor și, în secțiune Compania dvs. are un domeniu?, alegeți opțiunea Da, am un domeniu pe care îl pot folosi. Apoi introduceți adresa URL a site-ului companiei dvs. în câmp domeniu și faceți clic pe buton următor de două ori la rând, pentru a continua crearea contului G Suite.

Dacă totuși, compania dvs. nu are un site web, puteți alege opțiunea Nu, am nevoie de un domeniu, introduceți numele de domeniu al interesului dvs. în câmp domeniu, apăsați pe pictograma din lupa, pentru a vizualiza lista domeniilor disponibile și alegeți pe cel pe care îl considerați cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

Procedând astfel, puteți utiliza domeniul ales pentru a configura G Suite și, la finalul activării contului în cauză, pentru a finaliza achiziționarea domeniului. În mod alternativ, puteți amâna activarea G Suite și puteți achiziționa singur un domeniu. În acest sens, ghidul meu despre modul de înregistrare a unui domeniu.

Alegeți domeniul pentru G Suite

În acest moment, alegeți dacă primiți e-mailuri de la Google cu sugestii, oferte și anunțuri (făcând clic pe opțiunea care vă interesează între în regulă și Nu mulțumesc) și, pe ecran Cum să vă accesați contul, creați datele pe care va trebui să le utilizați pentru a accesa contul dvs. G Suite, introducându-le în câmpuri Nume de utilizator și parolă (cel puțin 8 caractere) După ce faceți acest lucru, puneți marcajul de lângă opțiune Nu sunt un robot, pentru a vă verifica identitatea și faceți clic pe buton Acceptați și continuați, să accepte condițiile de furnizare a serviciului.

Acum, apăsați butonul următor, verificați dacă toate datele afișate pe ecran sunt corecte, introduceți datele lipsă și, în secțiune Mod de plata, puneți marcajul de lângă opțiunea care vă interesează Adăugați card de credit sau debit și Adăugați un cont bancar. Apoi introduceți datele referitoare la metoda de plată aleasă și faceți clic pe buton următor, pentru a activa versiunea gratuită a G Suite Business.

Dacă totul a decurs corect, ar trebui să vezi mesajul Contul dvs. G Suite a fost creat. În acest caz, faceți clic pe buton Accesați configurația, pentru a accesa consola de administrare G Suite și a-ți verifica domeniul.

Configurați conturile G Suite

Pe pagina recent deschisă, apăsați butonul următor, faceți clic pe element Activați Gmail pentru [nome dominio] și urmați instrucțiunile afișate pe ecran, pentru a verifica domeniul pe care l-ați asociat contului dvs. G Suite și, ulterior, pentru a crea adresa dvs. de e-mail personalizată.

În general, ceea ce trebuie să faceți este să accesați panoul de control al hostingului de pe care ați achiziționat domeniul dvs., să identificați secțiunea în care puteți actualiza Înregistrări MX domeniu și adăugați înregistrarea MX furnizată de Google. Pentru procedura specifică pentru gazda dvs., puteți accesa Configurați pagina înregistrărilor MX pe site-ul Google Suite.

Odată ce verificarea domeniului dvs. este finalizată și activarea adresei de e-mail personalizate inclusă în planul de afaceri G Suite, puteți începe să adăugați utilizatorii de interesul dvs. făcând clic pe articolul permite legat de articol Creați utilizatori noi. Vă reamintesc că în versiunea de probă a G Suite puteți adăuga maximum 10 utilizatori.

În cele din urmă, subliniez că în orice moment puteți dezactiva atât reînnoirea automată a abonamentului ales, cât și downgrade la versiunea G Suite Basic. Pentru a face acest lucru, apăsați butonul ☰, în stânga sus, alegeți opțiunea facturare din meniul deschis, apăsați pe element acţiuni referitoare la G Suite de afaceri și alegeți opțiunea de la care vă interesează Anulați abonamentul și Faceți clic pe G Suite Basic.

Anulați abonamentul G Suite

Dacă, pe de altă parte, doriți să comutați la G Suite Enterprise, accesați secțiunea facturare, localizați elementul Actualizări disponibile, apăsați pe opțiune Aflați mai multe legat de articol G Suite Enterprise și, pe pagina recent deschisă, faceți clic pe butoane Pentru început și continuare, pentru a comuta la G Suite Enterprise.

Cum zici? Ați dori să știți dacă este posibil creați un cont G Suite din smartphone-uri și tablete? Dacă da, veți fi bucuroși să știți că răspunsul este pozitiv. Tot ce trebuie să faci este să folosești browser- instalat pe dispozitivul dvs. (de ex. Chrome pe Android și Safari pe iPhone / iPad), conectați-vă la site-ul oficial al G Suite și urmați indicațiile pe care tocmai vi le-am dat pentru a crea un cont G Suite de la un computer.

Cum se creează un cont Google Suite pentru Educație

Cum se creează un cont Google Suite pentru Educație

Dacă vă întrebați cum să creezi un cont Google Suite for Education pentru școala dvs., iar acesta din urmă îndeplinește toate cerințele pe care le-am enumerat în rândurile introductive ale acestui ghid, tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de înregistrare cu datele școlii și, ulterior, să verificați domeniul utilizat pentru creare. utilizatori.

Pentru a continua, apoi conectați-vă la Pagina principală a G Suite for Education, faceți clic pe buton Înscrieți-vă la G Suite și, în noul ecran care apare, alegeți opțiunea următor. În secțiune Povestește-ne despre instituția ta, apoi introduceți numele școlii în câmp Denumirea instituției, puneți marcajul lângă tipul de pregătire oferit de școală (Învățământ primar sau secundar sau Învățământ superior) și faceți clic pe buton următor.

Acum accesați site-ul școlii în domeniu Site-ul Institutului, specificați numărul de studenți și personalul prezent în instituție (1-100. 100-500. 500-1000 etc.) prin meniul derulant Numărul de studenți și membri ai personalului și apăsați butonul următor, apoi introduceți tasta numărul de telefon al instituției în câmpul corespunzător și faceți din nou clic pe buton următor.

În ecran Introduceți adresa instituției, introduceți datele cerute în câmpuri Adresa civică. Cod poștal. oraș și provincie, apăsați butonul următor și, în pagina recent deschisă, specificați datele dvs. personale (veți fi administratorul contului G Suite) în câmpuri nume. nume de familie și Adresa de e-mail curentă. În acest moment, alegeți opțiunea Da, am un domeniu pe care îl pot folosi, introduceți domeniul instituției în câmp Numele domeniului dvs. și faceți clic pe buton următor (de două ori la rând).

Ecran pentru introducerea adresei web a școlii

Odată făcut acest lucru, creați datele care vor fi asociate cu contul de administrator, introducându-le în câmpuri Nume de utilizator și parolă, apăsați butonul următor și alegeți opțiunea Acceptați și continuați, pentru a da consimțământul școlii pentru utilizarea serviciilor incluse în G Suite pentru educație.

În cele din urmă, puneți marcajul de lângă opțiune Nu sunt un robot, pentru a vă verifica identitatea și faceți clic pe buton Acceptați și continuați, să accepte condițiile de utilizare a serviciului și să completeze înregistrarea. Procedând astfel, ați activat versiunea de încercare de 14 zile a G Suite for Education: în această perioadă, Google va evalua eligibilitatea școlii dvs. pentru servicii, în timp ce va fi sarcina dvs. să verificați domeniul instituției.

Făcând clic pe buton Accesați configurația, vă puteți conecta la consola de administrare G Suite for Education și puteți începe să adăugați noi utilizatori (în perioada de încercare, puteți adăuga maximum 9 utilizatori). La fel ca pentru crearea unui cont G Suite, pentru verificarea domeniului școlar este necesar să intrați în Înregistrări MX furnizate de Google (și vizibile în consola de administrare) în secțiunea corespunzătoare a panoului de control al gazdei.

Dacă, pe de altă parte, intenția ta este creați un cont G Suite for Education din smartphone-uri și tablete, trebuie să știți că procedura este identică cu cea pe care tocmai am indicat-o pentru crearea unui cont de calculator.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să supraviețuim pe Minecraft | irsafari.com

Cum să accesați Classroom