in , , ,

Cum se configurează Face ID | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

După ce am citit ghidul meu pe ce iPhone să aleagăVoi, de asemenea, ați decis să achiziționați un „melafonino”, optând pentru unul dintre modelele cu ecran complet și dotat cu ID-ul feței, metoda de deblocare a recunoașterii faciale dezvoltată de Apple. Fiind prima ta experiență cu această tehnologie, nu ai nici cea mai mică idee despre cum să o activezi și să o configurezi în cel mai bun mod. Din acest motiv, ați făcut câteva cercetări pe web și ați ajuns direct pe ghidul meu. Așa este, nu-i așa? Atunci permiteți-mi să spun că ați venit la locul potrivit la momentul potrivit!

Cu ghidul de astăzi, de fapt, voi explica cum se configurează Face ID oferindu-ți toate indicațiile pentru a avea succes în scopul tău. Pe lângă faptul că vă arată procedura detaliată pentru activarea recunoașterii faciale pe un nou iPhone / iPad în timpul configurației inițiale, vă voi spune, de asemenea, cum puteți seta Face ID prin setările dispozitivului. În plus, veți găsi indicații pentru a crea un aspect alternativ și pentru a utiliza Face ID fără probleme chiar și atunci când purtați o pălărie sau ochelari de soare.

Cum spui? Exact asta ai vrut să știi? Deci, să nu pierdem mai mult timp de chat și să mergem direct la acțiune. Curaj: faceți-vă confortabil, faceți cinci minute de timp liber și citiți alineatele următoare. Urmărind cu atenție instrucțiunile pe care urmează să vi le ofer și încercând să le pun în practică pe iPhone (sau chiar pe iPad Pro), vă asigur că activarea și configurarea Face ID va fi o briză. Lasa-l sa parieze?

Index

Dispozitive compatibile ID ID

Fotografie a doi iPhone

Înainte să ajungem la inima acestui tutorial și să vă explicați cum se configurează Face ID prin sârmă și prin semn, poate fi util să știți că recunoașterea facială este disponibilă pe iPhone X și modele ulterioare și pe modelele din iPad Pro echipat cu cip A12 Bionic sau ulterior. Pentru a fi clar, pe toate iPhone-urile / iPad-urile care nu sunt echipate cu buton Acasă.

În ceea ce privește configurația Face ID, trebuie să știți că acesta poate fi efectuat atât în ​​timpul primei configurații a dispozitivului, cât și ulterior, acționând Setări iOS / iPadOS. În ambele cazuri, procedura este simplă și rapidă: tot ce trebuie să faci este să îți încadrezi fața cu camera frontală a iPhone / iPad și să o scanezi complet de două ori, pentru a „captura” fiecare parte.

După ce configurația este completă, puteți alege în ce circumstanțe să activați Face ID (de exemplu, pentru a debloca dispozitivul, pentru a descărca noi aplicații, pentru a utiliza Apple Pay etc.) și utilizați-l și cu aplicații terțe compatibile (de ex. 1Password sau WhatsApp).

În plus, așa cum vă voi explica în scurt timp, puteți configura a aspect alternativ pentru a perfecționa recunoașterea senzorului a feței tale.

Configurare inițială ID ID

Configurare inițială ID ID

Ați achiziționat un nou iPhone / iPad și tot trebuie să îl faceți prima configurație? În acest caz, trebuie să știți că puteți activa și configura recunoașterea facială în timpul procedurii de configurare a dispozitivului, atât timp cât alegeți configurarea manuală.

Dacă acesta este cazul tău și te întrebi cum să configurați ID-ul Face pe iPhone, tot ce trebuie să faceți este să porniți „iPhone-ul” dvs., indicați limbă a folosi și a ta țară de reședință, apăsați pe opțiune Configurați manual și, în noul ecran de ecran, selectați Rețea WIFI la care să conectezi dispozitivul.

Odată terminat, pe ecran Data și confidențialitatea, atingeți butonul Continua (de două ori la rând) și apăsați pe opțiune Incepe, pentru a porni configurația Face ID. În acest moment, încadrați-vă fața cu camera iPhone (asigurându-vă că este în interiorul cadrului vizibil pe ecran) și mișcați-vă capul într-un mod circular, pentru a permite scanarea acestuia din toate părțile. Apoi apăsați butonul Continua, pentru a începe a doua scanare și repetați operațiunea descrisă.

Dacă vedeți mesajul pe ecran Ați configurat Face ID, înseamnă că scanarea feței tale a fost reușită și că activarea recunoașterii faciale a avut succes. În acest caz, apăsați butonul Continua și finalizați configurația iPhone-ului dvs. În acest sens, ghidurile mele cum să configurați iPhone este cum să configurați iPad.

Aș dori să subliniez faptul că apăsând pe opțiune Configurați mai târziu în Setări, de asemenea, puteți alege să amânați configurația Face ID și să o activați mai târziu din Setări iOS / iPadOS.

Cum se configurează Face ID

Cum se configurează Face ID

Dacă nu ați activat Face ID în prima configurație a iPhone / iPad-ului dvs. sau dacă aveți nevoie să modificați setările referitoare la recunoașterea facială, veți fi fericit să știți că o puteți face din setările dispozitivului.

Pentru a continua, apoi luați iPhone / iPad, atingeți pictograma roată dințată, pentru a accesa Setări iOS / iPadOS, apăsați pe element ID-ul feței și codul și, dacă vi se solicită, introduceți secțiunea cod de deblocare dispozitiv.

În ecranul nou care apare, selectați opțiunea Configurați ID-ul feței și apăsați butonul Incepe, pentru a începe configurația. În acest moment, tot ce trebuie să faceți este să așezați fața în cadrul vizibil pe ecran și să vă deplasați capul lent în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic, astfel încât să fie detectate fiecare parte a feței. După finalizarea primei scanări, veți vedea a cerc verde iar mesajul Ați finalizat prima scanare cu Face ID.

În acest moment, atingeți butonul Continua, pentru a începe a doua scanare și a repeta procedura pe care tocmai v-am arătat-o. Dacă totul a decurs corect, veți vedea mesajele Ai finalizat a doua scanare cu Face ID este Ați configurat Face ID. Apoi apăsați butonul Sfârșit, pentru a finaliza activarea Face ID, și ați terminat.

Dacă nu puteți roti capul după cum este necesar, va fi util să știți că în timpul configurației Face ID puteți activa opțiunile de accesibilitate care vă permit să activați recunoașterea facială parțială.

În acest caz, apăsați pe opțiune Configurați ID-ul feței, apoi pe voce Optiuni de accesibilitate și atingeți butonul Folosiți scanarea parțială. Rețineți, însă, că Face ID funcționează cel mai bine atunci când este capabil să detecteze caracteristicile faciale din toate unghiurile.

Configurație parțială a Face ID

După finalizarea activării și a primei configurații a Face ID, puteți decide, de asemenea, să configurați o înfățișare alternativă (de exemplu, purtarea unei pălării). Pentru a face acest lucru, mergeți din nou la secțiune ID-ul feței și codul, atingeți opțiunea Configurați un aspect alternativ, apasa butonul Incepe și urmați instrucțiunile afișate pe ecran pentru a vă scana fața din nou.

În același ecran, puteți alege, de asemenea, când folosiți recunoașterea facială mutând pârghia în raport cu opțiunile disponibile în casetă Utilizați Face ID pentru din OFF la PE.

  • Deblocați iPhone / iPad: prin activarea acestei opțiuni, ID-ul Face este utilizat de fiecare dată când aveți nevoie pentru a debloca iPhone / iPad.
  • iTunes Store și App Store: dacă este activat, autentificarea prin Face ID este necesară atât pentru a face cumpărături pe iTunes Store cât și pentru a descărca aplicații (inclusiv cele gratuite) din App Store.
  • Apple Pay: Recunoașterea facială este activată pentru a finaliza o plată cu Apple Pay.
  • Introducerea parolei: pentru introducerea parolelor stocate în cheia iCloud Keychain.

În cele din urmă, subliniez că din secțiune ID-ul feței și codul puteți verifica aplicațiile pe care le utilizați cu ID-ul Face (Alte aplicatii) și, de asemenea, activați / dezactivați opțiunea Solicitați să vă orientați către Face ID care, prin activarea acestuia, oferă un nivel suplimentar de securitate prin verificarea faptului că vă uitați efectiv la dispozitivul folosit înainte de a-l debloca.

Cum se configurează Face ID cu mască

Cum se configurează Face ID cu mască

Dacă vă întrebați dacă este posibil configurați Face ID cu faceplate, ar trebui să știți că recunoașterea facială a fost proiectată pentru a funcționa cu ochii, nasul și gura clar vizibili și, prin urmare, nu poate fi configurată purtând o mască sau orice accesoriu care acoperă o mare parte a feței.

Cu toate acestea, Apple a anunțat asta odată cu lansarea iOS 13.5, au existat modificări ale recunoașterii faciale, conform cărora există o schimbare imediată a ecranului de intrare PIN dacă este detectată o față cu mască.

În momentul scrierii, iOS 13.5 a fost lansat doar ca versiune beta (descărcabilă de către utilizatorii care s-au alăturat Programul de testare beta iOS), așadar îmi rezerv dreptul de a actualiza aceste informații dacă există noutăți în acest sens.

Acestea fiind spuse, puteți încerca să faceți o configurație Face ID purtând masca pe jumătate din față (schimbați partea pentru a purta masca în timpul celor două etape de configurare a senzorului) și vedeți dacă, în acest fel, Face ID vă face să deblocați smartphone-ul chiar cu masca pornită.

Aș dori să clarific, totuși, că această procedură nu este întotdeauna funcțională și, mai ales, siguranța dispozitivului este redusă, deoarece singurul factor biometric disponibil pentru comparație este ochii. Pe scurt, ai putea fi recunoscut de iPhone care poartă masca, dar cu rate de succes nu foarte mari și chiar posibilitatea ca telefonul să nu te recunoască atunci când nu îl porți.

În orice caz, dacă doriți să încercați această soluție, accesați Setări iOS / iPadOS, apăsați pe element FaceID și cod, introduceți tasta cod de deblocare dispozitiv și atingeți opțiunea Configurați un aspect alternativ.

În acest moment, pliați masca astfel încât să acopere doar jumătate din față și apăsați butonul Incepe, pentru a începe scanarea. Dacă vedeți mesajul Fața ta nu este clar vizibilă, mutați placa mai departe până când începe scanarea feței. De asemenea, finalizați a doua scanare păstrând masca pe aceeași parte a feței, pe buton Sfârșit și verificați dacă fața dvs. este recunoscută de ID-ul de față atât cu, cât și fără mască.

În caz de eșec, puteți repeta procedura prin resetarea completă a ID-ului de față și, prin urmare, configurarea aspectului principal cu masca. Pentru a reseta setările Face ID, trebuie doar să apăsați pe elementul Initialize Face ID din meniu Setări> Face ID și cod.

Puteți încerca să scanați dublu fața cu masca pe o parte a feței și apoi să configurați o aspect alternativ mutând masca spre cealaltă parte a feței. După cum sa spus, trebuie să se facă mai multe încercări, deoarece nu există niciun ghid oficial care să sugereze drumul cel mai bun (am încercat sugestii ale unor cercetători din laboratorul Xuanwu din Tencent, descoperit prin intermediul site-ului 9to5Mac, pe un iPhone cu iOS 13.4, dar cu rezultate nu tocmai optime).

În caz de probleme

Suport Apple

Cum spui? Ați urmat instrucțiunile pe care le-am oferit în alineatele anterioare, dar, în ciuda acestui fapt, nu ați putut configura configurația ID În primul rând, vă sfătuiesc să verificați dacă camera TrueDepth (cea situată în partea din față a iPhone-ului / iPad-ului dvs.) nu este acoperită de nicio cutie de protecție sau filme.

Dacă chiar și în acest fel continuați să afișați mesajul „Configurația ID ID nu este disponibilă”, cauza poate fi blocarea luminii infraroșii utilizate de camera TrueDepth de un accesoriu pe care îl purtați (de ex. Ochelari de soare care blochează anumite tipuri de lumină). De asemenea, asigurați-vă că vă mențineți dispozitivul la 25-50 cm de fața dvs. și, dacă aveți un iPhone, luați în considerare faptul că Face ID funcționează numai atunci când dispozitivul este orientat vertical.

Dacă, pe de altă parte, ați finalizat cu succes configurația Face ID, dar aceasta din urmă, în anumite circumstanțe, nu începe așa cum era de așteptat, trebuie să știți că recunoașterea facială nu este activată atunci când dispozitivul tocmai a fost pornit sau repornit, nu este a fost deblocat mai mult de 48 de ore, a primit o comandă de blocare de la distanță sau au fost făcute cinci încercări de recunoaștere a feței, toate eșuând.

Dacă acesta nu este cazul dvs., puteți inițializa Face ID și repeta configurația pentru a încerca să rezolvați problemele. Pentru a face acest lucru, apăsați pictograma butonului roată dințată, pentru a accesa Setări iOS / iPadOS, atingeți elementul ID-ul feței și codul, tastați în cod de deblocare dispozitiv, apăsați pe opțiune Inițializați ID-ul feței (pentru a „elimina” orice scanare a feței) și selectați elementul Configurați ID-ul feței, pentru a porni o configurație nouă.

În ciuda indicațiilor pe care tocmai vi le-am dat, mai aveți probleme cu Face ID? Atunci trebuie doar să contactați asistența Apple și să solicitați asistență. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la Site-ul oficial Apple, localizați secțiunea Spune-ne cum te putem ajuta și apăsați pe opțiune Obțineți sprijin.

În acest moment, tastați „Face ID” în câmp cauta subiectele, selectați opțiunea Asistență Face ID și, în noua pagină deschisă, alegeți canalul de asistență pe care îl preferați Discutați cu asistența Apple acum, pentru a obține asistență telefonică sau conversație, pentru a vă conecta cu un angajat Apple prin chat. În același mod, puteți continua să utilizați aplicația Suport Apple. Pentru a afla mai multe, vă las în ghidul meu cum să contactați Apple.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să reducem Facebook-ul | irsafari.com

Cum se inserează imaginea în PDF