in , ,

Cum să vă conectați la Internet irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

După consultarea ghidului meu despre cele mai bune Oferte de internet pentru acasa, în sfârșit, ați reușit să găsiți cel mai convenabil furnizor de telefon pentru dvs. și, prin urmare, v-ați abonat la un abonament cu acesta, astfel încât să puteți naviga pe net folosind conexiunea fibră sau ADSL.

La semnarea contractului nu ați găsit niciun tip de problemă, dar „problemele” au început să ajungă odată ce abonamentul a fost efectiv activat și modemul a fost primit, pe care nu îl puteți configura în niciun fel în mod corect. Le-ai încercat cu adevărat pe toate, dar, nimic, nu poți înțelege cum să vă conectați la internet cu noul operator.

Este cazul, am dreptate? Atunci nu-ți face griji. Dacă îți faci câteva minute de timp liber, pot încerca să deblochezi situația pentru tine, sugerând câteva soluții posibile la problemele cu care te confrunți: dacă nu există probleme în rețea (în acest caz, numai operatorul poate interveni), vei putea veni pentru a rezolva problema și pentru a o rezolva. Citire fericită și mult noroc pentru toate!

index

Cum să vă conectați la Internet de acasă

Router

Dacă vă întrebați cum să vă conectați la internet acasăPoate după ce tehnicianul companiei de telefonie a instalat modemul în casa dvs., știți că procedura pe care va trebui să o efectuați este foarte simplă.

În cele mai multe cazuri, nu va trebui să efectuați nicio configurație anume, pentru că pur și simplu urmați sfaturile pe care vi le voi oferi într-una din capitolele următoare ale ghidului și conectați-vă, în acest fel, la dispozitivele dvs. direct la rețeaua de domiciliu și la Internet.

În alte cazuri, însă, va trebui să continuați cu unele operațiuni preliminare. Luăm, de exemplu, cazul în care ai înlocuit modemul cu unul nou: în acest caz, vi se va cere să efectuați procedura de configurare inițială a dispozitivului. Pentru mai multe detalii, citiți mai departe.

Configurați modemul

Modemul Technicolor TG582n

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți pentru a vă conecta la Internet este să configurați corect modem / router în posesia ta.

Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați mai întâi modemul la priza electrică și la linia telefonică. În plus, dacă dispozitivul folosit are un buton de pornire, apăsați-l pentru a începe să funcționeze.

După efectuarea acestor operații, porniți computerul și conectați modemul la acesta din urmă, eventual prin cablu Ethernet, altfel în Wi-Fi. Așadar, începe a ta browser web preferat și conectat la adresa IP a modemului, tastând aceasta din urmă în bara de adrese și apoi apăsând butonul prezenta pe tastatură. În general, adresa IP a modemului este 192.168.1.1 sau 192.168.0.1.

Captura de ecran care arată cum să accesezi modemul Fastweb

În orice caz, puteți afla adresa IP a modemului aruncând o privire la eticheta corespunzătoare aplicată pe spatele dispozitivului sau puteți încerca să aruncați o privire la manualul de utilizare, prezent în pachetul de vânzări. Dacă aveți probleme, consultați tutorialul meu pe cum să găsiți IP-ul modemului.

Pentru a accesa panoul de control al modemului, vi se va cere să introduceți un nume de utilizator și o parolă. De obicei, combinația de utilizat este admin / admin sau admin / parola, dar uneori trebuie să utilizați alte setări.

Captura de ecran a modemului Fastweb

În acest caz, puteți arunca o privire suplimentară la manualul de utilizare al modemului, pentru a afla combinația potrivită de utilizare. Dacă vi se pare dificil să găsiți numele de utilizator și parola modemului dvs., puteți consulta tutorialul meu pentru cum să găsiți parola pentru modem și router.

După conectarea la panoul de control al modemului, procedura inițială de configurare a dispozitivului ar trebui să înceapă automat. De multe ori, procedura este capabilă să detecteze automat parametrii pentru a vă conecta la Internet în legătură cu operatorul dvs. de telefonie.

În acest caz, lucrul este notificat pe ecran și nu trebuie făcut nimic altceva, dacă nu apăsați mai departe în regulă sau mai departe următor de una sau de mai multe ori în succesiune, până când este afișat un mesaj care indică faptul că procedura de configurare automată a fost finalizată corect.

Dacă în schimb nu este propusă nicio procedură de configurare automată pentru a vă conecta la Internet, va fi necesar să localizați butonul corespunzător pentru a-l porni, de exemplu Configurare. Configurare sau vrăjitor. După ce găsiți butonul, faceți clic pe el.

Captura de ecran a modemului Fastweb

În cazul nefericit în cazul în care procedura de configurare a modemului automat nu a detectat parametrii pentru conectarea la Internet de unul singur, continuați să vă asigurați că elementul este selectat PPPoE / LLC sau vocea PPPoA / VC-Mux ca tip de conexiune, 8 și 35 ca valori ale VPI și VCI.

Numai dacă este necesar, introduceți numele de utilizator și parola pentru a accesa rețeaua. Dacă modemul dvs. nu se conectează corect la Internet, încercați să schimbați de la PPPoE / LLC la PPPoA / VC-Mux sau invers. Dacă chiar dacă nu reușiți să vă conectați la Internet, vă sugerez să contactați serviciul de asistență tehnică al furnizorului dvs. sau să îl contactați efectuați o căutare Google pentru a ști ce parametri exacti trebuie introduși în modem.

Va trebui apoi să setați unul parola pentru accesul la rețeaua wirelesspentru a împiedica pe cineva să se strecoare în rețeaua dvs. Wi-Fi și, prin urmare, să se conecteze la Internet fără să vă cunoască. Vă recomand să utilizați o cheie tip WPA2 / AES foarte lung și asta nu are sens. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe, vă invit să consultați ghidul meu cum să plasați parola pe o rețea wireless.

În acest moment, aș spune că ați finalizat în sfârșit procedura de configurare de bază pentru modemul dvs. și acum ar trebui să se poată conecta la rețea fără probleme. Pentru a vă asigura că totul a mers în direcția corectă, verificați dacă panoul de configurare al modemului indică faptul că a fost stabilită o conexiune la rețea și că luminile de pe dispozitivul propriu sunt aprinse și verzi.

Conectați computerele și alte dispozitive la rețeaua de domiciliu

Acum că ați configurat corect modemul pentru a naviga pe rețea, trebuie să treceți la pasul următor: conectați computerul și alte dispozitive la acesta, apoi la Internet. Vei găsi tot ce ai nevoie în capitolele următoare.

Cum să vă conectați la Internet cu un computer

Ecran de Internet pe Windows 8

Presupunând că în timpul procedurii de configurare a modemului ați reușit deja să conectați cel puțin un computer la rețea, cel puțin prin cablu Ethernet, pentru a vă putea conecta la Internet cu alte computere, operațiunile pe care trebuie să le efectuați sunt ușor diferite, în funcție de indiferent dacă intenționați să faceți acest lucru prin cablu sau rețea wireless.

Dacă vrei să știi cum să vă conectați la internet cu un cablu Ethernettot ce trebuie să faceți este să introduceți un capăt al cablului menționat mai sus într-unul din portul de rețea local al modemului pe care îl găsiți gratuit și, ulterior, să conectați celălalt capăt la portul de rețea al computerului, asigurându-vă că acesta din urmă este pornit. Atât pe modem, cât și pe computer, portul rețelei locale este în general marcat cu eticheta LAN.

După efectuarea acestor pași pe modem, o lumină nouă se va aprinde lângă element Ethernet sau numărul care indică dispozitivele conectate la LAN, în timp ce pe computer vi se va afișa un indicator special care va semnala că procedura de conectare la Internet prin cablu a avut loc cu succes.

Dacă utilizați un computer ferestre, puteți vedea pictograma care indică faptul că a fost stabilită o conexiune prin cablu aruncând o privire asupra zonei de notificare situată lângă ceas, pe bara de activități.

Dacă, pe de altă parte, utilizați un Mac, accesați Preferințe de sistem (L ‘pictograma roată prezent pe bara doc), faceți clic pe element rețea și asigurați-vă că, la rubrica Ethernet, există un punct verde cu elementul de lângă el legat.

Imagini de internet de pe OS X

Dacă în schimb doriți să vă conectați la internet prin Wi-Fi și utilizați un computer ferestretot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonulpictograma rețelei situat în zona de notificare de lângă ceas, selectați numele conexiune legat de modemul dvs. și faceți clic pe buton Conectare.

În acest moment, introduceți parola pe care ați setat-o ​​pentru conexiune, în câmp Cheia de securitateși faceți clic pe în regulă, pentru a stabili conexiunea. Dacă, pe de altă parte, utilizați un Mac, vă puteți conecta la rețeaua wireless făcând clic pe butonulpictograma rețelei în zona de notificare (dreapta sus) și urmând aceleași proceduri pe care le-am indicat pentru PC-urile Windows din rândurile anterioare. Dacă aveți probleme, citiți ghidul meu pe cum să vă conectați la o rețea Wi-Fi.

Vă avertizez, de asemenea, că dacă întâmpinați probleme de conexiune temporară la rețeaua de internet de domiciliu sau vă aflați într-un loc fără acces la o rețea wireless, puteți conectați-vă la Internet de pe computer prin telefonul mobil.

Această operație vă permite să utilizați smartphone-ul dvs. ca modem pentru a accesa rețeaua de date SIM și, prin urmare, garantați accesul la internet la computer. Dacă doriți să aflați mai multe, vă sfătuiesc să consultați sfatul în acest alt capitol a ghidului.

Cum să vă conectați la Internet cu telefonul mobil

Conectați-vă la Wi-Fi de pe Android

Chiar și cu smartphone-uri și tablete este posibil să vă conectați la Internet prin Wi-Fi.

Dacă aveți un smartphone sau o tabletă Android, procedați după cum urmează: mai întâi, accesați panoul de setări al sistemului de operare apăsând pepictograma roată pe care îl găsiți pe ecranul de start sau în sertar.

După aceea, selectați elementele Wireless și rețele> Wi-Fi și se mișcă în sus ON maneta de lângă formulare Wi-Fi. În acest moment, scanarea rețelelor wireless din apropiere va începe: când ați găsit-o pe rețeaua de domiciliu, atingeți-o, intrați în parolă asociate cu acesta și apăsați pe Conectare.

Dacă, pe de altă parte, aveți un iPhone sau a iPad, începe mai întâi aplicația, Setări (L ‘pictograma roată situat pe ecranul de start), selectați elementul Wi-Fi de pe ecranul următor și deplasați-vă în sus ON maneta de lângă formulare Wi-Fi.

De îndată ce rețeaua Wi-Fi la care doriți să vă conectați este găsită, atingeți-o nume și introduceți tasta parolă asociat cu acesta. Apoi apăsați butonul Autentificare, pentru conexiune stabilă.

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți conecta un smartphone sau o tabletă la Internet prin rețeaua wireless sau dacă doriți să aflați cum să efectuați această operațiune pentru a accesa rețeaua de date a SIM-ului dvs., sfatul meu este să consultați ghidul meu despre cum să vă conectați la Internet prin telefonul mobil.

Cum conectați imprimanta la Internet

Imprimantă foto Epson

Dacă în schimb sunteți interesat să înțelegeți cum să conectați imprimanta la Internet, să știți că procedura care trebuie efectuată este în unele moduri similară cu cea pe care v-am indicat-o deja în capitolele anterioare. În cele mai multe cazuri, de fapt, este suficient să accesați meniul setărilor dispozitivului, selectați elementul Wi-Fi, alegeți numele unei rețele și introduceți parola relativă.

În orice caz, sfatul pe care vi-l pot oferi este să aprofundați acest subiect consultând ghidul meu despre cum să instalați o imprimantă Wi-Fi. Și dacă nu aveți unul și sunteți interesat să îl cumpărați, puteți citi sfaturile pe care vi le-am spus acesta este ghidul meu dedicat subiectului.

Cum să vă conectați la Internet pe PS4

Joacă PS4

Aveți o consolă de jocuri video, de exemplu PlayStation 4. Xbox One sau Nintendo Switchși nu știi cum să-l conectezi la Internet? Vă soluționez imediat, luând exemplul practic pentru PS4, pe care îl puteți reproduce destul de ușor și pe celelalte console.

Pentru a continua conectați PS4 la Internet, trebuie doar să mergeți la panou Setări a consolei (pictograma raniță în partea de sus a meniului principal) și selectați elementele Rețea> Configurați conexiunea la Internet de pe ecranul următor, apoi alegeți dacă accesați prin LAN (conectând cablul Ethernet corespunzător) sau fără fir (introducând parola rețelei dvs. de acasă).

Dacă doriți să aflați mai multe despre subiect, vă recomand să citiți acesta este ghidul meu dedicat subiectului. Dacă doriți să știți cum să faceți acest lucru în alte console, puteți consulta ghidurile mele la cum să conectați Xbox la Internet și Nintendo Switch.

Alte soluții pentru a vă conecta la Internet

Cum se utilizează iPhone ca router

Acum că v-ați familiarizat cu utilizarea rețelei și, prin urmare, ați înțeles cum să vă conectați dispozitivele la Internet, cu siguranță veți dori să începeți să profitați de unele conexiuni gratuite prezente pe străzile și cluburile orașului dvs., pentru a conectați-vă la Internet fără să plătiți.

În acest sens, vă sugerez să consultați ghidul meu cu privire la cum să găsești hotspoturi și cum să navigați pe internet gratuit, pentru a afla tot ce puteți face pentru a avea succes în intenția dvs. atunci când nu sunteți acasă, accesând hărți specifice care indică conexiuni Wi-Fi gratuite. Aveți grijă totuși, deoarece aceste rețele pot fi periculoase: dacă chiar trebuie să le utilizați, activați una VPN.

Dacă, pe de altă parte, sunteți interesat să înțelegeți cum să vă conectați la Internet folosind smartphone-ul și cum să-l folosești pe acesta din urmă ca modem, te invit să îmi citești tutorialul pe cum să folosiți telefonul mobil ca modem, precum și ghidul meu despre modul de partajare a conexiunii la internet.

De asemenea, dacă sunteți în căutarea de sfaturi cu privire la planurile de cea mai bună rată pe care le puteți utiliza pe smartphone sau tabletă pentru a naviga, poate cu multe Giga disponibile, puteți consulta ghidul meu pe cele mai bune oferte de internet mobil.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să joci online cu Nintendo Switch

Cum să cauți o persoană prin fotografii