in , ,

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

Hotswingers Petreceri de swing

Cu ceva timp în urmă, ai avut o înființare Acces PIN pe Windows 10 pentru că, ca să fiu sincer, erai destul de obosit să trebuiască să introduci parola lungă pentru contul tău Microsoft de fiecare dată. Acum, însă, bănuiești că cineva a reușit ghici codul tău secret și, în consecință, să accesezi computerul fără a fi autorizat. Din acest motiv, doriți să dezactivați complet cererea pentru codul în cauză, pentru a restabili necesitatea introducerii parolei „clasice”, dar, din păcate, nu știți de unde să începeți.

Dacă lucrurile stau așa, atunci știi că ești la locul potrivit, la momentul potrivit! De fapt, în timpul acestui tutorial, vă voi explica cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10 și asigurați-vă că, la conectare, vi se cere să introduceți parola personală. În plus, voi avea grijă să vă arăt pașii necesari pentru schimbarea codului în cauză și cum să intervin dacă l-am uitat complet.

Deci, fără să ezitați mai departe, faceți-vă confortabil și citiți cu atenție tot ce am de explicat pe această temă: sunt sigur că, la sfârșitul lecturii acestui ghid, veți fi dobândit abilitățile necesare pentru a atinge obiectivul pe care vi l-ați propus. Acestea fiind spuse, nu am altceva de făcut decât să vă doresc mult citit și mult noroc!

index

Informații preliminare

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

Înainte de a ajunge în inima acestui ghid și de a vă explica cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10, permiteți-mi să vă ofer mai multe informații despre utilitatea acestei opțiuni de acces.

Pentru început, Windows Hello PIN este un mod de protecție care se adaugă la parola „clasică” a contului Microsoft, dar nu o înlocuiește. Codul în cauză, format dintr-o bază de 4 cifre (și care poate fi extins și cu litere și caractere speciale), este util pentru simplificarea accesului la computer sau chiar la aplicațiile și serviciile conectate la acesta, eliminând necesitatea specificării de fiecare dată cheia de acces a profilului personal.

PIN-ul Windows 10 nu este stocat în cloud, ci doar în memoria dispozitivului pe care este setat, evident într-o manieră criptată; un cod de acest tip poate fi utilizat doar pe computerul / tableta pe care a fost stocat și nu se aplică celorlalte dispozitive asociate cu același cont Microsoft, cu excepția cazului în care același cod este setat printr-o procedură specială.

În următoarele rânduri din acest ghid, vă voi explica atât cum să ocoliți solicitarea PIN la conectarea la Windows 10 (accesând astfel ecranul de intrare a parolei), cât și cum să o dezactivați complet.

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

După ce ați făcut clarificările inițiale necesare, este timpul să luați măsuri și să vă explicați, în practică, cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10, atât provizoriu, cât și definitiv. Aș dori să specific faptul că, pentru ca schimbările să aibă succes, este esențial să știi parola contului Microsoft configurat în sistem (cel la care este asociat codul PIN). Dacă nu vă amintiți, îl puteți reseta urmând pașii indicați în ghidul meu de pe cum să-ți recuperezi parola contului Microsoft.

Utilizați opțiuni alternative de conectare

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

Dacă nu vă mai amintiți PIN-ul Windows 10, puteți încerca să vă conectați la sistem folosind o metodă alternativă, de exemplu Parola contului Microsoft, recunoașterea feței, recunoașterea amprentelor, unul cheie de securitate fizică sau unul parola grafică.

Rețineți că, pentru ca totul să aibă succes, este esențial ca sistemul de conectare pe care l-ați ales să fi fost configurat anterior în sistem; acest lucru nu se aplică însă parolei contului Microsoft, care poate fi folosită ca metodă de acces „backup” în orice moment.

Cu toate acestea, pentru a continua, porniți computerul și așteptați să apară ecranul de conectare. Când se întâmplă acest lucru, apăsați oriunde pe ecran pentru a activa solicitarea de intrare PIN, faceți clic pe element Opțiuni de acces și ați terminat: în acest moment, trebuie doar să faceți clic pe butonul țiglă înfățișând cel mai congenial sistem de conectare pentru dvs. (de exemplu, introduceți în Parola contului Microsoft) și finalizați autentificarea urmând procedura necesară.

După ce accesul la sistem este complet, puteți dezactiva sau înlocui PIN-ul Windows Hello cu un cod nou, urmând pașii din secțiunea următoare din acest capitol.

Dezactivați sau modificați codul PIN

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

Ați putut debloca Windows și, acum, ați dori să înlocuiți codul PIN de care nu vă mai amintiți cu un cod nou? Sau, din nou, ați dori să ștergeți complet cererea PIN și să folosiți un sistem de autentificare alternativ? Apoi urmează cu atenție pașii pe care îi voi arăta.

Pentru a începe, faceți clic dreapta pe buton start Windows 10 (pictograma sub forma de fanion care se află în colțul din stânga jos al ecranului) și selectați elementul Setări situat în meniul contextual care apare pe ecran. În fereastra care se deschide, faceți clic pe pictogramă cont iar apoi pe voce Opțiuni de acces, stânga.

Când ajungeți la următorul ecran, faceți clic pe element Windows Hello PIN și, dacă intenționați să modificați codul, apăsați butonul Schimbă PIN-ul și specificați PIN vechi și nou în câmpurile corespunzătoare. În cele din urmă, apăsați butonul în regulă, introduceți tasta parolă din contul Microsoft, apăsați din nou în regulă și asta este.

Dacă, totuși, preferi dezactiva complet la cererea aceluiași, apăsați mai întâi butonul Eliminați de două ori la rând și, atunci când vi se solicită, introduceți butonul Parola contului Microsoft sau dincont local configurat în computer și faceți clic pe buton în regulă a continua.

Gata! Începând din acest moment, vă puteți autentifica prin unul dintre celelalte sisteme configurate: parolă Cont Microsoft / local, recunoaștere față / amprentă Windows Hello, cheie de securitate fizică sau parolă grafică.

În cazul a doua gânduri, puteți activa din nou cererea de cod în felul următor: accesați secțiunile Setări> Conturi> Opțiuni de conectare Windows, faceți clic din nou pe casetă Windows Hello PIN, apoi pe buton adăuga care apare în acesta din urmă și urmați procedura afișată pe ecran pentru a seta un nou cod: introduceți butonul Parola contului Microsoft în uz, faceți clic pe buton în regulă, introduceți tasta PIN nou în câmpurile de text corespunzătoare (evitarea secvențelor cunoscute sub numele de „0000”, „1234” și altele asemenea) și, după ce ați terminat, faceți clic pe buton în regulă, pentru a confirma.

nota: urmând pașii descriși mai sus, veți elimina doar cererea PIN, dar nu veți dezactiva protecția pentru accesul la Windows. Dacă sunteți interesat să faceți acest lucru (puternic descurajat, deoarece poate pune în pericol confidențialitatea datelor stocate pe computerul dvs.), urmați în schimb instrucțiunile pe care vi le-am oferit în ghidul meu despre cum să eliminați parola la pornirea Windows.

Resetați codul PIN uitat

Cum să ștergeți codul PIN de acces din Windows 10

În mod alternativ, dacă considerați că este adecvat, puteți efectua procedura de resetare PIN direct din ecranul de conectare Windows 10. Mă întrebați cum? Este foarte ușor.

Mai întâi, faceți clic pe un loc gol pe ecranul de conectare, pentru a afișa caseta dedicată introducerii codului PIN, faceți clic pe element Mi-am uitat PIN-ul și, atunci când vi se solicită, introduceți butonul Parola contului Microsoft în caseta de text corespunzătoare și apăsați butonul în regulă. Dacă este necesar, completați secțiuneaautentificare cu doi factori indicând metoda de primire a codului de unică folosință pe care îl preferi.

După finalizarea verificării identității, faceți clic pe buton continuare și introduceți tasta PIN nou, de două ori, în casetele de text corespunzătoare; dacă considerați că este necesar să o includeți și litere și simboluri, puneți marcajul în caseta corespunzătoare. În cele din urmă, apăsați butonul în regulă și ați terminat: dacă totul a decurs fără probleme, codul PIN va fi schimbat și poate fi folosit începând de la următoarea solicitare.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Italia. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul Aranzulla.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Italia, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by Jessica

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să ia miere pe Minecraft

Aplicația camerei