in , ,

Cum să sincronizați contactele iPhone cu Gmail

Hotswingers Petreceri de swing

Tocmai ați trecut de la Android la iPhone și căutați o modalitate de a sincroniza agenda de adrese Gmail cu noul dvs. telefon mobil? Puteți face acest lucru cu calm și nici nu trebuie să recurgeți la aplicații terțe. la sincronizați contactele iPhone cu Gmailtot ce trebuie să faceți este să asociați contul Google cu iOS (sistemul de operare iPhone) și să-l setați ca cont principal pentru gestionarea agendei de adrese.

Când operațiunea este finalizată, toate contactele Gmail vor apărea pe iPhone și invers. În plus, de fiecare dată când adăugați sau ștergeți un nume din agenda de adrese, modificările se vor aplica automat atât Gmail, cât și iOS. Deci, sunteți gata să începeți? Găsiți toate informațiile de care aveți nevoie chiar mai jos.

Cum zici? Vă este teamă că la sfârșitul operațiunii vor fi create contacte duplicate în agenda dvs. de adrese? Din păcate, este un risc real, nu o neg, dar folosind instrumentele potrivite, ar trebui să poți rezolva cu ușurință problema. Curaj, nu mai pierde timpul și află acum cum să îți unifici și „cureți” agenda de adrese pe iPhone și Gmail. Vă asigur că este o operație mult mai simplă decât vă imaginați.

index

Sincronizați agenda dvs. de adrese Gmail cu iPhone

Cum să sincronizați contactele iPhone cu Gmail

Primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru a sincroniza agenda de adrese iPhone cu Gmail este să asociați contul Google cu iOS. Apoi mergeți la Setări iPhone, apăsând pepictograma roată situat pe ecranul de start și selectați elementul Parolă și cont din meniul care se deschide.

Acum, apăsați butonul Adaugă cont, selectați Google din lista serviciilor disponibile și conectați-vă la contul dvs. Gmail, introducând numele de utilizator și parola (răspundeți) continuare dacă iOS vă cere permisiunea de a accesa site-ul Google). Dacă autentificarea în doi factori este activă în contul dvs., va trebui, de asemenea, să tastați un cod de securitate care vă va fi livrat prin SMS sau pe care va trebui să îl generați prin aplicație.

Odată conectat, apăsați butonul accept pentru a autoriza conexiunea între contul dvs. Google și iPhone (dacă este necesar), asigurați-vă că pârghia pentru sincronizarea Contacte este activ (dacă doriți, activați și cele pentru e-mail. calendare și notițe) și apasă butonul Salvați (în dreapta sus) pentru a finaliza procedura de configurare a contului Gmail.

În acest moment, ați conectat contul dvs. Gmail la iOS, dar încă nu l-ați configurat ca contul implicit pentru sincronizarea agendei de adrese. Pentru a face acest lucru, reveniți la meniu Setări> Contacte, selectați elementul Cont implicit și puneți marcajul de validare lângă element Gmail în ecranul care se deschide.

Sincronizați contactele vechi ale iPhone cu Gmail

Contactați Google

În acest moment, toate contactele din agenda de adrese Gmail ar fi trebuit să fie importate pe iPhone și toate noile contacte pe care le creați pe telefon sau Gmail vor fi sincronizate automat pe ambele agenda. Dar cum o faci transferați contacte vechi cu iPhone (probabil sincronizat cu iCloud) pe Gmail? O să-i explic imediat.

ATENȚIE! Această procedură poate duce la crearea de contacte duplicate în agenda de adrese Gmail și în agenda de adrese iPhone. Vă sfătuiesc să o puneți în practică numai dacă este strict necesar, adică numai dacă aveți nevoie cu adevărat de contactele vechi cu iPhone pe Gmail (deși mai târziu vom vedea și cum să rezolvi problema duplicatelor).

  • Instalați o aplicație pentru a exporta contacte de pe iPhone. Una dintre cele mai bune este Copia mea de rezervă care este gratuit pentru până la 500 de contacte, în timp ce costă 2,29 € dacă trebuie să exportați mai multe contacte;
  • Apoi începe Copia mea de rezervă, permiteți aplicației să acceseze agenda de adrese iOS, apăsați butonul export și așteptați exportarea agendei pentru iPhone;
  • La sfârșitul operației, apăsați butonul E-mail și a trimis automat fișierul VCF / CSV cu agenda de adrese iPhone la adresa dvs. Gmail. Puteți alege tipul de fișier pentru a exporta agenda de adrese (VCF / CSV apăsând pictogramaangrenaj situat pe ecranul de start Backup My Contacts).

Copia mea de rezervă

  • Acum conectați-vă la serviciu Contactați Google și conectați-vă la contul Google pe care l-ați asociat cu iPhone;
  • Faceți clic pe intrare import prezent în bara laterală din stânga, selectați elementul Fișier CSV sau vCard din caseta care se deschide apasă butonul Selectați fișierul, alegeți fișierul din care importați contactele și apăsați pe import pentru a finaliza operația.

Notă: în cazul nefericitului că ceva nu a reușit, puteți returna agenda de adrese Gmail într-o stare anterioară conectându-vă la Pagina de contact și selectarea elementului Renunțați la modificările dvs. din meniul care apare apăsând tastapictograma roată situat în dreapta sus.

Eliminați contactele duplicate

Acum a sosit momentul să efectuezi o verificare și să vezi dacă procedura este sincronizați contactele iPhone cu Gmail a avut succes. Apoi conectați-vă la serviciu Contactați Google și, dacă sincronizarea cu iPhone-ul a plătit, în listă veți găsi și contactele care anterior au fost doar pe telefon. În cazul în care, printre acestea, există și duplicate, procedați după cum urmează remedierea.

Din Contacte Google

Contactați Google

Pentru a curăța contactele duplicate din agenda de adrese Gmail (unde, cel mai probabil, au fost create mai multe după încărcarea fișierului cu contactele exportate de pe iPhone), conectate la Contactați Google, conectați-vă la contul asociat cu iPhone și selectați elementul Unire și corectare din bara laterală din stânga.

În pagina următoare, verificați dacă nu există erori în recunoașterea contactelor și apăsați butonul Merge totul (dreapta sus), pentru a contopi toate contactele duplicate din agenda de adrese Gmail. Alternativ, îmbinați contactele individuale făcând clic pe intrările lor Îmbinare (în caseta cu fiecare nume).

Pe iPhone

Curățați Contacte

pe iPhone, puteți rezolva problema contactelor duplicate folosind una dintre numeroasele aplicații potrivite scopului. Te sfatuiesc Curățați Contacte ceea ce nu este gratuit (costă 3,49 euro), dar cred că merită fiecare bănuț din ceea ce costă pentru simplul fapt că, spre deosebire de multe alte aplicații de acest fel, protejează confidențialitatea utilizatorului prin faptul că nu va încărca contactele pe care le analizează pe serverele la distanță.

Pe lângă eliminarea contactelor duplicate de pe iPhone (pe baza criteriilor precum numele, numărul de telefon și adresa de e-mail), Clean Contacts vă permite să ștergeți mai multe nume simultan din agenda de adrese, făcând copii de rezervă în format VCF. CSV sau XLS și găsiți contacte potențial „inutile”, deoarece nu au informații importante, cum ar fi adresa de e-mail sau numărul de telefon.

Pentru a profita de aceasta, descărcați Clean Contacts din App Store, porniți aplicația și închideți mesajul cu privire la respectarea confidențialității. Apoi autorizați accesul la Contacte și urcă Copie de rezervă, pentru a crea o copie de rezervă a contactelor într-unul dintre formatele disponibile (de ex. vCard (vcf)).

Pentru a finaliza procedura, după selectarea formatului de fișier în care să exportați contactele, trebuie să apăsați pe element ulterior, bifați caseta Toate contactele și apăsați succesiv pe ulterior iar pe butonul în formă dulap cu sertare, prezent mai jos. Puteți alege apoi să trimiteți fișierul obținut prin e-mail. Wi-Fi sau dropbox.

Pentru a finaliza backup, vi se va solicita achiziționarea Versiunea Pro din aplicație: acceptați. Dacă refuzați, vi se poate oferi posibilitatea de a face copii de rezervă gratuit prin vizionarea unei reclame, dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna și, în orice caz, versiunea Pro a Clean Contacts este cu siguranță necesară pentru a efectua curățarea contactelor duplicate (prin urmare, va trebui întotdeauna să o cumpărați ).

După finalizarea copiei de rezervă, este timpul să ștergeți contactele duplicate. Apoi reveniți la ecranul principal al aplicației, selectați elementul Combinați contactele duplicate și alegeți dacă să afișați contacte duplicate bazate pe numele de contact. telefoane de contact sau contact de e-mail. Așa că apăsați pe element selecta situat în partea dreaptă jos, selectați contactele de păstrat după unire și atingeți elementul Îmbinare! (dreapta sus), pentru a finaliza procedura.

Pentru a alătura doar contacte individuale lăsând intacte celelalte duplicate presupuse, atingeți elementul edita situat în partea stângă jos și continuați la ștergerea manuală a contactelor individuale apăsând butoanele (-) și Șterge corespunzând fiecăruia dintre ei.

Vă rugăm să rețineți că, dacă nu sunteți confortabil cu Clean Contacts, puteți solicita rambursare către Apple și ștergeți aplicația de pe smartphone (ca în cazul oricărei alte aplicații plătite). Cu toate acestea, vă invit să nu abuzați de această posibilitate și să răsplătiți munca dezvoltatorilor, dacă considerați că este valabilă.

Ca alternativă, dacă acceptați că contactele dvs. pot fi trimise pe servere la distanță, puteți încerca aplicația gratuită Curățare Contacte duplicate ceea ce vă permite să ștergeți contactele duplicate de pe iPhone într-un mod foarte simplu (cu toate acestea, înainte de a le folosi, citiți cu atenție condițiile de confidențialitate).

Notă: Recomand, curățați contactele de pe iPhone doar dacă este strict necesar, adică numai dacă după ștergerea duplicatelor de pe Gmail, acestea ar trebui să fie prezente și pe smartphone. De asemenea, înainte de a verifica contactele duplicate pe iPhone, așteptați puțin, pentru a putea fi finalizată sincronizarea cu agenda de adrese Gmail.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să elimini virusul iPhone irsafari.com

Cum se schimbă PIN-ul SIM pe iPhone