in , ,

Cum să revin la versiunea anterioară de Android


Le-ai aplicat întotdeauna Actualizări Android propus de producătorul dvs. fără a pune prea multe întrebări, dar, de data aceasta, ceva nu a mers bine: în urma ultimei actualizări, dispozitivul a început să se comporte într-un mod ciudat, provocându-vă dificultăți și inconveniente în timpul utilizării sale. Pentru a remedia această problemă, doriți să „anulați” actualizarea și să restaurați Android la starea anterioară, dar, după ce ați examinat setările dispozitivului mult timp, nu ați putut găsi o funcție potrivită pentru cazul dvs.

Dacă v-am descris perfect problema dvs., știți că acesta este locul potrivit pentru a începe! În timpul acestui tutorial, de fapt, mă voi ocupa să vă explic cum să revin la versiunea anterioară de Android aplicarea unui sistem de operare „personalizat” pe dispozitivul dvs. După cum vei descoperi în curând, însă a acționa în acest fel este departe de a fi lipsit de riscuri: este suficientă o mică eroare de distragere sau, mai rău, un fișier nepotrivit pentru dispozitivul dvs., pentru ca acesta din urmă să fie instabil sau chiar să-l rupă complet.

Din acest motiv, vă invit să luați în considerare în mod serios consecințele la care vă poate duce downgrade-ul Android și să acționați doar dacă știți exact ce aveți de făcut: v-am avertizat și nu îmi asum niciun fel de responsabilitate pentru niciun fel de daune aduse dispozitivului dvs. clar!

Index

Informații preliminare

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Înainte de a merge mai departe și de a explica, în termeni concreți, cum să revin la versiunea anterioară de Android, permiteți-mi să vă ofer câteva informații mai specifice despre procedura pe care o veți efectua. În primul rând, consider că este de datoria mea să vă fac cunoștință de unii termeni strict legați de procedurile despre care vă voi spune în timpul acestui ghid.

 • bootloader – este programul care începe imediat după pornirea smartphone-ului sau tabletei și care oferă dispozitivului instrucțiunile necesare pentru pornirea Android. În cele mai multe cazuri, bootloader-ul este blocat și nu permite instalarea unor sisteme de operare terțe, de aceea este necesar să îl deblocați pentru a continua. În urma deblocării bootloader-ului, garanția dispozitivului este invalidată și datele prezente pe acesta sunt eliminate.
 • rom – acestea sunt versiunile modificate ale Android, create de dezvoltatorii terți. În cele mai multe cazuri, trebuie să vă bazați pe un ROM personalizat pentru a downgrade (adică restaurarea unei versiuni anterioare) a Android, deoarece producătorilor de smartphone-uri și tablete este dificil să facă versiuni învechite ale sistemelor de operare dedicate lor dispozitiv. Există, de asemenea, „personalizate”, adică modificate.
 • Recuperare – este un sistem de operare mic, independent de Android, care vă permite să instalați ROM-uri terțe sau să faceți copii complete ale sistemului. Nu toate smartphone-urile și tabletele de pe piață au o recuperare preinstalată, dar, acolo unde a existat, ar avea totuși funcții foarte limitate. Din acest motiv, este necesară instalarea unei alternative.
 • Mod de recuperare – este modul de pornire al dispozitivului care permite accesul la recuperare.
 • bliț este intermitent – sunt termenii care indică actul instalării unui ROM sau a unei recuperări personalizate.
 • fastboot – o altă stare de „pornire” a Android, care vă permite să editați fișierele delicate ale sistemului atunci când dispozitivul este conectat la un computer prin cablu USB.
 • Cărămidă – se spune că un dispozitiv este „cărămizat” sau supus cărămizii atunci când nu poate fi pornit din cauza unei erori software. Există două tipuri de cărămizi: cărămidă moale, care găsește rezoluția într-o a doua procedură flash; sicărămidă tare ceea ce, pe de altă parte, poate duce la ruperea finală a terminalului.
 • ADB – o Android Debug Bridge, este o componentă a kitului de dezvoltare Android (SDK) esențial pentru trimiterea comenzilor de la computer la dispozitiv.

În al doilea rând, este bine să știi imediat că Android downgrade, adică actul instalării unei versiuni anterioare a sistemului de operare, nu este încruntat de producătorii de smartphone-uri și tablete. În consecință, nu există nicio procedură oficială care să permită obținerea acestui rezultat cu ușurință, dimpotrivă: aceasta implică în orice caz pierderea completă a datelor prezent în memorie e poate fi extrem de periculos.

De fapt, există un risc concret – chiar și în cazul unor erori minore – de faceți dispozitivul Android să nu poată fi folosit în permanență; în plus, „forțarea” de acest tip merge la anularea garanției prin urmare, pentru a-l readuce la viață, poate fi necesar să cheltuiți o sumă importantă de bani.

Motivul este ușor de spus: pentru a aduce Android la o versiune anterioară, este necesar să rescrieți sistemul de operare curent, „forțând” instalarea unui alt firmware sau ROM personalizat (adică un sistem de operare modificat). Pentru a face acest lucru, este necesar să acționați asupra unor părți foarte delicate ale dispozitivului și, în plus, nu există o procedură standard care să fie urmată: nu numai că nu este posibil să acționați pe toate terminalele, dar pașii care trebuie urmați diferă, adesea semnificativ, între telefoane / tablete de la diverși producători.

Având în vedere cele spuse până acum, recomand, înainte de a opta chiar pentru o soluție drastică, cum ar fi downgrade-ul Android, să încercați cu un restabiliți terminalul în starea fabricii, care implică, de asemenea, restabilirea aplicațiilor de sistem instalate. Acest din urmă remediu, în cele mai multe cazuri, se dovedește a fi decisiv.

Indiferent de drumul pe care decideți să îl parcurgeți, vă îndemn puternic să creați un copia de rezerva a datelor rezident în memoria dispozitivului, deoarece atât restaurarea datelor din fabrică, cât și downgrade-ul după instalarea ROM-ului personalizat implică pierderea totală a oricăror stocate în dispozitiv. Dacă nu ați făcut niciodată o copie de rezervă a datelor dvs., vă refer la citirea mea Ghid de backup Android.

Cum să restaurați Android în starea fabricii

Cum să restaurați Android în starea fabricii

Procedura Resetare Android la fabrică nu implică riscuri particulare, este recunoscut oficial de către toți producătorii, nu invalidează garanția dispozitivului și, foarte des, reușește să rezolve majoritatea problemelor de stabilitate ale sistemului de operare, inclusiv cele care apar ca urmare a o actualizare.

Vă reamintesc, încă o dată, că resetarea rezultatelor Android pierderea completă a datelor stocate pe dispozitiv: din acest motiv, asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a acestora, înainte de a continua.

E clar? OK, hai să începem. Pentru a restabili Android în starea fabricii, mergeți mai întâi la Setări a sistemului de operare, atingând pictograma în formă de dAngrenaj situat pe ecranul principal sau în sertar, continuați atingând elementele Sistem este avansat apoi atingeți formularea Resetați opțiunile.

În acest moment, atingeți vocea Ștergeți toate datele (resetarea datelor din fabrică), derulați în partea de jos a ecranului care vă este propus, pentru a activa butonul Resetați telefonul și, în sfârșit, deblocați dispozitivul prin intrarea în secvenţă sau cod setați și răspundeți afirmativ la notificarea care apare mai jos.

Procedura de recuperare, care poate dura câteva minute, va fi astfel pornită și completată complet automat. Data viitoare când vă conectați, vi se va cere să vă autentificați din nou prima fază de configurare a dispozitivului; în unele cazuri, ca măsură de securitate, ar trebui să poți intra în nume de utilizator si parola a Contului Google configurat anterior.

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Dacă restabilirea sistemului de operare nu a avut efectul scontat și, ca ultimă soluție, ați decis revino la versiunea anterioară de Android, apoi urmați instrucțiunile pe care vi le voi oferi în secțiunile următoare ale acestui capitol.

Cu toate acestea, înainte de a continua, aș dori să repet încă o dată riscurile cu care vă confruntați, pentru a vă permite să acționați în deplină conștientizare a ceea ce urmează să faceți: deblocarea bootloader-ului provoacă ștergerea completă a memoriei dispozitivului și îi invalidează garanția; recuperare flash / ROM poate provoca cărămidă, devenind inutilizabil și este esențial să descărcați o ROM compatibil cu dispozitivul dvs., altfel riști, chiar și în acest caz, cărămida. Personal, nu voi fi responsabil în niciun fel pentru daunele pe care le puteți provoca dispozitivului dumneavoastră.

Deblocarea bootloader-ului

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Primul pas de făcut pentru a flash o ROM care conține o versiune mai veche de Android este să deblocați bootloader-ul a dispozitivului în cauză. Pentru a face acest lucru, va trebui mai întâi ADB și driverele lor: pentru a le accesa pe Windows, vizitați această pagină web, faceți clic pe buton Descarca și așteptați finalizarea pachetului de instalare software. Odată ce fișierul este obținut, lansați-l, apoi apăsați butonul Următor → de trei ori succesiv, apoi sus Da este Închide.

Următorul pas vă permite să instalați fastboot, alt software folosit pentru gestionarea unor părți delicate ale dispozitivului: prin urmare, conectat la acest site web, apasa pe link Descarcă versiunea X.X.X Portable apoi apăsați pe butoane Faceți clic aici pentru a începe descărcarea este Descărcare primară, pentru a copia pachetul pe computer. Descărcarea este completă, extrageți fișierul într-un dosar în voie, convenabil de reținut: veți avea nevoie de el mai târziu.

Odată ce instalarea ADB și Fastboot este finalizată, trebuie să activați depanare USB pe dispozitivul pe care intenționați să lucrați: accesați prin urmare Setări Android, a mers la secțiuni Sistem este Informații despre telefon / dispozitiv, găsiți formularea Număr construit și atingeți-l de șapte ori succesiv, până când vedeți un mesaj legat de activarea modul dezvoltator.

Acum, reveniți la meniul anterior, atingeți elementul Opțiuni dezvoltator / Opțiuni de dezvoltare, localizați intrarea depanare USB și mișcați pârghia OFF la PE, răspunzând afirmativ la notificarea propusă mai jos.

După ce ați trecut și de această etapă, puteți continua în final cu deblocarea reală a bootloader-ului: cu toate acestea, nu există pași standard pentru a efectua această operație, deoarece diferă de la dispozitiv la dispozitiv. De exemplu, producători cum ar fi Sony. Motorola este Xiaomi furnizați oficial instrucțiuni și instrumente pentru deblocarea dispozitivului de pornire (cu toate acestea, procedura invalidează oricum garanția dispozitivului), în timp ce pentru alții va trebui neapărat să căutați informații pe Google, tastând fraze de genul debloca bootloader [marca e modello smartphone/tablet].

Pentru a vă oferi un exemplu practic despre cum să acționați, vă voi explica în ce constă procedura de deblocare a bootloader-ului Motorola Moto G.

 • Opriți telefonul complet, porniți-l în modul Fastboot, ținând apăsat simultan tastele Putere este Volumul – și când se aprinde, conectați-l la computer prin intermediul cablu USB.
 • Deschideți folderul computerului de unde ați extras fișierele Fastboot, faceți clic dreapta pe un loc gol al acestuia, apăsând și ținând apăsată tasta Schimb tastatura și selectați elementul Deschideți fereastra PowerShell aici din meniul contextual propus.
 • Introduceți comanda fastboot oem get_unlock_data în ecranul PowerShell, apăsați butonul Trimite tastatura și notează cod de identificare telefonic care ar trebui să apară la scurt timp după aceea.
 • Du-te la Site-ul Motorola, conectați-vă cu contul dvs., lipiți ID-ul menționat mai sus în caseta de text corespunzătoare și așteptați să vă fie returnat codul de deblocare al bootloader-ului.
 • Reveniți la ecranul PowerShell și, păstrând mereu telefonul conectat și în modul Fastboot, tastați comanda fastboot oem unlock [codice di sblocco] și așteptați finalizarea deblocării dispozitivului.
 • Nu închideți PowerShell și nici nu deconectați telefonul: veți avea nevoie de această fereastră înainte de mult timp.

Dacă, pe de altă parte, ai un dispozitiv de marcă Google produs din 2014 (pixel sau nex), trebuie să acționați ușor diferit de ceea ce am văzut mai sus: după pornirea smartphone-ului în modul fastboot și deschiderea ferestrei PowerShell, tastați comanda fastboot flashing unlock, dacă al tău este un dispozitiv fabricat din 2015 sau fastboot oem unlock, pentru cele produse la o dată anterioară. În acest caz, nu trebuie să obțineți niciun cod de deblocare.

Instalare recuperare

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Odată ce bootloader-ul este deblocat, puteți în cele din urmă proceda cu blițul recuperare, pas esențial pentru a putea instala o ROM personalizată pe dispozitiv. Printre cele mai frecvente recuperări este TWRP: pentru a obține cel mai potrivit fișier pentru smartphone-ul (sau tableta), accesați pagina pe care v-am legat-o puțin și, după selectarea marca este șablon descărcați dispozitivul dvs. fișier imagine de recuperare este potrivit pentru tine.

Recomand, acordați atenție acestui pas: descărcarea unei versiuni incorecte a recuperării ar putea fi trimisă cărămidă dispozitivul tau.

În orice caz, după ce ați obținut imaginea de recuperare, o puteți bloca folosind fastboot: de asemenea, în acest caz, pașii de efectuat se pot schimba de la dispozitiv la dispozitiv. De obicei, ceea ce trebuie să faci este să reiei ecranul PowerShell lăsat deschis anterior și, după ce vă asigurați că telefonul este încă conectat la computer și în modul Fastboot, introduceți comanda fastboot flash recovery recovery.img, înlocuind a recovery.img calea completă a imaginii descărcate anterior.

După ce blițul de recuperare este finalizat, puteți deconecta dispozitivul de la computer, opriți-l și închideți fereastra PowerShell.

Android downgrade

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

După terminarea pregătirii dispozitivului, a sosit momentul descărcării unuia ROM bazat pe vechea versiune de Android că ești interesat să obții. Pe Net puteți găsi multe ROM-uri personalizate de acest tip, sub forma de pachet cu fermoar: înainte de a descărca orice ROM, asigurați-vă că este adaptat modelului dvs. de telefon sau tabletă și, mai ales, că se bazează pe versiunea de Android pe care doriți să o obțineți. Dacă descărcați o ROM care nu este potrivită pentru dispozitivul dvs., riscați să o trimiteți cărămidă și să compromită iremediabil funcționarea acesteia.

Rețineți că unele ROM-uri nu le integrează Aplicația Google (Play Store. Servicii de joc. Gmail și așa mai departe) în mod implicit: dacă da, trebuie să obțineți fișierul gapps.zip mai potrivită pentru ROM și dispozitivul pe care îl utilizați.

În orice caz, după ce ați identificat ROM-ul de interesul dvs., trebuie să-l copiați în memoria dispozitivului Android și apoi să-l blindați folosind recuperarea instalată anterior. Tot în acest caz, etapele pot varia în funcție de tipul de recuperare ales: mai jos vă voi arăta cum să procedați cu TWRP.

 • Porniți smartphone-ul sau tableta Mod de recuperare: în general, puteți realiza acest lucru apăsând și ținând apăsat tastele Putere este Volum sus sau Putere, volum ridicat este Volum scăzut. Pentru mai multe informatii, căutare pe Google fraze de genul Mod de recuperare [marca e modello dispositivo].
 • Conectați dispozitivul la computer din nou prin intermediul cablului USB și atingeți butonul Monta situat pe ecranul inițial de recuperare, astfel încât să puteți accesa memoria internă a dispozitivului ca un stick USB.
 • Copiați .fișier Zip conținând rom la alegere și pachetul care conține gapps (daca este necesar).
 • Reveniți la meniul inițial de recuperare, atingeți butonul Demonta și apoi butonul Instalare.
 • Selectați, cu un robinet, butonul rom copiat anterior. Dacă trebuie să instalați le gapps, apasa butonul Adaugă mai mult Zip și selectați pachetul care conține aplicațiile Google.
 • În acest moment, glisați dreapta pe cursor Derulați pentru a instala și așteptați cu răbdare finalizarea procedurii.
 • Când intermitentul este complet, atingeți butonul Curățați Cache / Dalvik, glisați din nou spre dreapta pe bara corespunzătoare și, după curățare, apăsați butonul Reporniți sistemul pentru a reporni dispozitivul.

Dacă totul a mers în direcția corectă, la următoarea pornire, smartphone-ul sau tableta ar trebui să vă prezinte primul ecran de configurare al ROM-ului ales, semn că procedura de intermitere a avut succes. Prima pornire a dispozitivului poate fi mai lungă decât de obicei: nu vă faceți griji, este normal.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

14241 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se transferă muzica celulară | irsafari.com

Cum de a înregistra cu telefonul mobil