in , ,

Cum să restaurați Windows 10 | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

După ce ați folosit computerul cu Windows 10 fără probleme timp de săptămâni întregi, de câteva zile acum ați început să observați o lentoare neobișnuită și unele mici defecțiuni inexplicabile. La aflarea situației, un prieten i-a sugerat să încerci să te descurci prin efectuarea unei restaurări a sistemului. Sfatul este excelent, fără îndoială în acest sens … păcat că nu ai nici cea mai mică idee despre cum să faci, fiind încă puțin expert în tehnologia informației și noile tehnologii.

Având în vedere circumstanțele, te-ai grăbit apoi pe Net, căutând instrucțiuni despre ce să faci și ai ajuns aici, în tutorialul meu complet axat pe cum să restaurați Windows 10. Cum zici? Lucrurile stau exact așa și ți-ar plăcea atunci să știi dacă de fapt te pot ajuta sau nu? Sigur că da, ne-ar lipsi mai mult! De fapt, dacă îmi dedici câteva momente din timpul tău prețios, îți pot oferi toate explicațiile de care ai nevoie.

Prin urmare, în rândurile următoare, veți găsi cum să faceți acest lucru, atât prin restabilirea computerului în starea de fabrică, cât și păstrarea datelor dvs., precum și restabilirea unei stări anterioare a sistemului de operare din orice copii de rezervă. În toate cazurile, nu vă faceți griji, nu va trebui să faceți nimic deosebit de complex sau la îndemână. Acum, însă, trebuie doar să vorbim și să mergem mai departe. Va doresc o citire buna si va fac un noroc foarte bun!

index

Informații preliminare

Sigla Windows 10

Înainte de a ajunge la inima tutorialului, urmează să ilustrezi care sunt pașii exacti care trebuie făcuți pentru a putea face restaurați Windows 10, este de datoria mea să vă ofer unele informații preliminare în acest sens, pentru a evita neînțelegerile ușoare.

Așa cum v-am spus la începutul ghidului, pentru a restabili un computer cu cel mai recent sistem de operare Microsoft instalat, puteți alege între diferite soluții, în funcție de problemele întâmpinate și / sau de rezultatul final dorit.

Mai precis, profitând de funcțiile speciale puse la dispoziție direct de pe Windows 10, puteți rula un resetare completă a sistemului, apoi întoarcerea computerului în starea fabricii, restabilirea acelorași programe, servicii etc. pe care le-ați găsit pe PC în momentul cumpărării sau la prima instalare a sistemului de operare și eliminarea tuturor datelor dvs. personale sau puteți efectua o recuperare mai bună, ca să zic așa, soft, care vă permite să lăsați fișierele personale neschimbatedar va elimina aplicațiile, preferințele etc.

Pe lângă acest lucru, Windows 10 poate fi restaurat crearea unui suport special cu imaginea ISO a sistemului de operare, utilizabil nu numai direct pe computerul curent, ci și pe orice alt computer și prin intermediul computerului copie de rezervă deja efectuate, care vă permit să returnați calculatorul la o condiție anterioară în întregime.

Cum să restaurați Windows 10 la datele din fabrică

Funcție Resetați Windows 10 PC

Fără clarificările de mai sus, ajungem la adevăratul nucleu al chestiunii. Pentru început, să aflăm cum se face restaurați Windows 10 la datele din fabrică. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să profitați de o caracteristică specială inclusă direct în sistemul de operare.

Pentru a profita de această caracteristică, faceți clic pe Buton Start (cel cu Steagul Windows) pe care îl găsiți în partea de jos stânga a Taskbar și selectați pictograma de Setări (cel cu roata de transmisie) din meniul care se deschide.

În fereastra pe care o vedeți acum pe desktop, selectați elementul Actualizare și securitate, apoi formularea restaurare prezentați în meniul lateral și apoi apăsați butonul Începe situat în dreapta, în secțiune Resetați computerul.

Din caseta care vă este prezentată acum pe desktop, alegeți opțiunea Îndepărtați totul, apoi faceți clic pe buton următor. Dacă în loc să ștergeți toate datele de pe computer, preferați să ștergeți doar fișierele personale, faceți clic pe linkul dinainte Modificați setările, adu-l pe comutatorul de sub element Ștergerea datelor și apăsați butonul confirmare.

Acum, confirmați care sunt intențiile dvs. făcând clic pe buton restabili, după care computerul va reporni și va începe procedura de restaurare a Windows 10. Procedați, așadar, pentru a selecta limba, ora și formatul valutei și aspectul tastaturii, folosind meniurile derulante corespunzătoare și faceți clic pe butoane următor și instala.

Dacă vi se solicită să furnizați cheia produsului, alegeți dacă o introduceți imediat sau mai târziu, apoi faceți clic pe buton următorbifează caseta pentru acceptă condițiile de utilizare, apăsați din nou butonul următor și așteptați instalarea sistemului de operare și începerea.

Odată ce toți pașii de mai sus sunt finalizați, computerul dvs. va reporni și după urmarea procesul de configurare inițial care vă va fi propus, în timpul căruia va trebui să specificați dacă computerul este destinat utilizării personale sau de afaceri, va trebui să vă autentificați cu contul Microsoft sau să creați unul local și să reglați restul preferințelor, vi se va afișa desktopul și puteți relua utilizați Windows 10. Pentru mai multe detalii, consultați ghidul meu specific de pe cum se instalează Windows 10.

Cum să restaurați Windows 10 păstrând fișierele

Funcție Resetați Windows 10 PC

Vă interesează cum să o faceți restaurați fișierele cu păstrarea Windows 10? Chiar și în acest caz, îl puteți face utilizând o funcționalitate specială deja inclusă în sistemul de operare. Mă întrebi ce trebuie să faci pentru a-l putea folosi? Îți arăt imediat.

Mai întâi, faceți clic pe butonul Buton Start (cel cu Steagul Windows) prezent în partea de jos stânga a Taskbar și selectați pictograma de Setări (cel cu roata de transmisie) din meniul care se deschide.

În fereastra pe care o vedeți apare pe desktop, apoi selectați elementul Actualizare și securitate, apoi faceți clic pe formulare restaurare situat în meniul lateral și apoi localizați secțiunea Resetați computerul plasat în dreapta și faceți clic pe butonul relativ Începe.

În fereastra suplimentară pe care o vedeți apare, selectați opțiunea Păstrați fișierele mele, apoi apăsați butonul restabili, pentru a confirma care sunt intențiile voastre. Dacă doriți să vizualizați lista completă de aplicații care vor fi eliminate înainte de a continua, faceți clic pe linkul dinainte Lista aplicațiilor care trebuie eliminate.

Apoi, așteptați pașii pentru recuperarea Windows 10 pentru a începe și finaliza. În această fază, computerul va fi repornit, se va efectua resetarea și vi se va solicita apoi să efectuați configurația inițială a computerului, așa cum am explicat în detaliu în pasul anterior.

Cum să restaurați Windows 10 de la USB

Instrument de creare a Microsoft Media

Dacă intenționați să efectuați o resetare completă a computerului, dar nu puteți sau nu doriți să profitați de funcționalitatea specială oferită de sistemul de operare, vă informez că este posibil și restaurați Windows 10 de la USB. Practic, puteți să vă formatați computerul fără a fi nevoie să folosiți discul clasic Windows, astfel încât să puteți restaurați Windows 10 fără CDcu toate acestea, va crea un suport cu imaginea ISO a sistemului de operare, mai precis un pendrive de pornire, utilizabil atât pe computerul dvs. cât și pe cel al altora.

Pentru a crea un stick USB cu Windows 10, trebuie doar să utilizați Instrument de creare a Microsoft Media, un software gratuit, fără instalare și ușor de utilizat pus la dispoziție direct de la Microsoft, care vă permite să descărcați imaginea ISO a Windows 10 și să generați suporturi de instalare a sistemului de operare folosind orice versiune de Windows.

Pentru a-l descărca pe computer, accesați Pagina de site Microsoft dedicată instrumentului și faceți clic pe buton Descărcați instrumentul acum. Descărcarea este completă, deschideți fișier .exe încasări și, în fereastra pe care o vedeți apare pe desktop, faceți clic pe butoane da și accepta.

Apoi, alegeți opțiunea Creați suport de instalare (unitate flash USB, DVD sau fișier ISO) pentru un alt computer și faceți clic din nou pe buton următor (de două ori la rând), apoi dacă doriți să utilizați pendrive-ul pe computerul curent, lăsați, de asemenea, marcajul în caseta de lângă element Utilizați opțiunile recomandate pentru acest computer, altfel scoateți-l în avans.

Dacă ați eliminat căsuța din caseta de mai sus, atunci utilizați meniurile derulante corespunzătoare pe care vedeți că par să definească setările referitoare la limbă, ediție și arhitectură din versiunea Windows.

Acum conectați unul dintre porturile USB de pe computer la unul pendrive, preferabil golească (deoarece toate datele prezente pe acestea vor fi eliminate) și având o capacitate egală cu cel puțin 8 GB. Apoi alege opțiunea Unitate flash USB în ecranul Instrument de creare media, faceți clic pe buton următor, selectați unitatea flash USB din lista afișată și apăsați din nou butonul următor.

După ce ați finalizat pașii de mai sus, așteptați descărcarea sistemului de operare de pe Internet și formatarea pendrivei și setarea ca unitate de pornire, apoi apăsați butonul capăt.

După ce ați creat pendrive-ul cu Windows 10, dacă doriți să acționați pe computerul curent, lăsați stick-ul conectat și reporniți sistemul, în timp ce, dacă trebuie să lucrați pe o altă locație, deconectați pendrive-ul de la PC-ul folosit, introduceți-l într-unul dintre porturile USB ale locației faceți referință și porniți-o (sau reporniți-o, dacă a fost deja în curs).

Apoi, porniți pendrive-ul cu Windows 10, așteptați ca ecranul să înceapă instalarea sistemului de operare să fie vizibil și urmați expertul care vă este propus să formatați computerul și să configurați utilizarea sistemului de operare, așa cum Am explicat în detaliu în tutorialul meu special axat pe cum să instalați Windows 10 de la USB.

Cum să restaurați Windows 10 de la backup

Restaurați Windows 10 de la backup

Dacă ați făcut anterior o copie de rezervă a computerului, așa cum am explicat în detaliu în al meu ghid asupra subiectului, îl puteți folosi pentru a restabili computerul în starea respectivă, fără a fi necesar să resetați întregul sistem sau doar programele, setările, fișierele dvs. etc. Dar cum o faci restaurați Windows 10 de la backup? O să vă explic imediat, este o adiere.

Pentru început, faceți clic pe butonul Buton Start (cel cu Steagul Windows) situat în partea extremă stânga a Taskbar și selectați pictograma de Setări (cel cu roata de transmisie) din meniul care apare.

În fereastra pe care o vedeți acum pe desktop, faceți clic pe intrare Actualizare și securitate, apoi selectați elementul restaurare în meniul din stânga și apăsați butonul Reporniți acum pe care îl găsiți în secțiune Pornire avansată.

În noul ecran pe care îl vedeți în acest moment, faceți clic pe formulare Depanarea, apoi pe asta Opțiuni avansate și selectați elementul Recuperarea imaginii de sistem. Așa că alegeți secțiunea numele contului dvs. Alegeți un cont pentru a continua, tastați ruda parolă (dacă este necesar) și apăsați butonul continuare.

Prin fereastră Selectați o copie de rezervă a imaginii de sistem care apare acum, Windows 10 vă va oferi să utilizați cea mai recentă imagine de sistem. Dacă doriți să îl utilizați pe acesta din urmă, faceți clic direct pe buton următor, altfel apăsați elementul mai întâi Selectați o altă imagine a sistemului și alegeți din listă pe cel care vă interesează. În cele din urmă, apăsați butonul capăt și așteptați recuperarea sistemului de operare prin imaginea de rezervă pentru a fi pornită și finalizată.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să eliminați stickerele de pe WhatsApp

Cum să elimini Instagram negru | irsafari.com