in , ,

Cum să recuperați fișierele șterse gratuit de pe unitatea pen


Ați făcut o mizerie destul de mare: ați șters din greșeală câteva fișiere de lucru foarte importante din stick-ul USB și, întrucât a fost singura copie existentă, prevedeți deja o prelegere sonoră din partea șefului și vă este teamă să nu suferiți consecințele pe care toate acestea le-ar putea aduce . Panicat, prin urmare, ați deschis imediat Google în căutarea unei soluții la acest inconvenient enervant, în speranța de a găsi ceva suficient de simplu și, mai ales, gratuit. Ei bine, sunt fericit să vă anunț că sunteți la locul potrivit, într-un moment care nu ar fi putut fi mai bun: de fapt, mai jos vă voi explica cum să recuperați fișierele șterse de pe drive-ul gratuit folosind niște software excelent conceput în acest scop, simplu de utilizat și, mai ales, gratuit.

Înainte de a merge, însă, permiteți-mi să vă ofer câteva informații de bază: când un fișier este șters de pe un stick, spațiul ocupat de acesta este marcat ca „spațiu liber” de sistemul de operare, dar fișierul anterior rămâne acolo, în așteaptă să fie suprascris (cu excepția cazului în care au fost utilizate soluții ștergerea securizată a datelor: în acest caz, fișierele șterse vor fi aproape nerecuperabile). Atâta timp cât acest lucru nu se întâmplă, acest fișier poate fi recuperat complet și fără probleme. Cu toate acestea, datele anterioare sunt suprascrise, recuperarea devine mai complicată cu cât sunt mai numeroase rescrierile făcute pe cheie: prin urmare, pot spune cu certitudine absolută că cu cât unitatea pen va fi utilizată între ștergerea datelor și încercarea de recuperare, cu atât sunt mai mari șansele de recuperare completă a fișierelor șterse. Este bine că sunteți pe deplin conștienți de acest lucru, înainte de a merge chiar înainte.

Cum spui? Eliminarea datează de acum puțin timp, prin urmare, aveți mari speranțe de refacere a fișierelor șterse? Perfect, atunci nu ezitați mai departe și citiți cu atenție toate instrucțiunile pe care vi le voi oferi în acest ghid: cu un pic de noroc, este posibil să puteți recupera complet fișierele șterse din greșeală, evitând astfel o prelegere de către șeful dvs. și unele consecințe nedorite la locul de muncă. În acest moment, trebuie doar să vă doresc multă muncă și, de fapt, mult noroc!

Index

Semănătoare de disc (Windows / macOS)

Burghiu disc

Burghiu disc este unul dintre cele mai bune programe de recuperare a datelor compatibile cu ambele ferestre asta cu MacOS, cu o interfață tradusă complet în italiană. Vă permite să recuperați din orice tip de fișier USB stick-uri, dar și din Hard disk. SSD. carduri SD este alte unități de stocare, cu capacitatea de a vizualiza aprevizualizare a fișierelor pierdute înainte de recuperare.

În plus, poate efectua unul scanare amanuntita pentru a recupera datele din sistemele de fișiere RAF neformatate sau RAW și include funcția Vault de recuperare care, dacă este activat, monitorizează fișierele șterse și își aduce aminte metadatele lor: acest lucru vă permite să recuperați fișierele șterse prin afișarea numele lor real, în loc de șiruri de neînțeles (ceea ce se întâmplă atunci când metadatele se elimină împreună cu fișierele) și, prin urmare, accelerarea întreaga procedură de recuperare.

poate sa Descărcați gratuit Disk Drill și folosiți-l pentru a recupera până la 500MB de date (echivalent cu sute de fotografii, de exemplu); după aceea, pentru a continua utilizarea programului, va trebui să achiziționați o licență pentru versiunea Pro, pornind de la aproximativ 100 de euro. Licența este valabilă pentru 3 stații de lucru, indiferent de sistemul de operare utilizat.

Pentru a obține versiunea gratuită a Disk Drill pentru Windows, prin urmare, conectat la site-ul oficial al programului și faceți clic pe buton Descarcă gratis.

Descărcarea este completă, deschideți fișier .exe obținut și, în fereastra care se deschide, faceți clic mai întâi pe buton instal și apoi mai departe Da. Configurarea se va finaliza automat în câteva secunde: când se întâmplă acest lucru, faceți clic pe buton Închide.

Instalarea Windows Disk Drill

Acum, pentru a recupera datele șterse de pe un stick USB sau orice altă unitate, tot ce trebuie să faceți este să porniți Disk Drill și să confirmați, folosind butonul Da. După aceea, faceți clic pe buton Acceptați și continuați (pentru a accepta condițiile de utilizare a software-ului) și apoi Continua.

Prin urmare, alegeți dacă să activați funcția Recovery Vault mutând la PE glasul de voce Activați protecția datelor, de sine distribuie informații anonime cu CleverFiles (Prin caseta corespunzătoare) și faceți clic pe sa incepem, pentru a accesa ecranul principal al Disk Drill.

În acest moment, trebuie doar să faceți clic pe pictograma din USB pendrive sau orice altă unitate din care intenționați să recuperați date și apăsați butonul Căutați date pierdute (dreapta jos), pentru a începe să căutați fișiere șterse. Dacă doriți, prin meniul derulant situat în partea dreaptă puteți alege metoda de recuperare a datelor care va fi utilizată (de ex. Toate metodele de recuperare. Analiza amănunțită sau Căutați partiții pierdute).

După ce au apărut rezultatele scanării (pe care le puteți întrerupe folosind butonul corespunzător situat în partea de sus), faceți clic pe tipul de fișier din care doriți să recuperați Imagini. Video. Audio. Documente este arhivePentru a afișa lista detaliată a fișierelor recuperabile.

Burghiu disc

Acum trebuie doar să căutați fișierele de interes, verificați casetele relevante și apăsați butonul Recupera, de mai jos, pentru a începe exportul într-un folder ales, pentru a fi selectat cu ajutorul butonului […] și confirmați folosind butonul O.K.

Pentru a vizualiza previzualizările fișierelor de recuperat, faceți clic pe pictogramaochi care apare lângă numele lor când treci peste ele. În schimb, pentru a filtra rezultatele căutării, apăsați butonul filtre (de asemenea, situată în partea de sus) și un meniu lateral va apărea, la dreapta, pentru a filtra rezultatele pe baza dimensiunea minimă a fișierului, la data anulării și de a alege dacă arată fișierele de sistem ascunse.

Cu toate acestea, utilizând meniul din stânga, puteți trece cu ușurință de la o categorie de fișiere la alta (Imagini. Video. Audio. Documente. arhive etc.) Confortabil, nu?

Burghiu disc

Dacă folosești MacOSCu toate acestea, după descărcarea Disk Drill site-ul oficial al programului, deschide fișier .dmg obținut și trageți pictograma software în folder Aplicații de către macOS.

Instalare MacOS Disk Drill

Acum, când porniți prima dată Disk Drill, trebuie să faceți clic pe butonul Incepe, tastați în parola de administrare Mac și dă Trimite. Apoi, trebuie să apăsați butonul Preferințe de securitate deschise, pentru a deschide Preferințe de sistem, faceți clic pe pictograma din lacăt situat în partea stângă jos, tastați din nou parola de administrare Mac, dă Trimite și faceți clic pe buton Permite prezent în dreapta jos.

Apoi treceți la filă intimitate, selectați elementul Acces complet la disc din bara laterală din stânga și bifați casetele pentru Discul Drill.app este BackService.app, Pentru a permite Disk Drill pentru a avea acces la disc și funcționează corespunzător. Dacă vi se solicită să ieșiți din aplicație, acceptați și reporniți Disk Drill, pentru a începe să o utilizați.

Burghiu disc

Acum, alegeți dacă continuați să utilizați Perforarea discului de bază sau dacă treceți la versiune Pro aplicație, faceți clic pe buton Recupera referitoare la unitatea de la care intenționați să recuperați fișierele șterse și așteptați ca scanarea să fie efectuată.

Apoi localizați fișierele de interes (le puteți previzualiza făcând clic pe pictogramaochi care apare lângă numele lor atunci când treceți peste ele cu cursorul mouse-ului), bifați casetele relevante și faceți clic pe buton Recupera, în partea dreaptă sus, pentru a le exporta într-un folder la alegere (această funcție pe macOS este disponibilă doar în versiunea Pro a aplicației, Basic vă permite doar să vizualizați o previzualizare a fișierelor recuperabile).

Burghiu disc

Dacă doriți să filtrați rezultatele căutării, puteți utiliza meniul derulant situat în partea de sus și puteți alege dacă va fi afișat doar Imagini. Video. Audio. Documente. arhive si asa mai departe.

Expertul de recuperare a datelor EaseUS (Windows / macOS)

Expertul de recuperare a datelor EaseUS

Un excelent software de recuperare a datelor pe care vreau să vă sfătuiesc să îl încercați este Expertul de recuperare a datelor EaseUS. Dacă nu ați auzit niciodată de acest lucru, acest cunoscut program produs de EaseUS vă permite să recuperați fișierele șterse de pe hard disk-uri, SSD-uri, carduri de memorie, memorii USB, camere foto, smartphone-uri, tablete și alte dispozitive de stocare în doar trei pași simpli (pornire, analiză și recuperare).

Suporta orice tip de fișier: de la fotografii la videoclipuri, de la documente la arhive comprimate și e-mailuri și vă permite să acționați în cele mai variate situații, chiar și după golirea coșului de reciclare, prăbușirea sistemului, infecții cu malware sau eliminare de partiții.

Este compatibil cu ambele ferestre asta cu MacOS și este disponibil în două versiuni: gratuit, care vă permite să recuperați până la 500MB de date (care pot deveni 2 GB, partajând programul online) și o plată fără limitări privind cantitatea de date care pot fi recuperate, prețurile începând de la 66,69 euro.

Dacă utilizați un Windows PC, poti descarca EaseUS Professional Recovery Wizard Professional prin conectarea la această pagină web și făcând clic pe buton Încercare gratuită. Această versiune a software-ului, dacă nu este activată prin achiziționarea unei licențe, vă permite doar să descoperiți fișierele recuperabile, nu să le salvați. Pentru a descărca Versiunea gratuită a programului de recuperare a datelor EaseUSîn schimb, ceea ce vă permite să recuperați până la 2 GB de date fără costuri, trebuie să vă conectați la această pagină web și faceți clic pe buton Descarcă gratis.

Când descărcarea este completă, deschideți fișier .exe am, răspunde Da când avertismentul apare pe ecran, asigurați-vă că caseta referitoare la Termenii de licență EaseUS (stânga jos) este bifată și apăsați butonul Instaleaza acum, Pentru a porni descărcarea și instalarea tuturor fișierelor necesare pentru operația EaseUS Data Recovery Wizard. Dacă nu doriți să trimiteți statistici anonime referitoare la utilizarea programului, extindeți secțiunea Personalizați instalarea (dreapta jos) și deselectați elementul corespunzător. La sfârșitul configurației, apoi faceți clic pe buton Începe acum, pentru a încheia procedura și pentru a începe Expertul de recuperare a datelor EaseUS.

Acum, pentru a recupera fișierele șterse de pe unitatea dvs. pen, selectațipictograma cheie din ecranul de pornire al EaseUS Data Recovery Wizard și faceți clic pe buton scanda, dreapta-jos. Așteptați, așadar, că rezultatele scanării arată fișierele pe care intenționați să le recuperați și selectați-le, bifând casetele corespunzătoare acestora.

Expertul de recuperare a datelor EaseUS

Dacă nu vedeți fișierele pe care sunteți interesat, încercați să răsfoiți diferitele căi care apar în bara laterală din stânga. Apoi apăsați butonul Recupera, Amplasat în partea dreaptă jos, indică pliant în care să exportați fișierele și ați terminat.

Dacă doriți, puteți face clic și pe element Filtru, în partea de sus, pentru a limita rezultatele căutării la anumite tipuri de fișiere: Grafice. Documente. Video. Audio. E-mail etc. Confortabil, nu?

Dacă utilizați un Mac, poti descarca Expertul de recuperare a datelor EaseUS folosind linkurile pe care vi le-am furnizat înainte și făcând clic pe articolul aferent Versiunea Mac a software-ului. După ce descărcarea este completă, pentru a instala programul, deschideți pur și simplu pachet .dmg aveți și trageți pictograma în folder Aplicații De calculator. Mai ușor decât atât?

Recuva (Windows)

Acum vreau să vă vorbesc Recuva: este un program gratuit excelent, disponibil și în limba italiană, care vă permite să restaurați fișierele șterse (întotdeauna pe cât posibil) de pe suporturi media, cum ar fi discuri portabile, carduri SD și, desigur, unități USB pen.

Pentru al utiliza, conectați-lui pagina de descărcare, faceți clic pe buton Descarcă versiunea gratuită apoi apăsați butonul Descărcare gratuită care este afișat pe ecran. Odată pe pagina următoare, faceți clic pe link CCleaner.com și așteptați fișierul de instalare (de ex. rcsetup153.exe) Este complet descărcat pe computer. Apoi, lansați fișierul obținut și, pentru a instala și porni imediat software-ul, apăsați butoanele Da. instalare este Fuga Recuva.

Dacă totul a mers în direcția corectă, ar trebui să vedeți primul ecran de Recuva pentru început: prin urmare, conectați pen drive computerul, apăsați butonul Redirecţiona în ecranul programului, indică tip fișier a recupera (toate filele sau doar categorii specifice), faceți clic din nou pe buton Redirecţiona, puneți marcajul de lângă casetă Într-o poziție specifică, apasa butonul Naviga și, din panoul propus ulterior, selectați tastaPictograma USB Drive Drive (de exemplu. Kingston (F 🙂) și faceți clic pe butoane O.K. Redirecţiona este Începe pentru a începe scanarea fișierelor.

După câteva minute, ar trebui să vedeți rezultatele scanării efectuate: în acest moment, tot ce trebuie să faceți este să puneți bifați lângă nume de fișier (sau fișiere) pe care doriți să le recuperați, apăsați butonul Recupera … și indicați dosarul în care să le salvați, făcând clic pe buton O.K de două ori la rând pentru a confirma și încheia operațiunea de recuperare.

Amintiți-vă întotdeauna să vă verificați fișierele înainte de a continua cu recuperarea fișierului cercuri colorate corespunzătoare fiecăruia dintre ele: numai cele marcate cu culoare verde ele pot fi recuperate complet; cele ale culoarea portocaliuîn schimb, identifică doar fișierele recuperabile parțial. Fișierele marcate cu pictograma roșuîn schimb, au fost suprascrise și, în consecință, probabil complet nerecuperabile.

Notă: dacă ați folosit stick-ul USB intens după ștergerea fișierelor de interes, sau dacă căutarea anterioară nu are rezultatul dorit, repetați procedura ilustrată mai sus, având grijă, totuși, să plasați și o bifare la intrare Activati ​​scanarea amanuntita, care apare imediat după specificarea categoriei de fișiere de căutat. Cu toate acestea, rețineți că acest mod, care efectuează o scanare – de fapt – mult mai aprofundat, va prelungi semnificativ calendarul analizei.

PhotoRec (Windows)

Dacă soluțiile anterioare nu au reușit să-ți îndeplinească așteptările, poți oferi o ocazie PhotoRec: Este o sursă deschisă și software-ul gratuit pentru recuperare de date, echipat cu un extrem de simplu de utilizat interfață, care lucrează „cot la cot“ cu software-ul TestDisk, de asemenea, proiectat cu același scop, dar care operează doar prin linia de comandă.

PhotoRec și TestDisk sunt ambele platforme, cu toate acestea, interfața grafică a fostei este furnizată numai pentru versiune ferestre; Pe Linux și macOS, cu toate acestea, programul ar trebui utilizat de pe linia de comandă.

Luând această premisă necesară, a venit momentul să intrăm în concret și să înțelegem cum funcționează PhotoRec pentru Windows: mai întâi, descărcați arhiva programului (care nu necesită instalare) conectându-vă la această pagină de internet și făcând clic pe buton TestDisk X.Y (Descărcare gratuită) corespunzătoare secțiunii în care formularea nu apare beta. În acest fel, veți descărca versiunea stabilă a programului și nu cea procesată.

Cu toate acestea, odată ce arhiva este obținută (de ex. testdisk-7.0.win.zip), extrageți-l într-un folder la alegere și faceți dublu clic pe fișier qphotorec_win.exe pentru a lansa programul. Dacă nu știți cum să extrageți un fișier zip, vă invit să consultați tutorialul meu specific pentru a obține informații despre el.

După aceea, apăsați butonul Da pentru a autoriza executarea fișierului și, ajuns în fereastra principală, utilizați meniu drop-down plasat în partea de sus pentru a selecta pen drive-ul din care să recupereze datele, ajutându-vă cu litera sa de a-l recunoaște fără posibilitatea de a înțelege neînțelegeri (de ex. Unitatea F:).

În acest moment, faceți clic pe perete despărțitor primar a tastei (sau, în general, a partiției din care intenționați să recuperați fișierele șterse) și apăsați butonul Naviga pentru a specifica folderul în care să salveze datele recuperate de program. Apoi, puneți marcajul de validitate lângă element întreg, faceți clic pe buton Formate de fișiere pentru a alege tipul (sau tipurile) de fișiere care vor fi recuperate și, pentru a finaliza și începe recuperarea, apăsați butonul Căutare.

Fișierele vor fi salvate din timp în timp, deoarece acestea sunt recuperate și complet automat, în folderul specificat anterior: Din păcate, numele atribuite acestora poate fi complet aleator, astfel cum este puțin probabil să fie în măsură să program revino la cele originale. Întotdeauna mai bine decât nimic, nu-i așa?

LazeSoft Mac de recuperare de date (MacOS)

Dacă nu utilizați Windows, dar intenționați să recuperați fișierele șterse prin Mac, Pot recomanda doar excelent Recuperarea datelor Mac LazeSoft, un program gratuit care poate recupera fișiere atât de pe discul instalat pe computer, cât și de pe suporturi de stocare externe, inclusiv stick-uri USB.

Pentru ao utiliza, conectați-vă la website din program, apăsați butonul Descărcare gratuită acum! și așteptați fișierul (de ex. lazesoftmacdatarecovery.dmg) este descărcat complet pe computer. Când se întâmplă acest lucru, lansați pachet dmg astfel obținut și trageți pictograma programului în dosarul Aplicații Mac.

În acest moment, accesați folderul menționat, faceți clic dreapta pe pictograma programului și apăsați de două ori pe element Tu deschizi să ocoliți restricțiile impuse de Apple aplicațiilor de la dezvoltatorii necertificați, introducând parola pentru a accesa sistemul, atunci când este necesar.

Odată ajuns în prezența ecranului principal al programului, faceți clic pe buton Undelete pentru a începe procedura de recuperare a fișierelor, selectați stick-ul USB din care doriți să recuperați fișierele și apăsați butonul Incepe cautarea pentru a începe scanarea discului, care poate dura câteva minute.

După finalizarea acestei operații, extindeți folderul Rezultatele fișierelor pierdute situat în bara laterală din stânga și alegeți tipul de fișier pe care doriți să-l restaurați, apoi puneți bifați lângă numele documentelor de recuperat și apăsați butonul Salvați fișiere situat pe partea din stânga sus pentru a alege dosarul în care pentru a le salva, și, astfel, a finaliza recuperarea. Dacă nu puteți găsi fișierul pe care doriți să îl recuperați imediat, puteți încerca să căutați-l în secțiunea Pierdute și fondate sau în folderul său original, ambele accesibile prin bara laterală a programului.

De asemenea, accesând cardul Tip fișier, puteți răsfoi fișierele recuperate direct pe baza extensiei lor, în timp ce utilizând bara de căutare situată în partea de sus puteți căuta elementele care vor fi recuperate după numele lor; în final, făcând clic pe numele fiecărui fișier, îl puteți previzualiza rapid.

Notă: Exact așa cum am explicat mai devreme, nu toate fișierele recuperabile sunt intacte și complete, prin urmare, după operația de restaurare, acestea nu pot fi deschise în mod corect. Pentru a înțelege care sunt fișierele recuperabile semnificativ, îi puteți ajuta cu previzualizarea lor sau, mai bine zis, aruncând o privire la Descarca Jocul: Pentru a economisi timp, evitați să încercați să recuperați fișierele care ocupă mult mai puțin spațiu decât ar trebui să ocupe de fapt.

Alte soluții pentru a recupera fișierele șterse de pe unitatea de pen gratuit

Cum se poate recupera fișierele șterse cu unitatea penală gratuit

Soluțiile pe care le-am indicat pentru dumneavoastră recuperați fișierele șterse gratuit de pe unitatea pen nu ai reușit să te conving complet? Nu aruncați în prosop permanent! Vă sfătuiesc, în schimb, să-mi consultați ghidurile cum să recuperați fișierele șterse de pe hard disk extern, ideea mea despre recuperarea datelor pe hard disk și lista mea de programe pentru recuperarea fișierelor șterse: Sunt sigur că, printre numeroasele soluții propuse, veți putea să găsiți cea care este exact potrivită pentru dvs.

Articol creat în colaborare cu CleverFiles și EaseUS.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

13168 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se descarcă Disney plus pe Smart TV

Cum recuperați fișierele șterse de pe SD