in , ,

Cum să personalizați Android irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Android este un sistem de operare foarte flexibil și personalizabil. Acest lucru înseamnă că, folosind instrumentele potrivite, este posibil să „afișați smartphone-ul ca un șoset” și să îl faceți perfect compatibil cu nevoile dvs., schimbând graficul sistemului de operare, personalizați aspectul aplicației și adăugându-i funcții care în mod implicit. nu erau planificate sau poate erau accesibile într-un mod mai incomod / complicat.

De asemenea, dacă sunteți obosit de aspectul sau funcțiile predefinite ale smartphone-ului dvs., puteți încerca să-l personalizați făcându-l așa cum doriți. Vă asigur că este mult mai ușor decât vă imaginați, nu este necesar să fiți un super expert sau un informatician profesionist! Dacă nu vă credeți, încercați să practicați indicațiile de mai jos cum să personalizați Android O să-ți dau și mă anunț.

Doar o mică precizare înainte de a începe: pentru tutorial am folosit un Huawei P40 echipat cu Android 10 (și interfața EMUI); cu toate acestea, indicațiile pe care le veți găsi mai jos sunt valabile puțin pentru toate modelele de smartphone-uri și tablete și pentru toate versiunile sistemului de operare robot verde. După ce am lămurit acest lucru, nu am altceva de făcut decât să vă doresc să citiți și să vă bucurați!

Cum să personalizați tapetul Android

Tapet Android

Tapet Android

Să începem acest ghid cum să personalizați Android din cel mai simplu lucru: fundaluri. La fel ca și pe computer, chiar și pe smartphone-uri și tablete, imaginile de fundal utilizate ca fundal al ecranului de început au importanța lor (importanță estetică, desigur).

Găsirea unei imagini frumoase, elegante, care se căsătorește mai ales cu tema grafică folosită pe Android nu este ușor, dar puteți reuși apelând la soluțiile potrivite.

Pe Play Store există mii de aplicații dedicate fundalurilor, dar, din păcate, multe dintre ele au reclame destul de enervante. Dintre puținele aplicații valide, 100% gratuite și gratuite de bannere invazive, vă recomand Imagini de fundal Google, care oferă o selecție de fundaluri frumoase împărțite pe teme (există peisaje, abstracte și multe altele). Pentru a-l folosi, începeți-l, selectați unul categorie, apoi unul fundal și apăsați butonul Setați tapet.

Ca o alternativă la aplicații, puteți evalua utilizarea a numeroase site-uri dedicate tapetelor, cum ar fi Motionwall și Unsplash: primul este un site care colectează cele mai bune imagini de fundal pentru smartphone-uri în ordine aleatorie (fără o categorizare reală); al doilea, pe de altă parte, este un site în care utilizatorii încarcă fotografii, adesea foarte frumoase și de o calitate foarte înaltă, care pot fi utilizate liber atât pentru descoperiri personale, cât și comerciale și care, în multe cazuri, se adaptează perfect pentru a fi folosite și ca tapet.

Pentru a descărca un fundal de pe site-urile doar menționate (sau de pe multe alte site-uri similare), trebuie doar să deschideți imaginea interesului dvs., efectuați o apăsare lungă pe ea și selectați elementul Salvați imaginea (sau ceva similar) din meniul care vă este propus. Apoi accesați aplicația galerie sau în Google Photos, selectați fundalul pe care tocmai l-ați descărcat și, după caz, apăsați butonul de meniu (⋮) sau cel din partajarea.

Apoi selectați elementele Setați ca> Tapet (sau direct opțiunea de a utiliza imaginea ca fundal), alegeți dacă aplicați efecte precum cele ale estompare (dacă este necesar) și, pentru a încheia, indică dacă trebuie să aplicați tapetul pe ecran de blocare, să ecranul de start sau a ambii.

În mod clar, procedura descrisă poate fi de asemenea folosită pentru a folosi orice fotografie din Galerie ca fundal. Dacă, pe de altă parte, doriți să răsfoiți și să aplicați imagini de fundal Android implicite, accesați ecranul de pornire, executați un robinet lung sau a ciupi într-un loc gol pe ecran și apăsați pe element Imagini de fundal care apare mai jos.

Pentru mai multe detalii și resurse, vă trimit la tutorialul meu dedicat în întregime imagini de fundal pentru Android.

Cum să personalizați pictogramele Android

Pictograme Android

Pictograme Android

După fundal, să vorbim despre icoane: pe Android există pachete care vă permit să schimbați, cu o singură atingere, aspectul tuturor pictogramelor de pe ecranul de pornire. Pentru a-l folosi, însă, trebuie să folosiți zei lansator compatibil cu acesta din urmă.

Dacă nu știți, lansatorul este cel care gestionează ecranul de pornire Android și îl puteți personaliza gratuit, pur și simplu instalând una dintre alegerile dvs. din Play Store și setând-o ca implicită.

Pe unele smartphone-uri, cum ar fi smartphone-urile Huawei cu interfață EMUI, există un lansator care acceptă pachete de pictograme personalizate și – poate chiar mai interesant – o aplicație implicită, numită tematică, care vă permite să descărcați ambele pachete de pictograme și teme complete cu fundaluri și pictograme.

Pentru a descărca seturi complete de icoane sau teme din aplicația Teme Huawei, trebuie doar să localizați conținutul de interes (există și gratuit și plătit), selectați-l și apăsați în secvență pe Descarcă / Cumpărare și apoi mai departe aplica.

Pe smartphone-urile altor mărci care nu acceptă nativ pachetele de pictograme personalizate, este posibil să apelați la lansatoare alternative, cum ar fi excelent Nova Lansator (gratuit în versiunea sa de bază, unul este apoi disponibil Versiunea primă plătite cu funcții avansate, cum ar fi cele pentru a adăuga foldere în sertar și a ascunde pictogramele aplicației). Apoi, trebuie să setați lansatorul ca implicit (acționând de exemplu în meniu Setări> Acasă sau Setări> Aplicații> Implicite> Aplicație Acasă) și descărcați una dintre numeroasele pachete de pictograme disponibile pe Play Store: le puteți găsi cu ușurință răsfoind categoria corespunzătoare sau cu o căutare manuală.

După ce ați găsit și instalat pachetul de icoane de care sunteți interesat, accesați setările lansatorului (de obicei faceți doar o apăsare lungă pe ecranul de start și selectați elementul Setări care apare mai jos), apoi accesați meniul pentru alegerea pachetului de pictograme pe care să-l utilizați (în Nova Launcher è Aspect> Stilul pictogramelor> Tema pictogramei) și selectați tema pictogramei pe care o preferați.

Pentru mai multe informații despre lansator pentru Android si sui pachete de pictograme pentru Android, Vă refer la ideile pe care le-am dedicat acestor componente.

Alte elemente care pot fi asimilate icoanelor sunt i widget, care diferă de acestea din urmă, prin faptul că sunt mai mari și conțin informații actualizate dinamic, cum ar fi știri, contoare Giga / minute sau prognoze meteo. Widget-urile pot fi instalate pe ecranul de start al Android și sunt asociate cu aplicațiile de pe dispozitiv.

Pentru a adăuga unul nou, tot ce trebuie să faceți este să mergeți la ecranul principal, să rulați un robinet lung sau a ciupi într-un punct gol al aceluiași și apăsați pe element widget-uri care apare mai jos. Așa că alegeți widgetul care vă interesează și trageți-l în poziția dorită a ecranului de start. Pentru informații suplimentare, citiți tutorialul meu pe widget-uri pentru Android.

Cum se pot personaliza fonturile Android

Cum se schimbă fonturile Android

font nu îți place sistemul folosit de Android? În acest caz, vă invit să încercați aplicații de genul HiFont, care vă permit să instalați fonturi personalizate cu ușurință: v-am povestit în detaliu în tutorialul meu din cum să schimbi fonturile pe Android.

Dacă, pe de altă parte, doriți pur și simplu să schimbați dimensiunea fontului pe ecranul principal și în meniurile Android, accesați meniul Setări> Afișare și luminozitate> Dimensiune font / text și afișare și utilizați barele de reglare de pe ecran pentru a seta caracterele după cum doriți.

Cum să personalizați tonul de apel Android

Tonuri de apel Android

Tonuri de apel Android

Lasă fundaluri, pictograme și fonturi, să trecem la tonuri de apel: un alt element care spune multe despre personalitatea utilizatorului care folosește un smartphone.

Dacă doriți pur și simplu să schimbați tonul de apel implicit pentru apeluri sau mesaje, profitând de cele deja incluse în sistemul de operare, trebuie să accesați meniul Setări> Sunete și vibrații și setați sunetele pentru care preferați Ton de apel telefonic. Tonul mesajului. Sunet de notificare și așa mai departe.

Pentru a descărca tonuri de apel personalizate, puteți, în schimb, să vă bazați pe una dintre numeroasele aplicații potrivite pentru scopul disponibil în Play Store, cum ar fi Zedge. ZEDGE este gratuit și, pentru a-l utiliza în mod rezonabil în siguranță din punct de vedere al confidențialității, trebuie doar să refuzați urmărirea publicității propusă la prima pornire (prin dezactivarea pârghiilor corespunzătoare). Apoi, pentru a căuta tonuri de apel, trebuie doar să selectați opțiunea Tonuri de apel din meniul lateral (care poate fi accesat apăsând pictograma ☰) și răsfoiți conținutul disponibil.

După ce găsiți un ton de apel, puteți asculta o previzualizare live apăsând butonul (▶ ︎)și setați-l ca ton de apel pe smartphone-ul dvs. apăsând butonul set apoi alegeți opțiunea pe care o preferați Set ton de apel (ton de apel pentru apeluri), Setați notificarea (ton de apel pentru notificări) etc.

Ați descărcat melodii de pe Internet și doriți să le setați ca ton de apel pe Android? Nimic nu ar putea fi mai simplu: există aplicații gratuite, cum ar fi Sunet Maker, care vă permite să alegeți orice melodie din memoria smartphone-ului și să o tăiați pentru a o transforma într-un ton de apel.

Funcționarea aplicației este foarte simplă: doar localizați melodia de interes, apăsați butonul ⋮ pentru aceasta din urmă și alegeți elementul edita din meniul care se deschide, pentru a accesa editorul pentru a crea tonul de apel. De acolo, folosiți doar Indicatorii pe ecran pentru a decupa porțiunea melodiei care va fi transformată într-un ton de apel și apoi apăsați pictograma dischetă, pentru a salva rezultatul final și aplicați-l ca ton de apel telefonic.

Pentru mai multe detalii, vă invit cu căldură să consultați ghidul meu tonuri de apel pentru Android, unde am explicat în detaliu atât modul de descărcare, cât și modul de creare și aplicare a tonurilor de apel noi pe sistemul de operare robot verde.

Cum să personalizați emoji Android

Android Elite Emoji

Dacă un utilizator mare al emoticonuri și, prin urmare, ați dori să știți cum să obțineți altele noi pe smartphone (sau tabletă)? În acest caz, deși Play Store este plin de tastaturi alternative care includ emoji de diferite tipuri, nu recomand să utilizați aceste soluții și recomand în schimb să vă bazați pe aplicații mai puțin invazive, care vă permit doar să copiați și să lipiți emoji acolo unde sunt necesare.

Instalarea unor tastaturi terțe poate reprezenta, de fapt, un risc de securitate foarte mare (tastaturile ar putea înregistra tot ceea ce este tastat pe ele; apoi cele pline de emoji, GIF-uri etc., care se încetinesc incredibil. tastați), așa că vă recomand să apelați la soluții de genul Elite Emoji și Bitmoji.

Primul este o aplicație care oferă o serie de emoji împărțite în categorii pentru a fi partajate în orice aplicație doriți (doar selectați una, apăsați butonul albastru deschis Trimiteți fotografii pe cont propriu, apoi pe voce ca imagine cu și alege aplicația pentru a o distribui); al doilea, pe de altă parte, este o aplicație pentru a crea avatare virtuale bazate pe caracteristicile dvs. și pentru a le împărtăși ca emoji în diverse aplicații.

Pentru a afla mai multe despre cum funcționează acestea și alte soluții editați emoji, consultați tutorialul pe care l-am dedicat în totalitate acestei teme.

Cum să personalizați tastatura Android

Tastatură Android

Tastatură Android

Ți-am spus doar despre asta: Nu recomand să schimbați tastatura implicită pentru Android, deoarece utilizarea unor tastaturi terțe poate compromite nu numai experiența utilizatorului (unele dintre ele sunt lente și funcționează defectuos), dar mai presus de orice confidențialitate (deoarece, potențial, ar putea înregistra tot ceea ce este tastat pe ele).

Acestea fiind spuse, există anumite tastaturi bune și sigure disponibile pe Play Store pe care le puteți lua în considerare. Mă refer în special la Tastatura oficială Google Gboard (implicit pe unele dispozitive Android) și Tastatura SwiftKey (de asemenea, predefinit pe multe dispozitive). Ambele sunt gratuite și cu caracteristici foarte interesante, ceea ce le face să merite încercate. De exemplu, Gboard vă permite să traduceți și să efectuați căutări „pe mână”, în timp ce SwiftKey are un excelent sistem de tastare glisant și acces rapid la emoji și GIF (totuși prezent și în Gboard).

Pentru a schimba tastatura, trebuie doar să descărcați una din Play Store, porniți-o și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a o seta ca implicită: în general, trebuie doar să accesați meniul Setări> Sistem și actualizări> Limbă și introducere (sau direct Setări> Limbă și introducere) și activați caseta referitoare la tastatura care trebuie activată.

Pentru mai multe informații despre cum să schimbați tastatura pe Android, citiți analiza aprofundată pe care am dedicat-o problemei.

Cum să personalizați WhatsApp pe Android

Cum să personalizați Android

Cum să personalizați Android

Te-ai săturat de fundalul implicit WhatsApp? Doriți să măriți caracterele chaturilor dvs. sau să activați tema întunecată în celebra aplicație de mesagerie? Nimic nu ar putea fi mai simplu: personalizarea WhatsApp este într-adevăr o joacă pentru copii.

Pentru a schimba imaginea de fundal activată WhatsApp, pornește aplicația, mergi la card Chat, apăsați butonul located situat în dreapta sus și selectați elementul Setări din meniul care se deschide. Apoi urcați Chat> Fundal și alegeți dacă luați un tapet din galerie (poate un fundal ca cele pe care le-am recomandat înainte), dacă adoptați o culoare solidă ca fundal sau dacă se instalează WhatsApp Wallpapers Library din Play Store cu câteva imagini de fundal gratuite gata de utilizare. Așadar, selectați imaginea interesului dvs. și ați terminat.

Revenind apoi la meniu Setări> Chat le poți schimba dimensiunea fontului în chaturi și temă, alegând între cel deschis, cel întunecat sau cel implicit (pentru a vă asigura că stilul WhatsApp se adaptează celui al interfeței Android, pentru dispozitivele care acceptă modul întunecat).

Pentru informații suplimentare, vă trimit la ghidurile mele imagini de fundal pentru WhatsApp și mai departe cum să activezi modul întunecat pe WhatsApp.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Google Takeout: cum funcționează | irsafari.com

Cum se instalează aplicațiile pe Huawei