in , ,

Cum să formatați un stick USB cu Mac


Trecerea de la PC la Mac nu este la fel de traumatică cum ar dori cineva să creadă, dar, așa cum este logic în aceste circumstanțe, trebuie să durezi câteva săptămâni pentru a te obișnui cu noul sistem de operare și pentru a dobândi încrederea necesară cu meniurile sale, funcțiile sale și toate instrumentele care sunt integrate în acesta. Pe scurt, atunci când se confruntă cu o schimbare atât de radicală, chiar și cele mai comune proceduri, cum ar fi formatarea unui pendrive, necesită mai multă atenție. De aceea, astăzi am decis să vă dau o mână și să vă ofer un ghid special pas cu pas cum să formatați un stick USB cu Mac.

După cum am spus, deși vi se poate părea complicat, operațiunea respectivă este de fapt extrem de simplă de efectuat și durează doar câteva minute. De asemenea, vreau să clarific faptul că, experiență în utilizarea macOS-ului deoparte, nu este absolut esențial să fie, așa cum spun ei, „geek”, într-adevăr.

Acestea fiind spuse, vă sugerez să vă așezați confortabil în fața computerului dvs. marca Apple, să faceți câteva momente gratuite doar pentru dvs. și să vă concentrați să citiți indicațiile pe care urmează să vi le ofer. Sunteți gata? Da? Foarte bine! Deci, să interzicem discuția și să continuăm.

Index

Informații preliminare

USB pendrive

Înainte de a ajunge la inima tutorialului, apoi înainte de a explica, în detaliu, cum să poți formatați un stick USB cu Mac, sunt cateva informații preliminare că este de datoria mea să vă ofer să vă asigurați că totul merge perfect.

Pentru început, este bine să specificăm ce se înțelege exact când vorbim formatare. Dacă nu sunt conștient de aceasta, aceasta este procedura care vă permite să pregătiți un mediu de stocare în masă specific pentru a-l putea utiliza pentru stocarea datelor. Datorită acesteia, prin urmare, este posibil să se determine modul în care pendrive, hard disk etc. trebuie să gestioneze fișierele pe care le vor conține, ștergând datele de pe unitate.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont în această privință este alegerea unei Sistemul de fișiere adecvat, adică sistemul care vă permite să determinați compatibilitatea suportului de memorie cu diverse sisteme de operare și dispozitive, precum și dimensiunea maximă a fișierelor individuale care pot fi stocate pe suportul de referință și modul în care sunt gestionate. Mai jos sunt principalele sisteme de fișiere (macOS și nu) și caracteristicile acestora.

  • HFS / HFS + și APFS – acestea sunt sistemele de fișiere Mac. APFS este mai recent și garantează performanțe mai bune, în special în ceea ce privește SSD-urile. Vă recomandăm să le utilizați numai dacă suportul de stocare care urmează să fie formatat va fi utilizat doar pe dispozitivele Apple.
  • FAT32 – este cel mai vechi și mai răspândit sistem de fișiere (este utilizat pe computere, dispozitive mobile, televizoare inteligente, decodificatoare, console de jocuri video etc.). Cu toate acestea, are diverse defecte, cum ar fi incapacitatea de a gestiona fișiere unice mai mari de 4 GB și tendința de a fragmenta mai mult datele, cu consecința încetinirii deschiderii lor. Cu toate acestea, este suportat de practic orice dispozitiv și sistem de operare. Pe scurt, este cea mai bună soluție dacă trebuie să interfațați cu multe dispozitive și / sau sistem de operare diferite, precum și, desigur, dacă aveți nevoi specifice legate de utilizarea discului pe un dispozitiv compatibil numai cu sistemul de fișiere în cauză.
  • NTFS – este sistemul de fișiere implicit Windows. Nu este acceptat în același mod ca FAT32 (pe Mac-uri este acceptat doar pentru citire, pentru a-l folosi în scris trebuie să profitați de soluții terțe), dar oferă o performanță mai bună, este mai puțin supus fragmentării și nu are limita de 4 GB pe fișier. Evident, reprezintă cea mai bună soluție pentru cei care trebuie să utilizeze un dispozitiv de stocare în mare parte pe Windows.
  • exFAT – este o versiune mai avansată a FAT32. Suporta numeroase tipuri de dispozitive și sisteme de operare și nu are o limită de 4 GB pe fișier. Este ideal pentru cei care trebuie să interfețe cu mai multe sisteme de operare și dispozitive și trebuie să stocheze fișiere cu dimensiunea de peste 4 GB.
  • EXT3 / EXT4 – sunt sistemele de fișiere din lumea Linux. Prin urmare, ar trebui să fie luate în considerare numai dacă formatați un dispozitiv pentru a fi utilizat cu una dintre numeroasele distros.

Având în vedere că procedura de formatare implică în mod inevitabil pierderea datelor de pe unitatea flash USB de referință, înainte de a pune în practică instrucțiunile despre ce trebuie să găsiți în acest ghid, vă recomand să efectuați un copie de rezervă orice fișiere care pot fi prezente pe media, astfel încât să le poți accesa fără probleme chiar mai târziu. Pentru mai multe informații în acest sens, vă sugerez să-l citiți pe al meu tutorial specific pe această temă.

De asemenea, știți că dacă dețineți un MacBook de producție recentă, echipat doar cu porturi Thunderbolt în format USB-C, pentru a conecta unități standard cu un conector USB clasic (USB-A) la computer, va trebui să profitați de un butuc sau a adaptor, ca și în cazul celor pe care le găsiți raportate mai jos.

HooToo USB C Hub 6 în 1 Adaptor pentru hub USB C, port HDMI 4K, 3 porturi U …

Vezi oferta pe Amazon

Adaptor AUKEY USB C la USB 3.0 (3 piese) Conector de tip C la USB A pentru …

Vezi oferta pe Amazon

Cum să formatați un stick USB pe Mac

Fără clarificările de mai sus, haideți să aflăm în centrul atenției și să aflăm care sunt pașii pentru a putea format un stick USB cu Mac. Pentru a afla mai multe, continuați să citiți.

De la Utilitatea discului

Formatarea stick-ului USB din Disk Utility pe macOS

Dacă doriți să aflați cum să formatați un stick USB cu Mac, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să conectați pendrive-ul de referință la unul dintre Porturi USB a stației și pornește Utilitatea discului, aplicația „standard” disponibilă pe macOS datorită căreia este posibil să gestionați cu ușurință diverse tipuri de hard disk-uri și suporturi externe conectate la computer, făcând clic pe relevanța icoană (cel cu hard disk-ul și stetoscopul) pe care îl găsiți în folder Alte din Platforma de lansare.

Odată ce fereastra Disk Utility apare pe desktop, selectați numele unității flash USB din bara laterală din stânga (dacă vedeți doar partițiile, pentru a remedia faceți clic pe meniu Vedere, în partea de sus și alegeți elementul Afișați toate dispozitivele), apoi apăsați butonul inițializează plasat deasupra.

În acest moment, indicați sistemul de fișiere pe care doriți să-l utilizați pentru a format unitatea din meniul derulant Format, alegând între FPP. MacOS extins cu jurnal (care ar fi HFS +), MS-DOS FAT (care ar fi FAT32) sau exFAT.

După aceea, introduceți numele pe care îl doriți pe disc pendrive în câmp Nume și selectați schema de mapare între Harta partițiilor GUID (care este implicit pentru macOS) e Înregistrare de pornire master (MBR) (pentru unitățile care vor fi folosite pe Windows) din meniul derulant sistem.

Dacă considerați că este necesar, puteți determina, de asemenea, gradul de securitate cu care doriți să se efectueze formatarea sau puteți defini numărul de date pe care dispozitivul de stocare trebuie suprascris. De mai multe ori un fișier este suprascris și cu atât mai puține sunt șansele ca acesta să fie recuperat prin software special, cum ar fi cele menționate în ghidul meu despre modul de recuperare a fișierelor șterse.

Pentru a face acest lucru, apăsați butonul Opțiuni de securitate și definiți gradul de securitate pe care îl preferați, mutând cursorul pe bara de reglare corespunzătoare: puteți decide dacă efectuați un format foarte rapid, dar nu foarte sigur sau foarte sigur, dar mai lent. În total, există patru moduri de durabilitate și securitate. După ce ați făcut alegerea, faceți clic pe buton O.K pentru a vă confirma intențiile.

După parcurgerea pașilor de mai sus, pentru a începe procedura de formatare, faceți clic pe buton inițializează. În câteva secunde, vi se va afișa o bară de progres albastră situată în centrul ferestrei și care va indica gradul de finalizare a operației. Când ați terminat, veți vedea că apare un mesaj pe ecran. Prin urmare, închideți avertismentul făcând clic pe buton Sfârșit.

De la terminal

Formatarea pendrive de la Terminal pe macOS

Ca o alternativă la utilizarea Disk Utility, puteți lua în considerare formatarea unui stick USB cu Mac funcționând din linia de comandă sau folosind Terminal. Deși poate părea o procedură mai puțin practică, în realitate nu sunt necesare abilități tehnice speciale.

Deci, pentru a forma un pendrive în acest mod, conectați mai întâi dispozitivul de referință la unul dintre Porturi USB Mac, apoi apelează Terminalul selectând unul relevant icoană (cel cu fereastra neagră cu linia de cod) pe care îl găsiți în folder Alte din Platforma de lansare.

În acest moment, tastați comanda diskutil list, urmată de apăsarea butonului Trimite pe tastatură, pentru a vizualiza lista dispozitivelor de stocare conectate la Mac.

Apoi, identificați pendrive-ul care va fi formatat în lista care vă este arătată și dați comanda diskutil erasedisk fileSystem nuovoNome /dev/percorsoMemoria (in loc de Sistemul de fișiere introduceți sistemul de fișiere pe care l-ați ales în loc de nume nou introduceți numele pe care doriți să-l atribuiți dispozitivului, în timp ce în loc percorsoMemoria introduceți calea unde se află stick-ul USB), apăsați din nou butonul Trimite pe tastatura Mac și așteptați să înceapă și să finalizeze procedura.

Cum să formatați un stick USB pentru Mac și Windows

Formatarea stick-ului USB din Disk Utility pe macOS

Dacă trebuie să formatați un stick USB cu Mac cu posibilitatea de a-l putea folosi ferestre, trebuie să puneți întotdeauna în practică procedura corespunzătoare prevăzută Utilitatea discului pe care v-am descris-o în pas pentru a începe ghidulCu toate acestea, fiind atent, în acest caz specific, să alegeți sistemul de fișiere MS-DOS (FAT) sau exFAT din meniul derulant Format și setați schema de mapare la Record de pornire master (MBR) (adică cel folosit în prezent de Windows) din meniul derulant sistem.

Cum să formatați un stick USB NTFS cu Mac

Paragon NTFS pentru Mac

Întrucât sistemul de fișiere NTFS a fost proiectat de Microsoft pentru sistemele Windows, iar pe macOS este acceptat doar pentru citire și, prin urmare, nu poate fi utilizat pe calculatoarele marca Apple pentru diferite operațiuni (scriere, editare și formatarea hard disk-urilor, stick-urilor), nu este posibilă formatarea un stick USB cu Mac prin setarea acestuia din urmă.

Singura modalitate de a evita această limitare este să folosiți instrumente speciale instrumente terțe special conceput pentru a permite asistența completă pentru unitățile NTFS. Pentru toate detaliile cazului, vă refer la citirea ghidului meu special concentrat pe cum să formatați NTFS cu Mac.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

14241 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să depui bani în banca GTA

Cum să reinstalați Instagram | irsafari.com