in , ,

Cum să filmați ecranul PC-ului

Hotswingers Petreceri de swing

Ai dori să faci videoclipuri pentru a le arăta prietenilor tăi cum să folosească un anumit program, dar nu ai idee cum să filmați ecranul PC-ului? Liniștit, trebuie să știți că este o operație foarte simplă și că, pentru a o efectua, nu trebuie să apelați la cine știe ce programe.

Dacă doriți să faceți videoclipuri prin fotografierea a tot ceea ce se întâmplă pe desktopul computerului, tot ce trebuie să faceți este să apelați la una dintre numeroasele aplicații pe care urmează să le recomand (unele dintre ele fiind incluse „standard” în Windows și macOS). Acestea sunt soluții ușor de utilizat, pe care toată lumea le poate utiliza fără dificultăți speciale.

Din moment ce par mai degrabă luat de subiect, aș spune să nu pierdeți mai mult timp la chat și să începeți imediat: luați-vă timpul necesar pentru a vă concentra pe citirea acestui ghid și urmați instrucțiunile pe care vi le voi oferi în scurt timp, identificând ceea ce credeți că sunteți cel mai bun software de înregistrare pe ecran pentru nevoile dvs. Citind fericit și bucurați-vă!

index

Cum să înregistrați ecranul PC-ului Windows

Hai să mergem direct la punct și să vedem cum se înregistrează ecranul PC-ului pe Windows folosind diverse soluții adecvate scopului, aproape toate 100% gratuit.

Cum să înregistrați ecranul pentru computer Windows 10

Aplicația Xbox

Daca vrei înregistrați ecranul PC-ului pe Windows 10, prima soluție pe care vă invit să o luați în considerare este aplicația Xbox, integrat „standard” în această ediție a sistemului de operare Microsoft.

După cum puteți ghici, aceasta este o soluție concepută special pentru jocurile video de joc, dar, dacă este necesar, poate fi folosită și fără probleme pentru a înregistra orice altă activitate desfășurată pe PC.

Rețineți, totuși, că pentru a profita de această soluție computerul dvs. trebuie să integreze una dintre următoarele carduri grafice: Seria AMD Radeon HD 7700; Seria AMD Radeon HD 7700M; Seria AMD Radeon HD 8500; Seria AMD Radeon HD 8500M; Seria AMD Radeon R7 / R9 sau mai târziu; NVIDIA GeForce 600 sau o versiune ulterioară sau NVIDIA GeForce 800M sau o versiune ulterioară. Dacă nu știi cum să verificați ce placă grafică este instalată pe computer, puteți consulta ghidul în care vă explic cum se face.

Pentru a profita de aplicația Xbox, lansați-o (doar căutați „Xbox” în Bara de căutare Cortana situat în partea stângă jos și faceți clic pe prima apariție găsită); apoi apăsați tastele simultan Câștigă + G pe tastatură și, atunci când este întrebat dacă este un joc, faceți clic pe buton Este un joc.

În bara de instrumente din partea de jos, apoi faceți clic pe buton Înregistrează-te acum și începeți înregistrarea. Pentru ao opri, faceți clic pe buton Nu mai înregistrați Si asta e.

Înregistrarea acțiunilor utilizatorilor

Ca alternativă la aplicația Xbox pe care o puteți utiliza Înregistrări ale acțiunii utilizatorului: încă unul utilitate integrată în sistemul de operare Microsoft (disponibil și în versiunile anterioare de Windows) adecvate scopului.

Pentru a profita de acesta, deschideți meniul start (făcând clic pe steag), tastați „Înregistrarea acțiunilor utilizatorului” în bara de căutare și faceți clic pe prima apariție care este găsită.

Apoi faceți clic pe buton Începeți înregistrarea pentru a începe înregistrarea și, atunci când sunteți gata să faceți acest lucru, opriți-l făcând clic pe buton Nu mai înregistrați.

În fereastra care se deschide, puteți previzualiza înregistrarea făcută: pentru a o salva, faceți clic pe buton Salvați, indică numele și locația în care puteți salva rezultatul final (care va fi exportat ca Arhiva ZIP) și faceți clic din nou pe buton Salvați.

Pentru a vizualiza înregistrarea acțiunilor efectuate pe ecran, extrageți conținutul fișierului ZIP obținut și deschideți documentul MHTML într-o browser-.

Cum să înregistrați ecranul PC-ului cu OBS

OBS

Dacă sunteți în căutarea de soluții mai avansate decât cele incluse „standard” în computer, poate pentru că aveți nevoie înregistrați ecranul PC-ului cu audio, Nu pot decât să vă sfătuiesc Deschideți programul de radiodifuziune.

Cunoscut și prin acronim OBS, este disponibil nu numai pentru Windows, ci și pentru macOS și Linux și vă permite să înregistrați atât ce se întâmplă pe biroul computerului, cât și să îl transmiteți pe platforme precum YouTube și Twitch și să creați înregistrări combinate între desktop și alte surse, pentru es. camera web.

Pentru a filma ecranul PC-ului cu OBS, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să instalați programul pe computer. Pentru a face acest lucru, conectați-vă la Site-ul OBS și faceți clic pe butonul albastru ferestre. Descărcarea este completă, deschideți fișier .exe obținut și faceți clic pe butoane da. Următor → (de două ori la rând), instalare și finalizarea, pentru a încheia configurarea.

Configurare OBS

După instalarea și pornirea OBS, trebuie să configurați software-ul pentru a surprinde ceea ce se întâmplă pe ecranul computerului.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe buton Nu (pentru a închide fereastra care vă invită să urmați procedura de configurare ghidată), apoi pe buton Setări situat în partea de jos dreapta și selectați elementul Ieșire din bara laterală a ferestrei care se deschide.

Asigurați-vă, așadar, că în meniul derulant corespunzător articolului Modul de ieșire elementul este selectat Simplu; specifică folderul în care să salvezi înregistrările prin voce Calea de înregistrare; folosiți meniul derulant Calitatea înregistrării pentru a alege calitatea înregistrării (recomand La fel ca și cea directă); regulă Rata de biți și codificarea filmului, prin meniurile corespunzătoare din secțiune direct; indică formatul video care va fi utilizat pentru înregistrare (de exemplu mp4) și faceți clic pe aplica și O.K, pentru a vă salva preferințele.

Setări OBS

Dacă doriți să difuzați și în direct, selectați vocea direct din bara laterală din stânga, selectați unul dintre serviciile acceptate (de ex. TIC nervos sau YouTube) din meniul derulant corespunzător, apăsați butonul pentru conectați-vă contul și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura totul. Apoi apăsați în sus Aplicați / OK, pentru a vă salva preferințele.

După finalizarea acestui pas fundamental, trebuie să comunicați programului ce surse trebuie să utilizeze pentru captarea videoclipurilor. Apoi faceți clic pe buton (+) așezat sub cutie surse și selectați Capturați ecranul din meniul care apare, pentru a face înregistrări pe întregul desktop. Lăsați activ setările implicite făcând clic pe buton O.K în fereastra care se deschide și apoi „modelează” fotografia în previzualizarea OBS așa cum doriți.

OBS

Dacă doriți să faceți un film în care fluxul video desktop și webcam sunt înregistrate simultan, faceți clic din nou pe buton (+) din surse, selectați Dispozitiv de captare video din meniul care apare și apăsați întotdeauna O.K (asigurați-vă că alegeți camera web potrivită din meniul corespunzător). Apoi, mutați caseta webcam-ului în punctul video pe care îl preferați (de exemplu, în dreapta sus).

În cele din urmă, întotdeauna prin buton (+) din cutie surse, adăugați captura laaudio de intrare (adică cel care vine de la microfon) și / sauiesire audio (cel care vine de la PC), ajustați nivelurile de volum prin casetă Mixer audio apoi începe înregistrare și / sau Trăi făcând clic pe unul dintre butoanele corespunzătoare situate în dreapta ferestrei principale OBS.

În cele din urmă, trebuie doar să apăsați butonul pentru începe înregistrarea (sau live), în dreapta jos, și faceți videoclipul dvs. Când ați terminat, apăsați butonul pentru opriți înregistrarea (sau direct) și veți găsi filmul de ieșire în folderul specificat în preferințele OBS.

Dacă doriți mai multe informații pe cum să descărcați OBS Haide cum să setați OBS, citind informațiile pe care tocmai le-am legat cu siguranță vă va fi de mare ajutor.

Cum să înregistrați ecranul PC-ului cu VLC

Înregistrare desktop VLC

Chiar dacă nu este soluția ideală, dacă vrei, poți și tu înregistrați ecranul PC-ului cu VLC: foarte faimos player media liber și open source disponibil pentru Windows, MacOS și Linux. Permiteți-mi să explic cum.

Mai întâi, instalați VLC: mergeți la al lui pagina de descărcare, faceți clic pe butonul portocaliu Descărcați VLC și așteptați descărcarea fișierului său de instalare. Apoi, deschideți fișier .exe ai, faceți clic pe butoane da și O.K, faceți clic pe buton de trei ori succesiv Redirecţiona și, pentru a finaliza procedura, faceți clic pe butoane Instalare și Închide.

După instalarea și pornirea VLC, deschideți meniul In medie (stânga sus) și selectați elementul Convertiți / salvați. În fereastra nouă care s-a deschis, apoi faceți clic pe fila Dispozitiv de achiziție, selectați elementul Spațiul de lucru din meniul a Metoda de achiziție și ajustați frecvența de actualizare, folosind meniul Rata de cadru dorită pentru achiziție (Îți sugerez să te înființezi 50 f / s).

înregistrați cu VLC

După aceea, faceți clic pe buton Convertiți / salvați plasat în partea de jos și, în ecranul care vă este arătat, asigurați-vă că câmpul Sursă este setat pe opțiune ecran: , verificați dacă elementul este bifat Convertit (în secțiune Setări) și apoi selectați opțiunea Video – H.264 + MP3 (MP4) din meniu Profil.

Apoi faceți clic pe buton Naviga situat în secțiune Destinaţie (în partea de jos a ferestrei), lângă intrare Fișierul țintăși selectați locația pentru a salva noul fișier, specificându-l Nume în câmpul text corespunzător. Apoi faceți clic pe buton Salvați.

Ei bine, acum puteți începe în sfârșit înregistrarea pe ecran: faceți clic pe buton Începe, situată în partea de jos și, parcă prin „magie”, VLC va începe imediat să înregistreze tot ce se întâmplă pe desktop.

Când sunteți gata să faceți acest lucru, atunci opriți înregistrarea făcând clic pe butonul Stop (icoana din pătrat situat în bara de jos a programului) și ați terminat. Fișierul de ieșire va fi salvat în locația specificată anterior.

Pentru mai multe informații despre cum se descarcă VLC Haide cum se înregistrează cu VLC, Te refer la citirea informațiilor pe care le-am dedicat subiectului și pe care tocmai le-am legat de tine.

Alte soluții pentru înregistrarea ecranului PC-ului

Captură de ecran CamStudio

Desigur, sunt multe alte soluții pentru înregistrarea ecranului PC-ului. Mai jos enumăr câteva dintre ele care, în umila mea părere, sunt printre cele mai bune disponibile pe piață.

  • CamStudio – este un program gratuit disponibil exclusiv și exclusiv pentru sistemul de operare Microsoft Microsoft, extrem de rapid și ușor și care are o interfață de utilizator foarte ușor de utilizat. Programul vă permite să înregistrați videoclipuri desktop în format AVI și în format Flash SWF. Adăuga direcții, săgeți și scrieri la videoclipurile înregistrate.
  • Studioul Camtasia – este unul dintre cele mai bune software pentru a semna ecranul computerului prezent în prezent în pătrat, disponibil pentru Windows și macOS, prin intermediul căruia este posibilă înregistrarea rapidă și ușoară, fără a sacrifica calitatea. De asemenea, vă permite să adăugați narațiuni în timp real la înregistrările făcute, ceea ce o face perfectă pentru utilizare și în scopuri educaționale. Costă 269,05 euro, dar puteți testa funcționalitatea sa gratuit timp de 30 de zile. Ți-am spus deja despre asta acest alt ghid. Uită-te la ea.
  • Screencast-o-Matic – dacă nu ați auzit niciodată despre asta, știți că este un serviciu online gratuit care vă permite să filmați ecranul PC-ului prin instalarea unei mici aplicații pe computer. Funcționează pe Windows și macOS cu toate cele mai populare browsere, dar are anumite limitări de care trebuie să fiți conștienți: în versiunea gratuită, de fapt, vă împiedică să creați videoclipuri mai mult de 15 minute, nu captează audio de pe PC (doar cea a microfon) și imprimă un logo pe toate videoclipurile generate (nu foarte mari, în stânga jos). Pentru a elimina aceste și alte limitări, trebuie să vă abonați, prețurile începând de la 1,65 USD / lună.

Pentru mai multe informații despre funcționarea acestor programe și a altor programe de înregistrare a ecranului, mă refer la citirea ghidurilor dedicate programe pentru înregistrarea ecranului și ai programe pentru înregistrarea videoclipurilor. Sunt sigur că aceste lecturi vă vor ajuta și ele.

Cum se înregistrează ecranul Mac

Folosește o Mac? Ei bine, în acest caz, să știți că pentru a filma ecranul puteți profita de unele utilități incluse „standard” în macOS și de asemenea câteva soluții terțe.

Captura de ecran

Înregistrați ecranul Mac

Dacă utilizați o versiune a MacOS egal sau mai târziu decât 10.14 (Mojave), puteți conta pe utilitate Captura de ecran care, pe lângă faptul că permite capturi de ecran, vă permite, de asemenea, să înregistrați ecranul Mac.

Pentru a utiliza utilitarul în cauză, apelați pictograma acesteia din folder Alte din Platforma de lansare sau apăsați combinația de taste cmd + schimb + 5.

După ce apare bara de instrumente Snapshot, faceți clic pe butonul pentru a înregistraMac ecran complet (fereastra cu simbolul REC) sau numai o parte din ea (dreptunghiul punctat cu simbolul REC) și faceți clic pe buton Record, pentru a începe înregistrarea.

Când înregistrarea este completă, faceți clic pe buton Stop prezent în bara de meniu macOS (dreapta sus) și videoclipul pe care l-ați făcut va fi salvat în folderul în care imaginile de ecran sunt salvate implicit (Desktop, dacă nu l-ați editat).

Dacă faceți clic pe miniatura filmului care apare în colțul din dreapta jos al ecranului, aveți opțiunea de a o tăia din urmă, de a o împărtăși sau de a o coșua folosind instrumentele de editare oferite de sistem. Pentru mai multe informații, citiți tutorialul meu pe cum să înregistrați ecranul Mac.

QuickTime Player

Captura de ecran care arată cum se înregistrează videoclipul desktop

De asemenea QuickTime Player, playerul multimedia inclus în toate edițiile de macOS, vă permite să înregistrați ecranul computerului. În funcție de nevoile dvs., puteți crea ecran (sau separat) computer sau înregistrări webcam. În mod implicit, toate înregistrările video sunt salvate în format MOV.

Pentru a filma ecranul Mac cu QuickTime Player, porniți programul în cauză, deschideți meniul Fişier (în stânga sus a barei de meniu) și selectați elementul Înregistrare pe ecran nou de la acesta din urmă. Apoi apăsați pe buton Rec atașat la noua fereastră care se va deschide pe birou și … începe spectacolul!

Dacă doriți, înainte de a face clic pe buton Rec, Vă puteți asigura că audio este, de asemenea, înregistrat. Pentru a face acest lucru, apăsați pe cel mic săgeată îndreptată în jos prezent în ecranul QuickTime Player pe care îl vizualizați și apoi selectați elementul Microfon integrat: microfon intern. În plus, dacă doriți să înregistrați desktopul, doriți ca clicurile mouse-ului să fie vizibile, nu uitați să selectați opțiunea Afișează clicuri ale mouse-ului în înregistrare. Apoi faceți clic pe oriunde pe ecran pentru a începe înregistrarea întregului ecran.

Alternativ, dacă doriți să definiți o anumită zonă de filmat, faceți clic pe punctul dorit, țineți apăsat și definiți un ecran pătrat sau dreptunghi.

După terminarea înregistrării, faceți clic pe buton Stop situat în partea dreaptă sus a barei de meniu și așteptați ca fereastra cu fișierul de înregistrare să fie vizibil. Apoi folosiți controalele atașate la playerul care vă este arătat, pentru a începe și a opri redarea filmului, trimiteți-l înainte și înapoi sau pentru a ridica și coborî nivelul audio.

În cele din urmă, salvați videoclipul obținut accesând meniul File> Save …> Export as.

OBS și VLC

VLC

Pe lângă soluțiile integrate în macOS despre care tocmai v-am spus, puteți profita și de aplicații terțe valide, cum ar fi OBS și VLC, despre care v-am povestit pe larg în rândurile anterioare.

În ceea ce privește OBS, după ce a descărcat programul de pe Mac, vă puteți referi la instrucțiunile pe care vi le-am dat anterior pentru a utiliza software-ul, deoarece funcționează exact ca la Windows.

Destul de diferit pentru VLC, care are o interfață de utilizator ușor diferită de versiunea sa pentru Windows. Permiteți-mi să vă dau instrucțiuni specifice în acest sens.

Mai întâi, descărcați VLC: mergeți la ale lui pagina de descărcare, faceți clic pe butonul portocaliu Descărcați VLC și, când descărcarea este completă, deschideți pachet .dmg tu ai.

Apoi trageți pictograma în VLC în folder Aplicații de macOS și, după ce ați accesat ultima, faceți clic dreapta pe pictograma programului și selectați elementul Tu deschizi de două ori la rând (operație necesară pentru a „ocoli” restricțiile impuse de Apple pe software-ul necertificat).

După instalarea și pornirea programului, deschideți meniul Fişier (stânga sus) și selectați elementul Deschideți dispozitivul de achiziție. Apoi faceți clic pe buton O.K prezent în caseta deschisă (pentru a acorda acces VLC la fișiere cu un volum detașabil). În fereastra care s-a deschis, apoi selectați opțiunea Ecran din meniul derulant din partea de sus, setați valoarea 50 în câmpul text Cadre pe secundă, bifeaza casuta Ieșire debit și faceți clic pe buton Setări.

Acum, puneți bifați lângă mențiune Fişier, apasa butonul Naviga și selectați locația pentru a salva înregistrarea; apoi alegeți elementul MPEG 4 din meniu Metoda de încapsulare, puneți marcajul de lângă articole Video și Audio și în sfârșit asigurați-vă că folosiți i codec dreapta (H264 din meniu Video și mp3 din meniu Audio) și pentru a stabili parametrii de achiziție corecți (2048 kb / s pentru rata de transfer video și 128 kb / s pentru rata de biți audio, setând în acest caz 2 canale prin meniul derulant corespunzător). În cele din urmă, faceți clic pe buton O.K.

VLC rec

Acum, faceți clic pe buton Tu deschizi, faceți clic pe buton Deschideți Preferințele sistemului, faceți clic pe pictograma din lacăt plasat în partea stângă jos în noua fereastră care s-a deschis și tastați parola Administrator Mac.

Apoi puneți marcajul pe casetă VLC Si asta e. Dacă fereastra VLC ar fi trebuit să se închidă, faceți din nou pașii indicați mai sus și, atunci când faceți clic pe buton Tu deschizi, va începe achiziția filmului, pe care îl puteți opri atunci când doriți, apăsând butonul Stop, plasat în partea de jos.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații pe cum se descarcă VLC Haide cum se înregistrează cu VLC, citiți și ghidurile pe care le-am dedicat celebrului player multimedia: acestea vor fi de mare ajutor.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se instalează VST pe FL Studio

Cum să eliminați afișat pe Instagram