in , ,

Cum să devii un nomad digital | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

Auziți tot mai multe despre nomazi digitaliCu toate acestea, nu aveți încă clar ce fac și în ce constă aceste figuri profesionale, care aparent sunt foarte populare pe internet. Din acest motiv, ați decis să cercetați problema apelând la internet și ați ajuns aici, pe blogul meu. Am ghicit, nu? Atunci știți că ați venit la locul potrivit la momentul potrivit!

De fapt, în alineatele următoare ale acestui articol, pe lângă faptul că vă explic în ce constă nomadismul digital, vă voi arăta și cum să participați la el, deoarece, din câte am înțeles, vă interesează în principal acest ultim aspect. Anticipez deja că modalitatea de a reuși în această „întreprindere” nu este lipsită de obstacole, dar cu cantitatea potrivită de planificare, angajament și dăruire, totul este posibil (sau aproape!).

Deci, sunteți gata să aflați cum să devii un nomad digital? Da? Excelent! Forța și curajul: faceți-vă confortabil, ocupați-vă tot timpul necesar pentru a vă concentra în citirea alineatelor următoare și, mai important, încercați să puneți în practică „sfaturile” pe care urmează să vi le ofer. Nu-mi mai rămâne nimic de făcut, cu excepția faptului că îți doresc lectură fericită și ai un mare noroc pentru toate!

index

Ce este un nomad digital

Nomad digital

Să începem prin a vedea mai întâi ce este un nomad digital. Ei bine, un nomad digital este unul care, profitând de tehnologiile oferite de lumea digitală, lucrează de la distanță pentru clienții săi sau pentru angajatorul său, fără a fi legat de locații fizice. Făcând acest lucru, el poate lucra de la distanță, rămâne mereu pe drum, ducând o viață nomadă.

Pentru a lucra, utilizează nomazi digitali Conexiune la internet și desigur dispozitive adecvate pentru afacerea dvs., cum ar fi calculator. smartphone. tabletă. camere. software de conferinta video și așa mai departe. În acest fel, ei pot rămâne în legătură cu clienții, angajatorii etc.

Așa cum am mai spus, nefiind legați de locații fizice, nomazii digitali au posibilitatea de a lucra practic oriunde: zona geografică în care sunt localizați de cele mai multe ori nu este relevantă pentru tipul de activitate pe care o desfășoară și, prin urmare, ele au o foarte largă libertate de mișcare, ca să nu spunem.

de la distanțăDacă nu l-am înțeles încă, este așadar la baza vieții nomadului digital, care altfel nu ar putea fi definit ca atare, dacă din cauza activității sale a rămas legat de o zonă geografică bine definită.

Devenind un nomad digital: de unde să începi

Aptitudini nomade digitale

După ce vă oferim definiția nomadului digital, să vedem de unde să începi pentru a putea continua această carieră. În primul rând, vreau să clarific un lucru: a face viața unui nomad digital nu înseamnă să nu muncești și să „ai parte de o perioadă bună” în toată lumea, așa cum cineva ar putea crede greșit.

Pentru a fi nomad digital, de fapt, trebuie să muncești din greu, astfel încât să ai venitul necesar și să trăiești cu demnitate oriunde ai decide să mergi. Și din moment ce trebuie să muncești cultivă abilități care pot fi utile altor oameni, punctul fundamental din care trebuie să începi să-ți începi viața ca nomad digital sunt tocmai acestea: a ta abilitate. Fără abilități specifice, de fapt, nu veți putea să vă orientați către sectorul de piață în care intenționați să operați și veți rămâne „fără joc”.

Care sunt abilități care v-ar putea permite să lucrați de la distanță și, prin urmare, desfășurați activitatea profesională unde doriți? Ei bine, în lumea muncii există foarte mulți potențial utilizabili: cunoașterea scrie pentru web, poate să poată folosi SEO (Optimizarea motorului de căutare); cunoaște unul sau mai multe limbaje de programare; a fi capabil creați și editați videoclipuri; avea abilități comerciale sau juridice; știu să folosești profesional software de editare grafică și foto; stiu sa joci unul sau mai multe instrumente; cunoaște una sau mai multe limbi străine; pe scurt … orice abilitate care ar putea atrage atenția potențialilor clienți și angajatori.

Dar nu este suficient să aveți abilități în domeniile menționate mai sus: trebuie devii unul dintre cei mai buni din sectorul tău. Piața este plină de oameni mediocri care sunt capabili să îndeplinească suficient anumite locuri de muncă: numai cei mai buni sunt capabili să garanteze o anumită continuitate în munca lor și remunerații mai mari decât concurenții lor (și acest lucru este valabil mai ales pentru așa-numitul _freelancer_) , profesioniștii „gratuit”, care nu sunt angajați de o anumită companie, dar care, de obicei, își oferă serviciile mai multor clienți și angajatori).

Credeți că nu aveți abilități de cheltuit în lumea muncii sau, oricum, credeți că nu sunteți atât de bun încât să atrageți potențiali clienți? Aveți doar o modalitate de a remedia situația: studiu. participa la cursuri și cel mai important practică. Înainte de a „pleca în aventură”, de fapt, este întotdeauna mai bine să ai securitatea rezonabilă de a putea lucra de la distanță, altfel cum poți să te menții, nu?

Alte două aspecte pe care trebuie să le luați în considerare pentru a deveni un nomad digital, strâns legate între ele, sunt:suma totală a veniturilor și loc de muncă din. Pe baza remunerației pe care o primiți pentru munca dvs. (sau pentru munca dvs., dacă faceți mai multe), de fapt, puteți determina unde mergi să trăiești (poate aruncând o privire și asupra statisticilor referitoare la costul vieții în zona geografică a interesului tău, folosind servicii precum Numbeo).

De asemenea, vă poate fi util să analizați experiențele unor nomazi digitali – printre diferiții pe care vi-i citez Pierdut LeBlanc. MolaViajar. Safari umane și Dario Vignali, dintre care puteți viziona canalele YouTube respective pe care le-am legat – pentru a stabili unde este mai bine să trăiești și să faci experiențe noi. Printre cele mai populare destinații ale nomazilor digitali, deoarece sunt relativ ieftine și avantajoase, vă menționez Tailanda, Portugalia, Spania, America de Sud,India,Europa de Est și Romania de Sud (dacă, cel puțin inițial, doriți să rămâneți în Țara frumoasă).

Oportunitate de afaceri pentru a deveni un nomad digital

Acum, aș spune să văd un pic mai îndeaproape care sunt principalele oportunitate de afaceri pentru a deveni un nomad digital. Mai jos este o listă destul de exhaustivă cu privire la principalele locuri de muncă desfășurate de diverși profesioniști din întreaga lume: vezi care dintre aceste activități este potrivit pentru tine.

Obțineți bani cu un blog sau un site

Blog

Obțineți bani cu un blog sau un site (care nu trebuie neapărat să fie călătorie, dar care poate trata subiectele în care sunteți cel mai bine versat), poate fi o oportunitate bună pentru lucrul la distanță. În acest caz, de fapt, nu ai depinde de nimeni, dacă nu de tine.

Vă întrebați cum este posibil să câștigați cu o activitate similară, astfel încât să aveți resursele necesare pentru a călători în lume? Practic, există două surse de venit: vânzare de spații publicitare și participarea la programe de afiliere.

În ceea ce privește vânzarea de publicitate, este posibil să utilizați servicii cum ar fi Google AdSense, care vă permit să postați pe site-ul dvs. stindard: Cu cât mai mulți oameni văd bannerele, cu atât câștigurile pot fi mai mari. Prin urmare, pentru a câștiga în acest mod, trebuie să faceți numere importante, altfel câștigurile obținute vor fi mici.

Programele de afiliere (cum ar fi acela al Amazon) Cu toate acestea, vă permite să câștigați prin introducere link-uri sponsorizate pe blogul sau pe site-ul lor: vă permit să câștigați atunci când vânzările de produse sau servicii sunt generate în următoarele 24 de ore.

Pentru mai multe informații despre cum să câștigi bani cu un site, citiți tutorialul pe care l-am dedicat subiectului și, dacă doriți, cumpărați „Metoda Aranzulla„(Editat de Mondadori Electa), o carte (parțial autobiografică) în care am explicat cum am reușit să o fac tecnocloude.it unul dintre primele 30 de site-uri din Romania după numărul de vizite. Sper cu adevărat că va fi util să reproducem, cel puțin parțial, succesul blogului meu.

Metoda Aranzulla. Aflați cum puteți crea o afacere online

Vezi oferta pe Amazon

Creați cursuri video online

Udemy

Puteți cânta un instrument muzical? Ești bun să explici un anumit subiect? Ați dori să îi învățați pe alții cum să folosească software-ul profesional? Cunoașteți o limbă străină? Creați cursuri video online ar putea fi o soluție bună pentru a putea obține profituri semnificative, ceea ce vă permite să trăiți ca un nomad digital.

Înainte de a începe să porniți camera video și să înregistrați cursul, totuși, vă recomand să vă așezați la masă, să definiți diferitele module și capitole în care să structurați totul și, pentru fiecare dintre ele, să descrieți care sunt subiectele specifice pe care intenționați să le abordați. Doar atunci puteți trece la realizarea videoclipurilor. Poate puteți oferi unul sau două gratuit și le puteți folosi pentru a atrage utilizatorii să cumpere întregul curs.

Unde poți încărca videoclipurile cursului tău? Pe lângă platformele clasice de partajare video, cum ar fi YouTube, puteți, de asemenea, să apelați la soluții puțin mai specifice, cum ar fi Udemy. Veți vedea că, dacă sunteți cu adevărat competent într-un anumit subiect, cursurile dvs. vor atrage mulți utilizatori în timp.

Dezvoltați aplicații

cod

Având în vedere cererea constantă de aplicații, cifra de dezvoltator este unul dintre cele mai populare cu nomazi digitali și, de asemenea, unul dintre cele mai solicitate de piață. Dezvoltați aplicațiide fapt, oferă oportunități profitabile bune și, la fel ca toate celelalte activități menționate în acest articol, poate fi desfășurat de la distanță. Trebuie doar să găsiți clienți care comandă jobul, dar acest lucru nu ar trebui să fie o problemă pentru dvs. dacă sunteți dezvoltator consacrat.

Nu-i așa? Deci, înainte de a începe călătoria, trebuie să învățați absolut unul sau mai multe limbaje de programare: trebuie să le cunoașteți bine dacă doriți să deveniți un punct de referință în acest sector, în care concurența este mereu în creștere, chiar și în Romania. Dacă sunteți cu adevărat „post” de codificare, citiți-mi ghidurile modul de a crea un program. cum să dezvolți o aplicație. cum să se dezvolte în C și cum să înveți Java: Sunt un loc minunat pentru a vă începe cariera de dezvoltator de aplicații.

Așadar, vă sugerez să faceți cursuri specifice și avansate în care să fie tratate toate problemele referitoare la programarea și dezvoltarea aplicației.

Deschideți un canal YouTube

Cum să accesați YouTube blocat

Dacă îți place să faci videoclipuri, deschide un canal YouTube este o altă oportunitate de luat în considerare: mulți nomazi digitali, de fapt, realizează videoclipuri pentru binecunoscuta platformă Google.

Cum câștigi bani cu YouTube? Veniturile provin în principal din publicitate și, prin urmare, dintr-un număr mare de vizualizări ale videoclipurilor dvs. Pentru a obține mai mult în ceea ce privește meritele, puteți câștiga prin alăturarea Programul partener YouTube, adresat celor care au un canal care a obținut cel puțin 1.000 de abonați și 4.000 de ore de vizionare în ultimele 12 luni, precum și cu rețea de afiliați.

În plus, atunci când deveniți un youtuber consacrat, brandurile și agențiile de turism sunt dispuși să subvenționeze diverse tipuri de activități, de exemplu, permitând nomadului digital să obțină fondurile necesare mișcărilor sale (cel puțin parțial).

Dacă doriți să aflați mai multe și să obțineți mai multe informații despre cum să câștigi bani cu YouTube, citiți și ghidul pe care l-am dedicat subiectului.

Deveniți consultant

consultanţă

Aveți abilități comerciale, juridice sau administrative? Deveniți consultant a companiilor sau a altor profesioniști ar putea fi o altă cale de urmat. De fapt, consultanții externi sunt foarte căutați, deoarece abilitățile lor nu sunt întotdeauna identificabile în resursele umane prezente în companie. Puteți lucra ca consultant pentru mai multe companii și clienți sau chiar pentru o singură companie sau pentru un singur profesionist (pe baza acordurilor pe care decideți să le faceți).

Dacă faceți o „plimbare” mai departe site-uri de căutare de locuri de muncă, care monstru și JobGratis, poate căutați „Consultant”, vă puteți face o idee despre cât de căutată este o figură ca a voastră și, de ce nu, puteți începe să găsiți unii clienți cu care să începeți să colaborați.

Lucrând ca freelancer

Muncitor independent

O bună bucată de nomazi digitali funcționează ca. freelancer, așa că vă recomand să luați în considerare și această ultimă posibilitate. Cele mai solicitate cifre? editori. ghostwriter. copywriter. traducători. editori video. fotografi. grafician iar lista continuă și continuă.

Din nou, puteți lucra pentru mai mulți clienți sau numai pentru unul. Lucrul pentru mai mulți clienți poate fi o soluție ușor „mai sigură” decât cea de-a doua: dacă lipsește unul, ceilalți nu decid neapărat să înceteze să vă pună în funcție pentru proiecte noi.

Lucrul pentru un singur client – atâta timp cât sunteți serios, punctual în plăți și în măsură să comisionați periodic noi locuri de muncă de făcut – pe de altă parte, vă poate ajuta să vă gestionați mai bine afacerea și să aveți o planificare mai liniară. Cu toate acestea, mult depinde de tipul de muncă pe care trebuie să-l faci.

Din nou, puteți găsi oportunități bune pentru ambele site-uri de căutare de locuri de muncă despre care am menționat anterior (prin urmare monstru și JobGratis), care pe platforme mai specifice, cum ar fi Freelancer.com, dedicat tocmai lucrătorilor independenți.

Instrumente utile pentru nomazi digitali

NordVPN

Odată analizat oportunitate de afaceri pentru a deveni un nomad digital, permiteți-mi să vă arăt câteva instrumente care pot fi utile celor care decid să urmeze această carieră.

De când securitate vine primul și dispozitivele electronice sunt principalele mijloace de lucru ale nomazilor digitali, primele instrumente pe care recomand să le folosesc sunt un antivirus bun și a antimalware bun. Totuși, aceasta este chiar baza: astfel de soluții ar trebui utilizate indiferent de locul de muncă!

Ceea ce recomand în mod special nomaziilor digitali este însă utilizarea unuia bun VPN. Dacă nu ați auzit niciodată de acest lucru, VPN (acronim pentru Rețea virtuală virtuală) sunt sisteme care vă permit să navigați pe internet în siguranță, deghizându-vă poziția geografică (pentru a depăși cenzurile și restricțiile regionale) și pentru a cripta datele conexiunii dvs., făcându-le invizibile pentru atacatori, dar și pentru furnizorii de internet.

Printre soluțiile VPN pe care le consider demne de atenție există cu siguranță NordVPN care este compatibil cu toate sistemele de operare majore, nu numai pentru computere, ci și pentru smartphone-uri, tablete și alte dispozitive și oferă un grad foarte mare de securitate.

Cu NordVPN, este posibil să vă conectați la Internet folosind numeroase servere împrăștiate în fiecare colț al globului (unele dintre ele sunt dedicate activităților specifice, cum ar fi schimbul de fișiere în rețele P2P, navigând pe net pisc, utilizarea de IP dedicat și acces la cataloage străine de servicii de streaming) și criptarea comunicărilor, astfel încât să le facă invizibile atacatorilor, furnizorilor de internet și chiar managerilor NordVPN înșiși (care nu înregistrează nimic din activitățile utilizatorilor).

Pentru a descărca NordVPN pe computer, conectați-vă la site-ul oficial al serviciului, alegeți planul pe care îl preferați dintre cele disponibile (3 ani la 3,11 euro / lună cu facturare anuală; 2 ani la 4,44 euro / lună cu facturare anuală; 1 an la 6,22 euro / lună cu facturare anuală sau 1 lună pentru 10,64 euro) și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a vă crea contul.

Trebuie menționat faptul că toate profilurile includ o garanție de returnare a sumelor de 30 de zile și posibilitatea de a utiliza serviciul simultan pe un maxim de 6 dispozitive. În plus, în perioadele promoționale pot exista servicii și aplicații suplimentare incluse în preț.

După crearea contului, efectuați plata cu una dintre metodele de plată acceptate (card de credit / debit. PayPal. Apple Pay. Google Pay. Criptovalute, Alipay etc.) și descărcați clientul pentru Windows sau macOS.

Descărcați complet, dacă utilizați ferestre, deschideți fișier .exe obținut, faceți clic pe buton da și, după încheierea încărcării, faceți clic pe următor. instala și finisaj, pentru a încheia configurația. Dacă utilizați un Macîn schimb, legat de această pagină de Mac App Store și instalați NordVPN făcând clic pe butonul descărcare. Vi se poate cere să vă verificați identitatea prin Parola ID Apple sau Atingeți ID.

După terminarea instalării, porniți clientul NordVPN, executați Autentificare cu datele contului create anterior și selectați Server VPN pentru a vă conecta alegând-o din bara laterală din stânga. În câteva momente, veți putea naviga pe internet în siguranță din orice parte a lumii și, de asemenea, din rețelele Wi-Fi publice, deoarece totul va fi criptat într-o manieră blindată!

Cât despreAplicația NordVPN pentru Android și iPhone / iPad, operația este foarte asemănătoare cu cea a desktop-ului: după ce ați descărcat pe acesta din magazinul de dispozitiv, porniți-l, rulați Autentificare cu contul dvs. (sau creați unul în acest moment) și selectați serverul la care să vă conectați (prima dată vi se poate cere să permiteți instalarea profilului VPN). Foarte simplu!

Dacă doriți mai multe informații, consultați și secțiunea recenzia mea despre NordVPN, în care am ilustrat serviciul cu o mulțime de detalii.

După ce dispozitivele dvs. sunt securizate, puteți trece la îmbunătățirea instrumentelor de lucru. De exemplu, dacă ați decis să vă lansați în lumea De luare video, pot veni la îndemână editor video că v-am arătat în tutorialul meu dedicat; Dacă ați decis să vă concentrați pe publicare, aș putea veni la îndemână programe de scris menționat în ghidul meu dedicat, în timp ce dacă ați decis să lucrați cu fotografii și grafică, puteți găsi instrumentele menționate în postările mele despre utile programe de editare foto și grafică.

Articol creat în colaborare cu NordVPN.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se instalează aplicațiile pe Huawei

Cum să gestionați o pagină pe Facebook