in , ,

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon


Munca necesită să vă mișcați des și, între o mișcare și alta, petreceți de obicei timp pentru a face anumite activități specifice prin intermediul smartphone. Pentru a face lucrurile puțin mai ușoare, ar fi convenabil să-l poți folosi pe acesta din urmă cu ajutorul unui mouse și tastatură, dar știi perfect că cunoștințele tale în domeniul tehnologiei nu sunt atât de avansate încât să-ți permită ceva similar.

Cum spui? Chiar am ghicit? Nu vă faceți griji, sunt aici pentru a vă ajuta! În acest tutorial, de fapt, vă voi explica prin fir și prin semn cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon, atât prin sisteme de comunicații wireless (de exemplu Bluetooth), cât și prin utilizarea dispozitivelor clasice echipate cu cablu USB.

Așadar, fără a mai aștepta o secundă, faceți-vă confortabil și citiți cu atenție tot ce am de explicat pe acest subiect: sunt sigur că, după ce ați citit acest ghid, veți putea să vă faceți dorința să devină realitate și să funcționați mai bine a posibilităților. Acestea fiind spuse, nu am altceva de făcut, decât să vă doresc lectură fericită și muncă bună!

Index

Operațiuni preliminare

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon

Înainte de a ajunge în inima acestui ghid și de a descoperi, în termeni concreți, cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon, este necesar să se efectueze unele operațiuni preliminare, cum ar fi actualizarea sistemului de operare la bordul smartphone-ului și verificarea compatibilității acestuia din urmă cu tehnologia USB OTG.

Dar haideți să mergem în ordine: după cum știți bine, Google și Apple adaugă funcționalitate sistemelor de operare respective, conectate și la utilizarea dispozitivelor externe, cum ar fi mouse și tastatură, datorită actualizărilor lansate în mod regulat. Așadar, pentru a începe, ar trebui să vă asigurați că smartphone-ul deținut este echipat cu cea mai recentă versiune disponibilă a sistemului de operare.

Dacă aveți un terminal cu un sistem de operare Android, puteți face acest lucru cu ușurință accesând meniul Setări> Sistem> Despre telefon> Advanced> Actualizare sistem și apăsând butonul Verifică pentru actualizări care apare pe ecranul următor. Sus iPhoneîn schimb, trebuie să accesați secțiunile Setări> General> Actualizare software.

De asemenea, dacă doriți să utilizați tastaturi și șoareci USB și aveți un terminal Android, trebuie să vă asigurați că dispozitivul dvs. este capabil să exploateze corect tehnologia USB OTG, care vă permite să profitați de dispozitive USB externe (de exemplu, șoareci și tastaturi, dar și stick-uri și alte memorii de masă) prin conectarea lor direct la portul microUSB / USB-C al dispozitivului.

Puteți efectua rapid această verificare folosind o aplicație de genul USB OTG Checker care, într-un timp foarte scurt, vă permite să verificați dacă smartphone-ul integrează tehnologia în cauză: tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația din Play Store, porniți-l și citiți indicația referitoare la compatibilitatea dispozitivului cu OTG. Pentru mai multe informații despre tehnologia OTG, puteți consulta tutorialul meu la cum să activați OTG pe Android, în care v-am oferit toate explicațiile necesare.

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefonul Android

Sistemul de operare Android a fost întotdeauna compatibil cu dispozitivele de ieșire externe, cum ar fi mouse-ul și tastatura, atât Bluetooth cât și cu fir (atâta timp cât telefonul este compatibil cu tehnologia OTG).

Bluetooth

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon

Dacă preferi să optezi pentru o soluție wireless, vei fi încântat să știi că există tastaturi mini Bluetooth compact, potrivit în special pentru utilizare prin smartphone (și tabletă) și care adesea integrează, în interiorul lor, un touchpad care acționează ca un mouse real.

1 BY ONE Tastatură Bluetooth ultra subțire cu multifuncționalitate integrată …

Vezi oferta pe Amazon

Rii Mini Elegance Bluetooth (layout ENGLISH) – Mini tastatură retroiluminată …

Vezi oferta pe Amazon

Tastatură USB pliabilă cu buzunar portabil Tastatură Bluetooth albastră …

Vezi oferta pe Amazon

Dacă în schimb preferi să folosești (sau dacă ai deja) un mouse și o tastatură Bluetooth în format „clasic”, trebuie să te asiguri că toate dispozitivele implicate în comunicare, inclusiv smartphone-ul, acceptă protocolul Bluetooth 5.0altfel nu o vei putea folosi în același timp.

Dacă aveți nevoie de câteva sfaturi pentru achiziții, aruncați o privire la ghidurile mele dedicate cele mai bune tastaturi și ai cel mai bun șoareci fără fir, având grijă să alegeți un model cu conectivitate Bluetooth.

După ce ați obținut dispozitivele necesare, puteți efectua procedura de asociere cu smartphone-ul dvs. în mod „clasic”: de aceea, mai întâi, porniți tastatura / mouse-ul și setați dispozitivul în metoda de împerechere urmând instrucțiunile furnizate în manualul de utilizare. În general, dispozitivele pornite pentru prima dată intră automat în modul de asociere, în timp ce, pentru toate celelalte, trebuie doar să apăsați și să mențineți apăsat butonul de pornire până când LED-ul de stare începe să clipească rapid.

După aceea, luați smartphone-ul, deblocați-l și intrați în Setări Android, atingând pictograma în formă de dAngrenaj plasat în sertar; apoi accesați secțiunile Dispozitive conectate> Preferințe conexiune> Bluetooth și, dacă este necesar, activați-l pe acesta din urmă trecând la PE maneta situată în partea de sus a ecranului. În cele din urmă, atingeți elementul Perechează dispozitiv nou, așteaptă pentru Nume tastatura (sau mouse-ul) apare în lista dispozitive disponibile și atingeți numele lui pentru a termina împerecherea.

Jocul este practic făcut: tastatura (și / sau mouse-ul) va fi imediat funcțională și puteți controla dispozitivul folosind tastele relative, deoarece nu este necesară o configurație suplimentară.

Adaptor OTG

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la telefon

Dacă doriți, vă puteți conecta la tastaturile și șoarecii smartphone-ului echipate cu un conector USB clasic, fie cu cablu, fie echipat cu un receptor RF: în ambele cazuri, va trebui neapărat să cumpărați un Adaptor USB OTG, care vă permite să „transformați” ieșirea clasică USB-A într-un conector micro-USB sau USB-C. Verificați portul de conexiune de pe smartphone și efectuați achiziția pe baza acestuia.

Rampow adaptor USB C la USB 3.1 [ OTG – 2 Pezzi ]Tip C până la …

Vezi oferta pe Amazon

Cablul OTG Rankie, adaptor feminin micro USB la USB 2.0 pentru …

Vezi oferta pe Amazon

Fiecare adaptor vă permite să conectați un singur dispozitiv simultan: prin urmare, dacă trebuie să utilizați mouse-ul și tastatura în același timp, va trebui să aveți și un mufa USB. Cu toate acestea, nu recomand să optezi pentru această soluție, deoarece energia furnizată de telefon poate să nu fie suficientă pentru a opera simultan ambele dispozitive.

Pentru a rezolva această problemă, puteți lua în considerare achiziționarea uneia Tastatură cu cablu USB cu touchpadsau o mini-tastatură wireless cu touchpad, echipată cu un receptor RF (acesta din urmă trebuie conectat la adaptorul OTG).

Perixx PERIBOARD-510H Plus – Tastatură mini USB cu touchpad și 2 porturi …

Vezi oferta pe Amazon

Perixx Periboard-513 II Tastatură cu fir cu touchpad – Standard complet …

Vezi oferta pe Amazon

QPAU [Layout Italiano] Tastatură cu fundal retro, Mini Tast de 2,4 GHz …

Vezi oferta pe Amazon

Tastatură wireless Logitech K400 Plus pentru TV, PC, Home Theater, chei …

Vezi oferta pe Amazon

Indiferent de soluția pe care ai ales-o, tot ce trebuie să faci este să conectezi conectorul USB al tastaturii / mouse-ului (sau al receptorului RF) la intrarea USB-A a adaptorului OTG și să îl introduci pe acesta din urmă în slotul corespunzător al telefonului: dispozitivele astfel conectate vor fi recunoscute imediat și vor putea fi utilizate imediat, fără a fi necesar să se continue configurații suplimentare.

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la iPhone

Cum să conectați mouse-ul și tastatura la iPhone

Sus iPhone lucrurile sunt ușor diferite: deși cele mai recente versiuni ale iOS au introdus suport – deși parțial – pe dispozitivele USB „externe”, altele decât cele certificate de Apple (după achiziționarea unui special Adaptor USB / Lightning), șoarecii și tastaturile de acest tip pot să nu funcționeze corect.

În ceea ce privește Bluetooth, însă, situația este mult mai bună: pe cele mai recente versiuni ale iOS, de fapt, este posibilă utilizarea tastaturilor și șoarecilor (de la iOS 13) echipate cu acest tip de conectivitate, chiar diferită de cele cu certificare Apple, prin combinarea lor „melafonino” cu procedura de asociere clasică și, ulterior, activarea tehnologiilor de asistență pentru control extern.

De asemenea, în acest caz, sfatul meu este să evaluați achiziționarea de tastaturi Bluetooth echipate cu touchpad capabil să „acționeze” ca mouse, în caz contrar, pentru a putea utiliza ambele dispozitive simultan, trebuie să preferați achiziționarea de periferice echipate cu sprijin pentru Bluetooth 5.0.

1 BY ONE Tastatură Bluetooth ultra subțire cu multifuncționalitate integrată …

Vezi oferta pe Amazon

Rii Mini Elegance Bluetooth (layout ENGLISH) – Mini tastatură retroiluminată …

Vezi oferta pe Amazon

Tastatură USB pliabilă cu buzunar portabil Tastatură Bluetooth albastră …

Vezi oferta pe Amazon

Oricum, odată ce ai tot ce ai nevoie, pornește-te și setează-te metoda de împerechere tastatura / mouse-ul pentru a fi conectat la telefon, apoi luați acesta din urmă și mergeți la meniu Setări> Bluetooth de iOS. Acum, mișcă-te PE comutatorul situat în partea dreaptă sus, așteptați Nume a dispozitivului de control apare în lista alte dispozitive și atinge-l pe al lui Nume pentru a stabili conexiunea.

Dacă ați ales să utilizați o tastatură / mouse USB, conectați-l la adaptorul USB / Lighting și introduceți acesta din urmă în intrarea corespunzătoare a iPhone-ului: în unele cazuri, telefonul vă poate anunța incompatibilitatea dispozitivului introdus, dar, cu o ciupire din fericire, poate încă funcționează.

Ca un ultim pas, indiferent de modul de conectare ales, trebuie să activați controlul prin intermediul mouse-ului și tastaturii externe din secțiunea Accesibilitate a iOS: accesați Setări> Accesibilitate și, pentru a activa controlul tastaturii, atingeți elementele Tastaturi este Acces complet cu tastatură și se mișcă în sus PE pârghia cu același nume care apare pe ecranul următor. Dacă considerați că este adecvat, schimbați setările apăsând tastele și controalele în funcție de nevoile dvs.

Pentru a activa utilizarea mouse-ului, în schimb, reveniți la meniu Accesibilitate, atingeți vocile Atingere este AssistiveTouch și se mișcă în sus PE maneta situată în partea de sus a ecranului. În cele din urmă, atingeți elementul Dispozitive și atingeți Nume a mouse-ului conectat anterior, pentru a-l activa.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

13168 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să restaurați iPhone | irsafari.com

Cum să actualizați iPhone fără WiFi