in , ,

Cum să conectați Chromecast

Hotswingers Petreceri de swing

Ați auzit despre posibilitatea de a transmite conținut audio / video de la un dispozitiv la televizor într-un mod foarte simplu. Ai întrebat și ai descoperit existența Google Chromecast. Ai achiziționat acest obiect tehnologic și acum te întrebi dacă acele zvonuri care au confirmat o instalare imediată și rapidă sunt adevărate. În realitate este așa. Chromecast este un dispozitiv care necesită foarte puțini pași de instalare și configurare; veți vedea că veți fi cu adevărat uimiți, când în scurt timp, vă voi arăta procedura de instalare.

Acum, după ce l-ați achiziționat, vă întrebați, de asemenea, ce utilizare efectivă i-ați putea face. Doriți să știți cum să exploatați potențialul său maxim? Sunt gata să vă răspund la toate întrebările și o voi face în acest tutorial. De fapt, trebuie să știți că Google Chromecast este un dispozitiv care utilizează în general tehnologia wireless (numită Google Cast) pentru a putea primi conținut multimedia de la alte dispozitive. Acestea pot fi de orice tip, cum ar fi muzică de la Spotify sau Youtube, filme și serii TV de pe site-uri și aplicații precum Netflix sau ecrane simple ale computerului, precum o pagină pe care căutați. Singura cerință este ca televizorul dvs. să aibă o intrare HDMI; conținutul va fi transmis datorită ajutorului rețelei de acasă.

În cadrul acestui tutorial vă voi explica atunci cum să conectați Chromecast astfel încât să puteți utiliza smartphone-ul sau tableta sau computerul dvs. pentru a difuza tot conținutul dorit pe televizor. După această scurtă introducere, să nu pierdem mai mult timp și să începem imediat să ajungem în centrul subiectului. Va doresc o citire buna!

index

Cum să conectați Chromecast la TV

Dacă vă întrebați cum să conectați Chromecast la TV, știți că procedura este simplă și vă va lua doar câteva minute. Găsiți tot ce aveți nevoie mai jos.

Cum se instalează Google Chromecast

Înainte de a explica cum să conectați Chromecast la TV, știți că există două modele ale acestui dongle Google, foarte asemănătoare între ele, dar care diferă în unele detalii.

Aceste dispozitive Google vă permit să transmiteți fluxul audio / video de la o sursă (un smartphone sau un computer, doar pentru a vă oferi un exemplu) pe ecranul la care este conectat Chromecast, la fel ca un televizor.

Dacă ați cumpărat modelul de bază al Google Chromecast, calitatea maximă de transmisie video este de până la 1080p, în timp ce Google Chromecast Ultra (cel mai avansat și scump model) vă permite să transmiteți semnalul până la 4K. În plus, în timp ce modelul de bază acceptă o conexiune doar în Wi-Fi, Chromecast Ultra permite accesul la Internet prin LAN (prin urmare prin cablu Ethernet). Aceasta din urmă este o soluție excelentă dacă căutați o modalitate de a face conectați Chromecast fără Wi-Fi.

Ajungem acum la inima acestui tutorial! Conectarea Chromecast la TV durează foarte puțin. Primul lucru de făcut este să porniți televizorul și să selectați, de pe telecomandă, funcțiaIeșire HDMI pe care doriți să instalați Chromecast (de exemplu, ieșire HDMI sau HDMI 1 sau HDMI 2).

După deschiderea pachetului, apucați Chromecast (micul dispozitiv cu formă circulară) și conectați-l la TV prin portul HDMI. Acum, însă, trebuie să îl conectați la o sursă de alimentare: apoi scoateți cablul USB furnizat din pachet și conectați capătul mini-USB la Chromecast.

Dacă dețineți un televizor cu un port USB (care nu este, totuși, un serviciu USB), puteți conecta celălalt capăt USB la acest port. Dacă nu, scoateți sursa de alimentare din pachet și conectați capătul USB la acesta. Dispozitivele Chromecast Ultra nu pot fi conectate la portul USB de la televizor și, prin urmare, necesită alimentare directă la priza de perete.

Dar dacă, în ciuda conectării Chromecast la portul HDMI de la televizor, nu funcționează? Dacă televizorul dvs. nu are port HDMI, trebuie să vă schimbați televizorul pentru a utiliza Chromecast? Îți răspund imediat la aceste întrebări spunându-ți că există zei pe piață Convertoare HDMI care vă permit să utilizați un port VGA sau SCART pentru conexiunea HDMI.

În general, Chromecast acceptă și aceste convertoare, cu condiția să fie echipate cu protecție HDCP. Această abreviere înseamnă Protecția conținutului digital cu bandă înaltă, adică protecția împotriva pirateriei digitale. În consecință, dacă doriți să utilizați un convertor HDMI, nu vă asigur funcționarea corectă a Google Chromecast. În plus, dacă HDMI-ul de pe televizorul dvs. nu acceptă HDCP, acesta va fi, de asemenea, inutilizabil în acest caz.

Revenind la procedură, veți putea vedea acum ecranele de inițializare Chromecast pe ecranul TV, pe care vi se va afișa formularea Descărcați aplicația. Din acest moment, va trebui să începeți configurarea dispozitivului, despre care vă voi povesti în detaliu în detaliu capitolul următor.

În cazul în care aveți probleme de acces la acest ecran, nu vă alarmați. Apăsați și mențineți apăsat butonul mic și unic de pe partea laterală a Chromecast până când începe să clipească intermitent și să se schimbe de la portocaliu la alb. Dacă faceți acest lucru, reveniți la Chromecast la setările din fabrică pentru a reporni procedura de inițializare.

Cum să configurați Google Chromecast

Pentru a configura Chromecast, trebuie să utilizați aplicația Google Home, necesar pentru a configura Chromecast, Nest și dispozitive toți cei susținuți pentru operarea cu Google Assistant.

Pentru a continua, descărcați mai întâi aplicația din Play Store (pentru dispozitivele Android) sau de laApp Store (pentru cei iOS / iPadOS). După finalizarea descărcării și instalării, atingeți butonul deschis sau atingeți pictograma sa de pe ecranul de start (sau în sertarul pentru dispozitivele Android).

Prima dată când deschideți aplicația, atingeți butonul Începe și alegețiCont Google pentru a accesa serviciul. Apoi apăsați următor pentru a trece la următorul ecran și configura al tău casă, De exemplu, casa în care să utilizați dispozitivele Google pentru a le gestiona și configura mai bine.

Apoi apasă butonul (+) găsiți în partea de sus și alegeți articolele Configurați dispozitivul> Configurați dispozitivele noi acasă. Apoi selectați numele casă pe care l-ați configurat anterior și așteptați câteva secunde pentru asta Chromecasturi este detectat.

Vi se va afișa un ecran care vă întreabă dacă doriți să configurați dispozitivul identificat, indicând nume, care poate fi găsit și pe ecranul televizorului. În acest moment, apăsați pe da și apoi mai departe Conectare și așteaptă să vi se arate cod de patru cifre. Asigurați-vă că este identic cu ceea ce vedeți pe ecranul televizorului. Dacă da, atingeți mai întâi da și apoi mai departe Nu mulțumesc.

Acum, indicați cameră din casa dvs. în care configurați Chromecast și alegeți Rețea Wi-Fi la care să conectați dongle Google. Dacă este necesar, tastați tasta de acces la rețeaua selectată. Apoi încheiați procedura apăsând pe Hai, hai și în sfârșit continuare.

Misiunea îndeplinită! Acum trebuie doar să așteptați sfârșitul configurației Chromecast și să urmați, dacă doriți, tutorialul introductiv despre utilizarea dispozitivului care va apărea pe ecranul telefonului.

De atunci, puteți folosi Chromecast pentru a face televizorul inteligent și pentru a transmite tot conținutul de pe dispozitivele mobile sau computerul dvs. Dacă aveți nevoie de mai multe detalii pe cum funcționează Chromecast, citiți și ghidul pe care l-am dedicat subiectului.

Notă: dacă smartphone-ul dvs. nu poate detecta Chromecast și, prin urmare, nu puteți configura dispozitivul, încercați să accesați meniul din setări, apoi în ceea ce privește rețelele Wi-Fi și conectați-vă la rețeaua care are ca nume Chromecast-[numeri]. Apoi deschideți din nou aplicația Google Home și urmează instrucțiunile pe care vi le-am dat acum câteva momente.

Cum puteți conecta Chromecast la telefonul mobil

Cum puteți conecta Chromecast la telefonul mobil

Puteți transmite conținut multimedia de pe telefonul mobil sau tableta dvs. către Chromecast cu ușurință. Cum? Îți voi explica imediat. În primul rând, trebuie să știți că multe aplicații, atât pentru Android cât și pentru iOS / iPadOS, acceptă transmiterea către Chromecast: un exemplu sunt Netflix. Videoclipuri Prime și Disney +, dar și servicii de genul Spotify, pentru a asculta muzică în streaming.

În general, transmisia se poate efectua doar prin apăsarea butonuluipictograma ecranului cu unde Wi-Fi situat pe ecranul principal al aplicației sau în playerul de redare a conținutului media. În acest caz, căutarea dispozitivelor acceptate va începe în rețea și tot ce trebuie să faceți este să apăsați Numele Chromecast, pentru a vă conecta.

Controalele pentru a opri, întrerupe sau începe o redare vor fi întotdeauna disponibile în aplicația pe care o utilizați pentru a transmite conținut.

De asemenea, vă avertizez că puteți utiliza Chromecast pentru a face acest lucru oglindirea ecranului smartphone-ului sau tabletei tale, adică afișarea conținutului acestuia din urmă la TV.

Cu aplicația Google Home pentru Android, apăsând pe Numele Chromecast în ecranul principal, puteți activa duplicarea ecranului cu ajutorul butonului Ecran de distribuție.

Dacă, totuși, vrei să știi cum să conectați Chromecast cu iPhone pentru a partaja ecranul dispozitivului Apple, vă puteți baza pe aplicație răspunde (bază gratuită), pe care îl puteți descărca de laApp Store.

Cum să conectați Chromecast la computer

Cum să conectați Chromecast la computer

După cum v-am explicat în capitolele anterioare, Chromecast este un dongle care necesită un port HDMI pentru a funcționa. Pornind de la această considerație, orice ecran cu această intrare poate fi utilizat cu Chromecast.

Aceasta înseamnă că, pe lângă televizorul de acasă, puteți utiliza și monitorul PC-ului pentru a transmite conținut pe Chromecast. În acest caz, însă, semnalul de transmisie va trece pe monitor, nu direct pe computer. Aceasta înseamnă că monitorul poate primi fie semnalul provenit de la PC, fie cel al Chromecast, nu ambele.

În orice caz, dacă doriți să aflați mai multe despre cum puteți configura Chromecast pe monitorul computerului, vă recomand să urmați instrucțiunile pe care vi le-am dat deja în acest capitol.

Dacă, pe de altă parte, obiectivul dvs. este să rulați Oglindirea ecranului PC-ului, pentru a transmite fluxul audio / video pe Chromecast, puteți face acest lucru cu ușurință Google Chrome.

Ce trebuie să faceți este să porniți acest browser Google și să faceți clic pe pictogramă , situat în dreapta sus. Acum, selectați elementul grindă și faceți clic pe butonul Numele Chromecast, pentru a porni conexiunea.

Odată terminat, prin meniu surse, alegeți dacă partajați fila browserului (Trimiteți cardul), întregul desktop (Distribuie desktop) sau un fișier (Fișiere distribuite). În ultimul caz, puteți importa fișiere audio sau video de pe computer, cum ar fi cele informate MP4, MP3 sau OGG.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Italia. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul Aranzulla.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Italia, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by Irene

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Programe pentru a converti videoclipuri

Cum se descarcă Powtoon gratuit