in , ,

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Hotswingers Petreceri de swing

Ai fost să te autentifici în căsuța poștală e-mail Tiscali de pe un computer vechi, pe care un prieten de informatică a pus deja corespondența în mod corespunzător. Întrucât v-ați schimbat recent dispozitivul, va trebui să obțineți din nou acces la adresă: de data aceasta, nu doriți bucluc prieteni sau rude cu experiență și, grație timpului liber, ați dori să învățați cum să procedați într-o autonomie completă.

Cum zici? Am identificat exact care este nevoia dvs. actuală? În acest caz, sunt fericit să vă informez că sunteți la locul potrivit, la momentul potrivit. În acest tutorial, de fapt, voi avea grijă să vă explic prin fir și prin semn cum să citești e-mailurile lui Tiscali printr-o serie de dispozitive utilizate frecvent, cum ar fi computere, smartphone-uri și tablete.

În practică, tot ce trebuie să faceți este să introduceți parametrii necesari în software-ul de e-mail de pe computer sau telefon și să lăsați expertul să facă restul: durează doar câteva minute și rezultatul este garantat. A vedea e a crede!

index

Operațiuni preliminare

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Dacă intenționați să configurați e-mailul lui Tiscali într-un program de calculator (de ex. E-mail Windows 10 sau E-mail MacOS) sau în cadrul unei aplicații de smartphone, alta decât cea oficială a serviciului, trebuie mai întâi să recuperezi Parametri IMAP din căsuța poștală, esențială pentru a putea trimite și primi mesaje corect prin sincronizarea mail-ului pe mai multe dispozitive (spre deosebire de ceea ce s-ar întâmpla, totuși, cu protocolul POP3 antic).

Cei mai moderni clienți de e-mail sunt capabili să recupereze automat acești parametri, dar, pentru a fi în siguranță, îi voi indica mai jos.

  • Serverul de e-mail primit (IMAP): imap.tiscali.it; usa: 993; necesită SSL: da.
  • Server de poștă de ieșire (SMTP): smtp.tiscali.it; port 465; necesită SSL: da; necesită autentificare: da;
  • Numele complet / afișat: Numele dumneavoastră;
  • Numele de utilizator / numele contului: adresa de e-mail (de exemplu, nume@tiscali.it);
  • Adresa de email: adresa de e-mail (de exemplu, nume@tiscali.it);
  • parolă: parola Tiscali Mail aleasă în timpul înregistrării.

Dacă nu vă mai amintiți parola pentru a vă accesa curierul de primire, o puteți reseta cu ușurință urmând instrucțiunile pe care vi le voi oferi în capitolul corespunzător din acest ghid.

Cum să citiți e-mailurile Tiscali pe smartphone-uri și tablete

la citiți e-mailurile Tiscali pe smartphone-uri și tablete, puteți lua două căi diferite: utilizați aplicația oficială din Tiscali Mail sau să profitați de clientul de e-mail implicit al sistemului dvs. de operare, cum ar fi Gmail pentru Android sau Poștă pentru iOS / iPadOS în care, totuși, va trebui să configurați manual parametrii IMAP). Iată totul explicat în detaliu.

Aplicația Tiscali Mail

Cum să citiți e-mailurile Tiscali pe smartphone-uri și tablete

odată ce aplicația a fost descărcată și instalată Tiscali Mail, disponibil pentru dispozitive Android. iOS și iPadOS, începeți-l și tastați, în câmpurile corespunzătoare, dvs. nume de utilizator (partea adresei de e-mail de mai sus @ tiscali.it) si parola ales pentru a accesa căsuța poștală.

Apoi apasă butonul Autentificare, așteptați verificarea setărilor serverului și, atunci când vi se solicită, introduceți a nume de cont (de ex. „Tiscali Mail”) și a nume care trebuie inclus în mesajele trimise (probabil a ta).

Când ați terminat, apăsați butonul Salvați și, dacă este necesar, autorizează cererea să acceseze contacte salvat în dispozitiv. Terminat! Începând din acest moment, puteți consulta cu ușurință caseta de e-mail pornind aplicația și atingând previzualizarea e-mailului pe care doriți să îl citiți; pentru a comuta de la un dosar la altul, atingeți butonul located situat în stânga sus; pentru a scrie un mesaj nou, atingeți pictograma din creion care se află în colțul din dreapta jos. Mai ușor decât atât ?!

Client pentru Android

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Dacă, pe de altă parte, preferați să configurați e-mailul lui Tiscali în clientul de e-mail implicit al Android (de obicei este Gmail), procedați astfel: porniți aplicația menționată mai sus, atingeți butonul located situat în partea stângă sus, pentru a apela meniul principal, apoi atingeți elementele Setări și Adaugă cont, pentru a configura un nou profil de e-mail.

În acest moment, atingeți vocea Alte, introduceți-vă pe ale voastre Adresa de e-mail Tiscali atingeți complet butonul Redirecţiona, introduceți tasta parola în câmpul afișat alături și atingeți din nou butonul Redirecţiona, pentru a accesa căsuța de e-mail.

Acum, indicați frecvența de sincronizare mesaje, folosind meniul derulant din partea de sus; specifică dacă activarea alerte la primirea e-mailului, sincronizare si descărcare automată de atașamente în prezența Wi-Fi-ului și apăsați butonul Redirecţiona pentru a merge la următorul ecran, unde vi se va cere să indicați a nume pentru cont (de ex. Tiscali) și Nume pentru a fi afișat în mesajele trimise.

În cele din urmă, apăsați butonul Redirecţiona Si asta e! De acum înainte, pentru a gestiona e-mailul lui Tiscali, porniți aplicația Gmail, atingeți pictograma om mic (sau pe imaginea personală) care se află în partea dreaptă sus și selectați butonul Inbox Tiscali în meniul care apare pe ecran.

Client pentru iOS / iPadOS

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Dacă totuși, intenția dvs. este să accesați e-mailul Tiscali prin intermediul Poștă pentru iOS și iPadOS, faceți acest lucru: mai întâi, accesați Setări a sistemului de operare, atingând pictograma în formă de dAngrenaj situat pe ecranul principal; atinge vocile Parolă și cont și Adaugă cont și atingeți vocea Alte, pentru a indica intenția dvs. de a configura o nouă cutie poștală care nu aparține serviciilor enumerate.

Apoi, atingeți elementul Adăugați contul de e-mail și completează formularul propus cu datele necesare: a ta Nume, adresa e-mail din Tiscali, ruda parola de acces și o descriere a contului (de exemplu, „Tiscali Mail”). După ce ați terminat, atingeți elementul Redirecţiona (situat în partea dreaptă sus) și așteptați ca sistemul de operare să preia automat informațiile serverului IMAP: ar trebui să dureze câteva secunde.

În cele din urmă, indicați dacă activați sau nu sincronizarea mesajelor de poștă și a notelor, utilizând comutatoarele corespunzătoare și atingeți butonul Salvați pentru a adăuga contul la sistemul de operare. Terminat! Începând din acest moment, puteți consulta căsuța de e-mail din aplicația Mail: după pornirea acesteia din urmă, atingeți elementul Caselle (stânga sus) și apoi mai departe Nume pe care le-ai atribuit anterior la e-mailul lui Tiscali.

Cum să citiți e-mailurile Tiscali pe PC

În momentul redactării acestui ghid, nu există un program „oficial” conceput special pentru citiți e-mailurile Tiscali pe PC. Cu toate acestea, așa cum am menționat deja la începutul tutorialului, puteți configura cu ușurință caseta de e-mail în clienții oficiali Windows și MacOS sau puteți vizualiza e-mailul direct pe web, folosind oricare browser-. Mai jos vă prezint toate detaliile problemei.

Windows 10

Cum să citiți e-mailurile Tiscali pe PC

Pentru a configura e-mailul lui Tiscali în aplicație E-mail Windows 10, porniți din urmă apelând-o din meniu start (pictograma fanion situat în colțul din stânga jos al ecranului), faceți clic pe pictograma în formă de dAngrenaj situat în partea stângă jos, selectați elementul Gestionați conturile din meniul afișat și faceți clic pe Adaugă cont, pentru a continua cu configurația căsuței poștale.

Acum, faceți clic pe element Alt cont și indică informațiile necesare în câmpurile text propuse mai jos:adresa de email, Nume pentru a afișa pentru poștă și poștă trimise parola pentru a accesa căsuța poștală Tiscali. După ce ați terminat, faceți clic pe buton Autentificare (este în partea de jos) și așteptați configurarea căsuței poștale pe computer: ar trebui să dureze câteva secunde.

În cele din urmă, apăsați butonul Terminat și deschideți din nou aplicația Poștă: după cum vedeți, în bara laterală din stânga a apărut inbox-ul lui Tiscali. Pentru a accesa căsuța de e-mail, faceți clic pe numele acesteia.

Notă: Dacă procedura de configurare automată nu are succes, Posta vă va cere să introduceți manual Parametri IMAP din Tiscali.

MacOS

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Dacă utilizați un Mac și doriți să configurați e-mailul lui Tiscali în aplicație Poștă Apple, începe mai întâi pe acesta din urmă, făcând clic pe pictograma în formă de timbru care se află în bar doc; apoi faceți clic pe meniu Poștă plasat în partea stângă sus și selectați elementul Adaugă cont … de la acesta din urmă.

După ce se face acest lucru, puneți marcajul de lângă material Alt cont de e-mail …, apasa butonul Continua și indică, în panoul următor, al tău Nume, L ‘adresa de email a căsuței poștale Tiscali și a celei relative parola.

În cele din urmă, faceți clic pe buton Autentificare, puneți marcajul de lângă opțiune Poștă și opțiunile legate de celelalte date pe care doriți să le sincronizați cu contul (de ex. Notă) și apăsați butonul Sfârșit. Căsuța poștală configurată în acest fel va fi disponibilă imediat în bara laterală a Mail.

Notă: de asemenea, în acest caz, dacă procedura de configurare automată nu se încheie cu succes, vi se va cere să introduceți manual Parametri IMAP a căsuței poștale.

Web

Cum să citiți e-mailurile lui Tiscali

Cum zici? Nu puteți sau nu doriți să configurați cutia poștală a lui Tiscali în orice program și doriți să o accesați fără să instalați nimic pe computer? În acest caz, puteți profita de serviciul convenabil Webmail, accesibil prin orice browser printre cele mai populare.

Pentru a accesa rapid Webmail-ul Tiscali, conectați-vă la acest site web, introduceți tasta nume de utilizator (partea de e-mail care precede @ tiscali.it) și parola pentru a accesa căsuța de e-mail și faceți clic pe buton Autentificare pentru a intra în ea. Asta e tot!

Notă: dacă vă conectați la e-mailul lui Tiscali de la un computer care nu este deținut de dvs., vă sugerez să îl faceți folosind navigare incognito, pentru a nu lăsa nicio urmă a activității dvs. și pentru a evita accesul neautorizat la Webmail.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum se schimbă PIN-ul SIM pe iPhone

Cum să faci o lesă pe Minecraft