in , ,

Cum recuperați fișierele șterse de pe SD


Ați șters accidental unele fișiere pe care le-ați păstrat pe un card SD și nu știți cum să le recuperați? Nu te cobori, toată lumea poate face o greșeală. În plus, ultimul cuvânt nu este încă spus. Cu un pic de noroc, este posibil să mai puteți recupera datele sau cel puțin o parte din acestea.

Da, exact! Ai citit așa! Folosind unele programe gratuite, cum ar fi cele despre care îți voi spune, este posibil să fii capabil recupera fișiere șterse de pe SD chiar dacă acum situația vi se pare disperată. Trebuie doar să speri că sectoarele cardului SD pe care au fost stocate datele nu au fost deja ocupate de fișiere noi (în acest caz, îmi pare rău, dar sunt foarte puține de făcut).

Nu vă pot promite că veți găsi toate datele dvs. sau că veți putea să le recuperați 100% – totul depinde de starea cardului SD și de modul în care datele au fost gestionate pe acesta din urmă – dar încercarea nu face rău, deci nu pierdeți mai mult timp și aflați acum care sunt cele mai bune programe pe care te poți baza acum. Îmi încrucișez degetele pentru ca totul să meargă în direcția corectă. Mult noroc!

Index

Semănătoare de disc (Windows / macOS)

Burghiu disc

Burghiu disc este unul dintre cele mai bune programe software destinate recuperării datelor șterse. Nu acceptă numai SD este microSD, dar deasemenea USB stick-uri. Hard disk. SSD este alte unități de stocare. În plus, este compatibil cu ambele ferestre asta cu MacOS și are o interfață tradusă complet în italiană.

Vă permite să recuperați fotografii, videoclipuri, documente, arhive comprimate și multe alte tipuri de fișiere, oferind, de asemenea, posibilitatea de a vizualiza unprevizualizare înainte de export. În plus, acceptă sisteme și funcții de fișiere RAW neformatate și RAW Vault de recuperare, care permite programului să stocheze metadatele fișierelor șterse și, prin urmare, să afișeze numele lor real (în loc de șiruri de neînțeles) în timpul recuperării, accelerând astfel căutarea fișierelor potrivite de restabilit.

Puteți descărca și utiliza Semănătoare cu discuri gratuit pentru a recupera până la 500MB de date (echivalent cu sute de fotografii, de exemplu). Licența pentru versiunea completă a software-ului are prețuri începând de la aproximativ 100 de euro și poate fi utilizată pe 3 stații de lucru, indiferent de sistemul de operare utilizat.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca Disk Drill pentru Windows pe computer, conectați-vă la site-ul oficial al programului și faceți clic pe buton Descarcă gratis. Apoi, deschideți fișier .exe obținut și, în fereastra care se deschide, faceți clic mai întâi pe buton instal și apoi mai departe Da. La sfârșitul configurației automate, apoi apăsați butonul Închide, pentru a închide fereastra.

Instalarea Windows Disk Drill

Acum, pentru a recupera datele șterse de pe cardul SD / microSD (sau de pe orice altă unitate), începeți Burghiu disc și mai întâi faceți clic pe buton Da, apoi Acceptați și continuați (pentru a accepta condițiile de utilizare a software-ului) și în cele din urmă Continua. Prin urmare, alegeți dacă să activați funcția Recovery Vault mutând la PE glasul de voce Activați protecția datelor si daca distribuie informații anonime cu CleverFiles (prin caseta corespunzătoare) și faceți clic pe buton sa incepem, pentru a accesa ecranul principal al aplicației.

Acum, faceți clic pe pictogramă SD / microSD sau orice altă unitate din care intenționați să recuperați fișiere și faceți clic pe buton Căutați date pierdute situat în partea de jos dreapta (dacă doriți, prin meniul din dreapta puteți alege metoda de recuperare a datelor care va fi utilizată). După ce au apărut rezultatele scanării (pe care le puteți întrerupe folosind butonul corespunzător situat în partea de sus), faceți clic pe tipul de fișier din care doriți să recuperați Imagini. Video. Audio. Documente este arhive, pentru a vizualiza lista detaliată a fișierelor de recuperat.

Burghiu disc

În acest moment, căutați fișierele de restaurat, bifați casetele relevante și apăsați butonul Recupera, mai jos, pentru a începe exportul într-un folder ales. Pentru a vizualiza previzualizările fișierelor de recuperat, faceți clic pe pictogramaochi care apare lângă numele lor când treci peste ele.

Dacă doriți, puteți filtra și rezultatele căutării făcând clic pe butonul filtre (de mai sus) și folosind opțiunile care apar pe partea dreaptă: puteți filtra rezultatele dimensiunea minimă a fișierului, la data anulării și alegeți dacă arată fișierele de sistem ascunse. Totuși, în stânga, puteți alege categoria de fișiere între care să se afișeze Imagini. Video. Audio. Documente. arhive etc.

Burghiu disc

Dacă utilizați un Mac, puteți descărca versiunea de bază a Disk Drill din site-ul oficial al programului și instalați aplicația pe computer pur și simplu prin deschiderea fișier .dmg obținut prin glisarea pictogramei Discul găurătorului în folder Aplicații de către macOS.

Instalare MacOS Disk Drill

După ce faceți acest lucru, porniți software-ul, faceți clic pe buton Incepe, tastați în parola de administrare Mac și apăsați Trimite. Apoi, trebuie să apăsați butonul Preferințe de securitate deschise, faceți clic pe pictograma din lacăt situat în stânga jos a ferestrei Preferințe de sistem care a apărut pe ecran între timp, trebuie să tastați din nou parola de administrare Mac, dă Trimite și faceți clic pe buton Permite, dreapta-jos.

Odată terminat, treceți la filă intimitate, selectați elementul Acces complet la disc din meniul din stânga și bifați casetele pentru Discul Drill.app este BackService.app, pentru a permite Disk Drill să acceseze discul. Dacă vi se cere să ieșiți din aplicație, acceptați.

Burghiu disc

Acum, reporniți Disk Drill, alegeți dacă continuați să utilizați Perforarea discului de bază (care vă permite să vizualizați fișierele pentru a fi recuperate, dar să nu le exportați) sau dacă să treceți la versiune Pro aplicație (cea completă) și faceți clic pe buton Recupera referitoare la unitatea din care intenționați să recuperați fișierele.

La sfârșitul scanării, bifați casetele referitoare la fișierele de interes (din care puteți vedea previzualizări făcând clic pe pictogramaochi care apare lângă numele mouse-ului lor) și faceți clic pe buton Recupera, în dreapta sus, pentru a le exporta într-un folder ales.

Burghiu disc

Dacă doriți, puteți filtra, de asemenea, rezultatele căutării folosind meniul derulant situat în partea de sus și alegeți dacă să fie afișat doar Imagini. Video. Audio. Documente. arhive sau alte fișiere. Simplu, nu?

PhotoRec și TestDisk (Windows / macOS / Linux)

Printre cele mai bune software pentru recupera fișiere șterse de pe SD Sunt PhotoRec este TestDisk, două programe gratuite și open source care sunt furnizate în perechi.

PhotoRec este conceput special pentru recuperarea datelor șterse. Funcționează cu diverse dispozitive: carduri de memorie, stick-uri USB, discuri externe etc. și este extrem de ușor de utilizat. TestDisk, pe de altă parte, a fost proiectat pentru recuperarea partițiilor pierdute și pentru recuperarea discurilor deteriorate, poate fi folosit și pentru recuperarea datelor de pe cardurile SD, dar să spunem că nu este principala sa ocupație. Funcționează numai din linia de comandă, deci necesită un pic de efort pentru a fi folosit.

Ambele programe sunt multiplă platforme, rulează pe Windows, MacOS și Linux, dar trebuie luate în considerare unele diferențe între diferitele sisteme de operare. PhotoRec, de exemplu, vine completat cu o interfață grafică doar pe Windows, pe macOS funcționează de la linia de comandă. TestDisk, pe de altă parte, funcționează din linia de comandă de pe toate platformele.

După ce am clarificat și acest aspect, aș spune să iau imediat măsuri și să văd în detaliu cum funcționează cele două programe. Dacă aveți un computer Windows, vă sugerez să încercați PhotoRec mai întâi, care este mai ușor de utilizat. Apoi, dacă PhotoRec nu reușește în misiunea sa, încercați TestDisk, vă poate rezerva câteva surprize bune.

PhotoRec

Cum să recuperați fișierele șterse de pe SD

A descărca PhotoRec (și TestDisk) de pe computerul dvs., conectat la site-ul său oficial și faceți clic pe articol ferestre care este situat sub formularea TestDisk și PhotoRec 7.0. Descărcarea este completă, deschidețiarhiva zip pe care tocmai l-ai descărcat de pe Internet, a extras conținutul într-un folder la alegere și a începe executabilul qphotorec_win.exe.

În fereastra care se deschide, utilizați meniul derulant al PhotoRec pentru a selecta unitatea aferentă cardului SD din care intenționați să recuperați fișierele (dacă computerul nu are un cititor de card SD puteți utiliza un adaptor USB) și selectați partiția dispozitiv primar (ar trebui să fie cel numit FAT32. FAT16 sau exFAT).

În acest moment, puneți marcajul de lângă articole FAT / NTFS / HFS + / ReiferFS este Liber, Faceți clic pe buton Formate de fișiere și alegeți formatele de fișiere pe care PhotoRec ar trebui să încerce să le recupereze. Puteți alege între videoclipuri (mov / mp4 / 3gp / 3g2 / jp2), fotografii în format **** JPG este PNG, documente de arhivă comprimate și multe altele. Pentru a reseta selecția fișierelor presetate în program, faceți clic pe buton Resetați.

Când operațiunea este finalizată, faceți clic pe buton O.K, alegeți dosarul în care să salvați toate fișierele pe care PhotoRec le va putea recupera prin apăsarea butonului Naviga și faceți clic pe buton Căutare, pentru a începe recuperarea datelor. La sfârșitul procedurii, veți găsi toate datele recuperate din PhotoRec în folderul selectat acum o clipă.

TestDisk

SD2

Acum să trecem la TestDisk, care, după cum am menționat mai sus, funcționează numai din linia de comandă. Pentru a descărca programul pe computer (împreună cu PhotoRec), conectat la site-ul său oficial și faceți clic pe link ferestre sau pe link Mac OS X Intel (în funcție de sistemul de operare pe care îl utilizați).

Când descărcarea este completă, deschideți arhiva care conține software-ul (de ex. testdisk-7.0-WIP.win.zip pe Windows e TestDisk-7.0-WIP.mac_intel.tar.bz2 pe Mac) și extrageți conținutul în orice folder. Apoi introduceți cardul de memorie SD din care doriți să recuperați fișierele în cititorul computerului (puteți utiliza un adaptor MicroSD-SD în cazul cardurilor mai mici) și porniți programul testdisk_win.exe (TestDisk pe OS X). Click pe Da și se va deschide o fereastră de comandă (sau terminal, dacă utilizați un Mac).

Acum, pentru a începe recuperarea datelor dvs., apăsați butonul Trimite pe tastatura PC-ului și selectați unitatea legată de cititorul de carduri de memorie al computerului (de ex. Cititor de carduri multiple): utilizați doar săgețile direcționale și apăsați Trimite.

Apoi, selectați elementul Intel, dute sus avansat și apăsați Trimite, pentru a selecta partiția SD din care să recupereze datele (de obicei există doar una).

În acest moment, ar trebui să vă confruntați cu o listă care conține numele fișierelor șterse de pe cardul de memorie, evidențiată cu roșu. Selectați unul dintre documentele de recuperat și apăsați butonul C de pe tastatura computerului pentru a-l copia într-un dosar la alegere (apăsați C, pentru a-l salva în directorul rădăcină TestDisk în Windows și în folder / Utilizatori / numele tău / pe Mac). Repetați operațiunea cu toate fișierele de recuperat și ați terminat.

Expertul de recuperare a datelor EaseUS (Windows / macOS)

Expertul de recuperare a datelor EaseUS

Expertul de recuperare a datelor EaseUS este unul dintre cele mai bune programe de recuperare a fișierelor șterse, nu numai de pe SD, dar și de la hard disk-uri, SSD-uri, memorii USB, camere foto, dispozitive mobile și alte unități de stocare. Este extrem de intuitiv, acceptă orice tip de fișier (imagini, videoclipuri, documente, arhive comprimate etc.) și poate fi utilizat în multe scenarii diferite.

Soluția propusă de EaseUS permite, de fapt, recuperarea fișierelor de pe discuri formatate sau deteriorate, recuperarea datelor după golirea coșului de reciclare, după ștergerea unei partiții, recuperarea din blocările sistemului, recuperarea după atacuri malware, recuperarea partițiilor RAW și chiar mai mult; totul în doar trei pași simpli: pornire, analiză și recuperare.

Expertul de recuperare a datelor EaseUS este compatibil cu ambele ferestre asta cu MacOS și este disponibil în diferite versiuni: cea de bază, gratuită, care vă permite să recuperați până la 500 MB de date (2 GB, dacă partajați programul online) și versiunea plătită, fără limitări pentru fișierele recuperabile, cu prețuri începând de la 66,69 euro.

Acestea fiind spuse, pentru a descărca EaseUS Professional Recovery Wizard Professional pentru ferestre, conectat la site-ul oficial al programului și faceți clic pe buton Încercare gratuită: făcând acest lucru, veți obține versiunea completă a software-ului pentru a fi activată odată cu achiziționarea unei licențe (fără înregistrare veți putea vedea fișierele care vor fi recuperate, nu le veți putea salva). Totuși, pentru a descărca, Expertul de recuperare a datelor EaseUS gratuit și au capacitatea de a recupera până la 2 GB de date fără costuri, conectate la această pagină pe site-ul EaseUS și faceți clic pe buton Descarcă gratis.

După ce descărcarea este completă, indiferent de versiunea de EaseUS Data Recovery Wizard pe care ai descărcat-o, deschideți fișier .exe obținut și, în fereastra care se deschide, faceți clic pe buton Da. Asigurați-vă, așadar, că rubrica referitoare la Termenii de licență EaseUS (stânga jos) este bifată și apăsați butonul Instaleaza acum, pentru a porni descărcarea tuturor componentelor necesare pentru funcționarea EaseUS Data Recovery Wizard și instalarea lor ulterioară pe computer. Dacă nu doriți să trimiteți statistici anonime referitoare la utilizarea programului, faceți clic pe element Personalizați instalarea (dreapta jos) și debifează caseta corespunzătoare. În cele din urmă, faceți clic pe buton Începe acum, pentru a închide fereastra și porniți Expertul de recuperare a datelor EaseUS.

Acum puteți lua măsuri. Prin urmare, selectați tastaPictograma SD din ecranul de pornire al EaseUS Data Recovery Wizard și faceți clic pe buton scanda, în dreapta jos, pentru a începe scanarea unității.

Expertul de recuperare a datelor EaseUS

Când vezi că apar fişier de interesul dvs., selectați-le (bifând casetele relevante) și faceți clic pe buton Recupera, în dreapta jos, pentru a indica pliant în care să le exporte și să înceapă procedura de recuperare.

Dacă doriți, puteți selecta diverse foldere care apar în bara laterală din stânga sau în element Filtru, în partea de sus, pentru a filtra rezultatele căutării în funcție de tipurile de fișiere care vă interesează (de ex. JPEG sau PDF).

Dacă utilizați un Mac, poti descarca Expertul de recuperare a datelor EaseUS folosind linkurile pe care le-am furnizat anterior și făcând clic pe articolul aferent Versiunea Mac a software-ului. În schimb, pentru a instala programul, deschideți pachet .dmg obținute și trageți pictograma din Expertul de recuperare a datelor EaseUS în folder Aplicații De calculator. Ușor, nu?

Recuva (Windows)

Recuva

Acum vreau să vă vorbesc Recuva, o aplicație gratuită excelentă pentru Windows creată de dezvoltatorii CCleaner (celebrul software pentru curățarea discului și optimizarea sistemului de operare Microsoft) care vă permite să recupera fișiere șterse de pe SD, hard disk-uri și alte unități într-un mod foarte intuitiv. Pentru a încerca acum, conectați-vă la site-ul său web și faceți clic pe element CCleaner.com.

După finalizarea descărcării, deschideți pachetul de instalare software (rcsetupxx.exe), selecteazăItaliană din meniul pentru alegerea limbii (dreapta sus) și faceți clic mai întâi pe instalare și apoi mai departe Fuga Recuva, pentru a finaliza procesul de instalare și a începe Recuva.

În acest moment trebuie doar să porniți Recuva, faceți clic pe buton Redirecţiona și selectați tipul de fișier pe care doriți să îl restaurați: Imagini. Muzică. Documente. Video. arhive comprimate. E-mail sau Toate filele. Apoi puneți marcajul de validitate lângă element pe card multimedia sau iPod și începeți să scanați cardul de memorie făcând clic mai întâi pe Redirecţiona și apoi mai departe Începe.

Când procedura este finalizată, aplicați marcajul de lângă numele fișierelor pe care intenționați să le recuperați (cele cu semaforul verde se pot recupera 100%, cele cu semafor galben pot fi corupte, în timp ce cele cu semafor roșu sunt irecuperabile) și apăsați pe buton Recupera. În cele din urmă, selectați folderul în care să exportați datele și să le oferițiO.K pentru a începe recuperarea reală a fișierelor selectate.

De asemenea, puteți profita de funcție scanare minuțioasă, pentru a încerca recuperarea datelor care nu se regăsesc în scanarea standard, bifați opțiunea corespunzătoare înainte de a începe verificarea unității (în ultimul ecran al expertului).

DiskDigger (Android)

Cum să recuperați fișierele șterse de pe SD

Aveți un smartphone sau o tabletă Android cu suport microSD? În acest caz, puteți încerca să recuperați datele șterse de pe cardul de memorie folosind DiskDigger.

DiskDigger este o aplicație foarte ușor de utilizat, care vă permite să recuperați fișierele șterse de pe microSD sau din memoria internă a dispozitivului fără a utiliza computerul. Este disponibil în două versiuni: una gratuită care vă permite să recuperați doar fotografii în format JPG / PNG și una plătită care, în schimb, vă permite să recuperați videoclipuri, PDF-uri, arhive comprimate, aplicații și alte tipuri de fișiere. Pentru a afla cum funcționează, citiți tutorialul meu pe cum să recuperați fișierele șterse de pe Android.

Articol creat în colaborare cu CleverFiles și EaseUS.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

13168 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să recuperați fișierele șterse gratuit de pe unitatea pen

Cum se actualizează TikTok | irsafari.com