in , ,

Cum funcționează Google Meet | irsafari.com

Hotswingers Petreceri de swing

În zilele noastre, fie pentru a păstra legătura cu prietenii și rudele, fie pentru o gestionare mai eficientă a muncii, este tot mai util să organizăm conferințe video de grup. Dacă citiți acest ghid, îl veți ști cu siguranță și veți ști că există diferite programe software potrivite pentru acest scop.

Dintre numeroasele aplicații de conferință video, totuși, ați căutat-o Google Meet. Deci presupun că veți dori să aflați mai multe despre acest instrument, înțelegând cum să-l utilizați pe toate dispozitivele dvs. Am dreptate? Ei bine, atunci știți că citind acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie.

Indiferent dacă aveți un smartphone Android, un iPhone sau un computer, citiți mai departe: îl voi explica până în cele mai mici detalii modul în care funcționează Google Meet și cum să-l folosești pentru conferințe video și întâlniri în confort. Așa că ia-ți cinci minute pentru tine și pune-ți în practică sfaturile: nu vei regreta!

index

Ce este Google Meet

Google Meet este aplicația pentru conferințe video Google

Înainte de a vă ghida în utilizarea efectivă a serviciului, permiteți-mi să vă explic ce este Google Meet și cum diferă de alte soluții de conferință video disponibile astăzi.

Google Meet este o aplicație dezvoltată de Google pentru a permite utilizatorilor să creeze și să participe rapid și ușor la întâlniri și conferințe video.

Dacă doriți să vă alăturați unei întâlniri create cu Google Meet, știți că această caracteristică a fost întotdeauna completă gratuit, în timp ce crearea de noi întâlniri și permisiunea de a invita oamenii la o întâlnire sunt funcții rezervate anterior Utilizatorii G Suite (Platforma plătită orientată spre afaceri Google) dar din mai 2020, disponibil gratuit pentru toată lumea, așa cum a scris și Google pe al său blog oficial.

Serviciul este disponibil pentru utilizare de către 60 minute, până la maximum 100 de participanți pentru utilizatori singuri, în timp ce pentru utilizare nelimitată și până la maximum 250 de participanți pentru companii.

În ceea ce privește compatibilitatea, am menționat-o deja: Google Meet este disponibil pentru Android, iPhone și iPad, PC și chiar de la un telefon fix: așa cum vă voi explica mai târziu, de fapt, este posibil să participați la întâlniri create cu Meet prin simpla apelare a unui număr telefon conectat la întâlnire. Dar acum să mergem în ordine.

Cum funcționează Google Meet

După cum am menționat în capitolul precedent, Google Meet este foarte simplu de utilizat. Prin urmare, în paragrafele următoare voi explica cum să creați și să participați la întâlniri pe această platformă. Indiferent dacă aveți un dispozitiv Android, un iPhone, un iPad sau un computer, nu veți găsi nicio dificultate: garantat!

Cum funcționează Google Meet pe computer

Google Meet de pe computer

Pentru a utiliza Google Meet de pe computer, nu este necesar să descărcați niciun software. Dacă, de fapt, deții un microfon și unul camera web, puteți crea sau participa la întâlniri de întâlnire pur și simplu utilizând programul dvs. de navigare. Iată cum se face.

Mai întâi asigurați-vă că utilizați un browser- compatibile, cum ar fi Google Chrome. Mozilla Firefox, Edge sau Safari.

Apoi mergeți la Site-ul Google Meet și, dacă utilizați un cont activ pentru întâlnire, veți vedea butonul verde pe ecran Alăturați-vă unei întâlniri sau începeți-o; în caz contrar, dacă sunteți activat doar să participați la ședințe (limitarea eliminată din mai 2020), veți vedea un buton verde cu scris Utilizați un cod de întâlnire.

Ecranul Google Meet pentru participanți

Pentru a vă alătura unei întâlniri, va trebui să aveți cod de întâlnire sau link de invitație furnizate de cine l-a creat. Dacă nu îl găsiți, vă recomand să întrebați direct persoana care a solicitat participarea dvs. la întâlnire.

Aveți codul de mână sau aveți disponibil linkul de invitație? Grozav, apasă acum buton verde în pagina Întâlnire Google și introduceți codul primit în pagina care se deschide. Dacă ați făcut clic pe linkul de invitație, puteți merge direct la capitolul următor.

Dacă în schimb doriți să creați o întâlnire, apăsați butonul verde cu scrierea Alăturați-vă unei întâlniri sau începeți-o și introduceți tasta titlu din întâlnirea din caseta care apare în continuare. De asemenea, puteți lăsa caseta goală, pentru a atribui un nume aleatoriu întâlnirii.

În ambele cazuri, dacă este prima dată când porniți Google Meet, va apărea o solicitare de permisiuni de utilizare a camerei web și a microfonului, pe care va trebui să o consimțiți apăsând butonul permite.

După ce se va face acest lucru, vi se va prezenta o previzualizare a conexiunii dvs. la întâlnire. În acest ecran aveți opțiunea, dacă doriți, de a dezactiva microfonul sau camera web apăsând butonul cu pictograma de pe microfon sau butonul cu pictograma de camera web, în stânga. Acum puteți decide să vă alăturați ședinței apăsând butonul Cereți să participați sau, în cazul în care creați întâlnirea, butonul participa.

Dacă tocmai ați creat o întâlnire, va apărea imediat o casetă cu informațiile necesare pentru conectarea altor persoane. Puteți apăsa butonul Copiați butonul de informare despre participare și trimiteți informațiile copiate participanților sau decideți să apăsați butonul adăuga pentru a invita noi participanți prin e-mail.

Prin apăsarea butonului apel, puteți invita și participanții la numărul de telefon. Nu uitați, însă, că funcția care permite invitația prin apel este disponibilă numai pentru participanții care au un număr canadian sau american.

Puteți decide, de asemenea, să apăsați pe scris Alte numere de telefon, pentru a obține o listă de numere de telefon împărțite după țară. Trimiteți participanților numărul de telefon pentru țara lor împreună cu PIN care va apărea lângă el, pentru a le permite să participe la întâlnire, apelând numărul respectiv și introducând codul PIN primit.

Cum să invitați participanții la o întâlnire

După ce ați copiat informațiile despre întâlnire și ați trimis invitațiile, puteți apăsa pictograma cu tasta X, în partea dreaptă sus a casetei, pentru a reveni la videoconferință. În orice caz, puteți vedea din nou informațiile despre întâlnire apăsând butonul cu numele întâlnirii situat în partea stângă jos a ecranului.

Dacă, pe de altă parte, participați la întâlnire ca invitat, trebuie să așteptați ca managerul de ședințe să vă accepte conexiunea; atunci veți fi automat în ședință.

Puteți, de asemenea, să decideți să dezactivați microfonul și camera web în orice moment, apăsând butoanele cu pictogramele din microfon sau din camera web așezat în partea de jos. Cu toate acestea, pentru a încheia conexiunea, trebuie doar să apăsați butonul roșu cu pictograma unuia receptor, centru de jos.

Participa la întâlniri

În timp ce participați la o întâlnire, Google Meet vă permite să vizualizați participanții conectați prin intermediul butonului cu pictograma două persoane (dreapta sus). De asemenea, puteți trimite mesaje text participanților apăsând butonul cu o pictogramă benzi desenate de asemenea, situat în dreapta sus.

Dacă doriți să partajați ecranul cu restul participanților, apăsați butonul Prezentă acum plasat în partea dreaptă jos. În acest caz, se va deschide un meniu cu butoane Ecran întreg și O fereastră, care vă va permite să transmiteți întregul ecran al PC-ului sau, respectiv, un singur program activ pe computer.

După ce ați ales imaginea care va fi prezentată, apăsați pe ea și apoi apăsați butonul acțiune, pentru a începe împărtășirea imaginii. Puteți opri prezentarea oricând apăsând butonul central Opriți prezentarea.

Cum funcționează Google Meet pe mobil

Solicitați participarea la o întâlnire

Dacă vrei utilizați Google Meet pe mobil, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să descărcați aplicația oficială furnizată de Google. Puteți descărca și instala Versiunea Android din Play Store sau din versiunea iPhone din App Store. Amândoi lucrează la fel.

Odată ce aplicația este instalată și deschisă, veți vedea imediat imaginea video a camerei. Înainte de a vă alătura unei întâlniri, aveți opțiunea apăsând butoanele cu pictograma de la microfon sau cu icoana din cameră video pentru a dezactiva microfonul și camera, în funcție de preferințe.

Iată cum vă puteți alătura sau crea o întâlnire. Dacă creați o întâlnire, apăsați butonul Noua întâlnire, pentru a crea automat o nouă întâlnire. Informațiile de participare la întâlnire vor apărea într-o casetă cu inscripția Adăugați mai multe.

Puteți partaja aceste informații copiind-o și trimitându-le participanților sau apăsând butonul acțiune. În plus, prin apăsarea butonului Alte numere de telefon, puteți vedea o listă de numere împărțite după țară: prin urmare, aveți posibilitatea să trimiteți participanților numărul de telefon corespunzător țării lor împreună cu PIN în caseta verde din partea de sus, pentru a le permite să participe apelând numărul furnizat și introducând codul PIN.

Creați o întâlnire de pe mobil

După ce ați terminat operațiunile de invitație, apăsați pictograma cu tasta X, în partea dreaptă sus a panoului, pentru a reveni la ședință. Puteți vizualiza întotdeauna informațiile despre întâlnire apăsând butonul cu pictograma unuia „I” plasat în centrul ecranului.

În cazul în care participați la întâlnire ca invitat, în schimb, apăsați butonul Introduceți un cod de întâlnire și introduceți codul care v-a fost furnizat. Apoi apăsați butonul Cereți să participați și așteptați ca creatorul întâlnirii să vă accepte participarea. După ce a acceptat, veți fi în cadrul conferinței video.

Indiferent dacă ați creat o întâlnire sau participați doar la ea, puteți decide oricând să dezactivați microfonul sau camera web apăsând o dată pe partea ecranului care conține video al întâlnirii apoi apăsați pe butoanele cu pictograma din microfon sau cu icoana din cameră video.

Vă puteți încheia participarea la întâlnire apăsând butonul roșu cu pictograma unuia receptor. În partea de jos a ecranului, însă, puteți verifica participanții la ședință folosind butonul cu pictograma două persoane, în timp ce puteți scrie mesaje text participanților prin intermediul butonului cu pictograma a benzi desenate.

De asemenea, puteți decide să partajați ecranul smartphone-ului cu participanții la întâlnire. Pentru a face acest lucru, apăsați pe partea de ecran care conține video al conferinței apoi pe buton cu i trei puncte situat în dreapta sus. Apoi apăsați pe articole Afișare ecran. Începeți să trimiteți și Începe acum, pentru a începe transmisia ecranului.

Puteți opri partajarea ecranului apăsând butonul Prezentare finală plasat în centrul ecranului. Simplu, nu?

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să vezi toate aplicațiile descărcate

Camere Messenger: cum funcționează | irsafari.com