in , ,

Cum formatați iPhone | irsafari.com


Vă aflați în procesul de vânzare a iPhone-ului dvs., pentru a trece la un model mai nou. Înainte de a preda telefonul către potențialii cumpărători, ați dori pe bună dreptate să-l formatați și să ștergeți toate datele din memoria sa; cu toate acestea, nu ați făcut niciodată acest lucru înainte și nu știți cum să procedați. Așa este, nu-i așa? Atunci nu vă faceți griji: astăzi sunt aici pentru a explica exact cum să format iPhone și cum să ștergeți toate datele de pe acesta în câteva minute.

În funcție de nevoile dvs., puteți alege să formatați iPhone acționând direct de pe dispozitiv sau de la computer, prin iTunes (dacă utilizați Windows) sau Finder (dacă utilizați macOS). În primul caz, datele vor fi șterse de pe dispozitiv și va fi păstrată versiunea curentă a iOS; în cea de-a doua, însă, cea mai recentă versiune a sistemului de operare va fi instalată și automat.

După ce am făcut aceste clarificări necesare, aș spune că sunteți gata să continuați: prin urmare, luați cinci minute de timp liber și încercați să puneți în practică indicațiile pe care le găsiți mai jos. Vă asigur că veți putea face totul în cel mai scurt timp.

Index

Operațiuni preliminare

Copie de rezervă ICloud

Înainte de a afla cum să format iPhone, trebuie să faceți niște pași preliminari. În primul rând, este bine să faci un backup complet a datelor de pe dispozitivul dvs. Făcând o copie de rezervă, veți avea posibilitatea de a recupera setări, fotografii, aplicații și orice altceva dacă vă gândiți să transferați dispozitivul către terți și puteți face același lucru chiar dacă decideți să cumpărați un nou iPhone.

Puteți face backup pentru iPhone fie prin intermediul icloud (opțiune care ar trebui să fie deja activată implicit, dacă aveți a configurat un ID Apple pe dispozitiv) și prin computer, folosind iTunes pe Windows sau pe căutător de către macOS. Puteți afla mai detaliat cum puteți face o copie de rezervă a datelor de pe iPhone, citind ghidul meu de pe cum să faceți backup pentru iPhone.

Pe lângă faptul că faceți o copie de rezervă a datelor de pe iPhone, trebuie să o dezactivați înainte de formatarea dispozitivului Unde este, serviciul anti-furt Apple care vă permite localizați și controlați dispozitivul de la distanță și, în mod normal, previne formatarea locală.

Pentru a face acest lucru, accesați secțiunea Setări din iOS (pictograma roții situat pe ecranul de start), selectați tasta Numele dumneavoastră, apoi vocea Unde este, apăsați pe Găsește-mi iphone-ul din meniul care se deschide, deplasați-vă în sus OFF pârghia opțiunii Găsește-mi iphone-ul și introduceți parola de identificare Apple. Odată făcut acest lucru, puteți lua măsuri.

Cum formatați iPhone de pe iOS

Cum se resetează iPhone

Cel mai simplu și mai imediat mod de a forma iPhone-ul este să planifici direct de la setările dispozitivului. În câteva minute, veți obține de fapt anularea completă a datelor de pe dispozitiv (care nu vor fi recuperabile în niciun fel, din moment ce sunt criptate) și o resetare a versiunii actuale a iOS.

Pentru a format iPhone-ul din setările iOS, asigurați-vă mai întâi că dispozitivul este conectat la Internet (în Wi-Fi sau rețea de date, nu face nicio diferență). Așadar, apăsați pe pictograma aplicației Setări pe ecranul de start, selectați elementul General din ecranul care vă este arătat, derulați la partea de jos și atingeți elementul Restabili.

Selectați acum opțiunea Inițializați conținutul și setările și, dacă apare un avertisment în acest sens, alegeți dacă finalizați încărcarea a datelor care nu sunt încă stocate pe iCloud sau dacă inițializează acum dispozitivul. În cele din urmă, tastați în cod de deblocare a iPhone-ului dvs. și confirmați executarea operației apăsând butonul Inițializează iPhone decât să cumperi în partea de jos a ecranului.

Dacă aveți nevoie, aș dori să subliniez că, pe lângă funcția de a șterge complet conținutul și setările dispozitivului, în ecranul de setări în care vă aflați, există și opțiuni de recuperare a sistemului parțial, mai puțin drastice.

  • Apăsând pe Reseteaza setarile puteți restabili toate setările iOS fără a șterge datele;
  • Apăsând pe Resetați setările rețelei puteți restabili configurația referitoare la rețelele wireless și conexiunea de date;
  • Apăsând pe Resetați dicționarul tastaturii puteți reseta setările tastaturii la starea din fabrică;
  • Apăsând pe Resetați aspectul acasă aveți opțiunea de a reseta ordinea pictogramelor implicite pe ecranul de pornire (aplicațiile vor fi aranjate în ordine alfabetică);
  • Apăsând pe Restaurați locația și confidențialitatea în schimb, puteți reseta setările de confidențialitate și locația geografică.

La sfârșitul procedurii de formatare a iPhone, configurarea inițială a iOS. Dacă intenționați să predați telefonul unei alte persoane, nu faceți nimic și lăsați-l pe noul proprietar al smartphone-ului să-l completeze.

Dacă, pe de altă parte, doriți să continuați să utilizați dispozitivul, urmați instrucțiunile de pe ecran și, în câteva minute, puteți alege dacă configurați terminalul folosind un alt dispozitiv iOS (pur și simplu aducându-l pe acesta din urmă la „melafonino”), dacă doriți să setați dispozitivul ca un iPhone nou, restaurați datele dintr-un backup iCloud sau local sau dacă copiați datele de pe un dispozitiv Android.

Cum formatați iPhone de la computer

căutător

Daca preferi format iPhone de pe computer, apoi urmând să formatați iPhone și să instalați cea mai recentă versiune a iOS pe acesta din urmă, aveți nevoie iTunes (Faimosul software multimedia Apple cu care să gestionați dispozitive iOS / iPadOS de la un computer) sau, dacă aveți un Mac echipat macOS 10.15 Catalina sau mai târziu (unde iTunes a fost eliminat), aplicația căutător preinstalat în sistemul de operare.

Prin urmare, dacă utilizați un computer echipat cu Windows și încă nu ați făcut acest lucru, instalați-l iTunes prin Magazin Microsoft Windows 10 sau, dacă utilizați o versiune mai vechi a sistemului de operare, prin pachetul de instalare clasic disponibil pe Site-ul Apple. Pentru mai multe informații, citiți tutorialul meu pe cum să instalați iTunes gratuit.

În continuare, pentru a format iPhone-ul, trebuie să conectați telefonul la computer prin intermediul cablu USB. Dacă este prima dată când faci acest lucru, trebuie să autoriza comunicarea între cele două dispozitive, prin apăsarea butoanelor relative de pe ambele și intrarea în cod de deblocare la telefon.

În acest moment, dacă utilizați iTunes, faceți clic pe pictogramăiPhone care apare în stânga sus, selectați elementul rezumat din bara laterală și faceți clic pe buton Resetați iPhone situat în dreapta sus. Prin urmare, acceptați condițiile de utilizare a iOS, apăsând în sus Restaurare / Restaurare și Actualizare. Ca urmare a este accept, Si asta e.

Dacă utilizați căutător macOS, pe de altă parte, deschide aceasta din urmă (pictograma zâmbetului de pe bară doc), selectați-vă numele iPhone din bara laterală din stânga, selectați fila General și continuați la formatarea dispozitivului făcând clic pe buton Resetați iPhone apoi continuați așa cum se explică mai sus pentru iTunes.

După câteva minute (durata procesului depinde de viteza conexiunii dvs. la Internet, deoarece ultima versiune a iOS este descărcată de pe Internet), va apărea un mesaj care vă avertizează că iPhone a fost formatat și că a fost starea fabricii.

Când procedura este finalizată, vi se va cere dacă doriți să configurați telefonul ca dispozitiv nou sau dacă doriți să restaurați aplicațiile și datele unui copie de rezervă făcut anterior. Dacă intenționați să vindeți dispozitivul, nu efectuați alte operații și lăsați-l pe noul său proprietar să îl configurați singur.

Cum să formatați iPhone blocat

Cum se formatează iPhone

Aveți de-a face cu un iPhone blocat, care nu se activează corect sau pe care s-a efectuat procedura jailbreak? În acest caz, pentru a o forma eficient, trebuie să apelați la Modul DFU: un mod care vă permite să instalați iOS ocolind bootloader-ul și, prin urmare, multe erori care, în mod normal, împiedică recuperarea dispozitivului de pe iOS sau de la computer. Este recomandat pentru dispozitivele jailbroken, deoarece reușește să șteargă datele Cydia și jailbreak, care altfel ar ocupa spațiu în memoria dispozitivului.

Pentru a pune iPhone-ul dvs. în DFU, continuați după modelul „melafonino” în posesia dvs. Daca ai iPhone X sau mai târziu, iPhone 8/8 Plus sau mai târziu o iPhone SE 2020 sau mai târziu, asigurați-vă că dispozitivul este pornit și apăsați rapid tastele Volumul +. Volumul – si butonul din dreapta. Așa că țineți apăsat butonul butonul din dreapta până când ecranul devine negru, apoi eliberați toate tastele, mențineți apăsat butonul din dreapta este + Volum – timp de 5 secunde, eliberați butonul din dreapta, tine in continuare Volumul – încă 5 secunde și așteptați ca mesajul referitor la prezența unui dispozitiv în modul de recuperare să apară pe computer.

Pe modele de IPhone-uri mai vechi, trebuie să opriți dispozitivul, după care trebuie să țineți apăsat butonul Putere, așteptați aproximativ 3 secunde și mențineți de asemenea butonul apăsat Acasă. Așteptați încă 10 secunde, eliberați butonul Putere și țineți apăsat butonul Acasă încă 8 secunde. Dacă aveți un iPhone 7 sau a iPhone 7 Plus, în loc de butonul Acasă, trebuie să utilizați butonul Volumul –.

Dacă ecranul telefonului nu rămâne oprit, înseamnă că iPhone-ul a intrat în modul de recuperare și nu în DFU, deci trebuie să repetați întreaga procedură din nou.

Odată aflat în modul DFU, restabiliți iPhone-ul de pe un computer, așa cum este explicat în a capitolul precedent. Toate datele de pe „melafonino” vor fi șterse și va fi instalată cea mai recentă versiune de iOS.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

13168 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să transformi o fotografie în desen animat gratuit

Cum să restaurați iPhone | irsafari.com