in , ,

Cum editați fotografii în galerie

Hotswingers Petreceri de swing

Parcurgând aplicația Galerie de pe smartphone-ul dvs., v-ați dat seama că ați făcut o cantitate imensă de fotografii și că, pentru unele dintre ele, ar fi potrivit să aplicați unele modificări, pentru a le îmbunătăți și a le înfrumuseța în continuare. Același lucru pe PC. Deci, aveți nevoie de o soluție pentru a vă face fotografiile mai „prezentabile”. Cu toate acestea, doriți să evitați descărcarea de software terță parte (de asemenea, pentru că nu aveți prea mult spațiu la dispoziție), dar nu știți cum să procedați.

Așa este, nu-i așa? Atunci știi că dacă vrei, te pot ajuta. În acest ghid, de fapt, voi explica cum să editați fotografii în galerie fără a folosi niciun software suplimentar, dar a profita, în schimb, de funcțiile de editare foto integrate în managerii de fotografii ale celor mai cunoscute sisteme de operare pentru smartphone-uri, tablete și PC-uri: Android, iOS, Windows și macOS.

Fără a mai aștepta, faceți-vă confortabil și citiți cu atenție tot ce am de explicat pe această temă: sunt sigur că, la sfârșitul lecturii acestui ghid, veți fi dobândit abilitățile necesare pentru a atinge în mod satisfăcător obiectivul pe care vi l-ați propus. . Acestea fiind spuse, nu am altceva de făcut, decât să vă doresc lectură fericită și … distrați-vă!

index

Cum să editați o fotografie în galerie pe smartphone-uri și tablete

Spre deosebire de ceea ce ați putea crede, nu este necesar să instalați aplicații suplimentare pentru editează fotografii în galerie pe smartphone-uri și tablete. Indiferent dacă aveți un dispozitiv Android, un iPhone sau o tabletă, tot ce aveți nevoie este deja inclus „standard” în software-ul de pe dispozitiv. Iată totul explicat în detaliu.

Android

Cum editați fotografii în galerie

La cele mai recente versiuni de Android, aplicația implicită pentru gestionarea galeriei de imagini este Google Photos: include câteva instrumente dedicate editării fotografice de bază, care vă permit să aplicați o serie de filtre și corecții într-un singur robinet.

Prin urmare, pentru a porni, porniți aplicația menționată mai sus, atingând pictograma sub forma de voluptă colorată situat în zona sertar a dispozitivului (zona în care apar toate aplicațiile instalate), identificați imaginea pe care sunteți interesat să lucrați din galeria foto și extindeți-o, atingând previzualizarea acestuia.

Pentru a accesa instrumentele de editare, apoi apăsați pictograma sub forma de cursoare care se află în partea de jos (a doua din dreapta). Acum, pentru a aplica un filtru presetat, atingeți pictograma foaie cu starlet situat în stânga jos; pentru a acționa asupra opțiunilor de definire a luminii, culorii și a detaliilor, atingeți pictograma cursoare; pentru a decupa sau roti imaginea, atingeți pictograma linii încrucișate înconjurate de săgeți, în timp ce pentru a desena imaginea atingeți pictograma din întindere care este pe dreapta.

Când ați terminat, atingeți pictograma Salvați, pentru a salva modificările făcute pe imaginea curentă sau apăsați butonul (⋮) și atingeți opțiunea Salvați copia din meniul propus, pentru a salva lucrarea într-un fișier nou. Fericit?

nota: unele versiuni de Android, în special cele personalizate de producători, pot avea o altă aplicație de gestionare a imaginilor, denumită de obicei galerie. Cu toate acestea, funcțiile de editare ale aceluiași lucru funcționează într-un mod destul de similar cu ceea ce am văzut în urmă cu Google Photos.

iOS / iPadOS

Cum editați o fotografie în galerie

Chiar și aplicația fotografie de iOS și iPadOS oferă posibilitatea de a edita rapid imaginile conținute în galeria dispozitivului! Pentru a face acest lucru, porniți aplicația menționată mai sus, atingând pictograma floare colorată situat pe ecranul principal; apoi apăsați peprevizualizare a fotografiei doriți să acționați și să apăsați pe element edita situat în partea dreaptă sus, pentru a apela instrumentele de editare.

La prima vedere, editorul foto pentru iOS poate părea complex de utilizat, dar, în realitate, nu este deloc: accesarea funcțiilor de reglare a culorilor (expunere, luminozitate, lumini, umbre, contrast, luminozitate, vignetare etc. departe), atinge pictograma mâner care este în partea stângă jos și folosește butoanele care apar imediat sub imagine pentru a trece de la o îmbunătățire la alta. Pentru a mări sau a reduce efectul ales, puteți utiliza cursorul care apare pe ecran.

Dacă doriți să aplicați unul dintre filtrele presetate, atingeți pictograma în schimb cercuri suprapuse, care se află în centrul inferior; în sfârșit, pentru a vizualiza opțiunile dedicate decupării și rotirii imaginii, atingeți pictograma linii încrucișate care se află în dreapta jos. Pentru a aplica filtrul cu ochi roșii, însă, apăsați pe pictogramaochi bătut care se află în partea stângă sus și apoi atinge punctele care trebuie corectate. Când sunteți mulțumit de rezultat, atingeți elementul capăt situat în stânga jos și asta este!

Cum editați fotografii din galeria de calculatoare

Trebuie să știți că chiar și cele mai populare sisteme de operare pentru calculator, adică Windows 10 și MacOS, integrează instrumente de editare foto care pot fi apelate de la software-ul de gestionare a galeriei respective: mai jos vă voi explica cum să le accesați într-un mod foarte simplu.

Windows 10

Cum editați fotografii din galeria de calculatoare

aplicaţia fotografie Windows 10 integrează o serie de instrumente dedicate retușării de fotografii care permit, într-un mod simplu și rapid, să modifice imaginile cu un număr mare de elemente, care variază de la filtre de culori la animații tridimensionale de diferite tipuri.

A profita de aceasta este cu adevărat simplu: pentru a începe, porniți aplicația menționată mai sus, apelând-o din meniu start (cea accesibilă făcând clic pe pictograma steagului situată în colțul din stânga jos al ecranului) și faceți clic pe previzualizare a imaginii pe care intenționați să o acționați, pentru a o mări.

Alternativ, accesați folderul care conține imaginea de interes și faceți dublu clic pe pictograma acesteia pentru a o deschide în Fotografii. Dacă Fotografiile nu este programul implicit pentru a deschide imaginile pe computer, trebuie să faceți clic dreapta pe fotografia pentru a fi retușate și să selectați elementele Deschideți cu> Fotografii din meniul contextual.

Acum, apăsați butonul Editează și creează (pictograma ora două creioane încrucișate) situat în partea dreaptă sus, pentru a accesa instrumentele de retușare disponibile.

  • edita – acesta este editorul de bază pentru fotografii, care vă permite să decupați imaginea, să o rotiți, să o întoarceți cu capul în jos, să aplicați filtre de culori și diferite tipuri de ajustări, inclusiv schimbarea luminilor, culorilor și luminozității și corectarea automată a efectului. ochi roșii și imperfecțiuni pe un anumit punct. După finalizarea modificărilor, faceți clic pe buton Salvați o copie, pentru a salva munca depusă pe un fișier nou.
  • desena – această funcție vă permite să desenați manual pe imagine, folosind stilou, creion, evidențiator și cursuri de șters. După finalizarea modificărilor, faceți clic pe pictogramă dischete stivuite, pentru a salva o copie a fișierului editat.
  • Adăugați efecte 3D și Adăugați text animat – aceste două opțiuni permit, respectiv, îmbogățirea imaginii cu efecte și modele în 3 dimensiuni (de asemenea în mișcare) și cu text animat. Când ați terminat de efectuat modificări, faceți clic pe buton Salvați o copie, pentru a salva munca depusă (sub forma unui fișier video).
  • Editează cu Paint 3D – făcând clic pe acest articol, imaginea în cauză este deschisă în Paint 3D și poate fi modificată folosind toate instrumentele puse la dispoziție de program (funcții de decupare, rotire, adăugare de lovituri libere, obiecte 3D, forme, de autocolante, text și așa mai departe). Când ați terminat de efectuat modificări, faceți clic pe buton meniu plasat în partea stângă sus și selectați elementul Salvați, pentru a salva modificările făcute în fișierul curent sau Salvați As, pentru a salva totul într-un fișier nou.

MacOS

Cum editați fotografii din galeria de calculatoare

Editează fotografii în galerie pe macOS este la fel de simplu: mai întâi, deschideți aplicația fotografiefăcând clic pe pictograma din floare colorată cine este pornit doc și, după identificarea imaginii pentru a acționa în colecțiile disponibile, faceți dublu clic pe previzualizarea acesteia pentru ao mări. Dacă imaginea pe care doriți să o editați nu este încă inclusă în biblioteca de fotografii, pur și simplu trageți-o în fereastra programului pentru a o adăuga.

Apoi faceți clic pe buton edita care se află în partea dreaptă sus, pentru a deschide editorul foto integrat pentru macOS. Acum, utilizați butoanele situate în partea de sus pentru a accesa diversele caracteristici disponibile: prin secțiune regulă, puteți modifica numeroase setări de culoare (nuanță, curbă, echilibru și definiție), puteți aplica corecția ochilor roșii, crește claritatea / definiția, reduce zgomotul și efectul de vignetare.

Secțiunea filtreîn schimb, vă permite să editați imaginea în cauză folosind filtre „preambalate” și secțiunea culturăîn sfârșit, vă permite să decupați, rotiți, rotiți sau modificați raportul imaginii. După ce ați terminat munca, faceți clic pe buton capăt să aplice modificările făcute. Fericit?

nota: datorită funcției de rezervă integrată a Fotografiilor, puteți restaura imaginea originală în orice moment accesând instrumentele de editare și făcând clic pe buton restabili situat în stânga sus.

Dacă doriți să editați o fotografie care nu este inclusă în biblioteca de fotografii, puteți utiliza avanpremieră: software-ul macOS implicit pentru vizualizarea fotografiilor, a documentelor PDF și a multor alte fișiere. Instrumentele de editare foto pot fi apelate făcând clic pe pictogramă creion situat în dreapta sus.

Alte programe pentru a edita fotografii

Cum editați fotografii în galerie

Cum zici? Cu siguranță credeți că soluțiile pe care le-am oferit până acum sunt valabile, cu toate acestea, veți avea nevoie de un software care vă va permite editează fotografii în galerie ceva mai avansat? În acest sens, puteți evalua utilizarea unui program de calculator cum ar fi GIMP sau Photoshopsau o aplicație pentru smartphone-uri și tablete pentru care ar putea fi Snapseed Android și iOS / iPadOS.

Dacă sunteți interesat să aprofundați subiectul, vă recomand să citiți ghidurile mele programe de editare a fotografiilor iar la cele mai bune aplicații pentru a edita fotografii: Sunt sigur că vei găsi ceea ce este potrivit pentru tine!

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să pui Memoji pe Instagram

Cum se utilizează Google Classroom | irsafari.com