in , ,

Cum de a înregistra cu telefonul mobil


telefon mobil acum ne însoțește în toate momentele zilelor noastre, dovedindu-se un instrument extrem de versatil și util în diverse contexte. De exemplu, ați descoperit că, cu ajutorul smartphone-ului, puteți face și înregistrări vocale, dar, nefiind practic în ceea ce privește noile tehnologii, nu știți cum să faceți asta? Nu vă faceți griji: dacă doriți, sunt aici pentru a vă ajuta.

În paragrafele următoare ale acestui ghid, de fapt, voi avea ocazia să vă explic cum să înregistrați cu telefonul mobil folosind atât „standard” înregistratorul inclus pe dispozitivul dvs., cât și utilizarea unor aplicații terțe. În această privință, ar trebui să știți că unele dintre ele vă permit să efectuați înregistrări vocale „standard”, în timp ce altele vă permit să înregistrați chiar și apeluri, atât de intrare cât și de ieșire.

Deci, sunteți gata să începeți? Da? Bine! Fă-ți confortabil, ia-ți tot timpul necesar pentru a te concentra pe citirea alineatelor următoare și, mai important, încearcă să implementezi „sfaturile” pe care ți le voi oferi. Nu mi-a mai rămas nimic de făcut decât să vă doresc o lectură bună și să vă distrați!

Index

Cum să înregistrați audio cu telefonul mobil

Începem această examinare de a vedea mai întâi cum să înregistrezi audio cu telefonul tău mobil utilizarea unor aplicații pentru înregistrarea sunetelor captate de microfon, ambele incluse „standard” în Android și iOS și realizate de terți.

Înregistrare vocală Android

Înregistrare vocală Android

Pentru a profita de înregistratorul vocal prezent „standard” pe Android, trebuie doar să porniți aplicația numită Recorder sau Aparat de inregistrat (numele se poate schimba în funcție de marca și modelul dispozitivului deținut), prin apăsarea pictogramei sale pe ecranul de start sau în sertar (ecranul care grupează pictogramele tuturor aplicațiilor instalate pe dispozitiv).

Apoi, atingeți butonul Rec care ar trebui plasat în partea de jos a ecranului pentru a începe înregistrarea. După ce v-ați înregistrat, îl puteți opri apăsând butonul Stop, Care este reprezentat de obicei un pătrat și este așezat și în partea de jos (pe unele smartphone-uri ar putea fi reprezentat cu alte simboluri, de exemplu ).

Fișierul care conține înregistrarea audio tocmai făcută va fi salvat automat pe smartphone. Pentru a o asculta în acest moment, puteți apăsa butonul Joaca (pictograma triunghiului a apărut în partea de jos, în centrul ecranului) și, dacă intenționați să partajați înregistrarea cu alte persoane, atingeți butonul Acțiune și selectați opțiunea de partajare pe care o preferați.

Indicațiile pe care tocmai le-am furnizat sunt valabile în principiu pentru toate înregistratoarele predefinite disponibile pe Android, chiar dacă pot suferi unele variații bazate pe aplicația pe care producătorul smartphone-ului a inclus-o în ea.

Memoriile vocale pentru IOS

IOS Voice Memos

Tot pe iOS există un înregistrator de voce implicită: desigur, mă refer la aplicația Memos vocal, caracterizat printr-o interfață minimă (ca toate softurile de marcă Apple), ceea ce îl face extrem de simplu de utilizat.

Pentru ao utiliza, porniți Voice Memos apăsând pe pictograma sa de pe ecranul de pornire al iPhone-ului dvs. (ar putea fi în folder Suplimentar) și apasă butonul Rec, punct rosu situat în partea de jos a ecranului, pentru a începe înregistrarea audio.

Când doriți să o faceți, atunci opriți înregistrarea, atingând butonul Stop (icoana din pătrat roșu situat în partea de jos a ecranului). Dacă ați activat versiunea extinsă a interfeței de înregistrare (care este posibil prin glisarea de jos în sus), trebuie să apăsați mai întâi butonul Pauză plasat în partea de jos a ecranului și apoi atingeți elementul Sfârșit situat în dreapta jos. Pentru a asculta audio înregistrat, însă, apăsați butonul Joaca plasat sub numele înregistrării.

Pentru al partaja, apoi apăsați butonul (…) situat în stânga filei referitoare la înregistrarea în sine, atingeți elementul Acțiune apoi selectați modul de partajare care vi se potrivește cel mai bine.

Aplicație pentru înregistrarea audio

FL Studio

Dacă înregistratorul inclus în mod implicit pe Android și iOS nu este pe placul tău, poți apela la aplicație pentru înregistrarea audio realizate de dezvoltatori terți, precum cele enumerate mai jos.

  • Înregistrare MP3 Hi-Q (Android) – este un înregistrator vocal pentru Android care acceptă formate de fișiere MP3, WAV, M4A, OGG și FLAC, se integrează perfect cu dropbox. De asemenea, include funcții suplimentare, precum creșterea volumului și înregistrarea stereo. În versiunea gratuită vă permite să înregistrați o durată maximă de 10 minute; pentru a elimina limita de care aveți nevoie pentru a cumpăra versiunea plătită, care costă 3,89 euro.
  • Voice Record Pro (iOS / iPadOS) – este una dintre cele mai bune înregistratoare audio pentru iPhone și iPad, care are o interfață frumoasă în stil retro. Acceptă înregistrări în format MP4, WAV și MP3, oferă posibilitatea de a realiza înregistrări stereo, sări automat orele de tăcere și sincronizarea înregistrărilor cu diverse servicii de stocare în cloud. Pentru a elimina reclama din versiunea sa gratuită, trebuie să cumpărați versiunea plătită, care costă 7,99 euro.
  • FL Studio Mobile (Android/iOS / iPadOS) – dacă ați venit la acest ghid cu scopul de a cunoaște Cum de a înregistra o melodie cu telefonul mobil, această aplicație este cel mai bun răspuns la întrebarea dvs. Este, de fapt, o soluție semi-profesională care oferă multe funcții și instrumente dedicate manipulării melodiilor și înregistrării audio, permițându-vă să exportați fișiere în mai multe formate. Costă 14,90 € pe Android și 14,99 EUR pe iOS / iPadOS. Mai multe informații aici.

Cum să înregistrezi o conversație pe telefonul tău mobil

Dacă intenția ta este să înregistrați o conversație pe telefonul mobil, soluțiile enumerate mai jos vă vor fi cu siguranță utile. Rețineți că înregistrarea unui apel nu este ilegală, dar nu trebuie să o partajați (cu excepția cazului în care sunt autorizați explicit de către persoanele implicate în aceasta) De asemenea, aplicația în cauză funcționează de obicei numai dacă ai activat serviciul de conferințe pe propria linie: contactați managerul dvs. dacă doriți să activați funcția în cauză.

Recorder de apeluri (Android)

Înregistrare de apeluri Android

Dacă aveți un smartphone Android și doriți să înregistrați apelurile primite sau efectuate, vă recomand să utilizați aplicația Recorder de apeluri, care este potrivit pentru acest scop și poate fi utilizat gratuit. Rețineți că, așa cum a declarat dezvoltatorul de aplicații, este posibil să nu funcționeze pe unele dispozitive. De asemenea, cunoașteți aplicația respectivă pentru a înregistra apeluri, ca aceasta, nu funcționează pe Android 9 și mai târziu, datorită noilor politici Google. A intelege?

După instalarea și pornirea Call Recorder pe dispozitivul dvs., apăsați butonul verde O.K plasat în partea de sus și acordă-i toate permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect, apăsând pe element Permite de patru ori la rând. Apoi apăsați butonul verde O.K, pentru a închide caseta deschisă, porniți un nou apel de ieșire sau acceptați unul primit și lăsați Recorderul să facă restul: apelurile vor fi înregistrate automat, fără să faceți altceva.

Pentru a asculta conversațiile, trebuie doar să atingeți titlu înregistrarea pe ecranul aplicației și apăsați butonul Joaca, pentru a-l reproduce. Pentru a salva apelul ca fișier MP3, apăsați butonul în schimb Salvare ca MP3, Și în cele din urmă partajați-o, apăsând butonul corespunzător din partajarea.

Rekk (iOS)

rekk

Sus iPhoneîn schimb, îți sugerez să încerci rekk, caracterizat printr-o interfață prietenoasă, care facilitează foarte mult utilizarea acesteia. Calitatea sunetului a înregistrărilor este decent, dar ai punctul de lucru, este nevoie de activarea cu trei căi apelurile, așa cum sa menționat deja mai înainte, puteți activa contactul cu furnizorul de servicii. Practic, REKK este gratuit, dar pentru a accesa toate funcțiile sale și înregistra apelurile într-un mod nelimitat, trebuie să vă abonați la un abonament de 8,99 euro / lună sau 24,99 euro / an.

După instalarea și pornirea REKK pe „melafonino”, apăsați butonul Începeți să folosiți REKK, scrieți-vă în câmpul text corespunzător număr de telefon apoi apăsați butonul înregistrare și, odată primit cod prin care să confirmați numărul de telefon introdus, scrieți-l în câmpul text corespunzător, apoi apăsați butonul Ca urmare a.

Apoi, deplasați-vă în sus PE întrerupătoarele situate în apropierea obiectelor Microfon. Contacte este notificări și acordați aplicației permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect. Pentru a înregistra un apel de ieșire, apoi atingeți butonul Tastatură prezentați în ecranul principal al aplicației și introduceți numărul persoanei pe care doriți să o apelați.

Pentru a înregistra un apel primit, trebuie doar să răspundeți, începeți REKK, atingeți buton violet care prezintă microfonul plasat în partea de sus și apoi apăsați pe buton combina.

Indiferent dacă ați efectuat un apel de ieșire sau care a răspuns unui apel primit, acesta va fi înregistrat și salvat automat în aplicație: pentru a asculta, pur și simplu atingeți elementul Jurnale plasat în partea de jos (în centru) și selectați înregistrare de interesul tău.

Alte aplicații utile

TapeACall

Mai jos enumerez altele aplicație pentru a înregistra conversațiile pe Android și iOS: încercați-le, în cazul în care soluțiile prezentate în paragrafele anterioare nu au fost pe placul dumneavoastră, încercați cele pe care le prezentam mai jos.

  • RMC: Recorder de apeluri Android (Android) – este cunoscută aplicația gratuită, care rulează pe mai multe modele de smartphone-uri (inclusiv pe cele mai vechi), dar rețineți că calitatea înregistrării poate să nu fie optimă, da, are un dispozitiv low-end.
  • Recorder de apeluri (Android) – este o aplicație care vă permite să înregistrați automat apelurile primite și efectuate, să le utilizați gratuit. Versiunea gratuită a aplicației are bannere publicitare, care pot fi eliminate prin activarea abonamentului de 1,19 euro / lună.
  • TapeACall (iOS) – una dintre cele mai bune aplicații pentru înregistrarea apelurilor pe iPhone, dar care nu este acceptată de Vodafone și, prin urmare, este posibil să nu funcționeze dacă aveți un SIM pentru transportator roșu. Poate fi testat gratuit timp de 7 zile, apoi costă 4,99 euro / lună.
  • Înregistrare super apel (iOS) – o altă aplicație aparținând categoriei în cauză care funcționează cu toți operatorii care acceptă apeluri în trei sensuri. Poate fi testat gratuit timp de 7 zile, apoi trebuie să vă înscrieți la abonamentul de 4,99 EUR / trei luni pentru a putea fi utilizat în continuare.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste IT și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

14241 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să revin la versiunea anterioară de Android

Cum se vede starea bateriei Android