in , , , ,

Cum conectați difuzoarele cu fir roșu și negru la televizor

Hotswingers Petreceri de swing

Îți place să te relaxezi în fața televizorului, urmărind un film bun sau emisiunea ta preferată. Calitatea excelentă a imaginii și dimensiunea ecranului vă permit să vă cufundați în acțiune fără nicio distracție, dar sunetul nu vă satisface pe deplin. Prin urmare, ați achiziționat boxe de înaltă fidelitate, pe care abia așteptați să le încercați. Problema este însă că nu ai înțeles corect cum să conectați difuzoarele cu firul roșu și negru la televizor. Am dreptate?

Dacă da, nu trebuie să vă faceți griji: citiți ghidul potrivit. De fapt, am decis să explic cum să conectez acest tip de difuzoare la televizor cu simplitate și fără niciun fel de complicații. Nu veți avea nevoie de cunoștințe informatice sau electronice pentru a vă bucura de sunetul pe noile difuzoare: promiteți.

Fie că aveți un televizor cu ieșiri preorganizate sau dacă aveți alte dispozitive conectate la televizor, nu vă faceți griji: vă voi explica cu exemple concrete cum să folosiți aparatele la difuzoarele pe care le dețineți. Dacă, prin urmare, sunteți gata să aflați cum să conectați difuzoarele la televizor, luați câteva minute pentru a citi aceste instrucțiuni simple și vă veți atinge cu siguranță obiectivul. Lectură fericită!

index

Informații preliminare

Cum conectați difuzoarele la televizor

Înainte de a intra în detalii cum să conectați difuzoarele cu firul roșu și negru la televizor, Vreau să vă explic pe scurt care este cablul în cauză și cum funcționează conexiunea care va aduce audio de la televizor la difuzoare. De fapt, trebuie să știți că există numeroase modalități de a transmite audio prin cablu.

De exemplu, veți cunoaște cu siguranță cablul cu conector Jack de 3,5 mm, foarte frecvent, deoarece este utilizat pentru aproape toate tipurile de căști. Același lucru este valabil și pentru Cablu HDMI, care de asemenea conduce semnalul audio (împreună cu semnalul video) și poate îl folosește deja pentru a aduce semnalul dispozitivelor, cum ar fi console de jocuri sau playere Blu-Ray / DVD.

Ei bine, firul roșu și negru poartă audio analogic în difuzoare, de multe ori datorită ajutorului amplificator: dacă difuzoarele dvs. nu au un cablu de alimentare, de fapt, trebuie să conectați difuzoarele la amplificatorul asociat cu acestea pentru a primi audio de la televizor. Cum? Nu aveți un amplificator asociat cu difuzoarele dvs.? Nu vă faceți griji, am pregătit unul ghid de cumpărare pe cele mai bune amplificatoare pe care le puteți citi pentru a rezolva această problemă.

Dacă, pe de altă parte, difuzoarele dvs. au un cablu de alimentare, știți că acestea conțin un amplificator integrat: nu trebuie să vă faceți griji cu privire la alegerea și achiziționarea unui amplificator dedicat.

Cum conectați difuzoarele cu fir roșu și negru la televizor

Conectați audio prin cablu RCA

Acum aveți toate instrumentele de care aveți nevoie: trebuie doar să știți pașii de urmat pentru a conecta firul roșu și negru la televizor și, în sfârșit, să vă bucurați de sunetul dvs. de înaltă definiție. Așadar, permiteți-mi să explic cum să procedez, pas cu pas.

Înainte de a ilustra diferitele tipuri de ieșiri audio care pot fi prezente la televizoare, vreau să vă explic cum conectați amplificatorul la difuzoare, în cazul în care foloseam unul. Pentru a face acest lucru, introduceți tasta cablu negru și cablu roșu în sloturile respective de pe panoul din spate al boxelor, apoi introduceți celelalte două capete în conector negru și del conector roșu pe partea din spate a amplificatorului. Nu uitați să acordați atenție conectării corecte a canalului stâng și drept, în funcție de poziția boxelor.

Conectați difuzoare și amplificator

Ați terminat? Excelent, totul este gata acum pentru conectarea la televizor. Vă voi explica în capitolele următoare cum să aflați tipul de conexiune cel mai potrivit pentru televizorul dvs. și cum să vă conectați în siguranță și ușor.

Cum să conectați difuzoarele cu fir roșu și negru la televizor prin ieșirea RCA

Conector RCA de la televizor

Televizorul dvs. are multe ieșiri: spuneți-mi, printre acestea ați găsit și un conector roșu și unul alb sau negru cot la cot? Bine, tocmai ai găsitIeșire RCA!

RCA este un tip de conector capabil să transporte semnale audio și video la tensiune foarte mică, adică folosind o cantitate foarte mică de curent. Din acest motiv, este comună găsirea de conectori alb și roșu însoțit de un al treilea conector, de obicei galben, care corespunde semnalului video.

Pentru a conecta ieșirile audio RCA la difuzoarele sau amplificatorul dvs., care va amplifica tensiunea joasă, aveți nevoie de un Cablu RCA pe care, cu siguranță, îl puteți găsi în pereche cu difuzoarele sau, în orice caz, puteți cumpăra online sau în orice magazin de electronice.

Cablu audio RCA, 2RCA Masculin la 2 RCA Cablu audio stereo masculin pentru CD, …

Vezi oferta pe Amazon

Cablul RCA

Acestea fiind spuse, conexiunea dintre ieșirea RCA a televizorului și amplificatorul este foarte simplă: trebuie doar să introducețicapăt negru a cablului din interiorul conectorului alb sau negru al televizorului și al aparatuluicapăt roșu în interiorul conectorului roșu, pentru a repeta operațiunea conectând capetele negre și roșii la respective intrări negre și roșii amplificator sau boxe.

Conectați cablul RCA la amplificator

Odată făcut acest lucru, vă puteți bucura deja de sunetul televizorului dvs. direct pe difuzoare: nu este necesară nicio altă operație din partea dvs.

Televizorul este conectat optim și odată ce difuzoarele sau amplificatorul sunt pornite, este deja posibil să auziți sunetul care vine de la televizor, cu o fidelitate ridicată. Simplu, nu?

Cum să conectați difuzoarele cu fir roșu și negru la televizor prin ieșirea căștilor

Ieșire căști la televizor

Dacă televizorul dvs. are o ieșire Jack de 3,5 mmadică ieșirea audio a căștilor, conexiunea dintre televizor și difuzoare este foarte simplă. Jack-ul de 3,5 mm este unul dintre cei mai comuni conectori din lumea audio, deci nu trebuie să vă faceți griji că nu puteți efectua această operație simplă.

Pentru a conecta ieșirea căștilor la difuzoare, trebuie să aveți un cablu care acționează ca intermediar între firul difuzorului roșu și negru și mufa de 3,5 mm. Dacă nu aveți, puteți cumpăra unul online sau în orice magazin de electronice

Adaptor pentru cabluri UGREEN RCA de 3,5 mm la 2RCA audio stereo masculin pentru …

Vezi oferta pe Amazon

Cablul adaptorului RCA

Odată ce adaptorul este obținut, introduceți conectorul jack de 3,5 mm înieșire căști prezent la TV. Conectați-vă acum cei doi ace roșu și alb sau roșu și negru la intrările colorate respective ale boxelor sau amplificatorului: nu trebuie să faceți nimic altceva pentru a vă bucura de sunetul televizorului pe noile difuzoare.

Cum puteți conecta difuzoarele cu fir roșu și negru la televizor prin HDMI

Conectați dispozitivele HDMI la difuzoare

Ai un Cutie TV, a Player Blu-Ray sau a DVD player și ați dori să auziți sunetul dispozitivelor dvs. direct pe difuzoare, fără să-l treceți prin televizor și astfel să obțineți o fidelitate maximă a sunetului? Pariez că vă întrebați cum să o faceți. Am dreptate? Ei bine: voi explica cum să conectați dispozitivele HDMI la boxe cu firul roșu și negru, fără niciun fel de dificultate.

Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă dotați cu un dispozitiv capabil să separe semnalul HDMI în două semnale distincte, care conțin audio și video. Există multe dispozitive capabile să efectueze această separare, numite switch-uri, care pot avea un număr variabil de ieșiri. Le puteți cumpăra online sau în magazine de electronice la prețuri destul de accesibile.

Ceea ce trebuie să faceți acum este foarte simplu: conectați Cablu HDMI care iese de pe dispozitiv la una dintre intrările comutatorului HDMI, întotdeauna marcat cu formularea ÎN.

Comutatorul HDMI Prozor

În acest moment conectați-vă, pornit fata comutatorului, cablul HDMI furnizat și apoi introduceți-l înIntrare HDMI a televizorului: în acest fel, comutatorul va transmite semnalul video la televizor independent de semnalul audio.

Conectați-vă acumJack de 3,5 mm la adaptorul RCA furnizate cu ieșirea corespunzătoare pe panoul frontal al întrerupătorului, apoi introduceți butonul dopuri roșii și albe în intrările de aceeași culoare pe difuzoare sau pe amplificator.

Conexiunea cablurilor la comutatorul HDMI

După ce faceți acest lucru, trebuie doar să conectați comutatorul la alimentare și să îl porniți. În unele modele, ca în cel descris, este posibil să conectați mai multe dispozitive HDMI prin intermediul comutatorului: în acest caz, este posibil să decideți ce dispozitiv să utilizați apăsând un buton situat pe partea laterală a comutatorului sau folosind telecomandă furnizat. Confortabil, nu crezi?

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Romania. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul tecnocloude.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Romania, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by admin

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să activați urmăritorii pe Facebook

Verificați acoperirea ADSL irsafari.com