in , ,

Aplicații pentru aflarea numerelor private

Hotswingers Petreceri de swing

Primești apeluri enervante de la un număr privat și ai vrea să afli cine se ascunde în spatele acestuia din urmă? Primiți din ce în ce mai mult apeluri de la numere necunoscute, care apoi se dovedesc a fi centre de apeluri care încearcă să vă vândă ceva și ați dori să găsiți o modalitate de a le bloca (sau cel puțin să le identificați înainte de a răspunde la apeluri)? Poate am ceva pentru tine.

Dacă aveți un smartphone Android sau un iPhone, puteți instala unele aplicații pentru aflarea numerelor private și folosiți-le pentru a identifica expeditorii tuturor apelurilor pe care le primiți. Există mai multe pe care vă puteți baza: unii reușesc să demascați numerele apelantului anonim (pentru a afla cine se ascunde în spatele cuvintelor „Număr privat” sau „Necunoscut”); alții, însă, folosesc baze de date publice pentru a identifica „problemele cunoscute”, adică operatorii de centre de apel, escroci etc. și raportați sau blocați apelurile.

Costul acestor instrumente atât de util? Poate că nu vă vine să credeți, dar este aproape totul gratuit. În funcție de aplicația folosită, pot fi suportate opțiuni plătite sau mici „costuri” în ceea ce privește confidențialitatea, dar toate aplicațiile despre care vă spun despre dvs. pot fi descărcate și utilizate fără costuri fără a face abonamente sau alte „neplăceri”. „De fel. Pentru a afla mai multe, citiți mai departe.

index

Aplicații pentru aflarea numerelor private

Intrăm imediat în meritele discuției, analizând îndeaproape cele mai bune aplicații pentru aflarea numerelor private: unele dintre ele pot fi utile mai ales dacă intenționați-vă să blocați apelurile de la aceste numere, în spatele cărora se ascund centrele de apeluri, operatorii de telemarketing și alte „pacate cunoscute”.

Whooming (Android / iOS / iPadOS)

Whooming este unul dintre cei mai buni aplicații pentru aflarea numerelor private. Profitând de tehnica de redirecționare a apelurilor, achiziționează apeluri anonime și le „demontează” furnizând numerele reale care sunt ascunse în spatele lor. Este de bază gratuit, dar pentru a vizualiza numerele expeditorilor în clar necesită abonarea unui abonament: 12,99 euro pentru 3 luni, 16,99 euro pentru 6 luni sau 23,99 euro pentru 1 an.

Pentru a activa Whooming pe smartphone-ul dvs., tot ce trebuie să faceți este să descărcați aplicația oficială a serviciului (care este disponibilă pentru ambele Android că pentru iOS), porniți-l și înregistrați-vă cu adresa de e-mail. Apoi apăsați pe buton Înregistrare situat în colțul din dreapta sus, tastați-vă adresa de e-mail în câmpul de text corespunzător și atingeți butonul Înregistrează-te gratuit (asigurați-vă că există o marcă de selectare lângă element Înregistrându-vă la Whooming, acceptați Termenii și condițiile noastre).

Un e-mail care conține parola ar trebui să sosească în câteva secunde pentru a vă accesa contul Whooming și a configura redirecționarea apelurilor pe smartphone. Dacă mesajul lui Whooming nu vă ajunge, verificați-l în Spam și, dacă lipsește și de acolo, încercați să solicitați o resetare a parolei prin deschiderea Whooming din nou, apăsând pe element Am uitat parola situat în partea de jos a ecranului și tastați e-mailul (același pe care l-ați folosit anterior) în câmpul text corespunzător.

După ce ați obținut parola pentru a accesa Whooming, deschideți din nou aplicația oficială a serviciului, apăsați butonul Autentificare situat în dreapta sus și autentificați-vă prin introducerea e-mail și parolă în câmpurile text adecvate. Apoi atingeți butonul verde Autentificare pentru a vă autentifica.

În acest moment, ar trebui să înceapă expertul de configurare a redirecționării apelurilor. Dacă nu, apăsați butonul (≡) situat în dreapta sus și selectați elementul Numerele mele din meniul care se deschide.

Acum, apăsați butonul Adăugați numărul Cei care doresc, asigurați-vă că respectați toate cerințele necesare pentru a utiliza serviciul (cel puțin 1 euro de credit pe SIM și activați redirecționarea apelurilor, în cazul utilizatorilor corporativi / de afaceri) și mergeți mai departe prin „atingerea” butonului continua.

În ecranul care se deschide, completați formularul care vă este propus, indicând, în câmpurile corespunzătoare, țara managerului tău, numele tău operator de telefonie și a ta număr mobil. Apoi aplicați marcajul de validare lângă element Am citit și accept termenii serviciului și apasă pe continua.

Aplicații pentru aflarea numerelor private

În acest moment, dacă este posibil, trebuie să alegeți dacă să activați identificarea Whooming pentru toate apelurile pe care le primiți pe smartphone (Abaterea totală) sau numai pentru cei pe care îi decideți (Diversiune pe ocupat).

Apoi, puneți marcajul de lângă opțiunea dorită (recomand Diversiune pe ocupat) și apelați numărul pe care îl găsiți indicat în câmpul din partea de jos. Numărul trebuie să fie complet cu asteriscuri și porți, altfel activarea redirecționării apelurilor nu va avea succes.

După apelarea numărului furnizat de Whooming, așteptați mesajul de confirmare referitor la activarea redirecționării apelurilor. Înapoi, apoi, în aplicația Whooming, apăsați butonul continua și, urmând instrucțiunile de pe ecran, sunați la același număr de telefon mobil. În acest fel, ar trebui să auziți tonul ocupat și apelul (fiind „cumva” respins ”ar trebui să ajungă la Whooming).

Dacă totul a mers în direcția corectă, deschiderea din nou a aplicației Whooming va afișa un mesaj de confirmare a faptului că configurația a avut succes și puteți începe să utilizați serviciul.

Notă: dacă sunteți client WINDTRE, este posibil ca apelul de la același număr să nu funcționeze. Apoi încearcă să te sune de la un alt număr și respinge apelul apăsând tasta receptor roșu.

Aplicații pentru aflarea numerelor private

Perfect! Acum sunteți protejat de Whooming și puteți identifica numărul celor care vă sună cu anonimatul. Dacă ați ales să activați „Redirecționarea apelurilor pe ocupat”, pentru a trimite un apel către Whooming, trebuie să-l respingeți atunci când îl primiți, apoi apăsați pictograma cu receptor roșu.

Ulterior, veți găsi numărul clar al persoanei care v-a sunat anonim în ecranul principal al aplicației Whooming. Pentru a vă abona la un abonament și a vizualiza numerele în text simplu, apăsați butonul (≡), selectați elementul abonament din meniul care se deschide și alege unul dintre planurile disponibile. Poți plăti cu card de credit. PayPal sau prin intermediul magazinului smartphone-ului dvs. (de exemplu, iTunes Store pe iPhone).

Whooming

Ați văzut că utilizarea Whooming nu a fost atât de complicată pe cât părea? Datorită acestei aplicații, începând din acest moment, veți putea localiza numere anonime într-un mod destul de simplu.

Truecaller (Android / iOS)

Truecaller

Dacă problema dvs. nu este apelurile anonime, ci apelurile promoționale, puteți contacta TrueCaller: aceasta este o aplicație gratuită foarte renumită (cu funcții suplimentare, disponibilă în versiunea de abonament, începând de la 2,16 euro / lună), care vă permite să identificați și să blocați eventual apelurile de la centre de apel, escroci și alte „neplăceri cunoscute” “. De asemenea, vă permite să căutați numere de telefon mobil și numere fixe și să le urmăriți cu ușurință proprietarii.

Cum se întâmplă această „magie”? Simplu: pentru a profita de serviciile oferite de Truecaller, trebuie să creați un cont gratuit în aplicație și să fiți de acord să împărtășiți numărul dvs. de mobil în baza de date publică dintre acestea din urmă. Dacă acceptați acest compromis de confidențialitate, continuați cu instalarea Truecaller pe dispozitivul dvs. Android sau iOS apoi urmați instrucțiunile de mai jos pentru a profita de ea.

Dacă utilizați versiunea Truecaller pentru Android, apăsați butonul Începe, decideți dacă setați Truecaller ca aplicație implicită „Telefon” sau nu pentru a o face și apoi acordați-i toate permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa corect. După vizualizarea politicii de confidențialitate Truecaller, apoi atingeți butonul Acceptați și continuați și înregistrați-vă pentru serviciu.

Pentru a reuși, apăsați butonul Introduceți numele manual și completați formularul care apare pe ecran cu toate informațiile relevante. Subliniez posibilitatea de a vă înregistra direct în contul dvs. Facebook sau contul tău Google dar, pentru a evita orice probleme de confidențialitate care pot apărea din accesul serviciului la informațiile din aceste profiluri, nu recomand să optați pentru această soluție și să preferați înregistrarea „manuală”. Apoi atingeți butoanele următor. Poate mai târziu și mai târziu și în cele din urmă închideți ecranul care promovează versiunea plătită a Truecaller.

pe iOScu toate acestea, după instalarea și pornirea aplicației Truecaller, introduceți numărul dvs. de telefon în câmpul text corespunzător, apăsați butonul Începe și confirmați operația, atingând textul da prezent în anunțul care a apărut pe ecran. În acest moment, acceptați politica de confidențialitate a aplicației atingând butonul Acceptați și continuațiși introduceți textul în câmpul text corespunzător cod de verificare a primit prin SMS la numărul pe care l-ați furnizat acum un moment.

Pe ecranul deschis, furnizați informațiile necesare pentru a vă crea contul (nume și nume de familie), apasă butonul continuare, selectați opțiunea nu, atât în ​​ceea ce privește afișarea de reclame personalizate, cât și orice oferte promoționale disponibile, și atingeți butonul următor pentru a comuta la utilizarea eficientă a aplicației.

După ce ați finalizat înregistrarea la Truecaller, puteți activa în sfârșit identificarea problemelor cunoscute și blocarea apelurilor efectuate de acesta din urmă. pe Android, apoi selectați cardul blocare plasat în colțul din dreapta jos, derulați ecranul afișat și deplasați-vă în sus ON pârghiile plasate lângă articole Blochează spam-urile populare și Blocați numere private.

pe iOSîn schimb, trebuie să urmați o procedură diferită. După înregistrarea cu Truecaller, accesați Setări> Telefon> Restrângere apeluri și identificare și se mișcă în sus ON maneta de comutare situată în apropierea articolului TrueCaller.

Pentru a activa blocarea apelurilor din numere private (sau în orice caz nedorite), va trebui să grupați lista neagră Truecaller într-un singur contact și, prin urmare, să-l blocați pe acesta din urmă prin funcția de blocare specială integrată în iOS. Mergeți, prin urmare, din nou în aplicația Truecaller, selectați cardul acasă situat în partea stângă jos, atingeți simbolulom mic care se află în partea stângă sus și selectează elementele Setări> Mai multe neplăceri în meniul care s-a deschis. Apoi, deplasați-vă în sus ON comutator Salvați ca contact (care ar trebui să fie deja activat implicit).

În cele din urmă, porniți din nou aplicația Setări, Du-te la Telefon> Contacte blocate, apasă butonul Blocați contactul și selectați contactul om plictisitor, care conține toate numerele de spam care trebuie blocate în bud. În cazul a doua gânduri, rețineți că, pentru a elimina toate numerele neplăcute adăugate pe lista neagră, poate fi necesar să ștergeți fiecare „manual” fiecare număr. Înțelegeți?

Dacă doriți să opriți utilizarea Truecaller, nu uitați să continuați dezactivarea contului (pentru a face acest lucru, trebuie să accesați setările aplicației și să acționați direct de acolo) și apoi să solicitați eliminarea numărului dvs. din baza de date de servicii, folosind formularul pe care îl găsiți aceasta pagina.

Ar trebui să răspund (Android / iOS)

Ar trebui să răspund la 2020

Ar trebui să răspund este o aplicație gratuită pentru Android și iOS care funcționează similar cu Truecaller. Permite, de fapt, să blocheze apelurile care provin de la centre de apel, escroci și alte „neplăceri” de diferite tipuri. Se bazează pe o bază de date cu numere care se îmbogățește în fiecare zi datorită feedback-ului utilizatorilor (astfel încât utilitatea sa crește).

Spre deosebire de Truecaller, acesta nu obligă utilizatorul să își partajeze numărul de telefon mobil. Practic este gratuit, dar subliniez că pe iOS nu include gratuit funcția de actualizare a bazei de date și afișarea ID-ului apelantului, care trebuie deblocat prin abonarea abonamentului de la 1,99 euro / lună (după un proces de 1 lună).

După instalarea și pornirea ar trebui să răspund pe dispozitivul dvs., acordați permisiunile de care are nevoie pentru a funcționa. Dacă utilizați versiunea pentru Androidprin urmare, apasă butonul Protecție activă sau atingeți butonul Protecție pasivă: În primul caz, apelurile de la numere private (prin urmare, pot fi spam) sunt blocate în buton, dar pentru a utiliza funcția „Dacă răspund”, aceasta trebuie să fie setată ca aplicația implicită „Telefon”; în cel de-al doilea caz, cu toate acestea, avertizările sunt afișate pur și simplu împotriva apelurilor potențiale nedorite. În funcție de funcția pe care doriți să o activați, atunci alegeți tipul de alerte care vor fi afișate sau acordați Dacă ar trebui să răspund la informații cu privire la apelurile primite.

Dacă folosiți ar trebui să răspund iOSîn schimb, trebuie să mergi mai întâi la Setări> Telefon> Restrângere apeluri și identificare apoi mergeți mai departe ON comutatorul situat lângă formulare ShouldIAnswer.

Dacă doriți, de asemenea, să profitați de funcția de blocare preventivă a apelurilor nedorite, știți că o puteți face în siguranță. În ce fel? pe Android, Atingeți butonul (≡), apoi accesați secțiunea Setări> Blocare și se mișcă în sus ON pârghiile întrerupătorilor care corespund tipurilor de numere pe care doriți să le blocați (de ex. număr ascuns. număr străinetc.).

Dacă utilizați versiunea pentru iOS În cazul în care ar trebui să răspund, vă reamintesc că funcția de blocare preventivă a apelurilor este gratuită, dar că actualizarea bazei de date care conține numerele de neplăcere necesită un abonament, care începe de la 1,99 EUR / lună. În orice caz, pentru a activa funcția în cauză, atingeți pictograma butonuluiangrenaj, situat în colțul din dreapta sus al ecranului și deplasați-vă în sus ON comutatorul situat lângă intrare Blocați apelurile negative. Mai simplu decât atât?

Alte resurse utile

Cum să știți cui unui număr de telefon aparține

Dacă informațiile din paragrafele anterioare nu v-au ajutat, aș dori să vă evidențiez alte resurse utile pe site-ul meu: sunt articole pe care le-am publicat pe acest subiect și care, într-un fel sau altul, v-ar putea ajuta să vă atingeți obiectivul.

  • Cum să blochezi un număr – dacă doriți să blocați numărul unei singure „neplăceri” și cunoașteți numărul necriptat al acestuia din urmă, puteți profita de funcția de backlist inclusă „standard” în smartphone pentru a respinge toate apelurile. Am explicat cum se poate face în acest tutorial.
  • Cum să nu primiți apeluri publicitare – dacă doriți să preveniți apelurile de la „neplăcerile cunoscute” de pe telefonul de acasă, urmați instrucțiunile din acest alt tutorial.
  • Cum se poate găsi un număr de telefon – vrei să urmărești numărul de telefon al unei persoane, al unui magazin sau al unui organism public? Nicio problemă. Consultați ghidul meu și veți găsi multe site-uri și aplicații potrivite pentru acest scop.

Salvatore Aranzulla

irsafari.com este cel mai citit blogger și popularizator IT din Italia. Cunoscut pentru descoperirea vulnerabilităților pe site-urile Google și Microsoft. Colaborează cu reviste de calculatoare și are grijă de coloana tehnologică a ziarului Il Messaggero. Este fondatorul Aranzulla.it, unul dintre cele treizeci de site-uri cele mai vizitate din Italia, în care răspunde cu ușurință mii de îndoieli IT. A publicat pentru Mondadori și Mondadori Informatica.

Escorte galati

SEO MARKETING

What do you think?

25892 points
Upvote Downvote

Written by Andrea

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Cum să urmăriți Mediaset Play cu Chromecast

Cum se schimbă fonturile iPhone